Keresés

Részletes keresés

Gently Creative Commons License 2000.06.28 0 0 422
Mindenkit vár a gyaloglon a Zsoldosok-szoba!
Mulan Creative Commons License 2000.06.28 0 0 421
Na, én ma már nem kavarok tovább. Átlényegülök hálóingbe:-)
Mulan Creative Commons License 2000.06.28 0 0 420
Én sem voltam annyira biztos abban a pontban, azért van ott az a rakás kérdőjel.

De ettől ugyan tiszta helyzet nem keletkezett, KÉGÉ is, és az ismeretlen azonosítójú Nyomakárhány, attól még állíthatnak, amit akarnak, hiszen én nem voltam ott, miért hinnék el bármit is? Mert ketten állítják, akik közül az egyiket nem is ismerem?

Előzmény: fd (419)
fd Creative Commons License 2000.06.28 0 0 419
Ácsi!!
Ki mondta, hogy az áldozat megtudja, hogy sikertelen kisérletet követtek el ellene? Ez nekem uj, a wágneruras szabályok között sem láttam ilyesmit. Ha így lenne, akkor most tiszta helyzet lenne, hiszen ha KÁGÉ kapott ilyen értesítést a JV-töl, akkor nyomi35 leveléböl annyi biztosan igaz, hogy _valaki_ megpróbálta meggyilkolni, ha nem kapott, akkor semmi nem igaz belöle. És akkor KÁGÉ-nak nem lett volna min habozni...
Stef
Előzmény: Mulan (418)
Mulan Creative Commons License 2000.06.28 0 0 418
Na, most már annyi vari elhangzott....

Szóval SZVSZ:

1) A két gyilkos eredményesen gyilkol. Ebben az esetben
- Az áldozat és a gyilkosok is megtudják, kik a gyilkosok.
- A nyomozó bármelyiket figyelte meg, megtudja mindkét gyilkos kilétét, és mindkét gyilkos megtudja, hogy lebukott.
- Ha a nyomozó nem hármuk valamelyikét figyelte meg, nem tud meg semmit extrát
- A nagyközönség megtudja, hogy XY-t meggyilkolták

2) Maradék egy gyilkos (akkor már mindenképp eredményesen) gyilkol.
- Az áldozat megtudja, ki gyilkolta meg, a gyilkos megtudja - ha eddig nem tudta volna - hogy már egyedül van
- Ha nyomozó az érintettek valamelyikét figyelte meg, megtudja, ki a gyilkos, és. hogy egyedül van
- Ha valaki mást figyelt meg, nem tud meg semmi különöset.
- A nagyközönség megtudja, hogy XY-t meggyilkolták

3) Sikertelen gyilkossági kísérlet történt.
- Az áldozatjelölt megtudja, hogy megpróbálták meggyilkolni, (??azt is, ki?)
- Viszont, ha az áldozatjelölt gyilkos volt, megtudják egymás kilétét
- A nyomozó akkor tud meg bármit is, ha az érintettek valamelyikét figyelte
- A nagyközönség nem tud meg semmit

4. Nem történt gyilkossági kísérlet
Ezesetben senki nem tud meg semmit

Hol az a söröcske?

fd Creative Commons License 2000.06.28 0 0 417
Nost igen, de van olyan helyzet, amikor ez érdekes lehet :-) ha akarod, másutt kifejtem :-)
Stef
Előzmény: CaveMaN (415)
CaveMaN Creative Commons License 2000.06.28 0 0 416
1. Ha nem gyilkol rá senki, semmit nem tud meg.
Előzmény: CaveMaN (415)
CaveMaN Creative Commons License 2000.06.28 0 0 415
Elvileg igen. De sok értelme nincs, mert:

1. Ha nem gyilkol rá senki nem tud meg.
2. Ha minden gyilkos rá gyilkol, akkor meg meghal, tehát fujhatja a tudását.
3. Ha egyik gyilkos akarja csak megölni, akkor azt tudni fogja.

