Keresés

Részletes keresés

kiprics Creative Commons License 2005.08.15 0 0 923

ön nyert!

" Kérdés: Mikor küldi el hozzánk az Úr ismét az ő fiát?

Válasz: Már elküldte, Jézus itt van közöttünk.

K: Miért nem látjuk vagy hallunk róla?

V: Mert elrabolták a sötétség erői.

K: Mi a teendő?

V: Vesük el minden dolgunkat, s töltsük a nap minden óráját azzal, hogy igyekszünk megkeresni őt! Ha elmulasztjuk, Isten élni fog előjogával.

K: Mi Isten előjoga?

V: Bármely pillanatban tetszése szerint elpusztíthatja az emberiséget.

Hehe."

valóban a Börleszk, Harmincnyolcadik fejezet

Kösz

K.

SzomoruVasarnap Creative Commons License 2005.08.15 0 0 922

hm, most, hogy beírtam, már nem is vagyok benne biztos...

jöjjön már valaki, aki biztosan tudja;)

szv

Előzmény: kiprics (920)
SzomoruVasarnap Creative Commons License 2005.08.15 0 0 921

szia

Vonnegut: Börleszk, avagy nincs többé magány

(...pontosan hol, nem tudom, mert ez az írása nincs meg...)

üdv: szv

Előzmény: kiprics (920)
kiprics Creative Commons License 2005.08.15 0 0 920

halihó!

gyors segitséget kérek

melyik könyvében, és kábé hol lelhető fel az (?) Elrabolt Jézus Felkutatóinak Egyháza????

vagy valami ilyesmi.

kösz, előre is

sürge!!

soregi23 Creative Commons License 2005.08.07 0 0 919
Német_Amerikaiak itt Mind3nki alukál? Nno a topic exit. Szép csészeljakat a kis meglepinek. KÉK ÉS ELEFÁNTCSONT.
nightly owl Creative Commons License 2005.08.06 0 0 918
Ez a "befejezni" csak idézőjelben volt értendő. Szerintem vannak nagyon jó és nagyon nem jó könyvei. A macskabölcső a legjobb, az időomlás meg a legrosszabb. Bár ízlések és pofonok. :-) Legalábbis szerintem. Ettől függetlenül (mármint hogy az időomlás pl. nem tetszett) szinte minden könyve élmény. Olvasni kell őt!
Előzmény: bookworm (917)
bookworm Creative Commons License 2005.08.06 0 0 917
miért?

én a Börleszkkel kezdtem, illetve még előtte olvastam novellákat... és nem érzem, hoyg rosszul tettem volna... és még most sem olvastam mindent, és azt sem látom, hogy miért kéne befejeni...

mit értettem félre?
Előzmény: nightly owl (916)
nightly owl Creative Commons License 2005.08.05 0 0 916

Ugye mindenki tudja, hogy a Macskabölcsővel kell kezdeni Vonnegutot?

Az Időomlással meg befejezni....

soregi23 Creative Commons License 2005.08.03 0 0 915
A kísértés isteni. De nem kell olvasni. Viszaüt. Aztán meg múlik az idő.
SzomoruVasarnap Creative Commons License 2005.08.02 0 0 914

„A még-meg-nem-születetteknek, a differenciálatlan semmi összes foszlányának: vigyázz, ha jön az élet! Engem elkapott az élet. Levert a lábamról. A differenciálatian semminek voltam egy foszlánya, de aztán felpattant egy kukucskálónyílás. Zúdult be a fény meg a zaj. Hangok kezdtek meghatározni, engem meg a környezetemet. Amit mondtak, az ellen nem volt apelláta. Közölték, hogy fiú vagyok, és Rudolph Waltznak hívnak, slussz-passz. Közölték, hogy 1932-t írunk, slussz-passz. Közölték, hogy az ohiói Midland Cityben élek, slussz-passz. Abba nem hagyták. Hosszú évek óta ontják a részleteket, feltartóztathatatlanul, mind a mai napig. Tudjátok-e, mit állítanak most? Hogy 1982-t írunk, és én ötvenéves vagyok. Sóder. „

-Mesterlövész-

szv

nebamun Creative Commons License 2005.08.01 0 0 913

Joseph Heller: Gold a mennybe megy c. regényének visszatérő témája Kissinger, " kis pöcs", aki karácsony napjára rendelte el Hanoi szőnyegbombázását aztán mikor fegyeverszünetet kötöttek, akkor megkapta a béke Nobel-díjat Le Duc Tho-val együtt. A díj átadásakor a fegyverszünet már meghiúsult, és megint ölték egymást az emberek. Le Duc ekkor visszautasította a díjat és nem vette át, míg Kissinger ott parolázott Stockholmban a svéd királlyal.

