Keresés

Részletes keresés

jakovben Creative Commons License 2003.10.12 0 0 390
Szerintem assuk el a csatabardot! Nem akartam, meg kozvetve sem megbantani senkit.

A velemenyemet viszont tartom. Mint ahogyan azt is, hogy az igazi valaszokat a piac (munkaero) fogja megadni.

Előzmény: Mogyoró-2 (389)
Mogyoró-2 Creative Commons License 2003.10.12 0 0 389
Melyik álláshírdetésekből?
Indulat legfeljebb a Te GDF-et szapuló irásodban volt én csak reagáltam rá.

Ismét megemlíteném, hogy a GDF NEM programozókat, rendszerszervezőket képez, hanem egy általános alapot akar nyújtani. Ezzel szemben az általad írt cégek egy adott szakterületet oktatnak és biztosan remekül.

Az Oracle képzéseire ránéztem, egy nap képzés 66800 Ft. Ha valaki elvégzi az adatbázis adminisztrátot alap és haladó tanfolyamto az 30 nap ami kicsit töb mint kétmillió. Egy rendszertervező pedig SQL alapokkal együtt 22 nap.

Előzmény: jakovben (387)
Kage Creative Commons License 2003.10.12 0 0 388
Részben igazad van, részben viszont nincs.
A GDF sajnos amiatt züllött le, hogy AKÁRKIT felvettek, örültek bárkinek aki ment, nem volt semmi szelektálás. Így sokan akiket máshova nem vettek fel ide jöttek, vagy csak éppen a katonaság elől menekülve, stb. Az oktatás rendszere egészen más mint máshol, a tantárgyak oktatása nem párhuzamosan, hanem sorosan, egymást követően történik. Valamint megjelenési kötelezettség sincs (csak a vizsgákon nyilván). Nekem ez tetszik, de mint írtam, innentől kezdve minden a tanuló szorgalmán múlik.
Az oktatási anyag pedig évről-évre változik, így igyekeznek naprakészek lenni, és több helyről hallottam, hogy nagyon jók a GDF-es könyvek, a programozósok is, sok más suli is ezeket használja. A történet pedig arról szól, hogy itt leginkább manager képzés folyik. Akinek kell ugyan tudnia alap szinten programozni, de minden bizonnyal nem ez lesz az első és legfontosabb az életében. 4 szak van a műszakin, az egyik ez, de a diákok 3/4-e ezt választja. Van még biztonságszervező (ami sokat nem ér, de legalább könnyen elvégezhető), van a programozós, na ezen már nyilván programozás folyik keményen, és a negyedikre már nem is emléxen. :)
Szóval lehet hogy vannak más sulik, de nem biztos hogy mindenben jobbak. És mindenkinek el kell döntenie mit akar, ide nem azok jönnek (szerintem) akik mindenáron programozni akarnak tanulni, és rendszerprogramozók akarnak lenni, de ennek ellenére elég sok a programozós tárgy is. Én pl. azokat rühellem a legjobban.. gyűlölök programozni.. nem is tudok. :)
Előzmény: jakovben (385)
jakovben Creative Commons License 2003.10.12 0 0 387
Igen, ezek mind-mind megitelhetok a hozzaszolasokbol, azokbol a bizonyos allashirdetesekbol, es nem utolso sorban a vegzett ismerosok elbeszeleseibol.

Az indulat felesleges: ha valaki penzt ker azert, mert tudast akar eladni, es az 5-10 evvel azelotti technologiakat tanitja, akkor hasonlo modon szelhamos, mint az a kereskedo, aki romlott arut soz ra a tudatlan vasarlora.

Javaslom pillants ra a Cisco, az Oracle, a Szofi kepzesinek tematikaira. Meg fogsz lepodni, ha osszehasonlitod a GDF-vel. A GDF penzrol szol, es masrol nem. Az elobbiek penzrol szolnak es a szakmarol is.

Udv.

Előzmény: Mogyoró-2 (386)
Mogyoró-2 Creative Commons License 2003.10.11 0 0 386
"Elolvastam egy csomo hozzaszolasotokat, es a GDF-rol, es a velemenyem lehangolo errol az iskolarol (is). Nem a reklam kedveert mondom, de peldaul mas maganintezeteknel veszik a faradsagot, hogy a tandijert naprakesz tudast adjanak. Itt van peldaul a Szofi (www.szofi.hu). "

A hozzászólásokból sikerült ezt megítélni? És melyikről lehangoló még? Egyébként a GDF-nél is próbálkoznak naprakész tudást adni.

