Voodoo 3 3000 ma befigyel a gépbe és talán már lesz radarom is! :-)
Addig is kérdeznék.
- First Mate-et hol lehet felvenni az elején ,mert még soha nem akadtam össze ilyen faszival.Anélkül meg nem jön a lóvé!
- Chakata szigeténél a gyülekező flottát teljesen el kell pusztítani? Azt amelyik arra készül ,hogy lerohanja teendale-t?
Azért az tetszet amikor lecsukattam a Sir Morton kormányzó urat és bilincsbe verve vitték el az animáción az utcáról. :-)
Bakker, nekem kell fizetni az ő szarjaikat is??? Nemá, ez tök gáz. Otthagytam őket valami szigeten, mert már alig volt hajó a seggük alatt, majd visszamegyek. Csak már nem emlékszem, mi is volt a ziget neve...
[UNQL]Tango, vezír, a Villámkezű Overkemper, a Bíborszív és az UNQL Power érdemrend büszke tulajdonosa, Tyúkszemű, Hangtalan halálhozó Főkoncnok, kétszeres Hentmester és az AWP, az M4A1 Colt és a Steyr AUG Gyiloknoka, önjelölt békebíró, Keeper of the 10K
A Chance az a hajó, amit egy küldetésben tudsz zsákmányolni egy kalóztól. Gyors, jól fordul, elegendő ágyúja van, 280 ember fér rá. Amikor megszereztem, még csomó minuszom volt rá, de tegnap este végre felmentem 6. osztályú kapitánnyá és eltűntek a minuszok. :))) Most mindenki fél, tuti. :))
Találtam király bugot is:
Az egyik francia kormányzó elküld, hogy ments meg az egyik kereskedőjét. Pár kör után eljutsz oda, hogy egy kalóz felajánlja neked, hogy kiszabadítja a kereskedőt a börtönből, ha visszaszerzed a hajóját az Odussey-t.
No innentől jött a furcsaság.
Első kísérletre rámentem és elfoglaltam, majd átküldtem az első tisztet. Ezek után kerestem a kocsmában a kalózt, hogy visszaadjam a hajóját, de nem volt ott (és sehol máshol a szigeten).
Visszatöltöttem, megint elfoglaltam az Odussey-t és hagytam a francba elsüllyedni. Mentem a kocsmába, ott a kalóz, és meghatottságtól fátyolos hangon megköszöni, hogy visszaszereztema hajóját és már megy is innen. Még előtte adott pénzt és a kereskedőt.
Hmm. Nem akarom elkiabálni, de lehet ,hogy megtaláltam a megoldást....
Kicseréltem a Hdd-m illetve újra felpakoltam a Windowst.
3. küldetésig nem fagyott le. Talán jó lesz?
Angol oldal, Costa Sinistra elfoglalása utáni küldi. Francia nagyágyús hajók... HOL vannak? Hol lehet róluk infót szerezni? Körbejártam az ÖSSZES angol és francia kikötőt, beszéltem MINDENKIVEL, és semmi... (spanyolokhoz változatlanul nem engednek be) Ha segítetek, nem törlöm még le! ;) (Csak mert baromira lefárasztott a keresgélés... Meg is untam hamar...)
Zero, aki ismét fontolgatja a zsákmány szétosztását :)
Feladom :(
Megszereztem a CD-s változatot és nem megy. Már annyira sem mint a tört változat. Az legalább helyenként elindult, de ez már rögtön az elején lefagy. DE MIÉRT????
Vodoo 3-am van. Letöltöttem hozzá a legfrissebb drivert. Fent van az 10.4-es patch. 132 MB memoria van. Hát mi a tököm kell még? Szétrobbantom a számítógépet most rögtön. Ezzel szarakszom 2 napja.
Nincs vkinek tippje?
Na most van elegem a Netről leszedett Sea Dogsból (Myth)... Nem tudom miért de állandóan lefagy. Már az 1.04 patch is fent van de csak fagy töltés közben. Ezért töltöttem le... GRRRR
Pedig a hardware bőven elég hozzá.... Nem értem. Nevetséges. Felrobbanok. Ma már 20x-orra resetelem a gépet emiatt. 2x bontottam ki.... EHH.
Inkább megszerezem a rendes változatott.
