Keresés

Részletes keresés

csab_1HD1 Creative Commons License 2004.04.06 0 0 1689
Tesztfelvétel: Megasztár döntô, piros EMTEC 240 (54-ik rávétel), drop-out szinte 0, hang tiszta, NORMAL hangsáv pontosan úgy kivezérelve +5 +8dB-g, kizárólag a mélytartományban van jól hallható különbség.
Döbbenetesen jobb mit a Panasonic.
Szóval egy szar videó is kell ahhoz hogy a szalag élvezhetetlen felvételt produkáljon... Nagy tanulság.
csab_1HD1 Creative Commons License 2004.04.05 0 0 1688
Gyerekek, a Panámat (632) elcseréltem egy Philips VR820-ra.
Ezennel elnézést kérek mindazoktól akiknek Panasonicot ajánlgattam...
Kriminálhorrorisztikusan jobb a Philips mind kép-hangminôségre és szolgáltatásra egyaránt.
Normal hangsáv? Nem elég, hogy majdnem ugyanolyan hangos mint a Hifi, de a magnó belsejében a két potméter közül az egyik a BIAS... Szóval ha nem lenne elég tiszta a hang, még finomítható is. Most néha egyes szalagoknál a normal hangsáv szebben csilingel mint a hifi. Na ez nem követelmény, csupán élvezetes.
Szóval eszméletlenül jobb ez a Philips, némi hátránya, hogy kicsit kattogós a mechanikája, és csévéléskor fogaskerékhangja van. Hát istenem, mindent a Philips sem tudhat. Ja és SP/LP átállítás csak MENÜBÔL! Kicsit durva.
A képe szép, 1 gombbal 4 állásban állítható, csakúgy a hangzása is.
Van felvételi hangerô szabályzás, elôlapon lévô gombokkal. Ez azért fontos mert rájöttem hogy a DVD-m állati halk, a Pana meg még halkított rajta egy kicsit. Tv-n a reklám kb 2x hangosabb mint a dvd hangja.
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.04 0 0 1686
Üdv Zeki!

Én is, már jó pár napja, de Te csak az elsőt láttad (azóta nem is figyeled?), én viszont nem jöttem ide úgyhogy kellemesen félreértettük egymást..

Ennek ellenére előre is KHÜ :-D
Robi
mm

Előzmény: Törölt nick (1679)
harpokratesz Creative Commons License 2004.04.01 0 0 1685
a Pana is szégyellheti magát, ezer forintért ilyen gyenge kazit adni, a TDK-ból legalább több fajta van, és az ár a minőséget követi. ők legalább ennyiből tisztességesek.

Előzmény: csab_1HD1 (1684)
csab_1HD1 Creative Commons License 2004.04.01 0 0 1684
Robi!
Szó nincs róla hogy belemenjek az ilyenekbe, ez egy barátomé volt és egy ismerôse csinálta neki.
A kazikkal az van hogy az EMTEC addig volt jó amig BASF volt. Azóta egy fos. Van BASF, BASF-EMTEC és EMTEC kazim, mindhárom a legolcsóbb fajta piros. A sima EMTEC már a legszemetebb amit valaha láttam, a TDK TV-sorozatával azonos, iszonyatos.
harpokratesz Creative Commons License 2004.04.01 0 0 1683
érdekes tapasztalataim vannak TV és videókazetta kompatibilitás ügyben: néhány VHS kazetta, ahol túl erősek és rikítóak a színek, mint EMTEC és Panasonic, teljesen szétlövi a tévém színeit, ill. megváltoztatja (igaz ez egy ősrégi Sony és már gyengécske a képcsöve). eddig még mindig sikerült magához térnie és visszanyerni önmagát, de most legutóbb a Panasonic kazetta nagyon betett neki. egyedül a Sony, TDK és Fuji kazikat bírja, ezek nem okoznak semmi ilyesmit. még szerencse, hogy ezek a legjobb minőségűek, bár sokan esküsznek az Emtecre is (én nem szeretem), a Panasonic-ban nagyot csalódtam, mert csak közepes minőség (az ára nem). nem szép tőlük, hogy nem tudnak normális kazit gyártani. ejnye-bejnye.

tapasztalataim szerint: Sony Excellent és TDK EHG a csúcsminőség vhs-ben (és a legdrágábbak is).