"Kemeny C-s, JAVA es ORACLE-es vonalon megy a kepzes ugy, hogy olyan altalanos targyak is vannak, mint a Matek, Formalis nyelvek, stb. "

A GDF-en is vannak ezek vagy hasonló tantárgyak és némelyikből ott is elég kenény képzés van. Sőt bármily meglepő, de még ott is vannak általános tárgyak.

"A csoportombol a legtobben multiknal helyezkedtunk el, tobben kulfoldon. . "

Éljen!!

"Szerintem ma mar az informatikaban is jelentos a munkamegosztas, azaz egeszen mast kell tudnia egy Rendszerprogramozonak, mint egy rendszertervezonek, vagy mondjuk egy adatbazis-adminisztratornak. "

És azt ki mondta, hogy a GDF rendszerprogramozokat, rendszertervezoket vagy adatbazis-adminisztratorokat akar képezni?
A munkamegosztás meg már korábban is jelentős volt nem csak ma.

"A foiskolak tanarainak joresze, koztuk a GDF-e is, csak szagolgatja ezt a szakmat, a tudomanyegyetemeken pedig meg rosszabb a helyzet. "

Az elolvasott hozzászólásokból ezt már csak meg lehet ítélni.

"Egy-ket ev es olyan informatikusi munkanelkuliseg lesz, amely menten elindul a valodi, a tudas menten lezajlo szelekcio. A tobbi pedig csak duma. "

Akkor neked biztos nagyon jó lesz.

Előzmény: jakovben (385)
jakovben Creative Commons License 2003.10.11 0 0 385
Sziasztok,

Elolvastam egy csomo hozzaszolasotokat, es a GDF-rol, es a velemenyem lehangolo errol az iskolarol (is). Nem a reklam kedveert mondom, de peldaul mas maganintezeteknel veszik a faradsagot, hogy a tandijert naprakesz tudast adjanak. Itt van peldaul a Szofi (www.szofi.hu).
Kemeny C-s, JAVA es ORACLE-es vonalon megy a kepzes ugy, hogy olyan altalanos targyak is vannak, mint a Matek, Formalis nyelvek, stb.

A csoportombol a legtobben multiknal helyezkedtunk el, tobben kulfoldon. .

Szerintem ma mar az informatikaban is jelentos a munkamegosztas, azaz egeszen mast kell tudnia egy Rendszerprogramozonak, mint egy rendszertervezonek, vagy mondjuk egy adatbazis-adminisztratornak.

A foiskolak tanarainak joresze, koztuk a GDF-e is, csak szagolgatja ezt a szakmat, a tudomanyegyetemeken pedig meg rosszabb a helyzet.

Egy-ket ev es olyan informatikusi munkanelkuliseg lesz, amely menten elindul a valodi, a tudas menten lezajlo szelekcio. A tobbi pedig csak duma.

attila400 Creative Commons License 2003.10.11 0 0 384
Heló Tomi!
Én sem tudtam ma menni.
Ha mondtak is, remélem valaki majd beírja. Az tuti, hogy diákigazolványok még nincsenek.
Előzmény: Tomi13 (383)
Tomi13 Creative Commons License 2003.10.11 0 0 383
attila400:Ma nem tudtam suliba menni,volt vmi fontos vagy lényeges amit mondtak?
Köszi:Tomi
Tomi13 Creative Commons License 2003.10.09 0 0 382
Nincs mit,örülök hogy tudtam segíteni :)
bibercalmero Creative Commons License 2003.10.09 0 0 381
Ez halali! Koszi!
:-)
Előzmény: Tomi13 (380)
Tomi13 Creative Commons License 2003.10.09 0 0 380
a könyvbe a mos van lerajzolva,levezetve, a cmos kicsit más.
supportnet
Nézd meg,itt letölthetsz szakdogákat.
Tomi13 Creative Commons License 2003.10.09 0 0 379
a könyvbe a mos van lerajzolva,levezetve, a cmos kicsit más.