Vonnegut nem emlékszem mit írt róla, de biztosan nem túl hízelgőt. Heller írása olyan mélyen megmaradt bennem, hogy Kissingerről mindig az jut eszembe, amiket ő írt róla. A főszereplő, a zsidó Gold is iszonyúan utálja Kissingert.

Előzmény: cserhad (912)
cserhad Creative Commons License 2005.07.31 0 0 912
Ma volt Henry Kisinger a Szólás Szabadsága c. műsorban. Sajnos nem nagyon láttam. Nobel békedíjas. Azonban ha jól emlékszem, Vonnegut valamelyik könyvében (Halálnál is rosszabb???) ha jól emlékszem őt is erősen bírálta. Emlékszik valaki, hogy mit írt róla és hol?
Kékazég Géza Creative Commons License 2005.07.21 0 0 911
hát.. az eddigi Vonnegut filmadaptációkat nézve nem sok jó...
Előzmény: cserhad (910)
cserhad Creative Commons License 2005.07.21 0 0 910

http://www.moziplussz.hu/hir.php?id=1875

Hát nem tudom mi sül majd ki belőle.

Ysuysi Creative Commons License 2005.07.13 0 0 909
egyik legnagyobb élményem volt nekem is! (és velem is megesett, hogy egyszercsak leperegtek a képeim... pedig nem ugyanazt a festéket használtuk)
Előzmény: Aziza, a kisdarázs (908)
Aziza, a kisdarázs Creative Commons License 2005.07.13 0 0 908
Legutóbb a  Kékszakáll-t olvastam tőle, zseniális. Röhögve sírtam, sírva röhögtem, nem győzöm dicsérni...
Ysuysi Creative Commons License 2005.07.11 0 0 907
MM jó lehet, László Zsoltot kedvelem! Megnézem...

Más: Nagyon boldog ember vagyok, mert megvettem a Réber illusztrált Macskabölcsôt a hétvégén! Így tehát van egy új kiadású fölös, amit szívesen átadok egy V. barátnak!
(bookworm: csere? vagy már megvan? tudod, vágyom a Mesterlövészedre :)))
dinka 23 Creative Commons License 2005.06.01 0 0 906

Nahát!!!

Wolundot én egyáltalán nem így képzeltem el.És Rátóti Z.is játszik benne.

Érdekes lehet.

Előzmény: blg73 (905)
blg73 Creative Commons License 2005.05.31 0 0 905
Előzmény: dinka 23 (904)
dinka 23 Creative Commons License 2005.05.28 0 0 904

Üdv!

Nagyon írigy vagyok!!!:-)) Az az egyik kedvenc orosz regényem,persze csak a Karamazovok után.kik játszottak benne??Én ma megyek a Pogánytáncra,alig várom.

Egyszer felvetődött bennem,hogy miképpen lehetne színpadon előadni a M és M-t,

meg rockoperaként.:-)

Előzmény: blg73 (896)
cserhad Creative Commons License 2005.05.27 0 0 903
Igen, én is úgy tudom. Végül elvileg jövő hétre megszerzik nekem a Hamvaskék sárkányt, a Kevorkian-t pedig megvettem a kiadónál. Ha valakit érdekel, akkor a békásmegyeri boltjukban csütörtökön volt még 4 példány. A Virágvasárnap...nos, hátha szerencsém lesz egy antikváriumban. (Eddig még nem volt.) :(
Előzmény: Head-on back (902)
Head-on back Creative Commons License 2005.05.26 0 0 902
azt hiszem a majomháznak még nincs új kiadása.
Előzmény: cserhad (901)
cserhad Creative Commons License 2005.05.25 0 0 901

Tud nekem valaki segíteni? Nem tudom megszerezni a

Virágvasárnap

Áldja meg az isten Dr. Kevorkian

A Hamvaskék sárkány és a

Majomház (Isten hozott a majomházban)

című kötetet. Hol keressem. Esetleg van valakinek eldaó példánya?