Törölt nick Creative Commons License 2004.04.01 0 0 1682
Szia Csab!

Én azért nem vagyok ennyire biztos abban, hogy nem kell az opciózás után (mellett) hw-átalakításokat is elvégezni...
Amit nem kényszerű, azt nem építik be, hanem átkötések tucatjai kerülnek bele, mert az még mindig olcsóbb (uaz az automata ülteti be ;-) ) mint egy 2 USD-s IC vagy a rel. drága tranzizstorok és (smd) ellenállások kondik!

Azért ha van szervízdoksid, akkor érdemes ilyennek (gari után!) nekifutni, mert ha nem sieted el, akkor nem csinálsz visszafordíthatatlan kárt.

Üdv.

Maus Robi
mm

Előzmény: csab_1HD1 (1680)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.01 0 0 1681
Szvsz a szervizes nagy barom volt.
2 készülékem van (jó: kifogtam, egy példányt, ami valszeg melegedésre hülye lett, de) egyik sem produkál ilyesmit.
Most állított Neked gondolom(?) a Te kazettáddal, és utána nézd meg, milyen lesz ha máshol akarod lejátszani amit ezen felvettél...
Bizony rossz minőségű felvétel/szalag esetén fűggőleges szinkronhibák felléphetnek, ezt kézzel történő finom tracking-gel KELL megoldani.
Szoftveresen 2 dolgot tud tenni ennél a típusnál, helyesebben TISZTÁN sw-esen csak egyet:
1) A fejdob helyzete és a fejek kapcsolása közötti (időbeli) összefüggésen állít (önmaga a készülék automatikusan). EZT CSAK akkor lenne neki szabad elvégeznie, ha fejdobot cserélt.

A másodk esetben bizony mechanikusan is kell(ene?) állítania a trackinvg (hivatalosan control/audio) fej és a fejdob-egység közötti ún. X-távolságon, teszkazettável. Ez a tracking középső pöckének (lásd OSD!) fizikai megfelelője lesz.

De az is lehet, hogy szimplán megpucolta neked a kontrol/hangfejet és a videó- és (ha már akkor) a HiFi-hangfejeket.

Passz. Azért személy szerint érdekelne milyen TV-n nézed ezt a videót! Mert ezirányú tapasztalataim eléggé érdekesek :-)ű

ÜDV
Maus Róbert
mikimaus

Előzmény: JozsBiker (1678)
csab_1HD1 Creative Commons License 2004.03.31 0 0 1680
Hát én mióta hallottam, hogy pl egy Sony MD recordert a SAJÁT GOMBJAIVAL át lehet állítani mondjuk MZR-70-rôl 90-re, ami kb egy 20ezerrel drágább készülék, azóta teljesen kész vagyok. SEMMI nem kell hozzá, csak ismerni a szervizmenüt. Ôrület!!!
Előzmény: JozsBiker (1678)
JozsBiker Creative Commons License 2004.03.30 0 0 1678
Szüleimnek vettünk Karácsonyra egy SV661GX -et. Túl sokat nem vártam tőle, hiszen igen olcsó szerkezet, de mivel lejátszáskor időnként zavaróan remegett a kép, szervizbe kellett vinni. Azt mondta a szervizes szaki hogy "szoftveresen be kellett hangolni". Jobban örültem volna ha a gyárban rendesen behangolják, de a szaki szerint nem ritka az ilyen probléma.
Előzmény: szilva (1593)
csab_1HD1 Creative Commons License 2004.03.30 0 0 1677
Robi!
Persze, igazad van, hogy nem szbad áztatni alkohollal, nade ha zsíros, márpedig ha pl kint marad a szalag és a babák csúszkájánál fölszed egy kis zsírt akkor azt szétkeni a dob. Hát azt csak le kell mosni valahogy, nem? Az alkohol a leg ártatlanabb ebbôl a szempontból mert maradéktalanul elpárolog, és VALAMELYEST lehozza a zsír nagyját. Cellhígítóval azért mégse próbálkoznék, mert csak a hordozóréteg maradna meg, az pedig kevés...
Abban is igazad van, hogy a szalagnak két oldala van... dupla öröm...
Azt én is írtam, hogy a kazi mindenképpen tropa lesz ezután, de talán nem kell kidobni.
Szvsz ha a szalaghoz hozzá kell érni, akkor az már régen rossz. A kérdés, mennyire menthetô a dolog?
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.30 0 0 1676
Zeki!

