Keresés

Részletes keresés

fönök Creative Commons License 2004.09.24 0 0 614
De, igen.
Előzmény: eref (610)
fönök Creative Commons License 2004.09.24 0 0 613
A Grencsó hogy ne lenne idevaló!? Na, jó nem teljesen szabad, nem teljesen imrovizáció, de azért jó kis muzsika.
Előzmény: eref (612)
eref Creative Commons License 2004.09.22 0 0 612

Az elmúlt szombaton Szentendrén a Kulturális Örökség Napjainak (vagy mi a szösznek) a keretében Jeney Zoltán játszott saját műveiből. Az Üvegekre és fémekre (vagy fordítva?) címet viselő első darab szalagról szólt, egy üvegművészeti kiállítás megnyitójára készült anno, és a dunaújvárosi vasműben felvett hangokból komponálta a szerző. Négyszólamú, a fúga szabályait követő szerkesztésű darab. Ez ugyan nem volt szabad improvizáció, noise annál inkább;  progresszívnek sem igazán nevezhető. A mű hangzása viszont feltétlenül ontopik, a topikolvasók egy részének biztos tetszett volna (az előttem ülő úriember füleit befogva, fejvesztve menekült a helyszínről).

Utána Grencsó Kollektíva volt, az nem ontopik, viszont jó. :))

Ezzel tulajdonképpen arra akarok kilyukadni, hogy érdekes lehet a kortárs komolyzene területére is be-befülelni...

GrandS Creative Commons License 2004.09.22 0 0 611

HELP Please!

Olyan sok jó zenétek van meg ismeritek is őket! Egy kis segítség kellene: Évek óta vadászom az European Jazz Quintet albumát. Három rézfúvós (Gerd Dudek, Alan Skidmore, Leszek Zadlo), egy bőgős (Ali Haurand) és egy ütős (Pierre Courbois) volt rajta. Lehet, hogy csak ezt az egy albumot adták ki (még olyan 1975 körül), de szerintem zseniális.

Előzmény: fönök (609)
eref Creative Commons License 2004.09.22 0 0 610
Kösz, valami ilyesmire gondoltam. Reijseger nem csellós?
Előzmény: fönök (609)
fönök Creative Commons License 2004.09.21 0 0 609

Anthony Braxtont szerintem nem kell bemutatni.

Nabatov, mint már írtam egy orosz zongorista, aki Németországban él. Reijseger egy elismert holland bõgõs, és Vatcher pedig rengeteg zenésszel játszott már együtt és a Roof zenekar tagja is. A Shoup Makihara Arnold trió ßen sem ismerem annyira, ez inkább elektronikus zene. Az Atipico egy olasz zenekar, Eugene Chadbournt szintén nem kell bemutatni. Phil Hargreaves elég késõn kezdett el improvizálni, tagja volt a big Fracture Bandnek, és Derek Baileyvel és Lol Coxhillel is játszott együtt. Philipp Wachsmann az angol improvizatív dzsessz egyik úttörõ figurája. Elton Dean szintén ismerõs annak, aki ismeri a Soft Machinet. John Edwards pedig egy egész jó kis bõgõs. A másik három SLAM kiadványt bevallom én sem ismerem, de ez a cég jó zenéket szokott megjelentetni. A japánok mindig érdekesek. Brad Turner egy trombitás, aki a Metalwood zenekar tagja is. Peggy Lee hasonló zene, mint Hank Roberts vagy Reijseger (lásd fenn). Paul Dunmall Tippett zenekaraiban szerepelt. Ned Rothenberg egy fúvós, aki Braxtonnal is játszott együtt. Mats Gustafsson pedig szintén nem szorul bemutatásra.

Remélem elég kimerítõ volt a bemutatás! Külön büszkeségre ad okot, hogy alig kellett utána néznem. :)))

Előzmény: fönök (607)
eref Creative Commons License 2004.09.20 0 0 608
Tekintve, hogy sok előadó a topikolvasók számára esetleg ismeretlen lehet, lehetne egy kicsit bővebben...?
Előzmény: fönök (607)
fönök Creative Commons License 2004.09.19 0 0 607
Borzas Creative Commons License 2004.09.13 0 0 606

azon a lemezen a 6. szám benne van a lakatlan szigetre való bizonyos 10-ben. (retirement song a címe)

mondjuk az egész album jó, de az a szám, az az az az az az

egyébként tehetek én róla, h megbízok eref-ben?

