Keresés

Részletes keresés

Andriska07 Creative Commons License 2016.07.14 0 0 4991

Ugyanígy, csak nekünk még Pesten is át kell vergődni odafelé és visszafelé is.

Remélem készülnek majd jó minőségű videók. Azt már eldöntöttem, hogy csinálok majd mustaine-el egy közös képet, bár a távolság miatt ő elég kicsi lesz rajta:))))

Előzmény: 4umos (4990)
4umos Creative Commons License 2016.07.14 0 0 4990

Nekem ma este vagy legkésőbb holnap délelőtt dől el, hogy tudok-e menni. Egyébként meg csakis úgy érdekel a dolog, hogy szinte kezdésre odaérni, koncertet megnéz, és visszaindulás Budapestre. Te hogy tervezed?

Előzmény: Andriska07 (4988)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.11 0 0 4989

ha minden igaz, igen.

Előzmény: Andriska07 (4988)
Andriska07 Creative Commons License 2016.07.11 0 0 4988

Jöttök a pénteki koncertre?

Andriska07 Creative Commons License 2016.06.09 0 0 4987

Úgy látszik mindenki nyaral most...

Szóval nem tudom volt-e már szó róla, de a neten egy kis kutakodás után fellelhetőek a Rust in Peace és a Peace Sells master track-jei. A RIP még külön instrumentális formában is letölthető, viszont a master trackekkel jól el lehet szórakozni. Nem hiszem, hogy hivatalos verzió lenne, mert helyenként még halkan hallani mustaine hangját azoknál a részeknél, ahol erősen mixelve van. A bőgő hangerejét érdemes levenni 50%-ra, mert elég hangos (lett)

Andriska07 Creative Commons License 2016.05.26 0 0 4986

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Megadeth_members

:)))

Érdemes grafikonelemzést tartani az utolsó ábrán (melyik poszt melyikkel halad karöltve....stb.)

murray Creative Commons License 2016.05.25 0 0 4985

hát nemtom mindannyian tudjuk hogy Dave elég bunkó tud lenni (talán hetfield és ulrich nem az? dehogynem..övék a banda azt csinálnak amit akarnak) de sztem semmi köze Nick halálához. 

Ellefsonnal is milyen balhék voltak már... legalább azt belátta hogy ő kell.. 

4umos Creative Commons License 2016.05.25 0 0 4984

Azért arra nagyon kíváncsi vagyok, h a temetésre elmennek-e, ill. megszakítják-e a turnét, mert néztem a dátumokat nem sok lyuk van július közepéig. Utána van kb. 2 hét, aztán szeptemberig megint 1-2 naponta fellépések. Emlékszem, 2 éve amikor lemondták a Budapest Parkos fellépést is, szintén halál esetre hivatkozva tették, nehogy megint veszélybe kerüljön egy-két dátum. (bár, nem hivatalos értesülésekből lehetett olyat hallani, hogy ott elsősorban inkább összeveszés volt szervezők, és a zenekar menedzsmentje között. Az akkori haláleset (azt hiszem Ellefson egyik rokona, testvére?) meg kvázi "jó" alibiként szolgált.)

Előzmény: Andriska07 (4983)
Andriska07 Creative Commons License 2016.05.24 0 0 4983

Az, hogy ki mennyire tudja feldolgozni az adott helyzeteket, szerintem sokkal inkább az alkat kérdése, mint az életkoré. Attól, hogy valaki idősebb, legfeljebb jobban tudja kezelni/palástolni a csalódottságát, de itt egy művészemberről van szó, akinél "alapkövetelmény" az érzékenység. Ráadásul ahogy olvastam, Nick nem csak a doboláshoz értett, elég kreatív figura volt. Azért is nagyon sajnálom a halálát, mert ő volt az egyetlen megadeth-tag, akiről rendszeresen kerestem a híreket, a többi ex-taggal egyáltalán nem foglalkoztam (azt, hogy miatta regisztráltam újra ide, már meg se említem). A halála utáni koncerten volt 1 perces néma állás is, s a végén állítólag Mustaine azt kiabálta az ég felé, hogy "szeretlek haver!". Hát, válaszként megérdemelt volna egy jó nagy kulát az arcába fentről, de úgy látszik Nick már rá sem hederít onnan...