Dobj egy élő(!) mail-ről egy rövidet az rpmaus@mail.datanet.hu -ra!

KÖSZ!

MausR
mm

Előzmény: Törölt nick (1652)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.30 0 0 1675
Tudtomal (talán a Hama?) gyárt(ott) ilyen VHS pucerákó gyorscsévélős ketyeréket...

Csaba!

Szvsz NEM szabad alkoholozni, mert azzal csak elkened a szart. Ha zsíros, akkor azt szépen le lehet húzni(!) mintha filmet "pucolnál", igaz érzése kell hozzá.. én csináltam és nem lett maradandó baja a szalagnak. Erre javasölnáma pamutkesztyűt aminek két újja között először szárezon (a nagyja) majd NAGYON ENYHÉN alkoholos áthúzással.

Mondjuk az is igaz, hogy ilyen kazettát már csak szervíz céla használok, de elarchiválni róla megfelelő lehet az eljárás - tehát: napi használata ellenjavallt!

ÜDV!

Robi

Előzmény: csab_1HD1 (1669)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.30 0 0 1674
Ne mássz bele - megszívod (garantáltan) - az összeépítésbe.

Többet rontasz a minőségen, mint javítasz.

Nézd meg a www.kokola.hu címet!

mm

Előzmény: bxpe (1666)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.30 0 0 1673
Eltekintve a dolog megalapozatlanságától (de lehet más gond ott, pl. a video beleszólhat, nem tudjuk) javaslom bruttó kb. 7E-ért egy 2x3/1-es SVART-os video-átkapcsoló beszerzését (SiniASWO Kft Wesselényi utca vagy Kőbánya, lásd www.sini.hu) melyen külön tudod az 1. videó forrását (pl. 2. videó vagy DVD) és a TV forrását (1.,2. vagy 3. berendezés!) kiválasztani és ki van vezetve a videó oldali és a TV oldali összetett alapsávi videójel és az L/R hangjel is RCA-n! RGB átmegy és RGB-be tudod kapcsolni (kényszeríteni) a TV-t egy gombbal!

Fantázianeve: viedó keverőpult!

4. éve használom, a legelején (ok nélkül, mint kiderült, mert nem ő volt a hibás ;-D) átfújtam TUNER600-zal, és/de azóta is kiválóan megy és nincs sem kontakthibája sem más gond vele. (JÓ: szétosztó erősítő nincs benne, ezért ha a TV-n uazt nézed, mint ami a videó forrása, akkor a 2x-es lezárás miatt kicsit (-6dB) sötétebb a kép, de ennyita videók kompenzálnak, és mondjuk nem a forrást kell nézni (!) sima TV vételnél meg máshova teszed a REC forrást... ami ennél jobb az már félprofi á. 200EFt ;-) )

Sok sikert!

mm

Előzmény: division by zero (1662)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.30 0 0 1672
Ja, ezt én is tudom, de: épp a csavarhúzós konverteres (modulátoros) videók tunak olyan többszörös oldalsávokat és tükörcsatornákat (le és fel egyaránt) produkálni, amik teljesen váratlan helyeken is vételi zavarként látszanak (sokszor csak én látom, de ez is elég).

De az elosztó is számít: én anno évekig esküdtem a csavaros bekötésű (pl. Hirschman) koax osztókra. Az F-csatis 95,- Ft-os (!) Sini-ASWO-s eloszóm eg ypillanat alatt 10-30dB jel-zaj viszony javulást okozott, utána jöttek sorra a koax pipák és egyenesek akár aljzatok akár dugók voltak. Ma már (ugyan nem UPC, de EMKTV! ;-D) én jelzem a főmérnöknek, ha gond van! -D

Persze vannak területek, ahol a vonali erősítők egyszerűen megmakacsoják magukat - és olyan alacsony szintű tudással megáldott "szakemberek" mérenk 2-3 milliós berendezéssel, hogy a könnyem csorog! (És azt "meri" mondani nekem, hogy az a műszer CSAK arra jó HEHE!).. ráadásul elég egyetlen "hülye" aki sk megbütyköli saját hálózatát és a kétirányúság miatt (KábelNet) már haza is tudja vágni az egész utcát/házat!

Üdv!