Head-on back Creative Commons License 2005.05.24 0 0 900
nekem megvan az összes vonnegut angolul. büszkélkedek. és azt hiszem az írók boltjában láttam is azt.
Előzmény: Krokofánt (899)
Krokofánt Creative Commons License 2005.05.24 0 0 899

nekem is ez van meg, szintén első Vonnegut-élmény. (a pad alatt rejtegetve olvastam végig még az általános iskolában- mert nem bírtam letenni :-))))

Spoiler:

és persze nem jöttem rá hogy a megoldás az, hogy meg kell fordítani az űrhajót. :-)))))))

mostanra már lapokra esett szét, és teljesen kifakult a borítója, de azért sem veszem meg az újat. :-)

nem látta valaki valahol az Ötös számút angolul? elajándékoztam a sajátomat, és sehol nem lehet kapni :-(

Előzmény: Head-on back (898)
Head-on back Creative Commons License 2005.05.24 0 0 898
úúú és még azt is el mesélem, hogy nekem az első Vonnegut könyv életemben a TItán volt. Meglehetősen csúnya kiadás, az az igazi nyolcvanas évekbeli sci-fi rajzos borító. elöl a három titán, hátul Constant hosszú, ősz hajjal, szakállal, piros kérdőjellel.
Nemrég pedig egy antikváriumban a sokszáz könyv közül egyből kiszúrta a szemem, és négyszáz forintért meg is vettem! Hihetetlen érzés így olvasni! Az új kiadás igényes borítója pedig csillogjon a többi mellett:-)
Head-on back Creative Commons License 2005.05.24 0 0 897
Hogy legyen kicsit aktuálisabb is: újra kiadták a Börleszeket!
Hehe.
blg73 Creative Commons License 2005.05.24 0 0 896
Én szombaton néztem meg a Mester és Margaritát a Nemzetiben és nagyon tetszett. A díszlet, a zene, a jelemezk, a darab felfogása, a színészek játéka, minden nagyon a helyén volt...
Előzmény: dinka 23 (890)
dinka 23 Creative Commons License 2005.05.21 0 0 895

Üdv!

Látszottál benne?Hm.

Nincs túl sok szépirodalom,de én tudtam örülni ,hogy legalább ennyi is van.

Mondjuk egy-két ajánlónál összeráncoltam a homlokom.

Én sem nagyon veszem már a lapot,pedig régebben mindig vettem.

Meg attól is függ,hogy kikről írnak.Egy ismerősömék beküldtek nekik egy kritizáló hangvételű levelet,de nem bunkót,amit amúgy én is támogattam.

Asszem,hogy a koncertekről volt benne szó,meg a poszterekről.Nem tudom,mennyire figyeled,de ez a része az újságnak finoman szólva is érdekes.

Van olyan előadó,akit még soha nem raktak fel,míg másokat egy évben négyszer is.

Na mindegy,a lényeg az,hogy a felsorolt nevek közül-láss csodát- nemsokára poszterre tettek kettőt,de humort is vittek a dologba,mert Zakk Wyldet az egyik,King Diamondot a másik oldalra tették...na jó,nem elégedetlenkedek.Legalábbis úgy emlékszem King volt a másikon,de lehet,hogy más,de az biztos,hogy egy olyan énekes,akit megjelöltek a felsorolásban,hogy igen ritkán látható a középen kiszedhető papíron.

Persze nem biztos,hogy a levél hatására történt a dolog,de ez már több,mint gyanús.:-)

Egy kis Vonnegut-humor,most úgyis vicces kedvemben vagyok.

bevezető:

Hitler és megmaradt hű társai utolsó órájukban egy bunkerban húzzák meg magukat.

"Egy kétszáznegyven milliméteres kommunista lövedék robban a bunker tetjén.

A megrázkódott mennyezetről vakolatpelyhek záporoznak a bunker megsüketült lakóira.Maga Hitler tréfálkozik,bizonyítva,hogy még nem hagyta el a humorérzéke.

-Havazik-mondja." :-)))

Idéztem az Időomlás c.könyvből.

Persze itt az egész szövegkörnyezetet idézhettem volna.(És ha jobban belegondolunk,nem is vicces annyira. )

Előzmény: Head-on back (894)
Head-on back Creative Commons License 2005.05.10 0 0 894
annak is örülni kell, hogy egyáltalán van az a lap. hálátlan voltam ezzel a kijelentésemmel. Monjduk azért érdemes megnézni mennyire foglalkozik szépirodalommal.
én már jórég óta nem veszem. ebben a hónapban is csak azért mert látszottam benne:-) amit tudni kell, azt lelkes webzinekről egyből meg lehet tudni.
Előzmény: dinka 23 (893)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!