A Jegorova-ügy kapcsán kiderült, hogy korai volt kihagyni az IAAF elnevezéséből az "amatőr" jelzőt. (Bár mondjuk az, hogy "szerencsétlen, kétbalkezes hülye", talán pontosabban jellemezné a szövetség tevékenységét.)
G. Minden nagyon szuper az Eurosport közvetítésével, csak az a k... sok reklám ne lenne.
Egyébként ki szabályozza ezeket, hogy mikor kell a reklámnak mennie?
Te a budapesti stúdióból, vagy a párizsi központból?
4 September 2001 - Edmonton, Canada - The IAAF has lifted the suspension of the Russian athlete Olga Yegorova, after receiving further information this morning regarding the validation of the testing system which led to the athlete's positive finding for EPO at the Paris Golden League meeting on 6 July.
Testing for EPO was first conducted at a major Championships last year at the Olympics where athletes were asked to provide samples of both blood and urine. The Sydney protocol involved a screening of the blood sample to provide an indication of whether EPO was present in the athlete's body, and this was then confirmed by a follow up urine analysis.
At this time, it remains the only means of testing for EPO that has been scientifically validated. Since Sydney, further extensive scientific research has been undertaken to finalise a single urine only test. The research is believed to be complete, but the IAAF has been informed that the test still awaits final validation. The IAAF believes that, in the circumstances, the test conducted by the French authorities on Ms Yegorova in Paris should not have been carried out.
Ms Yegorova is currently in Edmonton and has been tested as part of the IAAF's own EPO testing programme. This programme uses the Sydney protocol of taking both blood and urine samples and the result of this test will be accepted by the IAAF.
minek?
foci a kormany program!
orbanviki igazolt atleta vagy focista? na latod, hat ezert, nalunk az sport van tamogatva amit a kormanyfo uz, a tobbi meg ott rohadjon el ahol akar :(
Vaszi Tünde mikor ugrik, mert azt tudom, hogy ma. Most milyen formában van? Szerinted sikerül megismételni azt a teljesítményét amit az olimpián nyújtott???
Én csak azért dobtam föl a dolgot, mert lehidaltam attól ahogy beérkeztek a stadionba.
Valszeg pszichikai dopping volt elképzelték, hogy kergeti őket egy oroszlán .-))
Nezd aki mar futott hosszabb tavot, az tudja hogy marad az emberben annyi ero hogy azt a 200-300 metert meg kepes sprintelni anaerob mozgassal, termeszetesen kb ugy mint egy 10.000-es futo tud sprintelni.
A durva az hogy ezek vegig 15 perces 5 km-ereket futnak, de azt aerobbal, szal levegore vegig ugyelnek. Aki futott mar 5-10-15 km-tert az tudja milyen borzaszto gyors ez, es ugye az csak tort resze, ezek az arcok meg kepesek ezt 42 km-en at tobbe-kevesbe folyamatosan ezt a sebesseget tartani.
Tegnap egész nap néztem a közvetítést, szerintem jól csinálja (viszonylag kevés hibával, tök egyedül), én a stílusát is szeretem, de nem ez a lényeg. A VB idáig elég jó (a ffi 100 nagyon durva).
G, egy kérdés:mondhatnál néhány szót majd a hosszútávfutók frissítőiről (akkor is jó, ha ők jönnek)
OFF: A maratoni futó legendája kitaláció (minden első éves történész hallgató tudja :))
Ebben teljesen egyetértek. A legtöbb fiatalnak az jelent motivácoót, hogy milyen pályán futhat, illetve milyen cipő van a lábán, na és persze az, hogy hol versenyezhet, ill. edzhet.
Az edmontoni atlétikai világbajnokság második napján megkezdték négymenetes harcukat a férfi 100 méteres síkfutás résztvevői. Nagy meglepetés a pályán nem született, ám négy atléta számára igencsak meghökkentően indult a vb. Donovan Bailey (képünkön), Ato Boldon, Matt Shirvington és Dwain Chambers nem használhatta saját szögesét, mert azt szabálytalannak találták a versenybírók.
Azért nagy gondot nem jelentett így sem a továbbjutás, Boldon és Shirvington elsőként, Bailey és Chambers másodikként lépett tovább a második körbe. Ennek ellenére mindannyian panaszkodtak. Az ok a következő: csak a szólításnál derült ki, hogy az Adidas általá gyártott szögeseiket nem használhatják, így gyorsan kölcsöncipőben kellett rajthoz állniuk.
- Égnek a lábaim, kicsi volt ez a cipő - panaszolta a célban Boldon, aki azonnal le is kapta a lábáról a kölcsön szögest. - Maurice Greene persze a sajátjában futhatott. Őrület, hogy így is 10.13-at futottam, ez még engem is meglep.
Az igazi meglepetést Bailey okozta. Atlanta bajnoka sem hordhatta mostani szögesét, de neki nem kellett kölcsön kérnie. Azt húzta fel, amelyben az 1996os olimpián a dobogó tetejére futott. Most térdfájdalmakra panaszkodott, s közölte, csak a szép búcsú kedvéért vállalta az indulást a műtét helyett. Nos, ehhez képest remekül futott, s 10.20as ideje több mint biztató.
- Nem lenne szabad futnom, de ezt az utolsó lehetőséget meg kellett ragadnom. Nem is volt olyan rossz, csak a térdem fáj és teljesen bevizesedett - panaszkodott kicsit a hazai közönség kedvence is.
