Egyszerűen akad olyan, kiben sokkal inkább dúlnak a magyar ösztönök - fél kar egy Arany János versért, gőzölgő kolbász a piacon, kis fröccs, maradunk a fenekünkön itt honunkban (csak egynehány) - van, aki halad európa felé, valaki az egész világot a keblére ölei, mert az eszmét szereti, az újat, amit neki tetszik.
Őszintebbek az amerikaiak?
Most épp Doctorownál járok. (Jót, csak mestertollúaktól) Miben őszintébbek?
"Épp ott jártunk, ahol a negyvenkettedik és a harmincnyolcadik utca találkozik, ott, abban a csehóban ültünk és löktük a whiskyt napestig..." satöbbi. Mi az őszinteség. Ezt nem példának írtam, csupán hangulatkeltő.
Ha őszinteségről van szó, olvassunk Benedek Szabolcsot. Nekem nem tetszik. De lírja, hogy verte ki az asztal alatt miközben a titkárnőjére gondolt... ocsmány egy novella vót na.
Az Alterra valóban önfentartó. Egy oldalért 7800 dohos magyar forintot kell perkálni. Valahol azért ki kell törni. Egyébként most vannak meozáson a verseim a Magvetőnél. Imádkozzatok értem.
gyöngyvirág: örülök, hogy a háromkönyves topikon is feltüntél. Én is szeretem a verseket. Azokat firkálgatok. didé szerint nem is a legrosszabbul.
Na de majd a kiadó eldönti.
A véleményetek érdekelne. Írtam egy verset Allen Ginsbergről. didé egyik ismerőse felháborodott, hogy egy magyar ember miért szeret egy hüje amit ennyire. Igaz, én még találkoztam az öreggel Pesten 1987-ben, és mindig az írói példaképemnek tartottam. Szerintetek egy vers nem adózhat áhitattal egy halott írónak? Rengetegszer olvastam a verseit. Nagyon tetszett az őszintesége. Egyébként szerintem a mai USA írók sokkal nyiltabbak, őszintébbek mint a magyarok. Sőt, ez az egész 20. századi amerikai irodalomra jellemző
Szereti közületek valaki Hemingwayt? Az Afrikai Vadásznapló egy alkoholista önvallomása is lehetne. Szinte minden második sorban iszik egy viszkit. Jó, ez túlzás, de valahol kiérzed a sorai között. És mégis, az egyik valaha élt legnagyobb író.
Én így látom.
Bársony szél fuvolája fuvall bús álmodozó dalt,
felhok fodrai szállnak a szél szárnyán tova ringva.
Lágyan hullnak selymes szirmai már a pipacsnak,
múlik a nap, s puhaléptu éjszaka hinti az álmot.
golden
gratula, szerintem akkor mayd 1más versejit fogjuk olvasgatni a kötetben :)))
Lehet hogy lefutott a téma de én csak most olvastam:
az Alterráról annyit, hogy télleg "kell" fizetni, mert ez 1 ojan kijadó, hogy önfenntartó. Szóval semmi alapitványi támogatás meg ijesmi. Azt meg ugye tuggyuk, hogy ijjen könyvek kiadásából mekkora fuuu de nagy haszonra lehet szert tenni. Szerintem örülnek ha naggyából nullára yönnek ki a dolgok.
O'Hara-tól most bukkantam valamijére. Azt hiszem novella, valamelyik nyoclvanas Nagyvilgban. Még nem jutottam el odáig, de ha te mondod, akkor nekifogok.
Oatesről jut eszömbe: A megcsonkított. A félmellű nő majdnem szerelme egyik tanárkollégájával. Hm. Az igen. Ideális elolvasni egy forró fürdőben, a valódi borzongást ott fogod érezni. (Ne önts a kádba habfürdőt! Nálam mindenesetre bejött)
Golden!
