1. Ingyen csatlakozni csak a komolytalan cégekhez lehet! A csatlakozási díj egy szűrés, ami arra való, hogy csak olyanok csatlakozzanak, akik komolyan gondolják a dolgot. Ha ingyen volna, boldog-boldogtalan csatlakozna, sok felesleges munkát adva a cég embereinek, akik így kevesebbet tudnának törődni a komoly érdeklődőkkel. Gondold végig, hogy vajon miért van az, hogy pl. egy komolyabb állami tender (pl. híd vagy autópálya építés) esetén a pontos pályázati kiírás megszerzéséért adott esetben súlyos százezreket vagy milliókat kell fizetni, amit ráadásul vissza sem térítenek, ha vesztít a cég a versenytárgyaláson! Nahát, itt ugyanerről van szó!
2. Ne gyere itt az agymosós dumával! Vedd észre, hogy a topicban kultúrált vita zajlik, és nincs helye az ilyen, tárgyszerűséget mellőző, érzelmi jellegű megnyilatkozásoknak! Különben csak azt fogod elérni, hogy senki nem figyel majd Rád!
dejó:
Kiegészítem kicsit Yag válaszát a kódszám nyílt megadása (vagy ha úgy tetszik, a nyílt reklámozás)ügyében. Nos a NM a személyes emberi kapcsolatokon alapszik. Ez adja azt a plusszt, amitől ez jobb, mint a hagyományos kereskedelem. A hagyományos kereskedelem (ideértve a hagyományos internet kereskedelmet is!) személytelen. Ha bemész a boltba, ugyan (jó esetben) kedvesek és segítőkészek az eladók, de - nagyon ritka esetektől eltekintve - Te csak egy ügyfél vagy, akivel kötelességük kedves lenni. És itt válik személytelenné, amikor "ügyfél" lesz belőled. Ezzel szemben a személyes kapcsolatok mindig egyediek, biztos vagyok benne, hogy egyéntől föggően különbözőképpen viselkedsz ismerőseiddel, barátaiddal. Itt jön be a NM nagy ötlete, nagy előnye: minden ismerősöddel egyedi módon tudsz foglalkozni, és így nagyságrenddel színvonalasabb szolgáltatást nyújthatsz.
Bár az Internet "fellazítja", technikai útra tereli a személyes kapcsolatokat, a mi internetes üzletünkben mégis szükség van a személyes kapcsolatra. Mégpedig főképpen azért, hogy az Internet anonim és elvont világában mégis legyen egy biztos pont, aki egy általad ismert személy, egy hús-vér ember akihez bármikor odamehetsz kérdezni, és nem egy ügyfélszolgálat a telefonvonal, vagy az e-mailcím másik végén.
blr, dejó, Yag: jön valaki a tihanyi hétvégi szemináriumra?
Látjátok , ez az amit sokan nem fogadnak el. TANULNI KELL.
Elhiszik, vagy elhitetik magukkal , hogy képesek a maguk ötleteik alapján müködtetni egy vállalkozást annélkül ,hogy az ahhoz szükséges tudást megszerezzék. Senki nem született zseninek ( tisztelet a kivételnek ):) , de az aki annak gondolja magát , és a maga "marketing" ötletei alapján megy,és müködteti vállalkozását az vállalja a fel , hogy bizony nem biztos hogy ugy mennek majd a dolgok ahogy Ö szeretné.
Kicsit elvonatkoztattok az Amwaytől és nézzük csak a mindennapos , hétköznapi vállalkozásokat.
Ott sem rózsásabb a hejzet. Vállalkozik,- mert talán rájött, hogy a havi fizu kevés és túl kötött az életvitel - megnézi más mit csinál, látomra ötleteket gyárt mit csináljon Ö maga hogy jobban menjen és vagy bejön vagy nem. Ha kereskedő , a szomszéd kereskedőhőz mégsem mehet tanácsért!
Tán mindenki ismeri azokat a viszonyszámokat,hogy minden 100 vállalkozásból 90 az első 1-2 évben tönkre megy. A maradék 10 db ból nem éri meg 7 az öt évet. amelyik megéri az 5. évet az nagy valószínüség szerint tovább evickél. Vagy jól mennek neki a dolgai. Senki nem mondta ,hogy vállalkozni könnyü. És aki tönkrement keresheti a hiba forrását.Ha keresi ...