Ha vki kölcsönadná 1 órára megköszönném :)))
Na megvan a voodoo 2-es kártya. Szerdán megyek érte.Azzal már nem lehet semmi problémám. Azóta észrevettem,hogy a városban a fák,cégtáblák,szekerek mind mind piros alapon zölt rizsák. Először azt hittem ilyen igénytelen a grafika,de szerintem nem bírja megjeleníteni a texturákat a kártya. Emlékeztek még ,hogy anno ez a game c64-en még "basic" nyelven volt írva!? Néha kilépett és akkor lehetett látni. :-)
Na azért elkezdtem és hajnali 5-ig nyomtam a gamét! Átszáltam egy sloop-ra meg beszállok néha egy-egy ütközetbe. Ide-oda hajókáztam különböző faszik kérésére,de még alig van lovém. 2 szintet léptem. Én a boardingra és a defence-re tettem a skilleket nameg a repair-ra. Kicsit hiányolom a régi fajta hajónaplót amiben felvoltak sorolva napra pontossan az ütközeteim,itt meg csak az van beírva a quest logba ha valaki mondott valamit egy kocsmában. Régen volt olyan is,hogy azonosítani egy hajót és átkiabálni hírekért. Most miért nincs?
Más:
Neutral vagyok a franciáknál. Namármost beszálltam egy ütközetbe ahol két kalóz igázott egy franciát. Az egyik kalózt elsüllyesztettem aztán tünés,mert alig maradt valami a hajóból. Namármost radar híjján forgattam a hajót és érzésre nyomkodtam a space-t. De mi van akkor,ha egy olyan szögben állok,hogy hátra a francia van lőszögben oldalra meg a kalóz. Akkor a space-re csak a kalózra lő a hajóm vagy a szerencsétlen franciára is akit épp meg akartam védeni???
És hol vannak a hírek? Pl: Hogy az angolok békét kötöttek a spanyolokkal és most free amnesztiát osztogatnak stb...
Tudom,hogy ez nem ugyan az a játék,de azért ami jó volt a Piratesben azt meg kellett volna hagyni. Habnak jött volna rá a 3D-s harc, ami szerintem lenyügözőre sikeredett és akkor kész a tuti game. Vagy nem?
Van az F1-gyel behozható képernyő, annak a Staff pontjának a jobb oldalán találhatóak a skillek, középen a tapasztalat és a rang, balra pedig a felvett tisztek. Namármost. A skillek értékeit növelve leszel egyre jobb. Alapban 3, majd minden szinten ugyancsak 3 pontot oszthatsz szét. Én kb 3 szintet szántam a Gunlayingnek, +felvettem a 2000 pénzt kérő faszit, igy most 11 a skill, amivel úgy a lövések 3/4e talál közepes távról.
Egyébként nagyhajókat sokkal könnyebb elsüllyeszteni a kis kezdő Pinkkel, mint a kicsiket. A nagyot ugye könnyebb eltalálni.. :) Van egy típus, aminek hogyha odaállsz a tatjához, akkor nem tud lőni sem, csáklyázni sem. Onnantól kezdve csak tartani kell a sebességét, és lőni folyamatosan. :]
Nalam megy 8MB-os i740es kartyaval rendesen, mostmar! A w98 nem hasznalta a fontokat, amiket a riphez adtak, de mar ok minden.
Nekem az agyuzashoz kene kis segitseg, mert meg a 6os hajokat se birom lenyomni soha, ezert ha megtamadnak, mar toltok is vissza :(
Ha a fedelzeten allok, es a celkereszttel probalok celozni, akkor is 80% mellemegy. Az ellen bezzeg szinte mindig talal. Hogyan kell agyuzni? Vegyem fel a vak fazont, vagy mi?
Jott ki 1.04 patch, (hehe, bugfix lista gyenge 2 oldal) crk meg nincs hozza (legalabbis nem talaltam) 1.02 patch + crack sem megy a riphez?
Ha igen, honnet szedhetem le, mert az official hpn mar csak az 1.04-es van fenn.
Köszi a tippeket!
Tegnap este tudtam egy kicsit próbálkozni, elsüllyesztettem két hajót, elkísértem egy francia muksót egy kikötőbe, szóval el tudtam indulni. A kardozást beállítom, aztán meglátjuk. Mindenesetre egyre jobban tetszik. Na ja, a sikerélmények...
Tomiboy
A városért lehet 10000aranzat kérni, vagy megmondhatod, hogy mostantól ez biza angol kolónia...
