Keresés

Részletes keresés

xgaddalf Creative Commons License 2000.01.31 0 0 99
Sok hulye emulatoros :))
Tenyleg csak en nyomom eredeti gepen? Nem adtam el egyetlen darabjat sem, a noris magnotol a DD-s lemezeket 1M-ra formazo SFD-1001 floppy-ig minden cucc megvan hozza. Tenyleg, nincs valami kapcsolas, amivel PC-C64 konnektet lehet letrehozni? A PC mint floppy egyseg jelenne meg. Egyre tobb lemezem megy szarra, es mostanaban nem nagyon arulnak 5.25-os DD-s lemezeket ;)
Grand Prix Circuit & Nyina Vasziljevna MGTSZ forever!

Andreas Creative Commons License 2000.01.31 0 0 98
Csak a szöveg volt poénos, az "adás" néhány másodpercig tartott. Valami olyasmi volt, hogy
"Helló a nevem Covboy. A Commodore Világ hasábjain rontom a levegőt... blabla Hamarosan megjelenik a Populous 2."
Én ennyire emlékszem.
Előzmény: ArianA13 (96)
Worm Creative Commons License 2000.01.31 0 0 97
És olvasni hol lehetne ?
Előzmény: ArianA13 (96)
ArianA13 Creative Commons License 2000.01.31 0 0 96
Ayt csak olvasni lehet... :(

Csodálkoznék, ha valaki azt az adást ôrizgetné kazettán...

Worm Creative Commons License 2000.01.31 0 0 95
Esetleg némivel bővebb info a jónépnek ?

Esetleg videókazettán, esetleg mpeg-be :)

Na de tényleg , hadd lássuk azt a R.R.-ot !

Előzmény: ArianA13 (94)
ArianA13 Creative Commons License 2000.01.31 0 0 94
Igaz volt.
Worm Creative Commons License 2000.01.31 0 0 93
Yikes !

Emberek a Robert Redford születik sztori szerintetek tényleg igaz lehetett ???

Chal Creative Commons License 2000.01.26 0 0 92
Hali All!!

Mar azt hittem nem is talalok semmi CoV -osat a neten :))) Halisten valahogy azert elkeveredtem ide. Csatlakozok az elottem szolokhoz, a CoV tortenelem, mitosz stb... es nagyon jo erzes volt olvasni a regi szep idokrol, kosz mindenkinek :)))
Azert egy egy partyn neha neha meg belefut az ember CoV polos arcokba, igaz KSL?? :))
Nekem is megvan meg, csak sajna kicsi....

Ja, es DaDa, koszi mindent ! :)) Az iRC -es, D.A. -s irasaidra gondolok foleg, sokat koszonhetek nekik.

Amugy meg csinaltam #CoV -ot, ma halisten sikerult, de ne tudjatok meg, allandoan hulye japanoke volt, egy csomot harcoltam veluk mar :))) Mivel lassan hajnali 2 lesz, ezert most nem allok neki botot felrakni ra, de bent hagyok egy kliesnt, szoval gyertek, sokasodjunk!!!

Bye! , Chal
CoV, Scene, Linux, meg ilyesmik rulez :))

Mikee-8 Creative Commons License 2000.01.21 0 0 90
Jóóóóóóóó híííííííííír!

Kaptam választ a Com-Ware-től, s nem csak hozzájárulásukat, hanem segítségüket is adják az ötletek megvalósításához. Most meg kellene írnom a konkrét elképzeléseket.
A sajátom, az oké, de a szkennelt változathoz gondolom egy külön CoV oldal lenne célszerű.

Zsolt! Van valami konkrét elképzelésed is? Akárhogy számolom, ez 600 mega körül jön ki... Persze az is lehet, hogy ehhez még tárhelyet is adnának (de erről még nem volt szó)...

Mikee-8 Creative Commons License 2000.01.18 0 0 88
Köszi a biztatást Zsolt.
A Lajos a comware@joker.hu-n érhető el?
(és a megszólítás Tisztelt Rucz Úr vagy Kedves Lajos legyen? :-)

A megjelenést egyébként úgy gondoltam, hogy a CDU text anyagokból kiindulva átszerkeszteném az újságok alapján. Meg lehet, hogy itt-ott némi hozzáfűzés is szükséges lenne az 'időeltolódás' miatt.
És így az azonos játékok különböző helyen megjelent infoit is összeszerkeszthetném.

Előzmény: Werner Zsolt (87)
Mikee-8 Creative Commons License 2000.01.18 0 0 86
Szevasztok!

Nehezen találtam rátok, de most megvagytok... :-)

Az áradozásnak nem sok értelme, már sokan megtették, csak ismételném őket.
A CoV király lap volt, ez tény.

