Keresés

Részletes keresés

v_peti Creative Commons License 2012.07.25 0 0 1249

Kár, hogy nem esett le időben az információsnak az, hogy mi történt, mert akkor esetleg visszafordíttatja a felszállni kívánó gépet, és ennek költségét a szülőkre terheli.

Na azután a sztyuvi bemondja, hogy visszafordulnak, és annak az okát is, és akkor mindenki elkezdte volna szidni a házaspárt, ők meg húzhatták volna be a nyakukat! Na és elveszett volna a repülőjegyük...

Na de így is felkapta a hírt a világsajtó, így szerintem ők is értesülhettek közben róla.

Na de ilyen szülők mellett hogy fog felnőni a gyerek, ha ennyire szeretik?

Előzmény: Kannaváró (1245)
Kannaváró Creative Commons License 2012.07.25 0 0 1248

Benéztem.

Köszönöm!

Előzmény: sneci (1247)
sneci Creative Commons License 2012.07.25 0 0 1247

A Darwin-díj egy olyan „kitüntetés”, amelyet azoknak az elhunyt embereknek ítélhetnek meg, akik valami különösen buta, ügyetlen módszerrel próbáltak egy számukra érdekes célt elérni, és ez az életükbe került.

forrás

scarabaeus Creative Commons License 2012.07.25 0 0 1246

Miért Darwin-díjas is ez?

Kannaváró Creative Commons License 2012.07.25 0 0 1245

http://www.hir24.hu/kulfold/2012/07/25/a-repteren-hagytak-keteves-gyerekuket/

A reptéren hagyták kétéves gyereküket

A lengyel szülők nyaralni indultak, amikor a felszállás előtt kiderült, hogy gyerekük útlevele lejárt. A kislányt otthagyták, és elrepültek Görögországba.

A lengyel hatóságok nyomozást indítottak az apa és az anya ellen, akiket rendőrök fognak várni, amikor visszatérnek kéthetes görögországi nyaralásukból – írta a brit Telegraph, a lengyel rendőrségre hivatkozva. Egy rendőrségi szóvivő elmondta: a beszámolók szerint a kétéves lány hisztérikussá vált, amikor az édesanyja magára hagyta, és kiskorú veszélyeztetése miatt indítanak vizsgálatot a szülők ellen.

A szülők azért hagyták a katowicei repülőtéren a kislányt, mert nem vették észre, hogy gyerekük útlevele májusban lejárt, és így nem hagyhatta el az országot. A gyereket a reptéri személyzetnek adták, majd egy biztonsági kamera felvételeinek tanúsága szerint gyors léptekkel a Görögországba induló gépükhöz siettek. A felvételen látni azt is, ahogy a kisgyerek kétségbeesetten keresi szüleit az információs pultnál, ahol szülei leadták, miközben egy női alkalmazott arra próbál vigyázni, hogy a kicsi ne csatangoljon el.

A repülőtér szóvivője az esettel kapcsolatban elmondta, hogy nincsenek felkészülve ilyen esetekre. „Van helységünk az elveszett poggyászok számára a repülőtéren, de ez nem óvoda” – idézte a szóvivő a Telegraph.

v_peti Creative Commons License 2012.07.13 0 0 1244

Vazzeg elvonták a linket, és most a googleval sem nagyon találom! Majd ha meglesz beírom!

Előzmény: Dulifuli (1242)
v_peti Creative Commons License 2012.07.13 0 0 1243

Ha a linket nézzükk, akkor egymás után 5 bizarr haláleset van. Ebből sorrendben a második az igazi Darwin jelölt, az utolsó 3 inkább szerencsétlen baleset, míg az első egy felháborító cselekedet, ami egy ártatlan ember halálát okozta.

Előzmény: Dulifuli (1242)
Dulifuli Creative Commons License 2012.07.13 0 0 1242

Miféle kettes, meg többi?

Előzmény: v_peti (1240)
Dulifuli Creative Commons License 2012.07.13 0 0 1241

Nálunk (Kaposváron) is így volt. Rá kellett tenni a csúzlit az állványra, csővel felfelé, aztán kivenni a tárat, felhúzni a zárat, és elkattintani. Nem hiszem, hogy azóta sokat lazítottak volna ezen. Persze, nem mindig csinálják szabályosan. Mi is néha úgy vettük ki a tárat, hogy a csúzli még a hátunkon volt, és csak hátranyúltunk bal kézzel. Általában ebből sincs baj, feltéve, hogy a zár előtte nem volt felhúzva, mert akkor nincs lövedék a csőben. De úgy soha nem matatunk a csúzlival, hogy a csöve ember felé nézzen. Ezt mindig be kéne tartani.