Mint látható három esetből csak egyben szerez információt, míg ha mást figyel meg sokkal jobb az arány.....

Előzmény: fd (414)
fd Creative Commons License 2000.06.28 0 0 414
Ezt szeretem, ha megy a kavarás :-)))
Technikai jellegü kérdésem lenne:
1: a nyomozó ugyebár bárkit megfigyelhet.
2: gyilkos általi gyilkolás akkor van, ha minden élö gyilkos ugyanazt akarja meggyilkolni
3: sikertelen kisérlet esetén erröl 3 ember tudhat: a gyilkos, a játékvezetö, aki ugye nem árulhatja el, hogy volt ilyen, csak a harmadiknak: a megfigyelö nyomozónak, ha az épp a gyilkost vagy az áldozatot figyeli!

Ezek után már gondolom adódik a kérdés: Megfigyelheti-e a nyomozó _saját magát_ ???

Stef

macskamati Creative Commons License 2000.06.28 0 0 413
Na mi a baj DevMes, tán savanyú a szőlő? Nnna, ha akarod, egye fene, hozunk neked is valamit! :-)))
Deviáns Messiás Creative Commons License 2000.06.28 0 0 412
Ha Fist a gyilkos és meglincselödik, akkor

Éjjel valaki meg lesz ölve, és a párja elsösorban a Chino-KAGE párost fogja páratlanná tenni, vagy engem küld el az örök harcmezökre. Mivel ezt leírtam, ha így van akkor az egyedül maradt gy most tünödhet, hogy válasszon-e valaki mást.

Ha Chino-KAGE a beszervezett ügynök-páros, akkor meg egy valakit (szintén sejthetö kit:-))
átadnak az enyészetnek. Maradt 4, köztük nyomozó, aki meg sem mukkant, de remélhetöleg figyel.

Ha nem Fist lincseltetik, akkor

Ha gyilkos akkor vagy keresi hütlen párját (senki nem vette védelmébe – a másik menti a saját irháját), vagy már meg van és gyilkolnak.

Ha meg nem gyilkos, akkor szintén valaki meg lesz gyilkolva, hisz Chino-KAGEból amelyikük marad, az gyorsan kinyir egy – számára kellemetlenkedöt, aki többé-kevésbé valószinüleg Fist.

Tehát úgy néz ki, hogy Fist ezt a menetet nem éli túl.

Akkor meg miért harcoljon?

A csapatért? Vagy hogy a párját rejtse?

Közben a pajkos M-lányok úgy tesznek, mintha ez egy kirándulás lenne! :-)))
Ez itt kérem egy komoly feladat és nem lehet csak úgy!!!
Különben is láttam már pehelypaplanba burkolt hullát, sárgarépa nedvvel megfojtott elhúnytat, fogorvostól elcsórt fúróval átszúrt gigájú tetemet:-))) Hogy hol?
Akit érdekel a link annak privátban megírom.

Egyszer majd megtanulom a html csinjait-binárisait és illusztralom a topicot képpel is:-)))

Most viszont tényleg szunetet tartok a jatekban 22:45-ig

Marti Creative Commons License 2000.06.28 0 0 411
Jóvanna!:-)))

Csak próbálkoztam...

Akkor indulás! Macskamati!!!!!

Előzmény: Mulan (410)
Mulan Creative Commons License 2000.06.28 0 0 410
Jól felélénkültetek, míg én előástam a térképet.
A kocsmázás ötletével egyetértek. És ebben az esetben természetesen söröskorsónak fogom álcázni magam:-))))

Na, viszed onnan a kezed!

Marti Creative Commons License 2000.06.28 0 0 409
Chino kedves! Nem kellett volna a "nyomi35"-nek minden második hozzászólásban cáfolni, de legalább egyszer megtehette volna!!!