Arany vagy, kiforrot valaki, örvendek ismeretségednek, hogy beszélünk, hogy levelezünk, hogy a Zuhany szerzői közé tartozol, s főleg azt becsülöm benned, amiről a bevezető cikk is fog szólni, azt, amit mindenki más elfeled ha jön a baj, a gond a pénz: az : AKARATOT-AKARATOD
Látom hogy szépen kezdünk összejönni. Nagyon örülök.
didé: működik az emílem. Jöhet valami írás. Ha fent van a gépeden, küld el csatolt fájlként. Írtam a Magvetőnek, és bekérték a verseket.
Gyöngyvirágom!
AZ egyik kép gyönyörű! Biztos a másik is, amit sajnos nem tudtam megnézni! Kérlek küldd el, arra a címre, amit perceken belül ládádba rakok.
(Ha olyan szép vagy mint az a kép, már holnap elveszlek feleségül)
Jaj, nem úgy gondoltam...
Több ismerosöm próbálkozott már, igen tehetségesek, s pl. azt hiszem pont az Alterránál volt olyan, hogy be kellett fizetni egy összeget, hogy bizonyos oldal megjelenjen...
Én igazán örülök, ha valakinek sikerül valamit megjelentetnie, régebben én is próbálkoztam... de nincs idom utánajárni, de talán nem is vagyok elég tehetséges... ki tudja?
Küldtem be verset, majd ha muködik valami eldöntik az olvasók. Kíváncsian várom a többiekét is. Kritikát, véleményt is szívesen olvasok.
nem volt bennem semmi sérto szándék, bocs Golden!, bocs Didé!
Szia Didé,
nem így gondoltam, nem akarom én a "rétedet" lekaszálni. Gondoltam csak: a lehetöségek egymás mellett is megférnek. Sorry.
De a lapnak be kell jönnie, igaz, ez frame-zett oldal. Elöször www.irodalom.de, aztán a hónap alkotására... kattintani. Amennyiben pedig segíthetek neked a weblap készitésében csak jelentkezz, én már megveszenvedtem alaposan a magamét ezzel a médiummal. Talán tudok segíteni.
Kalász I.
Mivel nemtudok levelet írni, így most megosztom veled eddigi életem legboldogabb hírét.
Az Alterra Kiadó zsűrije úgy döntött, hogy az idei antológiába mehjelentetik 4 versem.
Ád kettő: kicsit rosszul esett, hogy idejön valaki, s úgymond olyan érzéseket táplál, mintha happolná a Zuhany szerzőit, valami jobb fejében.
Én elkötelezett vagyok, egyelőre ez igen-igen lefoglal, goldenben reménykedem, hogy egyelőre nem ír máshova, deepfreeze on holiday, a többiek kik ígértek valamit nem írtak.
Sziasztok,
szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy új lehetöséget. Az @nonym oldalt. Itt név nélkül lehet publikálni - ha így óhajtja a szerzö - de névvel kell dicsérni, szidni..- :-). Részletek a honlapomon, www.irodalom.de /anonym, avagy a hónap müve.
Addig is üdv, Kalász I.
Bocs, hogy eddig nem jelentkeztem, de most is a szolgáltató által adott ideiglenes loginnal vagyok itt. Csak most sikerült elolvasnom a leveled, de küldeni nem tudok. Bocs!
Remélem, mindenki jól van. Nagyon várom a honlap elkészültét.
Addidg is, hogy legyen mit olvasnotok:
Judith Basya 81970-ben született költőnő verse
Milyen Szomorú, Hogy A Cigaretta Tovább Tart
Milyen szomorú amikor kialszik a cigaretta
Szex után -
A rossz végén gyújtok meg egy másikat
A füstszűrőnél
Égeti az ujjam,
Az ujjam
Jobban érzi magát,
Mint a testem
Előtte
Óda A Felsőbbrendű Férfinak
Akarom, hogy megüss -
Te azt kívánod, bár lenne rá okod
Rémes Egyszeri
Kellemes három perc volt, és most
Itt alszom. Ha nem teszed azt
Amit én akarok -
Ha nem engeded, hogy
A hasadhoz gömbölyödjek, mint egy kanál
Ha színlelsz -
Akkor megmondom a barátnődnek
Én azért szeretem ezeket a verseket, mert rendkívül őszinték. Ezt hiányolom a hazai költészetben.