Előzmény: Csokis (1239)
v_peti Creative Commons License 2012.07.12 0 0 1240

A kettes számú eset egyérelműen Darwin díjra jelölve, a többi szerencsétlen baleset, az első meg egyszerűen felháborító! :(

Csokis Creative Commons License 2012.07.12 0 0 1239

Kitárazni a kitárazó helyen, nem a csőbe nézve, hogy az esetleges skuló a plafonba és ne a fejünkbe menjen. Legalábbis 1985-ben, Ercsiben így tanították. Persze lehet, hogy ez valami komeinista trükk volt, azóta demokratikusabb a rendszer.

Előzmény: beauvois (1238)
beauvois Creative Commons License 2012.07.10 0 0 1238

Basszus, és ezek képzett, fegyverviselő rendőrök...

Pedig már a honvédelmi oktatáson az első három szabály, amit elmondtak:

1. Töltetlen fegyver nincs.

2. Fegyver csövét ember felé nem fordítjuk

3. Töltéskor a föld felé fordítjuk a csövet

(kitárazást nem tanítottak, de gondolom, ott is ugyanaz a szabály)

Előzmény: Kannaváró (1237)
Kannaváró Creative Commons License 2012.07.10 0 0 1237

http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=568330

2012. július 10. kedd  Névnapok: Alma, Amália, Nyerjen
Elsült a vadászpuska - Súlyosan megsérült egy rendőr  

Súlyosan megsérült egy rendőr Enyingen, mikor egy vadásszal szembeni intézkedéskor véletlenül elsült egy vadászpuska.

Ma, 08:45

Az eset hétfőn éjjel történt a Fejér megyei kisváros rendőrőrsén. A rendőrök egy vadászt állítottak elő, mert ellenőrzéskor úgy tapasztalták, hogy engedéllyel tartott vadászpuskáját és lőszereit szabálytalanul tárolta gépkocsijában. Mikor a rendőrőrsön kitárazták a vadászpuskát, a fegyver elsült, s a lövedék eltalálta az egyik rendőrt. A véletlenül meglőtt egyenruhás súlyosan megsérült, a mentők kórházba szállították. A baleset körülményeit a Székesfehérvári Rendőrkapitányság szakértő bevonásával vizsgálja.

MTI

sneci Creative Commons License 2012.07.07 0 0 1236
Degeczi Creative Commons License 2012.07.06 0 0 1235

(igen, úgy én sem: e-ink kijelzős Kindle-n olvastam, azon teljesen olyan, mint egy fizikai könyv. Nem is tudom, miért töltöttem le, de jó ötlet volt: nagyon érdekes, különösen ahol a kábítószeresekről ír. Szakemberként - de mégsem szárazon)

Előzmény: v_peti (1233)
sneci Creative Commons License 2012.07.06 0 0 1234

Erről eszembe jutott az "Egészséges erotika"-ból a benzinlopás.

Előzmény: v_peti (1230)
v_peti Creative Commons License 2012.07.06 0 0 1233

Beírtam a google-ba ezt a szöveget, és kidobta Zacher Gábor könyvét...

Nem lehet abbahagyni, csak olyan apróbetűs, hogy a monitorra kellene tapadnia a szemnek, így rohadtul fárasztó olvasni.

Előzmény: Degeczi (1229)
v_peti Creative Commons License 2012.07.06 0 0 1232

Gondolom ez a szer rendkívül hatékonyan gyilkolászta a rovarokat. Csak ha a szomszéd véletlenül a kerítéshez közel volt, akkor a permetet belélegezve ő is belehalhatott.

Bár lehet, hogy tévedek, és nem volt elég a személyi igazolvány a megvásárláshoz régen sem, de azért eléggé gyakori lehetett, mert sokszor hallottam a nevét.

v_peti Creative Commons License 2012.07.06 0 0 1231

Durva egy szer. Nem értem, hogy forgalmazhatták régen kvázi szabadon?

