Igyekszek úgy nevet keresni, hogy ne legyen benne az első 20 leggyakoribb névben. Nem szeretném, ha mindenki úgy hívná a fiát a játszótéren, ahogy én. http://magyarnevek.hu/legnepszerubbnevek Szóval Dávid, Zsombi nem, Miki nem tetszik. Nekem az Erik tetszett volna nagyon, de párom azt is leszavazta, mert arról neki az Erika jut eszébe. A többi névhez azért nem írok, mert különösebben nincs álláspontom velük kapcsolatban.
Jancsi, Misi - nem tetszik. :( Berci, Marci voltak a macskáim. Már végignéztem az összes nevet, legalább 5x. Ami nekem tetszene, az páromnak nem. Egyébként első kisfiam Gyöngyösi Nándor Antal lett. Most is két nevet szeretnék a másodiknak keresni. Ma épp a Csanádon kezdtem el komolyabban gondolkodni, mert az páromnak elmegy kategória, meg magyar is. De akkor mi legyen a másik neve? Pár hónapja amúgy a Benedek Szabolcs tetszett, egy-két hete még az Attila Benettre voksoltunk (én még a Péter Benettre, de páromnak a Péter nem tetszik). 2 napja bekattant az agyam, és rájöttem, hogy nem tudnám Atinak/Atisnak hívni, így előről kezdhettem a keresgélést. Úgy érzem néha, lehetetlen feladattá válik ez a névválasztás, ahogy közeledik a szülés ideje.
A Szabolcs is szóba jött egy darabig - talán azért hagytuk el, mert kicsit nekem lányosnak tűnik. Zsolt, László, Gábor, József, György már van a családban.
Sziasztok! Én is nagyon nehéz helyzetben vagyok. Gyöngyösi vezetéknévhez kellene fiú nevet találni. Már van egy Nándorunk, Zoltán, István is. Olyan nevet keresek, amit lehet becézni. Szóba jött a Beni, mint becenév, de 2 hónap gondolkodás után már annyira nem tetszik. Páromnak Attila, Árpád tetszett, de az meg nekem nem. Kezdek a tanácstalanság felé fordulni. Októberre ki kellene találni valamit.
A fiam szerelme a bölcsiben Godiva. Szokatlan név, de nekem nagyon megtetszett.
Találkoztam egy családdal:
K... György
K...né Z.... Györgyi
Ifj. K....György
K.... Györgyike sok fantázia itt sem volt:-)
Nálunk egyik gyerekemre se annyira illik a neve, de a nevek nagyon tetszenek, a csajok imádnivalóak és most sem tudnék rájuk mondani olyan nevet, amiről úgy érzem, hogy tökéletesen passzolna.