Keresés

Részletes keresés

fafa211 Creative Commons License 2012.10.30 0 0 5851

Alapfokú játékvezetői tanfolyam

A Pest Megyei Kézilabda Szövetség alapfokú játékvezetői tanfolyamot indít. Várjuk minden jelenlegi/korábbi kézilabdázó, vagy a sportágat kedvelő jelentkezését, akik a jövőben játékvezetőként szeretnének a mérkőzéseken közreműködni. A tanfolyamot sikeresen teljesítők akár már tavasszal mérkőzést vezethetnek.

Jelentkezési feltételek:

– Betöltött 14. életév;

– Bejegyzés-mentes erkölcsi bizonyítvány (beszerzése és bemutatása a tanfolyam alatt – a vizsgáig – bármikor lehetséges).

Képzési idő: 16 héten át, alkalmanként 3 óra. Az előadásokat főként volt, vagy jelenlegi nemzetközi és NB I-es játékvezetők tartják, melyek minimum 80%-án kötelező a részvétel! Az első előadás alkalmával a tanfolyam részletes programját, tematikáját, az előadások napjait előre kihirdetjük.

Tanfolyamdíj: 25.000 Ft. A 22. életévet még nem betöltött jelentkezők számára 15.000 Ft! A részvételi díjat egy összegben, legkésőbb a második előadásig kell megfizetni, melyről számlát állít ki a Szövetség. A tanfolyam kezdetén a jelentkezők szabályismereti könyvet kapnak.

Jelentkezési határidő: 2012. november 5.

Jelentkezési lap letölthető az Pest Megyei Kézilabda Szövetség honlapjáról (www.pmksz.sport.hu). A regisztrációs lapokat a következő e-mail címre kell a határidőig megküldeni: handy.matvarga@gmail.com

A tanfolyam időbeosztása:

Nyitó előadás: 2012. november 5., 18:00

Helyszíne: IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola (1021 Budapest, Tárogató út 2-4.)

Az oktatások HÉTFŐI napokon lesznek, minden alkalommal 18.00 órától kezdődnek.

Bővebb felvilágosítás kérhető:

Varga Péter                                   handy.matvarga@gmail.com vagy 20-281-8652

TOM_2 Creative Commons License 2012.08.22 0 0 5850

Náluk én szóltam az illetékesnek, hogy az MKSZ oldalán olvasható a változás. Bár ezt követően sem értesítették ki a csapatokat. Aztán az első hazai meccsen mindenki csak nézett. A jv, mert nem akarták kifizetni, a csapat képviselője pedig a magasabb összeg miatt...

Előzmény: zsanna (5849)
zsanna Creative Commons License 2012.08.22 0 0 5849

Nálunk a megyei szövetség körlevélben szokta közölni.

Előzmény: TOM_2 (5848)
TOM_2 Creative Commons License 2012.08.22 0 0 5848

Az előző szezonban sem kaptunk hivatalos tájékoztatást, mégis többet kellett fizetni. :(

sosesose Creative Commons License 2012.08.22 0 0 5847

De ha az MKSZ elnökség nem döntött (=maradtak a régi díjak), akkor mit és minek jelentenének be?

Előzmény: johevi (5846)
johevi Creative Commons License 2012.08.22 0 0 5846

Tudom, de feltehetőleg ott bejelentik a díjakat.

Előzmény: sosesose (5845)
sosesose Creative Commons License 2012.08.22 0 0 5845

Nem a "kongresszus" dönt, hanem az MKSZ elnöksége. Mivel eddig nem döntött valószínűleg egy ideig nem változik....

Előzmény: johevi (5844)
johevi Creative Commons License 2012.08.21 0 0 5844

Hétvégén lesz a "jv-kongresszus" utána ismertek lesznek a díjak.

Előzmény: zsanna (5843)
zsanna Creative Commons License 2012.08.21 0 0 5843

Az nagyon egyszerű: nem  szoktunk indulni :-)))

Előzmény: johevi (5842)
johevi Creative Commons License 2012.08.21 0 0 5842

Az bőven belfér. Illetve majd kupában ne jussatok messze :-))))

Előzmény: zsanna (5841)
zsanna Creative Commons License 2012.08.21 0 0 5841

Na, ezt nem gondoltam volna.