Ha jól tudom második kategória volt, ha az elsőt vesszük szabadon forgalmazhatónak. Ez úgy volt, ha nem tévedek, hogy odaadták, de csak 18 éven felülinek, és felírták a nevét, hogyha valami ilyen jellegű mérgezés lenne a közeljövőben, akkor legyen kinduló nyoma a rendőrségnek.

v_peti Creative Commons License 2012.07.05 0 0 1230

Nem véletlenül írták rá régebben a PET-palackokra, hogy a palackba kizárólag üdítőital tölthető! Így megelőzhető sok baleset az utólagos felhasználásból.

Nem Darwin díj, mert a másik embernek okozott az illető maradandó sérülést:

A vasúti dolgozóknak (utazóknak legalábbis) jár az ásványvíz pet-palackban védőitalként.

Az illető akkumulátorsavat lopott a vasútról, beletöltötte az üres palackba! A palackot nem tudom miért nem rakta bele a táskájába? A vagyonőr, ha jön azt hitte volna, hogy ásványvíz. A palackot kirakta a többi ásványvíz mellé a szélére. A kollégája a palackot magával vitte, mert a többi közelében volt, így nem gondolta, hogy nem ásványvíz van benne. Beleivott... Nem halt meg, de azóta csak pépeset ehet.

Emiatt pár hétig, amíg a vizsgálat kideríttte, hogy mi történt, a palackozó üzemtől a vásárlást felfüggesztették, jó nagy kárt okozva nekik is...

Degeczi Creative Commons License 2012.07.05 0 0 1229

az volt az, előkerestem:

Adva van egy Gramoxon nevű permetszer, ránézésre úgy néz ki, mint egy nagyon népszerű, barna színű szénsavas üdítőitalunk, a kóla. Történt egyszer, hogy egy — amúgy a mezőgazdaságban dolgozó, egyetemi végzettséggel bíró — férfi kért valakitől Gramoxont, kapott is, és aztán hazavitte — mellesleg megjegyzem, régóta be van már tiltva nálunk. Fogta és belétöltötte egy ásványvizes üvegbe. Idővel meglátta a felesége, lenn volt a spájzban és azt gondolta: „Miért ebben a kristályvizes üvegben van ez a kóla? Itt van még egy kóla, van az aljában egy nagyon pici, na ezt a három-négy decit még rátöltöm, egy üvegben legyen az a kevés!" Rátöltötte, és visszarakta a hűtőbe. Erről a szerről azt kell tudni, hogy ebből körülbelül 1-1,5 gramm bőven elég, hogy akár egy nyolcvan kilós ember halálát okozza. Apa este hazajött a munkából, tett-vett, szomjas lett, a fridzsiderben ott vigyorgott az üdítő. Nosza, gondolta, „ezt a kicsit minek is töltsem ki pohárba, úgyis meg fogom inni" és belekortyolt. Ahogy a szájába ért, már érezte, hogy nagyon nagy baj van. Ebből a szerből egy korty is elegendő ahhoz, hogy az illetőnek tüdőfibrózisa legyen - ilyenkor a tüdőben a rugalmas rostok kötőszövetes rostokká fajulnak el. Úgyhogy a létező legadekvátabb terápiát folytatta: kiment és elkezdett földet zabálni. Lehet, hogy ez így elsőre kicsit furcsán, megmosolyogtatóan hangzik, de ennek a szernek az a sajátossága, hogy amikor a növényekre permetezik, amíg a növények levelén van, addig aktív, de ha lecsöppen a földre, ott pillanatokon belül inaktívvá válik.

Ezt a pali honnan tudta?

Mezőgazdasági mérnök volt, és tudta, hogy az eset elsősegélye tulajdonképpen az, hogy jó zsíros anyaföldet kell enni. Kiment és habzsolta magába, mintha pacalt enne.

Kihányta, megint behabzsolta, megint kihányta, közben persze a család mentőt hívott. Dacára mindennek, belehalt a történetbe. Ez a méreg nagyon gyorsan, pillanatok alatt felszívódik, és olyan folyamatokat indít be a szervezetben, leginkább a tüdőben, amelyek visszafordíthatatlanok.

Nem a légzés bénul meg, hanem a tüdő nem tud tágulni, mert egyszerűen megkeményedik. Gondolj bele, amikor belégzünk, kitágul a tüdőnk, amikor kilégzünk, összemegy, vagyis a térfogata változik, mert vannak benne rugalmas rostok. Ha ezek a rugalmas rostok átalakulnak kötőszövetes fix anyaggá, akkor nem fog tud ni a tüdő tágulni. Lehet, hogy agyban tudod, szeretnél levegőt venni, el is megy az ingerület az izomhoz és az izom megpróbálja a tüdőbe beáramoltatni a levegőt, de egyszerűen nem hajlandó tágulni a tüdő. Gyakorlatilag ez egy klasszikus oxigénhiányos, fulladásos halál. És mondom, az ilyen esetek arra figyelmeztetnek, bizony nagyon oda kell figyelni.