Viszont találtam egy hatalmas bugot erődostrom közepette... Lehet, hogy el sem kéne mondanom... Na mindegy, itt van. akit nem érdekel, nem olvassa el, és nem használja ki... (én is csak 10szer tettem :)))) Kilövöd az erődöt, ad 20000 XPt, quicksave, quickload, az erőd ismét áll. Egy ágyúlövésnyire a halálától. Bumm, hipp hopp, MÉG HÚSZEZER XP!!!! Ezt eljátszhatod, ahányszor akarod. Jah, meg jó hogy MEGPRÓBÁLTÁK kijavitani azt a bugot, hogy a shipyard mindig csak 99,999999%ra javitja a hajót.. Hát, nem sikerült nekik... :)
Jah, van Fine crafted glassom.. a spanyol csókáé milyen?
Szerintem nincs a játékban olyan, hogy melyik oldalon játszol. Éppen ezért vannak az ügynökök, elengedhetetlen, hogy néha köpönyeget fordíts 5 rongyért. Igaz, hogy csökken a reputációd, de az nem nagyon számít, a Dead Islandon egy százasért gyóntat a pap és az +1 repu pont, ha fontos hogy Hero if High Seas legyél, én voltam már Horror of Highs Seas is , de nem emiatt kötött fel az árbócrúdra a legénység :-)
Most pl. az egyik francia májer lányát kell kiszabadítanom és a küldetés során óhatatlanul kalóz zászló alá kerülök és nem engednek be a franciák, mert elvesztettem a letter of marque-t, igy dzsalok az ügynökhöz és veszek másikat.
Távcsövet is simán igy szereztem meg.
Megjegyzem előfördul komoly hajó elfoglalásánál előfordul, hogy találsz egy jobb kukkert mint az alap, de azért nem olyan jó mint az öregé.
Amúgy mi történik a várossal elfoglalás után ?
Milyen zászló alá kerül? Újra ellenséges lesz ha elmész?
Sikerült kilőnöm az erődöt!!!! Csak sok kell neki. Semmi értelme nem volt, mocskos 10000et lehet kicsikarni, és az egész várost lemészároljuk. Azt nem értem, hogy hogyan fogok igy excellent távcsövet szerezni... Igy senki nem marad a városban... :((( Hullák mindenhol... Na mindegy... Lesz majd, ha spanyol oldalon játszom végig... :)
Van itt olyan valaki akinek látszott a radar 8 MB-os videókártyával rendesen? Mert ha igen,akkor esetleg egy 8 megás voodoo II. talán már segítene rajtam.
Hát sajna a karakterkészlett installal tényleg szép cirádásak lettek a betűk,de a radar nyomor nem változott.
Arra gyanakszom,hogy a Sea nézetben a szövegbox,radar,alsó ikonok,jobb alsó infó panel valami olyan funkciót akar kicsalni a video kártyámból amitől az meghülyül és a három RGB(red,green,blue) alapszínből próbál szines zürzavart összehozni.
Bár a szövegbox és a radar hátter egyszerűen csak egy bordó téglalap.
Szoszi: Az hogy a gunner vak, az egy dolog attól még, hogy gunlaying -1 kezdetben nem rossz. A legjobb gunner lent Gray Sails-en van mindenhez +3 havi 2000-ért. Amúgy külső nézetből automatikusan csak akkor tüzel a hajó ha rang-en belül van.
Tomiboy: Az első két órában jobb, ha szemet sem vetsz más hajókra. Az alaptőkét néhány küldetés végrehajtásával kell összeszedni. Kezdetben óvatosan a tisztek felvételével mert nagyon sokat elvisznek. Nem árt figyelni a boltokban az import/exportot meg az árakat, a kereskedelem is szépen hozhat a hajókonyhára. Mindíg elég pénznek kell lennie a legénység kifizetésére mert előbb-utóbb megunják, az első játékomat én is az árbócrúdon lógva fejeztem be :-)
Csak akkor akarj átszállni másik hajóra, ha annak a legénységét grape-val alaposan megritkitottad, és jelentős az emberfölényed, egyébként kajdesz.
Nekem 5-ös boardingom van meg komoly defence-em, sőt már kardozás is jól megy, de túlerővel szemben esélyem sincs, és azonos létszám körül is nagyon jónak kell lenni.
Kardozáshoz (meg mindenhez) jól be kell állitani a billentyűkiosztást.
Amit használni kell az a jobb, bal védekezés (Q,W) jobb, bal ütés (egér jobb,ball), csel (SHIFT). A kezdőnézet nagyjából jó, az első 1-2 ütés a tiéd, utána védekezel amig le nem fogy a fatigue-ja aztán ütöd mint a répát, ha jól védekezik cselezel.