Előzmény: 4umos (4982)
4umos Creative Commons License 2016.05.24 0 1 4982

Igen, azért a sorok, amiket a honlapon közzétett, azért elég szépen ki lettek színezve, mintha még most is annyira összejártak volna, meg napi szintű baráti kapcsolat lett volna köztük. Persze, nem tudhatjuk pontosan, de azért korábbi nyilatkozatokból tényleg nem ez jött le. Nem mellesleg, egy "ezer" éves közös képet tett ki. Jó, persze lehet ez valamiért kedves a számára, és azért ragaszkodott hozzá. Úgy legyen. Viszont azt nem varrnám annyira Mustaine nyakába, hogy annyira köze lenne Menza szívinfarktusához az, hogy nélkülözve lett, és nem lett visszavéve a zenekarba. Úgy gondolom elég érett volt Nick ahhoz, hogy ezt feldolgozza. Én sokkal inkább a sokáig elhúzódó önpusztító életvitelt tenném első számú felelőssé, ami most benyújtotta a számláját. Sajnos. Soha nem fogom elfelejteni jellegzetes dobszerkóját, ahol a cinek nem a hagyományos lábon álló állványon voltak, hanem föntről lógtak be, és alulról, felülről püfölte azokat. Amikor megismertem a Countdown-al a zenekart '92-ben, akkor ő volt "A DOBOS" számomra.

Andriska07 Creative Commons License 2016.05.24 0 0 4981

Én simán el tudom képzelni róla. Elég, ha csak belegondolunk, milyen gennyes módon bánt Nick-el, vagy elég elolvasni a nyilatkozatát - a sorok között - amit Nick halálára adott ki. Egy pillanatig sem gyakorolt önkritikát, s aki nem ismerné a háttérsztorit joggal hihetné azt, hogy a legjobb barátok voltak a világon. Ehhez képest, amikor Nick csak köszönni próbált neki a NAMM-on, tudjuk miképp reagálta le.

Előzmény: the a (4980)
the a Creative Commons License 2016.05.23 0 0 4980

"Gondolom úgy fogja fel, hogy a tények őt igazolják, hiszen ha visszaveszi Nick-et, akkor most megint kereshetne új dobost. "

azért remélem mustaione még nincs olyan mélyen hogy ilyeneket gondoljon...

Előzmény: Andriska07 (4977)
murray Creative Commons License 2016.05.23 0 0 4979

valahol mindkettőtőknek igaza van.. szomorú ügy..

Előzmény: purpendicular (4978)
purpendicular Creative Commons License 2016.05.23 0 0 4978

"nem vagyok orvos, gondolom megvolt a hajlama az infarktusra. Nem tudom mit érezhet magában ilyenkor mustaine de az biztos, hogy a kétszeri visszavétellel és azonnali kirúgással + szemétkedéseivel hozzájárult Nick életének rövidüléséhez. Gondolom úgy fogja fel, hogy a tények őt igazolják, hiszen ha visszaveszi Nick-et, akkor most megint kereshetne új dobost. Szóval bármennyire is szeretjük mustaine-t, de most szívesen beletörölném az arcát a cipőm talpába."

Nem vagyok nagy fan, de általában figyelemmel követem az eseményeket. Amennyire a hírekből lejött, Menza magának köszönhette, hogy nem került be az utolsó lemeznél a zenekarba, ez nem Mustaine szemétkedése volt. Adott neki egy esélyt, nem tudott élni vele, nem volt olyan állapotban, nem tudott rendesen dobolni a próbán.

Szerintem inkább az elgondolkodtató, hogy ha bekerül, akkor a szíve bírta volna-e azt a tempót, amit a Megadeth diktál, nem ment volna-e el még korábban. És akkor most az menne a rajongói fórumokon, hogy DM "megölte", látnia kellett volna, hogy nincs olyan egészségi állapotban, hogy turnéra vigye. Lehet, hogy Menza neki köszönhetett még pár hónapot, mint ahogy simán lehet, hogy Bill Ward is azért van még életben, mert a gonosz Ozzy és Sharon kigolyózta az utolsó körből. És ahogy Ward, Menza is arra hivatkozott utólag, hogy előnytelen szerződést kínáltak neki.

