:-((( Köszi. Mondjuk ez nem egy ingyenes szolgáltató, hanem egy céges szerver, ahol szívességből adtak helyet nekem, tehát nem szólhatok. Ilyenre eddig nem gondoltam. Ezt as változatot támasztja alá, hogy a nézet menüben mindig beállítható a helyes karakterkészlet, és akkor helyesen jelennek meg a betűim! Csakhogy ezt oldalanként újra és újra meg kell tenni. Erre a kódolásra nem vállalkozom, mert nem akarok lemondani arról, hogy könnyen, gyorsan tudjam átírni jegyzettömbben, és ráadásul ott is olvasható maradjon. Akkor marad a csúnya kinézet. :-(
Ezt én is megerősítem, mivel jártam már úgy, hogy utf kódolással készült a lap, a szerver http-header-jében (szép magyarul) meg vmilyen ISO kódolást állítottak be... A következő kis eszközzel le lehet tesztelni, h. mit is adtak meg szerveroldalon: http://www.delorie.com/web/headers.html
"Ha a szerver megadja a karakterkészletet, akkor az fontosabb, mint amit a META tagek között adunk meg, tehát a mi meghatározásunkat nem fogja a böngésző figyelembe venni."
Valszeg tehát a szerver van másra állítva, ezt támasztja alá az is, hogy a főoldalon is ilyen ő-k vannak. Szóval vagy át kéne állítani, vagy ha erre nincs befolyásod, akkor ronda karakterkódokkal (pl. ő = ő) lehet helyettesíteni a betűket. Bővebben: http://www.nfllab.com/ekezet/
Affene, azt gondoltam, W98-ban még nem olyan bonyolult dolog ez a jegyzettömb. Na majd később elszórakozom vele. Én egyébként rendes ő-ket látok a forrásban!!! Nem lehet, hogy a te nézőkéd használ olyan karakterkészletet, ami nem mutatja jól? A szöveget egyébként javarészt Excelből másoltam jegyzettömbbe.
Köszi, akkor az ötösök majd nem látnak keretet. Ezek szerint hatossal bejön a megadott címen? P-t nem akarok, mert akkor túl sok hely maradna ki, képpel meg nem bohóckodom ennyiért.
Nem biztos, de talán a notepad cseszi el? Vagy a windows van más kódoláson? Mindenesetre a forrásban is kalapos ő-k vannak. Próbaképpen másolgass rendes ő-ket, mondjuk a fórumból, és ha az jól jelenik meg, akkor nálad kéne megkeresni a hibát.
Jaaa, nem gondoltam az IE5-re, bocs. Szóval azzal nem fog így menni, mert nem támogatja az inline elemek, mint a <b>, <em>, <span> szegélyét. Vagy külön p-be kéne tenni azt a szót és annak lehet bordert adni (csak szopóág bepozícionálni), vagy csináld meg a keretet képnek, és tedd be a span hátterének. Pl .halott {width: Xpx; height: Ypx; background: url(keret.gif) bottom left no-repeat}
Innen okosodtam az IE5-ről: http://www.richinstyle.com/bugs/table.html
Na, hogy egyszerűbb legyen, feltettem a netre. http://www.controllszeged.hu/sk/k/okkt/cimlap/helyek.htm Derenk falu nevének gyászkeretben kellene megjelennie (mivel Horthy leromboltatta). Meg vastaggal, hogy ha már nincs keret, legalább ennyi legyen. Firefox -- OK Netscape -- keret van, de kihagy alatta helyet. IE5 -- nincs keret.
Semmi nem látszik a szegélyből, a szöveg egyébként egyszavas sorokból áll, mindegyik után <br> taggel. Hozzáteszem, IE5-ről van szó, 6-os nincs ezen a gépen. Lehet, hogy nem egyformán viselkednek? Még az sem lenne teljesen megnyugtató, hiszen még elég sokan használnak ötöst. Ez látszik abból is, hogy milyen sok ember nem tud sortörést csinálni a fórumban...