Akartam kalkulálni kicsit, de hát gondolom 3-500 Ft-tal emelnek majd max, úgyhogy nagyon nem fogok mellé-lőni....

Előzmény: johevi (5840)
johevi Creative Commons License 2012.08.21 0 0 5840

Még sehol nincs publikálva az idei tarifatáblázat.

Előzmény: zsanna (5839)
zsanna Creative Commons License 2012.08.21 0 0 5839

Meg tudná mondani valaki, hogy mennyi lesz a következő szezonban a megyebajnokságban a játékvezetői tarifa?

Előre is köszönöm.

Fradista Utazó Creative Commons License 2012.04.25 0 0 5838

Baromi érdekes dolgot láttam most a Leipzig - Frankdurt bajnokin. A lipcsei Ommundsen megsérült, és fekve maradt a Frankfurt hatosánál. A játékvezető nem látott szabálytalanságot, viszont a Frankfurt lerohanást vezetett, hát továbbengedte a játékot. Igenám, de a Frankfurt labdát vesztett, és a HCL vezetett egy lerohanást, miközben a saját játékosuk még ott feküdt (de a vonalon kívül). A ziccerben lévő játékosnak meg kellett kerülnie a fekvőt, de így is belőtte. 

Piko85 Creative Commons License 2012.03.18 0 0 5837

Ezt olvastam a Kiskundorozsma KKSE honlapján:

"Tájékoztatunk minden érdekeltet, hogy az egyesületünk vezetőségének döntése értelmében, a terveinkkel ellentétben, nem veszünk részt, a Szentesen, 2012, március 16-18-a között megrendezésre kerülő Kis Bálint kézilabda kupán.

Bár előzetesen három korosztállyal (1997, 1999, 2003) neveztünk a kupára, de a nem régiben Szekszárdon, az U14-es (1997) Régió döntőn történt erőszakos cselekmény miatt elállunk az indulástól, mivel az eset egyik főszereplője, a Kis Bálint kupa egyik főszervezője is egyben."

Tud valaki erről valamit, mi volt ez erőszakos cselekmény????

FaberK Creative Commons License 2012.03.10 0 0 5836

én sem találtam, csak furcsállom, hogy a teszteken egészen elképesztő példákat hoznak időnként, de ez meg nincs szabályozva

hogy középkezd a kapus egyedül? egyből kapura kell dobnia?

Előzmény: Fradista Utazó (5835)
Fradista Utazó Creative Commons License 2012.03.10 0 0 5835

A szabálykönyvben nincs semmilye kitétel arra, hogy ne lehetne akár az összes mezőnyjátékost kiállítani. (Jégkorongban van ilyen tudtommal). 

Előzmény: FaberK (5834)
FaberK Creative Commons License 2012.03.10 0 0 5834

most hallottam, hogy szerdán a Debrecen volt négyes emberhátrányban is a Békéscsaba elleni kupameccsen (és nem volt villámkapus a pályán)

ilyenkor nem halasztott az utsó kétperc? ha ez hiba volt, akkor műhiba, óvási alap?

zsanna Creative Commons License 2012.02.27 0 0 5833

Szerintem FaberK nem azt tartotta abszurdnak, hogy hibáznak, hanem azt, hogy a táblára hagyatkoznak....

Előzmény: Fradista Utazó (5831)
johevi Creative Commons License 2012.02.27 0 0 5832

Minden, ami a táblán van "csak" tájékoztató jellegű. Ha téves kiírás van, köteles szólni a versenybíró, vagy ha nincs a jétákvezető, hogy onnantól majd ő jelez.

Előzmény: Fradista Utazó (5831)
Fradista Utazó Creative Commons License 2012.02.26 0 0 5831

Ez nem erről szól. Ez arról szól, hogy kiállítanak mondjuk 12:40 óraállásnál, de a fene se jegyzi meg, hogy pontosan mikor volt, aztán 14:15-nél felnéz az edző az órára, látja, hogy nincs kiírva kiállítás, jön a "bassza meg, elbambultam, nem mentünk be, pedig már lejárt" érzés, és belöki a legközelebb álló játékost a pályára. Ki az, aki ilyenkor arra gondol, hogy "na, nézzük meg a másik csapatnál is, hátha oda írták be, plusz még kérdezzük meg a jegyzőkönyvvezetőt is, hogy mi a helyzet"?