A Network Marketinges üzletek és vállalkozásokok ugyan ez .Legyen az akár , amway , morinda, avon, oriflame, zepter ...mindegy. Vállalkozás! Aminek szabályai vannak. Több 10 év alatt összegyült tapasztalatokat lehet alkalmazni ezeket átadják , oktatják(már ahol). Ezek olyan tapasztalatok amik pénzt hoztak a konyhára másoknak . Nem egyetemi iskolai anyag ahol professzor úr elmondja mitől lesz milliomos valaki ,ami csupán elméleten nyugszik. KÖ kemény gyakorlat. De ezek is hiába vannak , ha valaki nem alkalmazza öket megfelelöen. Ehhez önuralom kell , bizalom és kitartás,valamint annyi ész hogy felfogja .Hiába tanár , orvos , munkanélküli ,szerelő , szinész,
mérnök és mindenkinél több IQ-tulajdonos , egy vállalkozhoz TANULNI kell és a szabájok alapján müködtetni.
Legtöbbször saját magunk vagyunk a vállalkozásunk ellenségei. A józan ész nem kerekedik felül a hiedelmeinken és képzelt előitéleteinken. De mindezért , egyetlen ember a felelős . A vállalkozás tulajdonosa, vezetője. Aztán hogy kiben és hol keresi a hibát a csőd után, az megint egyéne vállogatja. Legtöbbször nem magunknál kezdjük.
A rendszer és a szisztéma bebizonyitotta müködöképewsségét.Az egyik üzletember szavai jutnak eszembe. Elmonta , hogy 15éve dolgozott mérnökként és amikor találkozott az Amway üzlettel rögtön felidegesitette és kiröhögte és azt mondta a figurának, "Baromság ha azt gondolja elhiszem 2-5 év alatt anyagilag független lehetek . Kijártam egyetemet két diplomám van a feleségem sem analfabéta és 15 év alatt nem sikerült pedig erre ketten voltunk .!!" Utána már csak az idegesitette jobban , mi van ha mégis igy van és X éven belül valóban függetlenitheti magát?
Még a diploma sem jár gazdagsággal. Ha nincs tudás , a pénz - hiába van - eltünik.
Mivel az üzleti kézikönyvem nekem is vagy 5 éves, abban tényleg nem lesz benne, hogy nem adhatod meg az azonosítódat nyilvános oldalon, abban még csak az újsághirdetés és hasonlók vannak tiltva. (Megjegyzem, valaki pont ezt hiányolta: hát azért nem hirdet az Amway, mert végre többnyire épeszű emberek dolgoznak a hálózatban, és nem olyanok, akik azt hiszik, hogy feltalálják a spanyolviaszt azzal, ha hirdetnek.)
Az Amway tagok üzletüket népszerűsítendő web-oldalaira, e-mail-jeire vonatkozó szabályok kb. egy évvel ezelőtti Amagram-ban szerepeltek.
Szerintem nyugodtan feltehetitek a fekete listára ezt is:
http://www.internet-kereskedelem.com
dr. Halmai Ildikó Internet áruháza
Amway ez is, a szokásos agymosó dumával. Sajnos az egyik ismerősöm fizetett neki valami regisztrációs díjat, amit vissza akar kapni (természetesen ő sem olvashatta el előre a feltételeket). A hölgy megígérte, hogy visszaadja, mert a regisztráció (ugyan miféle regisztráció ? - a tisztességes cégekhez ingyen lehet csatlakozni) még nem történt meg. Egy hete nem képes telefonálni, eltűnt, mint tehén a ködben.
...honnan jöttek ezek most elő egyszerre ilyen hirtelenjében ?
Köszi, a cikk megvan, s tényleg pozitív. Akkor is igazságtalannak tartom, hogy elzárjuk az információt az internet-használók elől. Az N21 is hirdeti, hogy nemcsak jelenlegi kapcsolataink erősödnek meg általa, de hasznos új ismerettségek is köttetnek e szisztéma által.
Nem találom az üzleti leírásban azt, hogy ne adhatnám meg nyilvánosan áruházam vendég-azonosítóját. Ha mégis benne van, akkor sorry... bár a törvény nem ismerése nem mentesít...
Sajnos még mindig kevés az ismerettségi körömben a számítógépet, különösen pedig az internetet használók száma. Így pedig marad a katalógusból árusítás, mint az őskorban.
Az nem nagyon juthat be. Keresnie kell valakit akinek van .
Nem az a cél hogy sokan jöjjenek "be" és a látógatói számot növeljék , haenm aki be akar jönni az hozzájusson a termékhez.
