Ja igen. A helyzet ismerős. A fiam ugyanezt adta/adja elő matekból. Van egy szuperjófej barátnőm, profi matektanár, mindenki imádja, hozzá jár a nagylányom is. A fiam is szereti, de nem és nem akar járni hozzá, semmiképpen. Magyarázat nincs, jó neki a 3-as is, amiről persze nem ő tehet, a tanár mindig pont azt kérdi, amit éppen nem tudot...
Kitartás, az én nagylányom 18 lesz nemsokára, és kezd töknormálissá válni. Már csak hetente egyszer sértődik meg halálosan, és segít itthon. 5 éve nem hittem volna!
Általánosban angol tagozatra jártak, de most hatosztályos elsö két évében csak nemetet tanulnak emelt szinten. Hogy ne felejtsék el teljesen ( + nyelvvizsgazni kéne még a gimnazium alatt ) egy angol anyanyelvü, magyarul nem tudo jofej ismeröshöz járnak. Azt kertem havonta 2x2 orát hétvégén beszélgessenek, gyakoroljanak, hogy ne felejtsenek el mindent , amit tudnak.
Minden alkalommal kitalál a nagyobbik lányom valamit, amiert nem tud menni. A legrosszabb, hogy már lelkiismeretfurdalásom van, amiert szemét modon havi 8 ezer Ft-ért probalom tartani az angoltudásuk szintjét, ráadásul nekik szimpatikus családnál :-(
Egyáltalán csinálok valami olyat, ami a nagylányom szerint jó ? Mindenbe beleköt, ellenkezik, masnak nem lehet igaza, csak neki.... Nektek nincs néha olyan érzésetek, hogy nincs serdülö gyerek mellett sok sikerélménye az embernek? Amit fözök az épp nem izlik, amit kérek, teszek vagy veszek , az nem jo, amit mondok az még kevésbé :-(((((
Ez sokkal fárasztobb, mint annakidején az, hogy izlett-e neki a sargarépapüré vagy kiköpte az egészet...
A lányom úgy két hete felsikoltott, hogy Apa egy patttttanás! Persze nem volt semmi. Egy apró seb. Ez olyan hisztériát fog csapni, ha tényleg lesz rajta!
Biztos van ilyen orvos is, de a kolleganöm rendszeresen járt kontrollra meg vérvételre. Nem rosaceara, hanem a rusnya pattanásokra hat, nem találtam meg a leirasat, de a teratogen szereknél a terhesoldalakon a babaneten ezt irjak rola , ezek szerint tigason a hatoanyag neve : A retinoidok (izotretinoid, acitretin pl. Roaccutan vagy Tigason) az A-vitamin szintetikus származékai, az akne, illetve a pikkelysömör hatékony kezelésére fejlesztették ki.
A dalacin clindamycin, tehat valami antibiotikum a roaccutan meg A vitamin származék, egész más a hatásmechanizmusa, az antibioikum az aerob bacikat pusztitja el, streptococcus, staphylococcus, chlamidia ez a masik meg valami mas modon hat ( nem vagyok gyogyszeresz es amikor nekem ilyesmiket tanitottak, akkor még ez a szer nem létezett )
nagyon helyes hogy fejlődik a bőrgyógyászat a gyógyszert nem ismerem de a neve alapján nem a pattanásos vagyis acnés bőrt gyógyítja hanem a rosaceát ami azért egy kicsit más tészta-----ja és minden ilyen gyógyszer bőszen káros hatást fejt ki a gyomorra de főleg a májra,ezért is kell az orvosi ellenőrzés aminek félévente vagy gyakrabban vérvételből kéne állnia de tapasztalatból tudom hogy bemész a dokihoz,rádnéz,közli hogy milyen szépen javulsz,felírja a receptet oszt viszlát
Megtaláltam, Roaccután a brutális pattanásokat mulaszto gyoygszer, csak börgyogyasz szakorvos irhatja fel és uténa1 évig még nem ajánlott a terhesség és terhesek nem is szedhetik.
Dehát most már van rá gyogyszer, miert kell akkor kuruzsolni? Egy fiatal kolléganöm is szedte meg a lányom egyik barátnöje is, nagyon szép lett a börük. Nem jut eszembe a neve, csak arra emlékszem, hogy mindig jartak ellenörzésre. Csunya mély pattanásaik voltak és szépen rendbehozta. Azt hsizem terhesek nem szedhetik meg mintha napozni sem volt szabad a kezelés alatt.
pattanások ellen gyakori szappanos arcmosás és az arcon nem nyomkodni a mitteszereket csak a csúnya sárga nagyokat és maximális higiénia---a párom fertelmesen nézett ki amikor megismertem 15 éves volt és az arca csupa pattanás--ennek ellenére halálosan beleszerettem,úgyhogy tessék a fiúkat vigasztalni ha rászorulnak és a szexeléssel tényleg javul a helyzet,de ne ezért csinálják:))
Ki mit csinál az eddig gyönyörű gyermekét borító ocsmány, gusztustalan pattanásokkal? Én támadást indítottam, még szerencse, hogy az arcukon kevés van, viszont a fiam háta az botrányos. Vagy tragikus. Vagy mittomén, hát valamit csinálni kell vele!!! Szóval szoktunk néha bírkózni. ;)))) Ez azért jó - többek közt - mert engem fitten tart. ;DDDD
hehe mint amikor a 9 éves fiam érdeklődött a tamponreklám okán hogy ugyanmár hová kell dugni ezt az izét,a két nagy gyerekem is itt volt a szobában és hirtelen megfagyott a levegő hogy na most mi lesz,először el akartam kenni a témát de meggondoltam magam---kapott egy tömör,rövid felvilágosítást a női altesten levő lukak számáról és funkciójáról oszt kész :))))
most alapozod meg azt a 4-5 évet, és az ilyen válaszokkal csak elszúrod. valószínű a kislányod sejtette a választ, és csak tesztelt. lehet, hogy legközelebb nem fog kérdezni, hogy ne hozza zavarba a papáját:-)
egyébként miért kínos egy ilyen kérdésre válaszolni? a hozzászólásaid (és egyéb munkásságod alapján:-)) nem tünsz olyan típusú embernek, akinek állandóan szálka van a seggében.
Pedig a válasz nagyon egyszerű, mert ahhoz még kicsi. Röviden. Ugyanis a mai világban, mikor még a zenecsatornán is belefutnak, meg bárhova kapcsolnak belefutnak, akkor bizony tudják, hogy miről van szó, még ha nem is értik nagyon. És hogy ne képzeljenek butaságokat, ezért magyarázni kell nekik. Valamiért érzik, hogy ez otthon a szűkebb és tágabb családi körben nem mindennapos téma, ezért ők sem fognak minden nap kérdezősködni, viszont ha igen, akkor válaszolni kell. Ha épp nem alkalmas az idő a válaszra, akkor azt kell mondani, hogy később megbeszéljük. Én legalábbis így csináltam.
Ja így igen. Van tőle egy könyvem. A Portugál. Szégyen de még nem olvastam el. Sőt talán Debrecenben darabját is bemutatták. Ám én elvből a Csokonai Színházba még egy darabig be nem teszem a lábam.