Maus Robi
mm

Előzmény: asdf_ (1658)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.30 0 0 1671
Zeki!

Mail ment DVDR ügyben!

Köszi előre is

Maus Róbert
mikimaus

Előzmény: Törölt nick (1652)
harpokratesz Creative Commons License 2004.03.26 0 0 1670
köszi. már éltem is lehetőséggel.
Előzmény: Törölt nick (1654)
csab_1HD1 Creative Commons License 2004.03.26 0 0 1669
Kedves Dóra!

Olyan agyrémeket beszélsz, hogy azt se tudom, mit mondjak rá? Ez olyan kérdés, minthogy szabad-e bakelit hanglemezt mosógépben mosni?
Igen, letörölgetheted a szalagot. A kaziba a videó visszahúz kb 15 cm szalagot mikor kiadja, tehát a koszos rész vagy részek már rég fel vannak tekercselve és egymásra vannak ragadva, ha már szórakoztál vele akkor valahol a szalag nem túl távoli pontján. Ezért nem látsz a szalagon semmit ha felnyitod. A mocsok elbújt valahol máshol.
Tisztítás:
1-venni kell gyógyszertárban TISZTA ETILalkoholt
2-Ki kell pöckölnöd a csévélôk elfordulásgátlóját, alul a kazetta alsó-középsô részén egy 5mmes lyukban van, a 8mm-es lyukkal átellenben. Ezt be kell nyomni hogy egyáltalán elforoghasson a szalag.
3-a szalag és a kazi közé egy kemény de vékony tiszta fehér kartont kell tenni,
4-ki kell támasztani becsukódás ellen a szalagot védô ajtót
5-10 centinként kis pénzdarabbal vagy más módon a csévélôket óvatosan arrébbforgatva minden gyanús pici foltocskát le kell mosni a szalagról. Az alkohollal megnedvesített, lehetôleg nem szöszözô pamutdarabkával óvatosan hosszirányban simogatva. CSAK ahol tényleg mocskos, mert ezek a részek ezután már élvezhetetlenek lesznek, viszont visszateheted a videóba, nem kell kidobni.
A Hifi hang ki fog hagyni, a kép zavaros, hiányos lesz, és föntrôl lefelé szürke förtelmek fognak mászni olyan hangok kiséretében, hogy a szívedhez kapsz.
Ha a kép teljesen hangyás lesz, a fej megint bekoszolódott. Ezesetben ugrás az egyes ponthoz és minden elölrôl.
Jó munkát!!

Előzmény: e_dora (1668)
e_dora Creative Commons License 2004.03.26 0 0 1668
SZóval a szalagot megtörölgethetem egy ronggyal vagy vmi? (amelyiktől bekoszolódott a fej, ugyanis vissza kell tennem bele) Nem látszok rajta semmi piszok..
Előzmény: e_dora (1655)
division by zero Creative Commons License 2004.03.25 0 0 1667
Ha jól sejtem neked is Macrovision-nal gyűlt meg a bajod :-)
Most keresgéltem a neten, találtam pár érdekes oldalt:
1.
2.
3.
Előzmény: bxpe (1666)
bxpe Creative Commons License 2004.03.25 0 0 1666
Sziasztok
Ez a legjobban porgo forum video ugyben ezért itt kérdezem meg.
Kódolt müsoros kazit szeretnék duplikálni. két filipsz és egy szamszung után felhomályosítottak, hogy kell egy swarc (pfuj) dekoder is. Keresem ennek az alaprajzát.
Tud valaki valamit küldeni emilben? Vagy korábban már felbukkant ez a téma, olvassak vissza?
El?re is köszi
division by zero Creative Commons License 2004.03.25 0 0 1665
Nekem két videóval van tapasztalatom, az én Pana NV-SD400-asom, meg apámnak van valami Sony SV400(? valami ilyesmi): simán REC nélkül, csak átmenő videójel, abban a pillanatban szar lesz, amikor elindul a DVD lejátszás.
Előzmény: csab_1HD1 (1663)
csab_1HD1 Creative Commons License 2004.03.25 0 0 1663
Na erre én is kíváncsi lennék, mert nem tudom!
Az biztos, hogy a videón átmenô DVD jel a tv-n mindaddig szép képet ad, amig a REC gombot be nem nyomod a videón. Ekkor besötétedik a kép. A hang marad príma, azt nem tudja befolyásolni.
Előzmény: division by zero (1662)
division by zero Creative Commons License 2004.03.25 0 0 1662
Nekem az a bajom ezzel a köcsög Macrovision-nal, hogy baromi macerás megnézni egy gyári DVD-t tévén.
Mert normálisan úgy lehet összekábelezni a rendszert, hogy a számítógép videókimenete megy a videóba, a videó meg a TV-be, így csak a TV-t meg a videót kell AV-re állítani, és már mehet is a műsor.
De ezeknél a védett szaroknál át kell kábelezni, hogy a számítógép közvetlenül a tévébe menjen. Ez pl apáméknál úgy néz ki, hogy két ember kell aki kiemeli a 70 centis tévét a szekrénysorból, egy harmadik meg átdugdossa a kábeleket. A filmnézés után meg vissza... ezért vegyek sok ezer forintért eredeti lemezeket, hogy utána ne lehessen normálisan használni??? Menjenek már a sunyiba!
A másolt lemezekkel nincs ilyen baj...