Van egy cikk a chip magazin Oktoberi számában .
Kosárral a hálón. Abban összehasonlítást kap a jelenlegi magyarországi internetes áruházakkal szemben - mellett.Megadja a választ arra is miért gazdaságosabb és hatékonyabb az ajánlói rendszerü internetes áruház.
Ismeri valaki az M.B.I. cégez? Nekem úgy tűnik, hogy pénzügyi és befektetési tanácsadással foglalkoznak, és szintén NM módszerrel terjeszkednek. Hallott már valalki róluk valamit?
Nem. Arra gondolok, hogy hiába világszinten gondolkodik/dolgozik egy cég, az üzletét nem viheti szabadon egyik országból a másikba, tekintve, hogy vannak bizonyos adó és vámszabályozások, állam- és bankközi egyezmények, valamint országonként eltérő jogszabályok.
Például azok a cégek, akik táplálékiegészítőket hoznak forgalomba (gyógyhatású készítményekre gondolok, tehát pl. vitaminokra), azok ma magyarországon MLM rendszerben igen nehezen működhetnének a vonatkozó vámjogszabályok szerint (csak bolti forgalombahozatal engedélyezett).
Az ilyen törvényeket egyesek betartják, mások nem. Én valahogy jobban bízok azokban a cégekben, amelyeknek van magyarországi képviselete, a magyar jogszabályok szerint dolgozik, tudom, hogy mit veszek, esetleg adok tovább, és tudom, hogy nem rajtam fogják számonkérni a külföldi forgalmamból származó jövedelmet az adóhatóságok, mert azt egy magyar cég fizeti ki, tehát nekem nem kell ilyenekkel foglalkoznom.
Na erre gondoltam.
Ha igen durva akarok lenni: Ha belépsz egy MLM rendszerbe, és külföldi céggel kötsz szerződést, és onnan kapod a jövedelmed, akkor vagy rendelkezel külföldi munkavállalási engedéllyel, külker-joggal stb., vagy beléptél egy olyan rendszerbe, amely révén megszeged az adójogszabályokat, vagy a rendszer piramisjátéknak minősíthető.
Az, hogy ezt jelenleg nem ellenőrzik különösebben, az csak a vaksyerencsén múlik. Tény és való, hogy ha egy ilyen módon működő rendszer tényleges jövedelmet hoz, van eladható terméke, addig senki sem fog körülötte port kavarni, és nem kezdik el a hatóságok vizsgálgatni, hogy most ez hogy is megy. De ami késik, nem múlik!
Nem akarok személyeskedni, de miben dolgozol? Morinda?
csak azert kerdezem, mert furcsanak tartom.. mert pl. a mi halozatukba nincsen orszaghatar, az egesz vilag egy nagy egyseges rendszer, tokmindegy (mindenfele szempontbol), hol vagy elhelyezve a foldon..
Magyar helyzet (szerintem külföldön se könnyebb):
Kb. fél évvel ezelőtt foglalkoztam olyan kérdésekkel, mely szerint mi szükséges ahhoz, hogy az USA-ban értékesítsek egy terméket (nem MLM, teljesen más). Hát, jobb ha nem tudod meg...
Kezdetnek elég, ha szerződsz az MNB-vel, egyébként hivtalosan nem tudod megoldani a devizaforgalmat.
Na ezért nem szívesen engednek be külföldieket egy kizárólag amerikai forgalmazásra jogosult cég webáruházába...
Erre mondhatod, hogy hülyeség, meg az internet korában elavult, de ez nem az MLM hibája, hanem a nemzetközi szabályozásé.
Az, hogy leghamarabb 2002-ben törli el az országhatárokat az Amway Európában, az lassan négy éves infó. Ha előbb megtehetnék, megtennék, az ő érdekük is.
Minden normális cég (nem csak MLM) megpróbálja betartani a klf. törvényeket.
A Quixtar Amerikában és Kanadában bejegyzett cég, nem jogosult exportra. Ergo, én mint magyar állampolgár, kinti cím híján elég nehezen szerzek ajánlót.
A legtöbb MLM "bukás" pont annak a következménye, hogy nincs az adott országban képviselet, de azért valamilyen (jó esetben részben törvényes) módon forgalmaz. Nem szeretnék amerikai szponzort. Sőt, még pl. az ország túlvégén élőt sem. Olyan szponzort szeretnék, akihez max. fél óra alatt eljutok kocsival. Az MLM _személyes kapcsolatokon_ alapuló üzleti rendszer. Miért hallgatnék egy "kisorsolt számra"?