A másik! Az a dolog, hogy KÁGÉ és te ennyire összhangban vagytok és ilyen nagy az egyetértés köztetek itt a topikban, az egy nagyon jó taktika is lehet. Nem is rossz.. Aztán vagy bejön, vagy nem.

Előzmény: Chino-San (404)
Chino-San Creative Commons License 2000.06.28 0 0 408
És még csak X sincs rajta jelölve.
Előzmény: Mulan (406)
Marti Creative Commons License 2000.06.28 0 0 407
Az attó függ...:-)))
Nem tudhatjuk Mulan minek álcázza magát. Kispárna vagy lepedő...?
Előzmény: macskamati (405)
Mulan Creative Commons License 2000.06.28 0 0 406
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]Hát, szerintem ez a térkép a nénikém kertecskéjét ábrázolja a kacsaúsztatóval
Előzmény: KÁGÉ (395)
macskamati Creative Commons License 2000.06.28 0 0 405
:-))))))) Üdítőt??????? Gondolod, hogy a sárgarépalé után képes lennék akárcsak ránézni bármilyen üdítőre?? :-))))

Amúgy kellemes lánybulinak ígérkezik... ;-))))))

Előzmény: Marti (403)
Chino-San Creative Commons License 2000.06.28 0 0 404
Szvsz, ha nyomozó35 nem az igazi lett volna, akkor itt kb. minden második hozzászólásban az igazi tiltakozását olvashatnánk, hogy ne higgyünk neki.

A nemlétező románcunkról KÁGÉval meg annyit, hogy ha mindketten gyilokok lennénk és egymásra találtunk volna, akkor biztos, hogy nem támogatnánk egymást ilyen nyíltan.

Persze ettől függetlenül mindenki azt gondol amit csak szeretne.

Előzmény: Deviáns Messiás (401)
Marti Creative Commons License 2000.06.28 0 0 403
Várj meg Macskamati!!!
Én is megyek!

Ugye nem üdítőt fogunk inni?

Előzmény: macskamati (402)
macskamati Creative Commons License 2000.06.28 0 0 402
Hahh! Még hogy léha! :-)))
Gyere Mulan, indulhatunk a kocsmába! :-))))
Előzmény: Deviáns Messiás (397)
Deviáns Messiás Creative Commons License 2000.06.28 0 0 401
Azt sohasem állítottam, hogy ha harcolsz, akkor rádterelödik a gyanú, plán ha már rád van terelödve!
Tehát azt gondolom most, hogy:

1. Vagy Fist az egyik gyilkos - ez esetben van mégegy!!!

2. Vagy KAGE és Chino.

A szavazatok döntetlenre sikeredése esetén meg, mivel trebb úgysem kedveli a sorsolást, szavazzon ö is a szubjektiv megitélése alapján:-))))

Előzmény: Fistandantilus (399)
Deviáns Messiás Creative Commons License 2000.06.28 0 0 400
Fúj de csúnya lett:-((
Csak az igazit akartam kiemelni, a <7b> a félkövér szöveget akarta volna feloldani, de a dogmatikus gép nem türi a legkissebb vétséget sem.
tehát a szöveg javítva:

Álnyomi nicket bárki elkészít öt perc alatt (ha lassú).
De nem közösüli-e (nem bassza-e) az igazi nyomozó csörét, hogy rá való hivatkozással megy a kavarás:-)
A két fö lehetöség:
1.Fist-et meglepte valóban a nyomozó.
2. KAGE es Chino románca mást takar, mint ahogy ök azt itt be akarják állítani.

Fistandantilus Creative Commons License 2000.06.28 0 0 399
Heh, humoros vagy. Tegnap irc-n pont az ellenkezőjét állítottad. Hogy is volt, hadd gondolkozzam kicsit?

"DvMs: Két lehetőség van, vagy feladtad, vagy - amit nem igazán hiszek - te vagy az egyik gyilkos".

Ergo szerinted, ha harcolok akkor is gyilkos vagyok, ha nem csinálok semmit akkor is. Praktikus álláspont az oktalan felkötésemre....