Amúgy, te is láttál már pár meccset: még pontos kiírás esetén is elég sűrűn előfordul, hogy valamelyik csapat belehibázik, és több játékost küld pályára, mint amennyit lehetne, akkor miért lenne abszurd, hogy rossz kiírás esetén hibáznak?

Előzmény: FaberK (5830)
FaberK Creative Commons License 2012.02.26 0 0 5830

nyilván nem figyelik a csapatok, hogy mi kerül be a jegyzőkönyvbe

de ettől függetlenül, az általánosságban megfogalmazott kérdést generáló, a csapattopikban szereplő pénteki beszámolót olvasva sem igazán értettem Fradista Utazó csodálkozását, hiszen egy játékosnak, illetve a csapattársainak pontosan tudnia kell, hogy ő/ők kaptak egy kiállítást, és ha a nagyórára nézve azt látják, hogy az ellenfélhez került be, akkor sem szaladhat vissza tapsikolva a játékos, hogy "hurrá, megúsztam"

oké, hogy a nézőket, szurkolókat összezavarja az ilyen pontatlanság, de hogy a kispadokat is, az egészen abszurd

Előzmény: Fegyike (5829)
Fegyike Creative Commons License 2012.02.26 0 0 5829

Szia!Igen büntetni kell a játékost hiszen ö többletjátékosként lépett be a pályára még ha hibásan a másik csapatnak lett feltéve a kiállitás a nagyórára......!!!nyilván a jegyzökönyvben jol szerepelt.....!!!!

Előzmény: Fradista Utazó (5826)
Fradista Utazó Creative Commons License 2012.02.25 0 0 5828

Nézzétek meg, mire kapott Guardiola pirosat. Ugyanez egy női meccsen sima szabaddobás.

nicko Creative Commons License 2012.02.25 0 0 5827

nem a Vass Karcsi féle pörgök,forgok heteslövés közben után volt rövid ideig ilyen szabály?

Előzmény: johevi (5825)
Fradista Utazó Creative Commons License 2012.02.25 0 0 5826

Az A csapat 8-as számú játékosát a játékvezetők kiállítják. A csarnokban üzemel a kiállításokat is megfelelően jelezni tudó erdményjelző készülék ("nagyóra"). A nagyóra figyelmetlen kezelője a kiállítást a B csapathoz írja be, az ott is jelenik meg.

Egy perc múlva az A csapat 6 mezőnyjátékosa tartózkodik a pályán (nincs timeout).

Büntethető-e kiállítással a szabálytalanul pályára lépő játékos, tekintettel arra, hogy ebben az esetben a csapatoknak a nagyóráról kellene tájékozódniuk, oda viszont az A csapathoz ebben a pillanatban kiállítás beírva nincsen?

johevi Creative Commons License 2012.02.24 0 0 5825

Én nem emlékszem rá az elmúlt 30 évben... Max valamikor a nagypályás korszakban.

Előzmény: Törölt nick (5824)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.24 0 0 5824

Szevasztok!

Szeretném ha Valaki válaszolna kérdésemre!

Volt  régen olyan szabály,hogy a büntetőt egyből rá kellett dobni,lövőcsel nélkül?

Köszi!

johevi Creative Commons License 2012.02.20 0 0 5823

kapusreflex mezőnyben :-)

Előzmény: Fradista Utazó (5822)
Fradista Utazó Creative Commons License 2012.02.20 0 0 5822

Mostanában feltűnt, hogy a kapusok a korábbinál sokkal ügyesebben lépkednek ki a hatosról a hosszú indításokra. Odafigyelnek az induló emberre, igyekeznek elkerülni. Szerintem jót tesz a játéknak az a szabályváltozás, ami az ütközést piros lappal honorálja, biztonságosabb lesz a játék, és egyben izgalmasabbak ezek az indítások.

Más. Volt tegnap az FTC II - Kispest mérkőzésen egy érdekes jelenet. Jött egy labda, amire a kispesti kapus Hoffmann Kitti kilépett messzire a kapujából, kb. 12 méterre. De elszámította a labda ívét, mert az átment volt a lábai közt, ha össze nem zárja őket. A játékvezető némi hezitálás után kiállította. Ami igazán meglepett, hogy ő is, de főleg az edzője milyen hevesen reklamált, holott egy teljesen egyértelmű játékszituáció, még ha nem is túl gyakori, ezért nem is lehet megszokásból fújni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!