Természetesen az Amway-nél is van "sorsolás", de ez ugyebár úgy működik, hogy van pl. egy ismerősöm Németországban. Lebeszélem vele a dolgot, tfh. többé-kevésbé érdekli. Ekkor kitöltök egy nemzetközi szponzorációs lapot, beadom a központba, és ott továbbítják a célországba, ahol egy _közeli_, legalább DD (több mint 6 hónapban 21%-os egy évben) szintű embert keresnek. Sorsolás legfeljebb akkor van, ha több DD egy utcában lakik. Ezután a jogdíj fele-fele alapon kerül kifizetésre. (Várhatóan 2002-től Európán belül nem fog országhatárokat figyelembe venni az Amway, de próbálj meg úgy szponzorálni, hogy a másik 1-2ezer km-re lakik...)
Minden normalis MLM cegnek a websitejan valo vasarlasnal ha nem ismersz ID szamot akkor hozzadrendel egyet, randomra..
Nalunk pl. ha Pearl-nel nagyobb szintet ersz el akkor teged is "kihuzhat" a gep, ez ilyen jutalomfele dolog ami a ranghoz jar..
Quixtar-nal is igy kene lennie, de mindjart megnezem..
Csak egy érdekesség...
Az előbbi honlapon találtam egy diktafon, amit (típusjelzés híján) az AIWA honlapról TP-VS480-ként azonosítottam. Mármost ez a diktafon magyarországon elérhető 9990 forintért, míg az előző hozzászólásban megadott helyen 12200 forint.
Szóval hogyan is van ez a kisker-nagyker árrések megrtakarításával...???
www.intwrnet-kereskedelem.com
azonosító: 3600343
Rendelj egy Satinique sampont! Szuper!
A Pont Plaza-ba innen jutsz be, ott regisztálnod kell, s már rendelhetsz is!
Hidd el, ha tag lennék, vagy legalább egy tagot ismernék a számával, megnézném, de tekintve, hogy pl. nálunk a PontPlaza-ba sem jutsz be azonosító nélkül, a Quixtar-hoz sem.
nem tudok pontosan valaszolni, mert nem teljesen tudom hogy van, hulyeseget nem akarok irni, de kb. olyasmi a dolog hogy berelnek "ugynokoket" , akik hazalnak, es adjak el a cuccot, konkretan pl. net szolgaltatok, telefontarsasagokkal talalkoztam akik ezt csinaljak.. nem eltem kint, de aki elt kint, vagy volt kint, tudja mirol beszelek.. olyan szinten lustak ott az emberek, hogy mar a gepuket se kapcsoljak be a vasarlashoz, ezert kimegy hozzajuk az ember, es hozza amit kernek, kb.. de ez teljesen mas mint nalunk, teljesen mas helyzet, itthon ilyen nincsen.. legalabbis nem jellemzo, en pl. soha nem talalkoztam ilyennel.
azt hiszem hogy itt is errol van szo.. folberelnek embereket akik hazalnak, de asszem ez inkabb Direct Selling, vagy Direkt Marketing, ahol nem az uj emberek toborzasan van a hangsuly hanem a kozvetlen eladason.
persze lehet hogy hulyeseg amit irok, de kint ugyanugy talalkozol pl. IBM-es "ugynokkel" (en nem nagyon szeretem ezt a szot ez ilyen porszivo ugynok feeling) szal kint ugyanugy megvan az emlitett cegeknek az agentjei, mint itthon teszemazt az Amway-nek vagy az Oriflame-nek.
blr:
"Tudtommal senki, semmit. Ha figyelmesen olvastál volna, te is tudnád, hogy ?k biztosították az IT hátteret a Quixtar-hoz."
Nem értetted a kérdést.
Megnéztem a spacemantra által belinkelt prezentációt, ott szerepelt, hogy mely cégek használják (!!!) az MLM-et (is) az eladásokhoz.
Ott szerepelt a Microsoft, IBM.
Jó lenne, ha te is megnéznéd, és csak utána vitatkoznál.
Hol van a sok emlegetett cég az MLM-ben? Emlegetik a Microsoftot, IBM-et, stb-t, de van-e erre konkrét példa, bizonyíték? Kik árulnak és mit ezektől a cégektől? Tudtommal senki, semmit. Ha figyelmesen olvastál volna, te is tudnád, hogy ők biztosították az IT hátteret a Quixtar-hoz.