Chino-San Creative Commons License 2000.06.28 0 0 398
Nem tom, hogy csak én nem vagyok egy IQ fenomén, vagy tényleg zavaros volt némely sorod?!

Gyújts má világot szegény fejecskémben! Mit jelent a "Na persze..."-vel kezdődő sorod a közepétől?

Deviáns Messiás Creative Commons License 2000.06.28 0 0 397
Na megindult a nagy vihancolás:-)))
Ez a léha macskamati meg miket javasol:-)))
Azt vártam, hogy a mai nap folyamán a nyomozó(k) szólnak valamit.
De sehol semmi csak hivatkozások.
Na persze álnyomi nicket bárki elkészít öt perc alatt (ha lassú), de nem közösüli az igazi<7b> nyomozó csörét, hogy rá való hivatkozással megy a kavarás:-)
A két fö lehetöség:
1.Fist-et meglepte valóban a nyomozó.
2. KAGE es Chino románca mást takar, mint ahogy ök azt itt be akarják állítani.

Most dolgom van, de este jövök megint, még nem szavaztam (ahhh KAGE tudja, hogy mitöl lágyul el a szivem, és teledumálja az agyam a vicces szövegével:-))

Na ha Fist meg nem harcol, akkor lehet, hogy rezignáltan feladta, de FIGYELEM! akkor van párja!!!

Chino-San Creative Commons License 2000.06.28 0 0 396
Kedves Szakértő úr!

Mostmár csak a térkép fellelhetőségéhez megrajzolt térképet kellene megtalálnunk. Azon is az X-et.

Erről tud valaki valamit?

Előzmény: KÁGÉ (395)
KÁGÉ Creative Commons License 2000.06.28 0 0 395
Szerintem vegyük elő azt a titkos térképet, amit tegnap nézegettünk! Én határozottan emlékszem, hogy az oldalvarrás mellett volt egy "X"-szel jelölt pont, szerintem az lehet a lelőhely. Ezek után egyszerű a dolgunk: megkeressünk a szálirány jelölést Afrikán (könnyű lesz megtalálni, egy hosszú egyenes nyíl), beazonosítjuk a derékvarrást, és irány a lelőhely!

Üdv

KÁGÉ, a kartográfia szakértője

fd Creative Commons License 2000.06.28 0 0 394
Chino-San szólt oko-san :-) De valami ugy látszik, az ö figyelmét is elkerülte :-)
"rácuppanhatnánk végre arra lelőhelyre, aminek senki se tudja a pontos koordinátáit. "
Senki? Szerintem aki a tüdűgyuszit okozta a voltkirályúrnak, annak tudnia kéne valamit... Nekem gyanús, hogy heveny mehalódott itt ez a király, pedig a csapatból senki (?) nem bántotta...
Stef
Előzmény: Chino-San (393)
Chino-San Creative Commons License 2000.06.28 0 0 393
Szerintem a kormányunk már réges-rég értesült mindenről. Csak bizonyos diplomáciai gubancoktól tartva nem akar még hivatalosan partraszállni. Meg gondolom várják, hogy mi kiiktassuk a KGB-seket, hogy nekik már ne legyen mindenféle kémhálózattal gondjuk.
Addig esetleg mi rácuppanhatnánk végre arra lelőhelyre, aminek senki se tudja a pontos koordinátáit. Legalábbis az én banánültetvényes magánakcióm sikertelennek bizonyult. Pedig nagyon megbízható súgonc mondta, hogy arra van. Ismerem még ovitolvaj koromból a nagybáttyának a kutyaeledelárusát, úgyhogy vannak nálam referenciái.

A kérdés tehát, hogy most merre induljunk.

Javasolnám, hogy célozzuk be valamelyik helyi vendéglátóipari zugkocsmát, ott elég sok pofon meg infó kering a levegőben, úgyhogy biztos nem fogunk unatkozni.

Előzmény: macskamati (392)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!