a franc se tudja, hallottam már ócskább kütyüket is. Most is inkább csak egyéb okok miatt kaptam le a gépről. Mondjuk ami szívatás, hogy egy-két jó hangszer csak demo benne (sytrus pl.)
Nem teljesen tiszta, amit szeretnél. Tehát ha jól értem, fel akarsz venni egy gitár menetet egy vagy több audio sávra?
Annyi a teendő, hogy az audio beállításoknál hardveres asio driver-t állítasz be. Audigy esetén 48kHz-re kell állítanod, melyre sikítani fog a FL, hogy jobban szeretik egyes plugin-ek a 44.1kHz-t. (A www.kxproject.com ingyenes driver Audigy-hez is jó, és tudja szimulált HW-esen a 44.1kHz-t vele, de nem megy a hangbemenet, mert azt még nem tudja a driver ebben a módban.) Ha megfelel ez a kötöttség, és nem okoz kalamajkát (esetleg hamis lesz FL 1-2 hangszer), akkor annyi a teendőd, hogy az adott mixer sávon beállítasz az IN menüs bemenetre egy adott input-t, és a mixer jobb oldalán a floppy ikonra kattintva megadod a Wave file nevét.
A Help-ben a Disk Recordig alatt találod azt, hogy hogyan is megy ez pontosan. Kiszedtem Neked:
Non-realtime recording
To do a non-realtime export of a track:
Prepare the tracks: Press the disk
icon (P) on the routing panel.
In the browse dialog that will open, select a location and name for the *.WAV
file to be recorded.
The disk icon turns orange to show the track is ready to be recorded.
Do the same for all mixer tracks you want to record.
Recording
Options: Open the Mixer pop-up menu (1).
In the Disk Recording submenu check 32bit floating point recording if you want to render to 32bit wave files. Open the Mixer
pop-up menu (1) and the Disk
Recording submenu check Auto-create audio
tracks to insert the resulting audio
clip in the Playlist's audio
tracks after recording
is completed.
Rendering (
Alt+R): Open the Mixer
Recording submenu select Render to Wave File. The rendering
settings dialog appears. Adjust the settings and press OK to render the track. NOTE: Some of the options
available when rendering a full song are not available for track recording:
render to MP3 or MIDI file, saving of NFO file with the audio
clip and saving ACID-ized audio.
After recording
all tracks that were activated for recording
go back to their normal state.
NOTE: ASIO inputs are disabled while recording
in non-realtime.
Realtime (Interactive) Recording
To do a realtime recording
of a track:
Prepare the tracks: Press the disk
icon (P) on the routing panel.
In the browse dialog that will open, select a location and name for the *.WAV
file to be recorded.
The disk icon turns orange to show the track is ready to be recorded.
Do the same for all mixer tracks you want to record.
Recording
Options: Open the Mixer pop-up menu (1).
In the Disk Recording submenu check 32bit floating point recording if you want to render to 32bit wave files. Open the Mixer
Recording submenu check Auto-create audio
tracks to insert the resulting audio
clip in the Playlist's audio
tracks after recording
is completed.
Rendering: In the Transport panel, activate Record
Mode and push the Play button to start recording
the state.
When you are finished, press the Stop button.
After recording
all tracks that were activated for recording
go back to their normal state.
Uj vagyok ezen a forumon, es en is hasznalom a mar egy ideje a programot. Nalam is most jott el az a pillanat, hogy szeretnek vele audio savban gitart felvenni az IK Multimedia Amplitube-bal kiegeszitve. Sajnos ez eddig nem sikerult (igaz nem olyan regen probalkozom), a help meg ugye angol, amiben meg eleg kutyauto vagyok... Egy audio clips-et kene hozzadnom, kikuldeni egy csatornan amire rateszem az IK-at es ugy kene probalkozni, vagy kene valami extrabb beallitas? A hangkartyam amugy SB Audigy.
Az FL Studio 4.x verziójában van ASIO input, így bármit tud felvenni. Tehát csak ASIO driver-es hangkártyával fog ez a funkció menni. Ha ez valami miatt nem oké, akkor meg bármilyen ReWire vagy VSTi fogadó/kezelő hangszerkesztőbe betöltheted a FL Studio-t, akkor az anya szoftverbe felvett dolgok "beengedhetőek" a FL Studio-ba is. Sőt, ha VSTi-nek töltöd be a FL Studio-t, akkor az a pl. Cubase projekttel együtt elmentésre kerül, nem kell külön mentést alkalmaznod.
Ha ide benézel, itt van egy elég perverz "bekötés":
http://sancho.hu/news/20021113.htm
A gyártó oldala (sok tudás csak regisztráltaknak érhető el):
http://www.flstudio.com/
Hát 4esig nincs, 4es felett azt hiszem van valmi megoldás rá, de finoman szólva nem kifinomult.
Egy barátom úgy csinálja, hogy cubase sx alól inditja a fruityt és az audiot sxben veszi fel. Aztán ha kész akkor lehet kisávozgatni fruityból és sxben lemixelni. Természetesen ez megoldható logickal és cakewalkkal is sztem
Udv...
Fl. on belul nincs semmifele hangfelvevo???
sima line inbol szeretnem feljatszani gitarral zenere a temaimat es utolag meg effectezni..
kulso felvevofel probalgattam de az nem az igazi..
Örülök, hogy idetaláltam....
Én nemrég ismerkedtem meg a FL Studio 4.5.1-gyel és nagyon elnyerte a tetszésemet.Mostanában kezdtem próbálgatni magam a pc zene világában, kicsit túl sok benne az újdonság pl.:(VST,a különböző fx-ek,stb...)vagy pl némelyik synthit kirakom csatornába és meg se szólal...rendelkezem némi zenei háttérrel de ez most itt kevés!Szóval ha tudnátok valami magyarnyelvű ismertetőt adni vagy mutatni, akkor azt megköszönném.A saját Help-je se lenne rossz csak magyarul.
A segítséget előre is köszi
Ha beindul a dolog, sokat fogok még ide látogatni...
Sziasztok!
Én FL 3.56-ot használok egypár extra hangmintacsomaggal + VST szintikkel. Mázlitok van, hogy benéztem, az én weboldalam pont ezzel foglalkozik, melegen ajánlom, aki nem tudja, mi ez a progi:
Nekem Fruity Loops 4.1 van, de sajna fooogalmam sincs, hogyan kell használni, azt sem igazán értem, mire való.. Nincs valami könyv a témában? Magyarul, lehetőleg? Mi az, hogy "loop", meg "groove", hm?
Sziasztok!
Nagyon régóta használom a fruity3-at, amire használni lehet és én is használom, abban profi: dob-loopok és egyéb loopok szerkesztése. A preset hanganyag kicsit kevés, de szintiről egész jó kis wavokat lehet bevinni wavban kombinálva még egy kis Sound Forge 6-tal.
Amúgy még audiosávok összerakásában is pontosan működik, de kár, hogy a bpm nem vehet fel tizedes értékeket.
Retek
Midivel osszekotni lehetelen a fruityt,de talaltam egy alternativ megoldast cakewalk hasznaloknak.
Szoval ha kesz vannak a dobloopok fruityban akkor minden savra meg kell adni a midi resznel egy savot (mondjuk10) es minden egyes mintanak mas note-t, ha ez kesz save as midi.Ha ezt behivod cw-ba akkor mar csak be kell huzni ahova akarod(erre egyebkent van egy cal) es kuldheted samplernek, dobgepnek, soundfontnak.
ez dallammal nekem nem sikerult, de lehet, hogy csak az en hibam.
na ennyi
jo tekergetest