Az anyja úristenit, pedig kéne neki. Sőt, most kipróbáltam thin-nel is, a képen az eredmény. Esetleg az lehet, hogy túl keskeny a sor, és az alatta és felette lévő sor eltakarja a szegély alját és tetejét. Ha az szegély oldalai látszanak, akkor adj a span-nak margint. (A padding meg azt állítja, hogy a mekkora rés legyen a szó és a szegély között.) Pl: .halott {border:solid thin black; margin:4px; padding:0 2px}
És azt sem értem, miért hagy a Netscape üres helyet alatta, mintha a következő sor <p>-vel kezdődne, pedig <br> van benne. Ezt meg a másik kettő nem csinálja. De mindegy, Netscape-et már nem olyan sokan használnak, IE-t viszont sajnos igen.
Szervusz, próbáld meg lecserélni az egyenlőségjelet kettőspontra, és én a létrajelet se szoktam kirakni. Ha teheted, olvasd át az FAQ-t. Az indexen még az UBB sem szabványos, ezért nem megy 1:1-ben minden azzal a kiterjesztéssel, azért valamit gyorsít szerintem.
Átváltottam UBB-re az index beállításoknál, és újra próbálkoztam, de sajnos így sem megy, a formázócímkéket egy az egyben bedobja a szövegbe ahelyett, hogy utasításként értelmezné őket.
[color=#C0C0C0]Az UBB kiterjesztést is letöltöttem, de ha azt használom is ugyanezt csinálja.[/color] <-- így
Egyéb tipp, esetleg vmi speciális beállítás a Firefoxban?
Ez sajnos az index sara. A kódok csak akkor kezdenek működni, ha a beállításoknál átváltod a hozzászólásszerkesztőt WYSIWYG-ről UBB-re, onnantól megbízhatóan mennie kell. További segítség lehet a BBCode extension, állítólag jó.
Egy kis segítséget szeretnék kérni böngészőkkel kapcsolatban.
Mivel az Internet Explorer - ZoneAlarm páros nem bizonyult gyümölcsöző kombinációnak (hónapokon keresztül nem tudtam normálisan bejelentkezni az Index fórumra, és mindenféle trükkökhöz kellett folyamodnom, hogy hozzászólást írhassak), ezért nemrégiben lecseréltem az IE-t Firefoxra. Ezzel ugyan a bejelentkezési problémáim megoldódtak, de persze Murphyhez híven az új progi új szórakoznivalóval látott el - nevezetesen hogy a hozzászólásszerkesztőben a formázó eszköztár (valamint a Kód fül) nem jelenik meg.
Elszórt hozzászólásokból úgy látom, hogy ez a hiba nem csak nálam jelentkezik, hanem másoknál is.
Próbálkoztam azzal, hogy a hozzászólásablakba írom bele a formázó tageket, de itt ezeket nem fogadja el. Kód ablakba váltani nem tudok. Az egész azért furcsa, mert a forrásban ott van a szükséges információ (a forrást text fájlban lementve és Wordben megnyitva például ott van a Kód lap és az eszköztár helye is), a Firefox mégsem látja. Pedig állítólag a Mozilla diktálja a szabványt.
Tudtok erre valami megoldást? Ha ez már volt téma korábban, akkor elég, ha megmondjátok merre keressem (most sajnos nem volt időm visszaolvasni a topikot).
hál' Istennek, a saját gépen való keresést még nem támpogatja a Google (bár volt nem rég egy cikk arról, hogy fejlesztenek ilyesmit). Vagyis a dolog így nem fog működni, csak a már feltöltött, a webszerver által elérhetővé tett oldalakon keresgél... (megint hangsúlyozom, hogy nem tudom, milyen hatékonysággal)
Köszömöm. Azt hiszem ez jó lesz. Már csak az lenne a kérdésem, hogyha a lapot még nem töltöttem fel, és úgy szeretném kipróbálni, hogy a fájlok a winchesteren vannak, akkor mit kell beállítani elérési útként. Hogy érthetőbb legyen: Csináltam egy honlapot ami egyelőre a winchesteren van, és a fájlok a D meghajtó Képek mappájában. A "www. ahonlapod .hu" -t átírtam " file:///D:/Képek" -re és kipróbáltam. Beírtam a keresőbe a képek mappában lévő egyik fájlnak a nevét, de nem találta meg. Mit rontottam el?