Előzmény: shaddam (603)
shaddam Creative Commons License 2004.09.13 0 0 605
Csak vicceltem, na. Nagyon jól szórakoztam.
Előzmény: eref (604)
eref Creative Commons License 2004.09.10 0 0 604
Magamba szálltam. Borzasfiút megkövetem. Provokáció nem állt szándékomban. Őszintén szólva, nem gondoltam volna, hogy valaki elhiszi. Remélem, shaddam azért jól szórakozott.
shaddam Creative Commons License 2004.09.10 0 0 603
Pedig de. Szándékosan félrevezetsz jószándékú embereket. N.p.: Medeski Martin & Wood: Uninvisible
Előzmény: eref (602)
eref Creative Commons License 2004.09.10 0 0 602
Nana!
Előzmény: shaddam (601)
shaddam Creative Commons License 2004.09.10 0 0 601
eref, csöndbe' legyél, ócska provokátor vagy.
Előzmény: eref (600)
eref Creative Commons License 2004.09.10 0 0 600
A Google-ban...? Na ne viccelj. Te mindent elhiszel, amit az interneten olvasol?
Előzmény: Borzas (597)
Borzas Creative Commons License 2004.09.09 0 0 599
azt meg eddig sose szoptam be.
Előzmény: Borzas (598)
Borzas Creative Commons License 2004.09.09 0 0 598
általában megbízom az itteni emberekben. a provokátorkodás a NOX-topicban szokás.
Borzas Creative Commons License 2004.09.09 0 0 597
googléba én is megnéztem, ezért is hitetlenkedek.
shaddam Creative Commons License 2004.09.09 0 0 596
ÁÁÁÁÁ, utánanéztél a gugliban, ezt nem hiszem el. Now playing: De De Lind: Io non so da dove vengo e non so dove mai andrò, uomo è il nome che mi han dato
Előzmény: almost famous (595)
almost famous Creative Commons License 2004.09.09 0 0 595

Ez egy nagyon jó vicc :D Gratula hozzá, de kicsit túlzásba estetek, és így lett még gyanúsabb ;) Aztán google úgyis visszaigazol mindent, csak be kell írni...

Előzmény: eref (584)
eref Creative Commons License 2004.09.09 0 0 594
Azért hozzá kell tegyem, hogy egy kis vonakodás azért volt: eredetileg az ötvenéves évfordulóra, 2001-re tervezték a kiadását, de végülis csak idén jelent meg.
Előzmény: shaddam (593)
shaddam Creative Commons License 2004.09.09 0 0 593
Hallgasd csak meg ezt a gyöngyszemet, aztán rájössz, miért adta fel vonakodását Flipp bácsi: mert ez az anyag egyszerűen ZSE-NI-Á-LIS! A KC sorlemezek közt van a helye, és nem csak a kuriozitása miatt.
Előzmény: Borzas (590)
shaddam Creative Commons License 2004.09.09 0 0 592
Kösz az infót, jól véled. Ha tehetem, ott leszek.
Előzmény: sziti (591)
sziti Creative Commons License 2004.09.09 0 0 591

Vélem, e körben érdekes lehet: szept.13-án este 9-től a Gödörben Kada-koncert.

Borzas Creative Commons License 2004.09.09 0 0 590
az addig oké,de én azt hittem egyrészt, h Fripp elég későn érő típus volt, továbba nem féra  fejembe, hgoyan engedhetett meg ilyet, mikor a későbbi fiatalkori zenéitől is herótja van.
Előzmény: eref (589)
eref Creative Commons License 2004.09.09 0 0 589
Miért ne? Csodagyerekekről nem hallottál még? Mozart négyéves korában már fúgákat komponált.
Előzmény: Borzas (588)
Borzas Creative Commons License 2004.09.08 0 0 588
teljesen komoly, h az ötévesen összeviccelődött zenét lemezként kiadták? biztosan nem 15?
shaddam Creative Commons License 2004.09.06 0 0 587
Nem csodálnám. (Pletykaszinten már hallottam ilyen véleményeket.) A Live Groove vol.2 bookletben sztem benne lesz ez a sztori is.
Előzmény: eref (586)
eref Creative Commons License 2004.09.06 0 0 586

...a nagyratartott In the court of... lemezen hallható szám középső, maszatolós tétele egyenesen erről, a kedves mama által felvett korai session-ről származik!!! Nem kevés munkájába került McDonaldnak Bobby tudta nélkül becsempészni a stúdióba a szalagokat, és az ott felvett hangsávok helyére illeszteni ezt a részletet...

Nahát, ezt nem tudtam! Ez magyarázatot ad arra a tényre is, hogy miért zajosabb ez a rész, mint a szám többi része. Te, nem lehet, hogy mégis kitudódott a dolog, és McDonaldnak emiatt kellett később távozni a zenekarból?

Előzmény: shaddam (585)
shaddam Creative Commons License 2004.09.06 0 0 585
Köszi, közben már utánanéztem én is a sztorinak, ez így van, így kerek az egész, nagyon szépen leírtad. Egy kevésbé köztudott tényt még hozzátennék azért: a lemezen nem csak átsejlik a Moonchild motívuma, de a nagyratartott In the court of... lemezen hallható szám középső, maszatolós tétele egyenesen erről, a kedves mama által felvett korai session-ről származik!!! Nem kevés munkájába került McDonaldnak Bobby tudta nélkül becsempészni a stúdióba a szalagokat, és az ott felvett hangsávok helyére illeszteni ezt a részletet. De gondolom ezt Te is tudod, csak elfelejtetted megemlíteni. Lesz folytatása is? Jippi!!! Ezt viszont nem tudtam!
Előzmény: eref (584)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!