Persze ezzel együtt lehet, hogy valóban úgy történt, ahogy Te gondolod, és Mustaine volt az aljas, de nem hiszem, hogy a saját ellensége lett volna és egy jó formában lévő Nick Menza nem került volna be a bandába.

RIP Nick Menza...

Előzmény: Andriska07 (4977)
Andriska07 Creative Commons License 2016.05.23 0 0 4977

Most, hogy aludtam egyet a hírre, a következők jutottak eszembe:

- az mindig is látszódtt Nick-en, hogy alapjában véve elég érzékeny figura, hiszen szívvel-lélekkel küzdött azért, hogy újra a megadethben dobolhasson. A magam részéről mindig is nagyra becsültem mind a tudását, mind az igyekezetét. Szerencsés vagyok, hogy egyszer láthattam élőben is '97-ben.

- nem vagyok orvos, gondolom megvolt a hajlama az infarktusra. Nem tudom mit érezhet magában ilyenkor mustaine de az biztos, hogy a kétszeri visszavétellel és azonnali kirúgással + szemétkedéseivel hozzájárult Nick életének rövidüléséhez. Gondolom úgy fogja fel, hogy a tények őt igazolják, hiszen ha visszaveszi Nick-et, akkor most megint kereshetne új dobost. Szóval bármennyire is szeretjük mustaine-t, de most szívesen beletörölném az arcát a cipőm talpába.

- az pedig csak adalék lehet, hogy pont május 20-án jelent meg a hír arról, hogy Christ azzal a zombie kinézetű csókával helyettesítik amíg Chris nem ér rá újra. Nem tudom Nick dédelgetett-e még magában bármit a megadeth-el kapcsolatban, de a nyilatkozataival ellentétben gyanítom, hogy igen.

- ha jól tudom Nick viszonylag kiskorú gyerekeket hagyott maga után. Nagyon sajnálom őket is.

Na, az ilyen esetre mondható, hogy megadeth.

Andriska07 Creative Commons License 2016.05.22 0 0 4976

Rengeteg jó hírt vártam Nick-ről. Szurkoltam neki, hogy ha a szmörével már nem is, de Poland-al összehozzon valami tutit. Ezt az egy hírt nem vártam.

Rust In Peace, Nick!

4umos Creative Commons License 2016.05.22 0 0 4975

Stílszerűen csak ennyit: Rust in Peace, Nick!

murray Creative Commons License 2016.05.22 0 0 4974

ez szörnyű, ezt nem fogjuk egyhamar felfogni. :-(

Törölt nick Creative Commons License 2016.05.22 0 0 4973
the a Creative Commons License 2016.05.22 0 0 4972

rip :(

Lorne Malvo Creative Commons License 2016.05.22 0 0 4971

Mivan??? (oké, rákerestem)

Rövid idő alatt a második kedvenc dobosom halt meg (a másik Phil Taylor volt). :(

Elég szar hír.

Előzmény: Törölt nick (4970)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.22 0 0 4970

rip menza :(

DortmundFan Creative Commons License 2016.05.16 0 0 4969

Dance In The Rain?
A zúzós része nekem eléggé emlékezetes

Előzmény: Andriska07 (4968)
Andriska07 Creative Commons License 2016.05.16 0 2 4968

Asszem rájöttem, hogy mi hiányzik az újkori megadeth-ből: az emlékezetes részek/dallamok. A korábbi albumok tele voltak ilyenekkel, gyakorlatilag majdnem minden számban volt valami karakteres, vagy emlékezetes rész, s pont ez az, ami a System óta hiányzik gyakorlatilag majdnem minden albumról. Abból jöttem rá, hogy találtam egy olyan progit androidra, ami a kiválasztott csengőhangokat véletlenszerűen választja ki. Elkezdtem a megadeth számokból kiragadt ilyen jellegű részeket kiszerkeszteni csengőhangnak, (a kedvencem a Sweating Bullets-ben található, amikor egyre magasabb hangon mondja azt, hogy "sweating", vagy a skin of my teeth-ből a dobszóló, gitár, majd a szaggatott rész (egyberaktam). Még a TWNAH-ban is vannak nagyon jó részek, de a system-től kezdve már nagyítóval kell az ilyeneket keresgélni.

Ha van rá jelentkező, szívesen megosztom az elkészített változatokat. Eddig kb 10 van kész, de sokkal több lesz.

murray Creative Commons License 2016.05.08 0 0 4967

teljesen jó az új album korrekt iparos munka. 

