"(nagyobb emeléssel rendelkezik a szériához képest - nem kell átalakitani hozzá semmit)"
A felsö holtponton, nem ér bele a szelep a dugóba??? Akkor nem emelhet túl nagyot az a veztengely...vagy tulméretes a hengerfejed a kompresszió meg gyök kettö???:-)))))))
ezzel a "kütyüvel van leszegényitve a keverék, a gyujtás pedig ugyanott van (és így szegény keverékel is jól megy, + van benne egy utcai sport tengely (nagyobb emeléssel rendelkezik a szériához képest - nem kell átalakitani hozzá semmit)
Látom már a zöldkártyán is megy a vita, beírom én is - Alfa 33 1.7 16V 140LE 1990 125k km szab. kat.
Alapjárat CO (%): 0.00
CH (ppm): 32
Ford. 60% CO (%): 0.32
CH (ppm): 31
Mellesleg bármelyik karbis autónál lehet katalizátorközeli értékeket produkálni, ha elszegényíted a keveréket a karbin és visszaveszed az alôgyújtást. Csak akkor nem igazán megy. Normális zöldkártyás nem a katalizátort keresi, hanem szól, hogy be kellene állítani a motort.... Most majd mindjárt jön LADA és elmeséli, hogy az autója nem csak nem füstöl és nem fogyaszt, de Corvetteket regellizik.... :-))))
A poén ott van hogy a fogyasztóvédelem arra hivatkozott hogy ott kellett volna a szervizben hagyni az autót és kicseréltetni saját pénzen potom 50 rugóért! Milyen gyártó az aki nem ismer el egy ilyen durva gyártási hibát? 2 nap miatt... Az az igazság, hogy én emiatt biztos hogy többet nem megyek a fiat környékére sem. Ez nem jelenti azt hogy szarok az autóik! Ez egy saját negatív élmény, ettől az ember nehezen szabadul.
Krics, szerinted normális az, hogy egy autóban 18.000 után full lengéscsillapitó csere szükséges? Anyám nem rallyzott a géppel, azért a gödröket kerülgeti.
Mellesleg amikor a kocsi 3 éves lett és elérte a 18.000 km-t (!!) két első lengéscsillapitó csere. Nem voltak hajlandóak garanciában cserélni, mert a szerviz időpontjában 3 év és 2 napos volt a kocsi...
Nem jellemzö rám, hogy padkázok, mindenesetre nem jó tényleg. Mindegy engem most a fogyasztása érdekel és azért valahogy nézzen is ki. Én is jobban szeretem a nagy kocsikat, de ezzel meg már sok volt a baj havonta és drága is...
Mondjuk megertem, hogy nem akarsz devot vagy suzukit. IMHO a Ka sem eri meg az arat. Nem akartam bemutatni, hogy mit bux:)), csak ecseteltem, hogy nekem - hangsulyozom nekem! - miert nem fexik igazan az adott kocsi. Nekem volvom van, szep nagy allat, de mindig a nagy kocsikat szerettem jobban, valahogy nagyobb biztonsagban erzem magam azokban. De fenntartom, hogy fogyasztasilag a Cinq. jo kis gep. Ja! meg valami, ami NAGYON nem tetszik benne. A hutoventillator lennt van alul, ezt vedi valami muanyag szar alatt, de ez igen-igen lennt van mar, es egy figyelmetlenebb lepadkazas mar felnyomhatja. Ilyenkor viszont cserebe eltrik ez a szar, ami meg nem volna akkora gond,de eltornek a ventillator lapatjai is, amitol viszont ugye a hutes igen szar lesz. Cserelni persze csak egyben lehet az egeszet, es 40 rongy. Hat, azert varosi kocsinal kisse jobban is kitalalhattak volna ezt a dolgot.
Figy, én most egy 1.8 Kadett GSI-t fogok lecserélni erre úgyhogy nem kell bemutatnod, hogy mit "bukok" :(
Az olyan szépen ment 160-al 5 személlyel fullig megrakodva (már az is elég jó, hogy egyáltalán befértek a csomagok), hogy öröm volt nézni. Most veszek egy új autót, aminél az egyetlen szempont a fogyasztás. Ebböl a szemszögböl nezve ezt találtam a legjobbnak. Suzukit nem veszek, dévót sem...stb Hidd el nem most döntöttem el. Már 3 hónapja folyik a vita. Most egy kicsit a Ford Ka kavart be, de valszeg nem komoly :)
De nem, most tenyleg. Nem rossz kisauto az. 96-os, hasznaltan vettuk, de tenyleg megerte. Tipikus noi auto. Az en labam mondjuk egyszerre ket pedalt nyom le, a kormany nagyon kicsi. A kocsi viszont jol megy, fordulekony, olyan jellemzoen varosi kisauto. Egyebkent autopalyan is megy egesz jol, ket szemellyel, meg nehany csomagokkal 150-es atlagot lehet azert csinalni vele. (tudom nem sok, dehat... ugye ennyivel sem szabadma menni elvileg).
Osszessegeben jo kis gep, megerte az arat.
Akkor AZ a kocsi a szar. A paromnak is az van, es nem eszik tobbet 4.5-5 liternel. Varosban. Ugyhogy nem szar az a kocsi, bar nekem kicsi:). Bar, most, hogy elszallt az injektor, kicsit tobbet eszik.:(
Nagy marhaságot mondtak neked. A 98-as benyó ólompótló adalékot tartalmaz, ami nem károsítja a katalizátort, de keni a puha szelepülésü motorok szelepeit.
Udv mindenkinek!
Talan nem szorosan ide kapcsolodik a kerdes, de nem talaltam jobb topicot hozza.
Jet kutaknal van ez az akcio, hogy 95, 98 ua.kerul.
Boldogan tankoltam a 98-ast, hogy milyen jo az nekem, aztan valaki azt mondta, ez a benzin olmozott!!!
Kicsit elbizonytalanodtam, en azt hittem annak mas toltofeje van, de legkozelebb aralnal tankoltam (95) es megneztem a superplus98-as toltofejet es ua volt mint a 95ose.
Ha olmos akkor benzinszurocsere meg ilyenek?
Most nemtom mi van, hogy is van ez?
A Ka-val tuti jobban járok, de at olyan plaza kurvás autó. Elnézést a Ka tulajdonosoktól, nekem is tetszik, de akkor is...
Ja és kihagytad, hogy a Seicento Sporting full Abarth csomaggal ~2.1M És ebben már benne van a toronyóra és az aranylánc is.
Nade ne offoljuk szét a Topicot.
Hétvégén MV 4026 600km-en 120.000 Liter köbö. Igaz húzott maga után még vagy 7 személyszállító vasúti kocsit, de akkor is... :)