Én is építgetek egy C64-es lapot (www.extra.hu/c64city), ide is benézhettek, sőt be is költözhettek, s akinek van kedve (meg persze ideje) az építkezésben is részt vehet.

Lenne egy olyan kérdésem, hogy szerintetetek a CoV-ban megjelent C64-es leírások interneten történő megjelenítéséhez elegendő-e a kiadó írásbeli engedélyét megszerezni, láttok-e erre valamelyes csekélyke esélyt, és ezek a jogok még a Com-Ware tulajdonában vannak-e?
(És persze láttok-e benne fantáziát?)

Várom véleményeiteket!

Meridian Creative Commons License 2000.01.13 0 0 85
Anno 87-ben kaptam egy C+4-et. Tök jó kis gép volt, könnyen lehetet "látványos" dolgokat programozni benne,stb.
89 őszén a barátom javaslatára vettem egy CoV 2.-t.
Beleolvastam, és utána nem tudtam letteni. Akkoriban voltam elsős középiskolában és kollégiumban laktam (jó buli volt...). Többnyire szilencium kötelesen voltam - remélem tudjátok mi az: délutáni tanulás - és ilyenkor olvastam. Állandóan a nevelőtanár agyára mentem a sok röhögéssel amit hátul csaptunk a barátokkal.
Olyan jó volt a lap, hogy alig tudtam kivárni a köv. számot - pedig először 2 havonta jelent meg!

Hogy miért is volt annyira jó a lap? Talán azért mert nem volt igazi konkurrens lap és így önmagukat adhatták benne, nem volt állandó feszültség, hogy vajon elég jók-e, kevesebb reklámozó volt, és hangulatosabb játékok voltak akkoriban (mivel akkor még nem volt minden téma lerágott csont! - manapság azért nem tudnak igazán nagy durranást csinálni), és mindemellett szívvel lélekkel készítették a lapot!
Később kaptam egy A500-at (le ne szóljátok!!!) amire még jobb progik jelentek meg. Egyébként akkoriban PC-snek lenni "bűn" volt a szememben - sokkel korrektebb gép volt az Amiga és a C64.
Egyébként hétköznap választhattam PC vagy C64 között. Természetesen a számítógépteremben mindig 64-en nyomultunk, hétvégén pedig otthon Amigán.
A CoV-ot egészen addig vettem, amíg teljesen el nem PC-sedet (nagyon sajnáltam, időnként még meg-meg vettem egy példányt), utána már csak a GURU volt...
Hát igen, azok voltak a régi szép idők! Most meg egy PC előtt ülők és szidom az MS-t! BILL SUXXX! (mondjuk ma már nem olyan rossz gép ez a PC sem, de ha az Amigának lehetett volna ilyen teljesítménye... annál jobb nem is lehetne!)
Legjobb az lett volna, ha az Amiga futott volna tovább a házi számítógép vonalon, a PC maradt volna az irodákban, és a MAC pedic a professzionális grafikai stúdiókban...!!!

Andreas Creative Commons License 2000.01.13 0 0 84
Werner Zsolt:
A Katakis tökéletesen fut a CCS64 2.0beta emulátorral. Sőt még a Grand Prix Circuit is szó nélkül elindul alatta, pedig nem hittem volna hogy még egyszer az életben meghallgathatom azt a jó kis főcímzenét :)
Innen lehet letölteni a programot. Bár most hirtelen nem látom hova rejtették el a 2.0 betát, ha kell kitehetem valahova.
Előzmény: Werner Zsolt (52)
bundee Creative Commons License 2000.01.12 0 0 83
Udv...

Szoval, igaz, hogy a rajongok "tartjak" el a lapokat, csakhogy mostmar a hangsuly attolodott a szponzor(reklam) alapu ujsagkeszitesre... Es ez meg is erzodik a cikkeken, az egesz ujsagon.

Ma mar nem valalhatnak fel egy bizonyos stilust az ujsagok, mert ez tulsagosan is "retegelne" az olvasotabort, es ebbe nem egyeznek bele a szponzorok...

szvsz ! :)

bundee

Előzmény: ArianA13 (82)
ArianA13 Creative Commons License 2000.01.10 0 0 82
A legtöbb lapot a rajongók tartják el. A CoV-ot a Covosok, az 576-ot az öthetvenhatosok anno, a maiakat a gurusok, a zedesek (bocs), satöbbi. És a rajongóknak mindig ugyanazt jelenti az, amiért rajonganak. Nyolcvankilencben éppúgy, mint kilencvenkilencben. Persze akkor mi voltunk tizenakárhányévesek, a mai lapok „igazi” rajongói pedig most ennyi idôsek.
Ennyi...