A cipőmizériának egyébként vége, mert mint Giorgio Reineri, az IAAF szóvivője közölte, némi félreértés történt, s a futók a középfutamban már használhatják a cipőjüket.
Hasonló gondokkal nem kellett megküzdenie valóban a legnagyobb esélyesnek, Maurice Greene-nek, akinek mozgásán nem látszott, hogy az utóbbi időben ő is a térdét fájlalta: 10.33-mal sétált tovább.
- Ha a legjobbamat hozom majd, elámul a világ - mondta szerényen Greene. - Jók az esélyek a világrekordra, gyors a pálya, de ahhoz olyan erős mezőny is kell.
Tim Montgomery, a világranglista-vezető szintén biztosan jutott tovább és magabiztosan nyilatkozott.
- Ha Greene a maximumot adja, megdöntheti a világcsúcsot. Ha én a maximumot adom, én is képes vagyok a rekordra.
Miért nincs magyar futó??
Pl., de nem a leglényegesebb:
Debrecenben felépült egy csodálatos atlétikai stadion .... öltözők nélkül. Mint testnevelő tanár sok külföldi atlétával is beszéltem, ők is csodálkoztak rajta.
Elküldök egy tehetséges gyereket az ismerős futó edzőkhöz, a gyerek vissza jön: nincs öltözö, mosdó,ha végez vagy izzadtan melegitőbe megy haza, vagy a WC-ben öltözhet át. Ha a szülők is megtudják, azonnal letiltják a gyereket. A gyerek elmegy pl. focizni, ahol a gyorsasága miatt kapva kapnak rajta. Ott öltöző, zuhanyzó van, sőt a szerelését is mások mossák, hivatalból. Kb. 10-15 tehetséges tanitványomból nem lett atléta csak az utóbbi 5 év alatt.
Örülnénk neki, ha ön is hozzászólna az itt elhangzottakhoz. Lennének kérdéseim:
1. A súlylökőknél milyen esetekben érvénytelenítik a lökést???
2. Milyen cipőkben futnak a 100m-es futók??? Nem márkára vagyok kíváncsi, hanem arra, hogy milyen is az anyaga??? Nekem néha úgy tűnt, mintha csak egy vászondarab lenne a lábukon.
3. Egy dolgot soha sem értettem. A maratoni ill. hosszútávfutók miután lefutották a távot, még van erejük egy-két tiszteletkört futni. Ezt azért nem értem, mert én is gyakran mentem futóversenyekre, és néhány hosszabb táv után lépni nem tudtam a fáradtságtól, és lábfájdalomtól. Ezek a világsztár futók nem futják magukat ki annyira, hogy utána menni sem tudnak??? Mintha tartalékolnának a verseny utáni tiszteletkörre.
4. Marion Jones miért nem indul távolban???
5. Elnézést, hogy nem tudok nevet írni, de a tegnap esti közvetítés folyamán volt egy hétpróbás hölgy, aki vezetett az összetettben, és 3x hibázott a súlylökésnél. Kérdem én: két rossz kísérlet után egy élsportolónak miért nincs annyi esze, hogy inkább most lökök egy fél m-rel kisebbet, csak szabályos legyen. Már velem is megesett, hogy távolban 2 belépés után egy biztonságit ugrottam, és ugyan "bennem maradt" egy 40 cm, de legalább érvényes volt. Ennyira maximalisták az élsportolók???
Szeretném, ha a most d.u.-i közvetítés elején válaszolna a kérdéseimre.
Köszönettel: crack
Ui.: A tour közvetítéshez hasonlóan példát vehetne ifj. Knézy Jenőről és Sipos Jánosról, és az állandó hozzászólók nevet bemondhatná a közvetítés elején.
Örülnénk neki, ha ön is hozzászólna az itt elhangzottakhoz. Lennének kérdéseim:
1. A súlylökőknél milyen esetekben érvénytelenítik a lökést???
2. Milyen cipőkben futnak a 100m-es futók??? Nem márkára vagyok kíváncsi, hanem arra, hogy milyen is az anyaga??? Nekem néha úgy tűnt, mintha csak egy vászondarab lenne a lábukon.
3. Egy dolgot soha sem értettem. A maratoni ill. hosszútávfutók miután lefutották a távot, még van erejük egy-két tiszteletkört futni. Ezt azért nem értem, mert én is gyakran mentem futóversenyekre, és néhány hosszabb táv után lépni nem tudtam a fáradtságtól, és lábfájdalomtól. Ezek a világsztár futók nem futják magukat ki annyira, hogy utána menni sem tudnak??? Mintha tartalékolnának a verseny utáni tiszteletkörre.
4. Marion Jones miért nem indul távolban???
5. Elnézést, hogy nem tudok nevet írni, de a tegnap esti közvetítés folyamán volt egy hétpróbás hölgy, aki vezetett az összetettben, és 3x hibázott a súlylökésnél. Kérdem én: két rossz kísérlet után egy élsportolónak miért nincs annyi esze, hogy inkább most lökök egy fél m-rel kisebbet, csak szabályos legyen. Már velem is megesett, hogy távolban 2 belépés után egy biztonságit ugrottam, és ugyan "bennem maradt" egy 40 cm, de legalább érvényes volt. Ennyira maximalisták az élsportolók???
Szeretném, ha a most d.u.-i közvetítés elején válaszolna a kérdéseimre.
Köszönettel: crack
Ui.: A tour közvetítéshez hasonlóan példát vehetne ifj. Knézy Jenőről és Sipos Jánosról, és az állandó hozzászólók nevet bemondhatná a közvetítés elején.