Hadd hívjam fel a figyelmeteket egy új kedzdeményezésre. Szerintem nagyon király, a srácok, akik csinálják, bagyon otthon lehetnek a témában. Ez egy folytatásos sci-fi a neten. Minden van benne: Atlantisz, rómaiak, sumerek, high-tech és minden klapppol. Szóval nagy királyság.- a link:
ugy tunik, a gfk-ban minden jonni fog, csak gyozze az ember kivarni - es foleg megfizetni (az elolvasasrol nem is beszelve, de kell nekem tonnaszam halmozni a konyveket :)).
Most olvastam Stephen Baxter-től a Vacuum Diagrams-t. Ha valakit érdekel a jóféle klasszikus Far future scifi, Greg Eganos beütéssel, érdemes beszerezni.
Az a hír járja, hogy a Galaktika GFK sorozatban jönnek majd a Baxter irományok.
Most olvastam Stephen Baxter-től a Vacuum Diagrams-t. Ha valakit érdekel a jóféle klasszikus Far future scifi, Greg Eganos beütéssel, érdemes beszerezni.
A leszáll az éj , megakirály volt, egyik kedvenc könyvem.
A hicsi saga folytatását én is várom.
Most felyeztem be Banks Holtpotját. Sokkal izgalmasabb volt mint a Fegyver a kézben, néha elvesztettem a fonalat a sok hajó között. Az ötletei továbbra is zseniálisak. Szenzációs az alázok leírása, az Éhkopp őre a makettokkal.
Frederik Pohl Az egyik legismertebb amerikai SF író, aki elõrehaladott kora ellenére még ma is aktív. 1919-ben született, és durván húsz éves korában kezdett publikálni, eleinte verseket. 1940-ben szerkesztõként helyezkedett el a Super Science Stories magazinnál, és ezzel egy idõben írta meg elsõ SF novelláit is. Elõszeretettel használt különbözõ álneveket, és gyakran vont be szerzõtársakat munkájába, akik közül a legismertebbek: C. M. Kornbluth, Isaac Asimov és Jack Williamson. Hazánkban is népszerû munkái A Venus-üzlet és folytatása, a Reklámhadjárat, valamint a Hícsí-sorozat, melynek következõ darabja hamarosan megjelenik a Galaktika Fantasztikus Könyvekben.
asimov osszes 8. kotet, benne a 3 mu, amit silverberggel kozosen bovitettek novellabol regennye: leszall az ej (nightfall), az ido gyermeke (child of time/the ugly little boy) es a pozitron ember (the positronic man). mindharom megjelent mar magyarul.
Hát az Eötvös utcában (BP) megtaláltam a Revelation Space-t egy antikváriumban, de olyan állapotban volt - saláta - hogy még az ár megkérdezéséhez sem volt kedvem. Hol lehetne megkapni vajon új állapotban?
Hát engem nem érdekel Slonczevsky.:) A Génszimfóniától szintén padlót fogtam, alapvető irodalmi gondok voltak az egésszel, az írónő gyakorlatilag nem tud írni. Nem szoktam egy könyv alapján megítélni egy szerzőt, de ezúttal kivételt kell tennem. Azért, ha mégis valami zseniális scifi lenne, szóljatok.:D