Előzmény: v_peti (1227)
v_peti Creative Commons License 2012.07.05 0 0 1228

Akkoriban még az ilyen filmekben is A kategóriás színészek szerepeltek. Mint pl. Raksányi Gellért, azaz Kutya úr!

Előzmény: v_peti (1227)
v_peti Creative Commons License 2012.07.05 0 0 1227

Ha már cola-színű méreg. A gramoxon nemvű nagyon erős rovarírtó ilyen. Vasutas látta, hogy szivárog, azt hitte cola, és engedett bele egy üvegbe magának. Ivott belőle... Mivel a mozdonyon nincs telefon, az állomás végén állhat, ezért nem tudom, hogy a mozdonyon halt meg, vagy valaki hívott mentőt, és ott végeztetett be neki. Bár erről már pár éve írtam volna.

Ugyanez alkohollal (ugyebár a metilalkohol színre, szagra és ízre is olyan, mint az etilalkohol, csak ez már kis mennyiségben is halálos, vagy legalábbis vakságot okoz) volt is egy vasutas oktatófilmben. Itt a sztori szerint a vagonból folyó faszeszt eladta egy kocsmárosnak, és a kocsmában iszogattak, de szerencsére még időben jött értük a mentő...

http://www.youtube.com/watch?v=Arg3xUmWsBE

Itt a sztori!

H_G Creative Commons License 2012.07.05 0 0 1226

Bár a génjeitől már biztonságban van az emberiség, de nem halt meg, így eléggé vitatható.

Előzmény: v_peti (1218)
Degeczi Creative Commons License 2012.07.05 0 0 1225

Zacher Gábor könyvében vannak ilyen esetek (bár nem mindig ontopikok, mert gyakran már családapákról van szó)

pl. üditősflakonban tett hűtőbe mérget az amúgy hozzáértő fazon - de az asszony összeöntötte a másik üvegben lévő kólával (színre is ugyanolyan sötétbarna volt), így hazaérve a veszélytelennek hitt üvegből kortyolt az ürge, és rögtön érezte a tünetekből mi történt, még azt is tudta, h földet kell ennie (!) az semlegesítheti, ezért rohant az udvarra  - de már az a kis mennyiség is elég volt, és végül meghalt...

Előzmény: v_peti (1224)
v_peti Creative Commons License 2012.07.05 0 0 1224

Na de utána meg széágyellte bevallani, amikor még megmenthető lett volna...

Úgy járt, mint a szerencsétlen agáripari szakmunkás. (Permetező volt a TSZ-ben.) Nem vette fel rendesen a védőfelszerelést, ezért benyelt egy kis mérget. Csak hülye volt, és nem merte bevallani a főnökének, hogy "Bocs, hülye voltam, nem húztam maszkot/kesztyűt, benyeltem egy kis mérget, hívjál mentőt!", hanem csak akkor fordult orvoshoz, amikor már késő volt. Meg is halt.

Amúgy az esetről annyit, hogy a kolbászméreggel, a boutulinnal miligrammnyi mennyiéggel is rengeteg embert meg lehet ölni. A romlott kolbász meg nagy valószínűséggel ezt tartalmazta.

Előzmény: sneci (1223)
sneci Creative Commons License 2012.07.05 0 0 1223

Szerintem határeset. Nem tudta, hogy romlott az "bráner".

Előzmény: v_peti (1222)
v_peti Creative Commons License 2012.07.05 0 0 1222
v_peti Creative Commons License 2012.07.02 0 0 1221

1. Nem halt meg, simán túléle, és nem lett nemzőképtelen.

2. 15 méteres rámpa, az egy ilyen versenyen nem annyira extra hosszúság.

Előzmény: Törölt nick (1219)
v_peti Creative Commons License 2012.06.30 0 0 1218

??? Ez közönséges sportbaleset! Nem Darwin díj!

Ez viszont az! Ugyanis megfelel a követelményeknek!

http://hvg.hu/panorama/20120626_nemi_szerv_tokio_muvesz

Előzmény: Törölt nick (1217)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!