Hogyan működik a Macrovision? A videójelet adó készülék érzékeli, hogy videó vagy TV van a kábel másik végén? Vagy pedig a videók érzékelik, hogy Macrovision-os jel jön, és elrontva továbbítják?

csab_1HD1 Creative Commons License 2004.03.25 0 0 1661
Na igen, a régi készülékek még nem voltak érzékenyek a macrovision kódra, szartak bele, simán másoltak mindent.
Egyik barátom most vett Pana DVD-videó kombót, azt is át lehet verni, vett 10 ropiért MV dekódert aztán uzsgyi! Aproneten kell hajkurászni.

Szomorúan hívott életem elsô videójának (1992-es ITT- NOKIA) jelenlegi tulaja hogy a gép kicsipkézte egy szalagját és visszafelé egyáltalán nem bír csévélni.
Na mondom ide vele, megcsináljuk! Lementem a boltba, gumigörgô 800 Ft, szíj 100Ft. A görgô jobb, mint az eredeti, mert full sárgaréz az agya, természetesen golyós csapággyal. Ma egyes videókban alumínium közepű görgô van műanyag siklócsapággyal. Az biztos 40Ft értékű, dehát fô a spórolás.

Szóval 1000 Ftból tökéletesen újjávarázsoltam a gépet, óriási volt az örm, mert hát ez a videó JÓ. Pl. egyidôben látszik a kijelzôn hogy hány óra van, mit csinál éppen a gép, és persze a számláló is. Ja és közel Hifi hangja van a mono álló hangfejével.

e_dora Creative Commons License 2004.03.24 0 0 1659
tegyük hozzá, hogy ez készülékfüggő, hogy működik-e.. (általában nem)
én beteszem a dvd-t bedugom a kábelt, megnyomom a play és rec gombot és tökéletesen másolódik.. (arról nem tudtam, hogy dvd mellett videón is lenne ilyen védelem..)
Előzmény: Törölt nick (1657)
asdf_ Creative Commons License 2004.03.24 0 0 1658
NA: akkro ezek után ÉN a helyedben NEM a UPC-t szídnám a szar minőségért.
1) A videód RF kimenetét hova hangoltad?
Még csavarhúzós avagy már osd-ben
programozható? Ui. ha csavarhúzós, akkor (általában)
az UHF 30-39-es csatira hangolható, ezen pedig 99%-ban UPC programok jönnek.
Emiatt olyan interferenciák lesznek 10 vagy akár több
programhelyen, hogy az csuda.

Szepen is nezne ki ;) UHF 35-36-37 az direkte uresen vagy hagyva az oldschool nepnek ;)

Előzmény: Törölt nick (1651)
Semmi Cicó Creative Commons License 2004.03.24 0 0 1656
khhhmmmm... bocsi ... mi ez a másolásvédelem ? nem tudok felvenni videómagna a DVD-ről ? miért nem ? hogy működik ?

sc.

Előzmény: Törölt nick (1654)
e_dora Creative Commons License 2004.03.24 0 0 1655
jelentem, tényleg a tisztítókazetta javította meg a furamód elromlott vidink.. :)

most akkor: betehetem-e újra azt a szalagot, aminél az eset történt?
le lehet törölgetni (koszilag, nem adatilag) egy szalagot?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!