Kerdezek: melyik a jobb? Koronaatszallitasi brossura, olvasokonyv miegyebb mindenki penzebol (ami ugye nem kampanyfogas), vagy SzDSz penzebol egy plakat, amire ok azt irnak, ami akarnak (jelesul most azt, hogy Koszonjuk)? Mi a ketto kozt a kulonbseg? A double standard?
Én mint topiknyitó, ezennel minden kedves Hozzászólót felkérek arra, hogy szíveskedjék a tárgynál, nevezetesen az elhíresült plakátnál maradni, és hozzászólásait erre az objektumra korlátozni.
Mert különben dühbe jövünk, és ez a topik is olyan lesz, mint a többi.
Ha nincs több érdemi mondanivaló, akkor inkább süllyedjen, személyeskedni (sekélyeskedni) máshol is lehet.
Uff, én beszéltem.
Azért én férfiasan bevallom - nekem lehet, papírom van róla -, hogy sokkal szívesebben nézném ezt a plakátot most mint egy másik plakátot öt év múlva, amin egy túlsúlyos bohóc vigyorog és az olvasható, hogy "Köszönjük, Elnök Úr!" és az aláírás: FKGP.
Az tényleg rossz lenne.
Persze hogy nem, mivel nem köztiszteletben álló személy.
ez alapfeltétel.
Végy egy ősz hajú öregembert, aki mondjuk irodalmár, író, vagy egyetemi tanár, és nagy baj nem lehet már belőle.
A baj az, hogy minden funkciótlansága ellenére is ő jelképezi Mo-ot a világban mint legfőbb közjogi méltóság.
Na ezért ritka szemétség, amit a baloldal csinál a Parlamentben.
Nekem támadt egy ötletem.
Kéne csináltatni egy plakátot, amin Göncz mosolyog, és annyit ráírni, hogy "Szivesen, fiaim!", aztán kiragasztani minden "Köszönjük, elnök úr" Szadesz-plakát mellé. :)
Mit szólnátok, ha gyüjtést rendeznénk 2002-re ?
(óriásplakátokra, amelyen ez állna : "Köszönjük SZDSZ!", a háttérben pedig kék mezöben elfelé repülö madarak lennének.)
Azt hiszem, a közt. elnöknek nem nehéz népszerűnek lenni.
Eleve köztiszteletben álló fazon, akinek ráadásul szimbolikus hatalma, protokolláris funkciója van. Igazi döntéseket nem hoz, mivel pártokon felül áll, napi és egyéb csatározásokba nem bocsátkozik, tulajdonképpen 5 évig mosolyog.
Egyeseknek teljesen mindegy, hogy milyen
alkalombol, csak fikazni lehessen. SZdSZ-t,
Fideszt, Ader Janit, Microsoftot, barkit.
Ha nem hiszed, olvasd el korabbi
fikazasaimat! :-)
Undoc.
Bárki, akit kérdeztem eddig, pártállástól függetlenül azt mondta: szerinte a plakát izléstelen. Kizárólag az aláírás miatt. Az érvek csoportosítva a következőképp sorolhatók be:
1. Kisajátítja a köztársaság elnökét.
2. Azt a látszatot kelti, mintha az elnök nem lett volna pártatlan (notabene: az volt?).
3. A plakát nagyképű, jelzi, hogy a többi hülye bunkó párt nem volt képes megköszönni.
4. Illetlen. A megköszönés az elnöki és a párt kettejük közötti kapcsolatában belső ügy, nem tartozik a nyilvánosságra.
5. Az SZDSZ törpe minoritás, ne köszöngessen a társadalom nevében.
(Utóbbi érvet nem érzem teljesen találónak, mert saját nevében köszöngetett.)
Én ebből azt summáztam, hogy a plakát éppen a kívánttal ellentétes hatást ért el.