Szerintem eleinte fotózták a képeket, aztán késôbb már biztos nem...

bundee Creative Commons License 2000.01.10 0 0 81
"Azért a mostani fiataloknak, gondolom, jelenthet annyit, mondjuk egy PC-Guru, mint nekünk anno a CoV."

Nemhiszem... A CoV a maga "igenytelensegevel" teremtett stilust... A mai szep szines szagos muanyagranyomott ujragok mar nem tehetik ezt meg - ugymond, a "tokeletest" kell alkotniuk, kulonben a konkurenciat veszi meg az ember...

Emlekszem meg, amikor megjelent az 576kbyte... huh, a cov-hoz kepest szep, szines volt, meg voltak benne fotok is :)))

Remlik valami olyasmi, hogy anyamnak mutogattam egy CoV-ban egy monitorfotot, hogy ez mit abrazol - de nem kulonosebben erdekelte :)))))

Amugy, hogyan keszultek a kepek a cov-ban? Tenyleg fotoztak oket?

bundee

Előzmény: ArianA13 (80)
ArianA13 Creative Commons License 2000.01.10 0 0 80
Hát, nekem megvan az összes CoV. A ComPuterVilágos korszaknál kezdtem elpártolni, színtelen, szagtalan lett az újság, de a téma is. Hol volt akkor már a C64 meg azok a fiatal, felhotlen évek? De ezt már sokan megírták.
Azért a mostani fiataloknak, gondolom, jelenthet annyit, mondjuk egy PC-Guru, mint nekünk anno a CoV.
bundee Creative Commons License 2000.01.09 0 0 79
Udv...

Na, nekem a masodik szamtol van meg :))))) '89. o"szen vettem meg (te joeg, milyen reg volt), nemvolt meg gepem, de nagyont etszett az ujsag :)
Egy nyomi kek batmano volt az ujsag elejen - hulyen hangzik, de valahogy latom magamelott, amikor anyammal megyunk a nagykoruton, es egy ujsagarusnal latok egy batmant, es megvetetem anyammal :) Azutan kiderul, hogy valami szamgepes iromany :)))))) Osztalytarsamnak megvolt az elso szamis, lastninjaval - tole fenymasoltuk a leirast hozza :)))))))))

Hajj... ittvannak mellettem a regi cov-ok, 576-ok, meg nehany regi pcguru is... Hej, a guru milyen "tre'" volt regen... :) foleg a pc-guru :))))))

Ma meg mi a helyzet??? nade, ez egy masik topic temaja...

Igen, jo volt olvasni a leirasokat - bar azokat mindig is utaltam, amikor ugy meseltek el, hogy "es akkor bementem a szobaba, es a fotel mogotti szefben megtalaltam a szobrot - a kodot mar ismertem a..." Szoval, amikor egyes szam elso szemelyben irtak le a tortenetet :)))))

De tenyleg szorakoztatoak voltak azok a cikkek - es nem csak 1,5 orat olvastam az ujsagot, hanem minden egyes betut magambaszivtam belole...

hianyzik...

bundee

JuliuS Creative Commons License 2000.01.09 0 0 78
Hi!

Az a fejállítgatás jó kis móka volt, főleg amikor egyszer a nagy gémelésre rákészülve úgy kilazult a csavar, hogy lekampózott a magnó.
Egyébként ha lenne játékleírás-TOPlista, akkor azt bizonyosan toronymagasan a Monkey Island 1 vezetné :) Talán ez az egy fix tény van, amit senki nem vitatna a magyar gamer-ek közül, nem?

"Jo lenne tudni, hogy mi van veluk (CoVboyekkal),"

Köszöni szépen, remekül megvan, jelenleg az 576KByte-ot igazgatja.

Előzmény: Lurk (77)
Lurk Creative Commons License 2000.01.08 0 0 77
Szevasztok!

Most vettem eszre, hogy mi van itt... En soha nem gondoltam volna, hogy ennyi embernek jelentette ugyanazt ez az ujsag, amit nekem... Az elso a 11. szam volt, a batyam hozta egy delutan, az iskolaban talalta. Unya Bernat meg Larry 3. volt benne. Jo lenne tudni, hogy mi van veluk (CoVboyekkal), mar reg nem foglalkoztam a jatek-temaval, de most feltamadt a nosztalgia...
Emlekszem, kb. 8-9. szuletesnapomra megvettuk anyukammal a Bosszut eredetiben, kazettan, de nem mukodott, hiaba vittuk vissza 10x, meg a magno fejet beallitani. Egy baratommal fogadtam, hogy a Bosszu leirasat megtanulom kivulrol (CoV 8), de fel oldalnal lealltam. Aztan a floppy-korszak, Pirates, Zak, de nem folytatom, mert ezt mas is megirta mar. Ez az ujsag tenyleg legenda, nehez kifejezni, de volt benne valami "tisztasag". Kar, hogy vege.
Hali

