Nekem media line futóm van az 500kg-os a bisonte szinte ugyan az csak az alváz kicsit más, a tengelyek rugók kerekek fékek ugyan az mindegyiknél 450-750kg-ig. Az alváz hossza változik. A festés a szokásos kínai szinte leválik a vasról a lemezek vékonyak hamar megeszi a rozsda ha nem kezeled. Nem tudom a jófogáson hányas futó van de itt egy bolti csomag https://platinaszerszam.hu/termek-reszletek/bisonte-bta-1000-rotacios-kapa-tartozekok-csomag-3-27518
Mindenkinek köszönöm, aki reagált, mindből lehetett valami okosságot kiszűrni, ill. tanulni.
Ipari gépre nincs szükségem, 20 gyümölcsfa, 50 tő szőlő+ a lágyszárúak. A vastagabbak nálam is kazánban végzik, vagy a bogrács alatt. Ami még fontos lehet és nem említettem, én nem akarom tárolni (szárítani) a gallyat, metszés után mihamarabb aprítani akarom. Egyszerűen nincs helyem erre.
Ez a Parkside cucc mióta van még neked? Látom 3 év garit adnak rá és az ára sem vészes.
Nem neked szólt a véleményem. Nem akartalak megbántani. Örülök a hozzászólásodnak. Csak a keserűség, hogy ilyen sz@rokat árulnak "jó" pénzért.
A forgókésest úgy modifikáltam, hogy a kések alá bádog lemezből vágtam alátéteket. Így kicsit jobban visz.
Nálam is lenne mit aprítani. 4200 négyzetméter szőlő és gyümölcsös. Két családi ház,370 négyszögöles telekkel. Az egyik gyümölcsös, a másik konyhakert. Ott is van aprítani való.
Ja, azt még elfelejtettem hogy meg kell tanulni használni a gépet, a lágyszárúak, és zöldlevelesek közé mindig dugok gallyat, és akkor nem tekeri fel, és szépen letisztítja a hengert, valamint nem egyesével kell bele dugni az ágakat, hanem folyamatosan tolni bele, és akkor szépen halad. Persze előtte karos ollóval a girbe - görbe ágakat, nagyjából megfelelő alakúra metszeni. Mondjuk nálunk inkább az asszony használja, én metszem ő meg darálja. A burgonya, a paprika. a paradicsom szárakat én szoktam.
Nem tartom dicsekedésnek. Megkérdezték, elmondtam a véleményem. Attól is függ kinek mire van szüksége, nekem 20 gyümölcsfám van, 2 szőlő lugasom, + a lágyszárúak, ( főleg azok miatt vettem a forgókésest) de azt is párnap fonnyasztás után a hengerkésessel darálom.
Nekem is van egy régebbi német Atika, de mindegy is melyiket hogyan hívják, a forgó késesek mint egy kaptafára működnek. Gyenge teljesítményűek, a kések viszonylag hamar eltompulnak, nagyon lassan dolgoznak.
Egy 60 tőkéből álló lugas vesszőinek ledarálása pl. egy napos program. A gépet többször kell tisztítani. Amikor a kések már kicsit kopnak szó szerint lefejtik a vessző külső héját és egybehagyják.
Az unokaöcsém ugyanezt mondta el a Makitájáról, el is adta.
A hengeresekről nincs tapasztalatom. Szerintem csak az ipari méretű darálók használhatók igazán.
Mert meg kell cserélnem a két karburátorban a pillangó tengelyeket. De legalább a szívatóét. Egy méret a két karburátor, de a GV egy fűnyírón volt, (oda megy a helyére a GX) a GX karburátoron meg nem rudazattal működik a szívató, hanem kézi állítású.
Szedett már szét valaki Honda fűnyíró karburátorból szívató pillangót?
Ő lenne az alany:
A kérdés az volna, hogy ha szétszedem, akkor még vajon összerakható?
Egy rossz GV100-s karburátort kéne házasítanom egy jó GX100 karburátorral, a pillangó szelep és a szívató pillangó rudazata miatt, aminek a csatlakozása nem azonos.
A tengely műanyag és fel van hasítva, egyenlőre még nem mertem hozzányúlni, mert nem tudom, hogy csak az összerakást bírja ki, vagy a szétszedést is. :-(
Köszönöm, 1:0 a hengerkéses javára. A neten látott fotók, videók szerint a hengerkéses inkább darál, nekem viszont szimpatikusabb az alábbi cucc. Vagy ez csak beállítás kérdése?