Andriska07 Creative Commons License 2016.04.22 0 0 4966

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de azt vettem észre, hogy 3 hónappal a megjelenés után is rendszeresen hallgatom az új albumot. Ilyenre talán a Risk óta nem volt példa.

4umos Creative Commons License 2016.03.03 0 0 4965

az újjáalakulásra meg azért nem látok már esélyt, mert mustaine annál sokkal okosabb, semmint bevállalna egy esetleges kudarcot, ha nem úgy sülne el az egész, ahogy szeretnék. hiszen nem kicsi lenne a közönség elvárása, és ha azt csak egy jóval szerényebb siker követné, akkor már fordítva sült el a fegyver... szinte tényleg mindenki a RIP 2.0-t követelné tőlük, meg az akkori koncerthangulatokat, amit ki az, aki ma elhisz még, hogy létezhet, úgy őszintén?! meg szerintem nem csak zeneileg távolodtak el nagyon egymástól, (most leginkább marty japán pop-os irányvonalára gondolok), de emberileg is. így mustaine biztonsági játékosként fiatal tehetségekkel veszi magát körül (ami vérfrissítésnek sem utolsó) rendre, amivel ha bukik is, legalább mondhatja kb., hogy hát igen, a fiatalok tapasztaltsága még sajnos kevésnek bizonyult az ő zenei elképzeléseihez.

Előzmény: Andriska07 (4961)
Andriska07 Creative Commons License 2016.03.02 0 0 4964

21 nóta? Az igen. Most meg egy kis számszaki-cserével kapunk 12-t.

4umos Creative Commons License 2016.03.02 0 0 4963

én úgy tudom kiko teljes értékű, hivatalos tagként lett bejelentve. egyedül a dobos poszt az, ami még nem végleges. hát, tudod mustaine-nél megtippelni, h ki lesz az épp aktuális zenekartag, elég vicces dolog. :-) de nem hiszem, h adler otthagyja a lamb of god-ot, amivel még elég nagy utat járhat be. egy megadeth azért mégis csak egy 30 évnél idősebb zenekar, a frontember is az ötvenes éveinek közepén jár, ergo karriergörbéjének igen csak utolsó harmadában. neki már nem hiszem, hogy ugródeszkaként szolgálna. kiko esetén azért más a helyzet szerintem, mert egy angra kevésbé ismert nemzetközi szinten, mint egy lamb of god.

én azt tippelem, hogy bár szívesen megtartaná véglegesnek a jelenlegi felállást mustaine, de ez már neki annyira nem fontos. szerintem elég neki az is, hogy ilyen vendégzenész státuszban legyenek körülötte jól képzett "munkatársak", akik össze tudják vele hangolni az időbeosztásukat, ha turnéra megy, és kész. ilyeneket meg bármikor fog tudni a rutinjával/dörzsöltségével/kapcsolataival találni. azért ő már elég nagy hal ahhoz a szakmában.

Előzmény: Andriska07 (4961)
4umos Creative Commons License 2016.03.02 0 0 4962

azért nagy valószínűséggel én is, de a fesztivál helyszín miatt, az új albumról 2-3 dalnál nem hiszem, hogy a többet várhatunk a setlist-ben, mivel ilyenkor mint tudjuk a zenekarok is a legnépszerűbb/legismertebb dalaikat húzzák elő, azaz "fesztiválosra" hangolják a kínálatot. pedig tényleg elég erős lett az új album, simán megérdemelne akár több dalt is élőben.

emlékszem, 2005-ben a londoni koncertjükön az akkor aktuális TSHF albumról 7(!) számot is elővettek.

February 9, 2005 Astoria Theatre, London

Blackmail the Universe
Set the World Afire
Skin o' My Teeth
The Scorpion
Wake Up Dead
In My Darkest Hour
Something That I'm Not
Angry Again
A Tout Le Monde
Die Dead Enough
Trust
Tornado of Souls
Of Mice and Men
Kick the Chair
Hangar 18
Back in the Day
Sweating Bullets
Symphony of Destruction
Peace Sells
Paranoid (Black Sabbath cover)
Holy Wars... The Punishment Due

Előzmény: Andriska07 (4960)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!