Renton Creative Commons License 2000.01.08 0 0 76
Iwó ne már :(((( nem tucc intézni valamit? vannak ilyen ötödév szerű képzések amik nappalinak minősülnek, és februárban indulnak, vagy a dokinál próbálkozz, vagy talán a kalmárból tudsz kunyizni iskolalátogatásit..jaj..
Golyó meg már Pesten van amúgy a flotillánál, de előtte Kalocsa neki is szar volt..ehh
Izé, sok sikert..
Előzmény: Iwo (74)
Jazzos Creative Commons License 2000.01.07 0 0 75
Na, hahó!

Meg tudná nekem mondani vki, hogy mi lett a CoV-val, miután átalakult pc ultrává, vagy mi a szösszé? Ugyanis én akkor mondtam le az előfizetést, mert eléggé konvergált 0-hoz.
Kösz.
(CoVboy - hagyd abba Jazzos, nem látod, hogy halott a topic?)

- Jazzos -

Iwo Creative Commons License 2000.01.04 0 0 74
üdvözlöm a Kókait. Mondjad neki, hogy visznek katonának a februári állományba...
KOBOLD Creative Commons License 2000.01.04 0 0 73
Barbarians parbajt! ;)
Előzmény: OutSider (65)
Renton Creative Commons License 2000.01.04 0 0 72
Halihóóó!
Sokáig nem volt netem, mert egy állat elégette a kábelt a házban grrr...
De most már itt vagyok és figyelek :)
Köszi a CoV-osoknak, hogy megjelentek :))

PS: IwO te genyó megyek be kalmárba a vizsga miatt üzensz valamit valakinek?:))

Sumo Creative Commons License 2000.01.04 0 0 71
popuous leiras a CoVban:

a gomb, amin egy kis ember van
"funkcioja, a populaciok letelepedes utan addig szaporodnak [CoVboj szavaival: hadd nyomassanak a nepek]..."

:)

Jazzos Creative Commons License 2000.01.04 0 0 70
Na mizujs, lefagytak a hatvannégyek 2000-ben?

Ha már a 64-nél tartunk, nem tudja valaki, hogyan lehetne a Vice-t (a vindózos) bekonfigolni? Ugyanis hiába állítom be a billentyűket, sehogysem műxik. HELP!

- Jazzos -

l00ser Creative Commons License 1999.12.30 0 0 69
Hali ifjak!
Ez egy igen jo topic! :) Megborzongtam egy kisse
amikor eszrevettem. Tudjatok soha nem jartam
partikra (masolas, scene), sajnos ismeros sem
volt igazan aki foglalkozott volna vele, egyedul
meg hat nem akarodzott... Nem tudom mit hagytam ki. Mindegy, ez nem igazan ide tartozik, csak bevezetonek ment, hagy teljen az ido amig csorog le a DOTT. Szoval: az elso CoV -om az 5-os volt, valami repulo volt az elejen ha jol emlekszem. Hoppa! Volt valaki aki nem a Postanal kezdte olvasni az ujsagot?
Bar egyszer sem irtam oda, elvezettel olvasgattam
masok iromanyait, amelyek ugyebar a vastagbetus
reszekkel kepeztek teljes egeszet. :)
Mas. Bar mar magamnak sem merem bevallani, de a
Csevego miatt veszem az ***ot (na jo, meg a
bevezeto miatt :)). Egy(tobb)szoval: a CoV
elet(em,unk) resze volt, meg lehetett nelkule
lenni, de minek.
Jajj, majd elfelejtem: ismeros valakinek az a szitu, amikor el akartal magyarazni egy poent
amit olvastal a Lapban, de az nem ment csak ugy,
muszaj volt koriteni (szoval van ez a kovboj©®™, aki csinalja ezt a levelezest itten, ez meg a level (-felolvas-), es akkor erted anyu, nem?
Tobbnyire nem... De ez sem fajt igazan.
Megyek, de ezeket oly jo volt leirni,
mintha egy olyan tarsasaghoz szolna az ember akit
evezredek ota ismer. :)
Baratsaggal: Gabor
Slau Creative Commons License 1999.12.30 0 0 68
:) Egyszerűbb lenne egy force feedback-es hosszúhajú asszony, és lehetne dobálni ezerrel :D
Nehéz mondani olyan _jó_ játékot, amelyik még nincs meg pc-n, talán a Doomdark sorozatnak örülnék. Meg a Singleton-játékoknak.
OutSider Creative Commons License 1999.12.30 0 0 67
igen, de akkor legalább 3 Joy-t kéne vennem :)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!