De a tuti módszer akkor is az emberfölény.
Ha rip verziód van a hajóflottába ütközés = a szopással szélirány aztán menekülés amig be nem tudod hozni a térképet, full verzió 1.2-es patch-el olyan messze rak le a támadóktól, hogy még visszamehetsz a térképre és elszelelhetsz, ha nagyon durvák az ellenfelek.
Javaslom tanulmányozni, majd kényelmesre beállitani az Options menüben található Controls beállitást. Alap dolog, hogy ha egy játékot nem állitasz be kényelmesre, úgy, hogy MINDEN fontos funkciót tudj használni, akkor bénázni fogsz ezerrel. Nekem első dolgom egy új progival belőni a beállitást.
Az, hogy csak nagyobb csapat hajóval találkoztál, az szimplán pech. :) Jah, beszélgess emberekkel, főleg a kormányzóval, fogsz küldetéseket kapni, egy-két ezer arany fizetéssel.
Hajó támadásnál először menj a saját fedélzetedre, távcsővel sasold meg, hogy az ellenséges hajón hányan vannak, aztán ha alig másfélszer vannak csak többen, akkor ha nagyon ügyes vagy, akkor lenyomhatod. De kezdő karakterrel nem ajánlom. Szerezz tapasztalatot, gyúrj rá a boarding skillre, aztán akkor már lesz esélyed.
Jah, jut eszembe, van az F1 gombbal előhozható képernyő, itt találsz minden lényegeset. Itt tudod a skillpontokat is szétosztani. Itt látszik a rangod, amitől függ, hogy mekkora hajót parancsnokolhatsz.
Nah, kezdésnek ennyi asszem elég lesz... :)
De
HOGY A HALÁLBA LEHET ERŐDÖT MEGROHANNI???? :)))
Azt hiszem nekem megy legkevésbé a játék. Lehet hogy béna vagyok, de szívesen vennék egy kis súgást. Két órát próbálkoztam vele, és sikerült eljutnom odáig, hogy elsüllyesztettem egy spanyol hajót. Viszont képtelen vagyok finanszírozni a legénységemet. Mire a spanyolt megtaláltam, eltelt három hónap. Annyi cuccot sikerült zsákmányolnom, hogy kemény 415 aranyat kerestem vele, ami ugye további két hónap. Ja, megpróbáltam megcsáklyázni a drágát, jött a kapitányi bajvívás, én meg nem bírtam rájönni hogyan kell használni a kardot, úgyhogy kaptam három vágást és elvéreztem.
Segítség!!! Hogyan tudok vívni? Miért van az, hogy csak 3-4 hajóból álló flottákba ütközök?
Egyébként baromira tetszik, egy kis gondom volt a telepítésnél. Picit felbosszantott, hogy közel 800MB-t felnyalt a vinyóra...
Felvettem egy vak gunner-t. Na most jó ez nekem?
Van neki klassz kis -1 -es skillje,de van amiben +3 -as. Talán rum ivásban jeleskedhet? Na szóval vak vezet világtalant,mert radar híján vakon nyomkodtam a space-t, de ha véletlenül jókor nyomtam is meg akkor meg a vak gunner lőtt mellé?
Ha fontok miatt megjavul a radar úgy kivágom a vaksikámat ,hogy a lába se éri a földet...
Pedig erősködött ,hogy jó a füle vagy ilyesmi.... :)))
Ha ez bejön akkor jövök neked egy sörrel. Az a baj ,hogy még melózom csak éjjel tudom kipróbálni.
Érdekes ,hogy általában elolvasom az nfo-t ,de ez elkerülte a figyelmem. Épp a Sea dogs web site-ját nézegetem és rájöttem,hogy azonnal vennem kell egy PCI-os voodoo 3-at,mert nálam nem volt ilyen szép az ég.
Full verzió? Úgy érted,hogy vegyem meg? Esetleg ha megjavul és játszahtónak bizonyul a gépemen...
Bár ha valaki felírná egy CD-re pár üveg sörért...
Ja rájöttem.
A rip-verzió mellett van 2db ttf (true type font) karakterkészlet. Ezeket regisztrálni kell a windowsba. A rip nfo-filejában le van írva a pontos menet.
Nekem enélkül teljesen bugos volt az egész képernyő. Amúgy a rip-el más problémák is vannak pl. nem lehet megpatcholni, upgradeljetek full verzióra.