Duke: pontosan :) Jó kis dumák vannak benne, monnyuk az se semmi, amit Sam előad, mikor cameózik :P
Ez most nagyon könnyű lesz:
- Szemét mázlista, foglár kedvence! - Mi? Azért nem bánt velem olyan jól. Pofán köpött! - Pofán köpött! Ó! Mit nem adnék érte, ha egyszer jól pofán köpnének!!!
lesz most ugye ez az allati durva kepzes Budapesten es ennek kapcsan elkezdtem olvasni Marlon Brandorol meg Al Pacinorol (ja mert ha nem tudna valaki akkor jon ide tanitani harom hetig az az ember aki oket tanitotta,illetve tanacsadoja az Al Pacinonak)
szoval Al Pacinotol volt egy ilyen idezet `I'm acting with God` ezt a keresztapa elso reszenek forgatasakor mondta. mindig is meg voltam dobbenve Marlon Brando szineszi kepessegein, es erdekes volt ezt olvasni valakitol akit a masodik legjobbnak tartok.
3. A- Milyen alapon záratod be a helyet? B- Engem... engem megdöbbentett hogy itt szerencsejáték folyik! C- A nyereménye, uram. B- Köszönöm.
Íme még egy idézet a filmből:
- Minden járőrnek! Két német futárt, akik fontos hivatalos dokumentumokat szállítottak, meggyilkoltak az Oran-i vonaton. A gyilkos és lehetséges segítői **** felé tartanak. Minden gyanús alakot begyűjteni, és átkutatni őket a lopott dokumentumokért.
2. - Ma este több rendőr van az utcákon, mint szajha.
kis segítség hozzá:
- Kérem szépen Felügyelő Úr! Elmondok mindent, még azt is hogy kit kerestünk abban az átkozott épületben. - Valóban, kit? - A gyerekgyilkost, Felügyelő Úr!
Lejött rögtön, hogy a Vaklárma, de azért nem értem, hogy miért angolul írod be. Ennek a filmnek a szinkronja eléggé klasszikus, és valószínűnek tartom, hogy 10 emberből 9 szinkronosan látta a filmet, arról nem beszélve, hogy magyar fórum. :)
Bocs, hogy csak igy ismeretlenul bebofogok, de hadd osszam meg egyik kedvenc idezetemet:
Don't tell me you didn't hear anything, 'cause he heard it! And you, don't tell me you didn't see anything 'cause he saw it. Between the two of you, you saw and heard everything!
Boleslav Polívkát láthattad az Elakadásban (szombat este 21:00-kor a Filmmúzeum-csatornán játsszák, sajnos új szinkronnal, a szenzációs régi Dörner Györggyel elveszett), a felejthetetlen "A bolond és a királynő"-ben, Jan Hrebejk filmjeiben, de azokban nem olyan jó. A többi színészt pedig szanaszét, rengeteg más filmben. A kocsmárosnét (elfelejtettem a filmbeli bevét, a színésznő neve Dagmar Veskrnová) most leginkább Václav Havel feleségének szerepében lehet látni.
Az örökség (Dedictvi aneb kurvahosigutntag). Azt hiszem, magyarul is volt valami gutentágos alcíme.
A szereplőgárda - egy brnoi komikustársulat - a nyolcvanas években többször is szerepelt Magyarországon, egy Commedia dell'arte című műsorral. Még egy felvételem is van róluk, a szép emlékű Egyetemi Színpadon készült. Sajnos gyakran remeg a kép, mert nem bírtam tartani a kamerát a röhögéstől. Mikor megnéztem Az örökséget, egy hétig gondolkodtam, hogy hol láttam ezeket az arcokat...
2. - Már megbocsáss, de minek neked egy szög a nyelvedbe?
*
3. - Szerintem vigyél vizet a fiúknak. Megérdemlik. És ha valamelyik rásózna egyet a hátsódra, hát... hadd sózzon. Oda se neki.
Ugyanebből, ugyanaz, ugyanannak:
- Anyámra emlékeztetsz. A legnagyobb kurva volt, és a legfinomabb hölgy a világon. Akárki volt az apám, egy óráig, vagy egy hónapig, boldog ember lehetett.
annyira nem tudtam, hogy Shanghai Noon vagy Maverick, hogy ebből rá is jöttem, mi a közös gyökér :) pedig baromi rég láttam, úgyhogy az idézetekből nem esne le - meg is hagyom másnak :)