Nézd meg,itt letölthetsz szakdogákat.
bibercalmero Creative Commons License 2003.10.09 0 0 378
Mi is volt az a mos - cmos kavaras?
Előzmény: Tomi13 (371)
Tomi13 Creative Commons License 2003.10.09 0 0 377
Na mind1,van még idő vizsgára jelentkezni.
attila400 Creative Commons License 2003.10.09 0 0 376
Én sem, de legalább kiderült múlt szombaton, hogy a köröttem ülők sem. Egyikük meg is kérdezte telefonon a ...nem tudom kit. A lényeg, hogy nem mondtak neki semmi konkrét időpontot, mikortól lehet használni.
Előzmény: Tomi13 (375)
Tomi13 Creative Commons License 2003.10.09 0 0 375
Attila:te már be tudsz jelentkezni az etr-be?Én még mindig nem :(
attila400 Creative Commons License 2003.10.09 0 0 374
Néha megy, néha nem. Remélem ez összefüggésben van azzal, hogy hegesztik az etr-t..
Előzmény: jimmy187 (372)
Tomi13 Creative Commons License 2003.10.09 0 0 373
szia

nekem működik

Előzmény: jimmy187 (372)
jimmy187 Creative Commons License 2003.10.09 0 0 372
Sziasztok! Csaak nekem nem jön be a gdf honlapja, vagy másoknak sem?
Tomi13 Creative Commons License 2003.10.08 0 0 371
Hát az enyém már félig kész,mármint a technológia alap. szakdoga.
hulla Creative Commons License 2003.10.08 0 0 370
Hali!
vannak már dolgozatok?
SkeletonNation Creative Commons License 2003.10.06 0 0 369
Nem vonom kétségbe a tanárok képzettségét... sőt!
Előzmény: bibercalmero (358)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.05 0 0 368
Na, már bele is futottam az első problémába...nem emlékszem a határérték és diferenciálszámításra, vehetem elő és tanulhatom azt meg...:-(
attila400 Creative Commons License 2003.10.05 0 0 367
Haj
Dehogynem, az volt. Délben már csak néztem ki a fejemből.
Előzmény: Tomi13 (366)
Tomi13 Creative Commons License 2003.10.04 0 0 366
Hi.
Az 504-esbe voltál?Asszem Uzsoky a terem neve.Neked nem volt unalmas az előadás?
Előzmény: attila400 (364)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.04 0 0 365
:-))

Az előadásról.
az előadó tanár szimpi volt és érdekes dolgokat mondott. Egyetlen problémám volt: azokat a részeket amiktkp. könnyen érthetőek azt nagyon alaposan kiveséztük, viszont azokat, amiket jobban meg kell emészteni (a görbék és azok értelmezése) nem nagyonkapott hangsulyt. Igaz, lehet, hgy én is ezt választanám, ha előadó lennék.

Előzmény: attila400 (364)
attila400 Creative Commons License 2003.10.04 0 0 364
Pesten is megvolt az első.
A Duna tévéről és a Spektrumról összevágott videóanyag az elején elég fura volt, főleg a közepén a majmos intermezzóval, amiről négyen sem tudtuk eldönteni, hogy kapcsolódott az előadés témájához.
De különben rendben volt minden.
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.04 0 0 363
Ma megvolt az első konzultáció Pécsett.

Sajnos negativomot is tapasztaltam.
Pl. más órarendet kapott az előadótanár és megint másat mi. Ez azért elég komoly bibi.
azt irták nekünk, hogy lesz 1-2 zárthelyi, kiderült, hgy nem, csak írásbeli vizsga.
Szóval a szervezéssel vannak még gondok.

Kage Creative Commons License 2003.10.04 0 0 362
Sajnos bizonyos dolgokban ki kell ábrándítsalak. GDF-es diplomával nem tudsz magabiztosan álláshirdetésre jelentkezni, és előfordul hogy kiröhög a HR-es, és nem vesznek vele komolyan. Ez van. Sajnos (még mindig) rosz híre van az iskolának ilyen téren, de folyamatosan javul. Ennek ellenére szerintem ez alaptalan. Tény hogy könnyebb bekerülni és elvégezni mint egy másik, állami, jobb nevű sulit, de attól még a tananyag korszerű (az LSI könyveket használják egy csomó másik suliban is, és a legjobbak közt tartják számon), a tanárok felkészültek, és a körülmények (gépek, termek, stb.) is átlagon felüliek szerintem. Innentől kezdve minden rajtad múlik. Ha szorgalmas vagy magadba tudod szívni azt a tudást amit kell, ha viszont lusta, akkor nem (csak annyi a különbség, hogy innen nem rugnak ki).
Előzmény: SkeletonNation (355)
xhris Creative Commons License 2003.10.03 0 0 361
Le is töltheted a gdf.hu-ról.
Előzmény: attila400 (360)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!