Basso támadott, Szmyd támadott, Valverde támadott, Evans és Contador meg őrizték egymás szoknyáját. Ha valaki tegnap azt mondja, hogy úgy ér véget a Ventoux, hogy Albertotól egyetlen megindulásra kicsit is emlékeztető valamit sem látunk, hát körberöhögöm. Legalább egyszer kiállhatott volna a nyeregről, hogy megijessze egy kicsit Evanst… No mindegy, ez már feltehetően inkább volt a Tour első szakasza, mint a Dauphiné ötödike, legalább is taktikailag.
Azért láthattunk igencsak örömteli dolgokat is, Zubeldia harmadik helye egy nagy verseny nagy hegyén olyasmi, amire régóta vártam – és gondolom, ezzel nem vagyok egyedül. SweetBabyJesus is megszolgálta a vacsorára valót, a többiek inkább csak felértek, de mindenki megmászta a legendát, ami igazán dicséretes. Haimar és Jesus teljesítménye azért is örömteli, mert így az Astana szép előnyre tett szert a csapatversenyben.
A holnapi nap se lesz babazsúr, az Izoard sem könnyű hegy, ráadásul a nehezebb oldalról másszák meg:
Nem az az elsődleges célja szerintem, hogy megnyerje az összetettet. Vagyis az nem baj, ha megnyeri :) ,de szvsz most csak felkészül. Végülis ez egy felk. verseny a Tourra készülőknek. :)
Én nagyon szeretem Contadort, de őszintén szólva ez a mai "saját fegyverével győzzük le az ellenséget" akciója nem tetszett. Miért volt neki annyira szimpátikus Evans hátsó kereke?
Én sem hiszem, hogy probléma lesz. Ha már az elnök is azt mondja, hogy kell a csapat, és amíg Johan a csapatvezető, addig nem hiszem, hogy vissza fogják vonni a licenszet.
Holnap ülésezik az UCI licenszbizottsága. Az eseményen Johannak prezentálnia kell egy bankszámlakivonatot, vagy bankgaranciát amelyen az év hátralevő részére a csapat működtetéséhez szükséges pénz szerepel. Amennyiben ezt az igazolást nem tudja bemutatni, a következő napirendi pont az Astana licenszének bevonása lesz.
Critérium du Dauphiné Libéré, 4. szakasz Bourg-Les-Valence - Valence (ITT), 42.4 km
1 Bert Grabsch (Ger) Team Columbia - High Road 51.26 (49.462 km/h) 2 Cadel Evans (Aus) Silence - Lotto 0.07 3 David Millar (GBr) Garmin - Slipstream 0.39 4 Frantisek Rabon (Cze) Team Columbia - High Road 0.40 5 Alberto Contador Velasco (Spa) Astana 0.44 … 25 Haimar Zubeldia Agirre (Spa) Astana 2.21 27 Sergio Miguel Moreira Paulinho (Por) Astana 2.26 38 Tomas Vaitkus (Ltu) Astana 2.49 63 Alexsandr Dyachenko (Kaz) Astana 3.37 92 Benjamin Noval Gonzalez (Spa) Astana 4.33 98 Jesus Albert Hernandez Blazquez (Spa) Astana 4.59 99 Sergey Renev (Kaz) Astana
Az összetett:
1 Cadel Evans (Aus) Silence - Lotto 11.16.19 2 Alberto Contador Velasco (Spa) Astana 0.45 3 Bert Grabsch (Ger) Team Columbia - High Road 0.48 … 21 Haimar Zubeldia Agirre (Spa) Astana 3.01 26 Sergio Miguel Moreira Paulinho (Por) Astana 3.13 56 Tomas Vaitkus (Ltu) Astana 4.23 70 Alexsandr Dyachenko (Kaz) Astana 4.50 89 Benjamin Noval Gonzalez (Spa) Astana 5.51 95 Sergey Renev (Kaz) Astana 6.15 103 Jesus Albert Hernandez Blazquez (Spa) Astana 6.42
Azért ez a Cadel mégse teljesen hüle ehhez a sporthoz. :-) Jó, hogy Bodrogit (sajnos) benézte, de Grabsch telibe sikerült. És a gyakorlati része sem ment rosszul Evansnek.
Contador csipkedte magát, a helyezése és a hátránya is reálisnak mondható. Remélhetőleg nem lesz rosszabb a Touron se… A többiek nem mondhatni, hogy túlhajszolták magukat, talán már fél szemmel a Mont Ventoux-re tekintett mindenki.
A holnapi szakaszról már van szintrajz, mert ugyebár az biztos kevesen tudják, hogy a Ventoux biza emelkedik. Nem is kicsit. :-)
Vanda, nemrégiben kérdezted, hogy ki a három született Kazah a csapatban. Nos, a Giro kapcsán készült egy interjú Zeits-sel, amiben úgy hiszem, benne van a válasz:
Andrej szerint hárman beszélik a csapatban a Kazah nyelvet: Assan Bazajev, Bolat Raimbekov és Berik Kupeshov. Azt hiszem jogosan feltételezhetjük, hogy azért bírják a nyelvet, mert anyukájuk megtanította nekik. :-)
Egyébként is ajánlom az interjút, kedves fiú ez az Andrej.
Hoppá, ezt nem egészen ide szerettem volna, de most már mindegy. :-)
Kárpótlásul egy másik, Gregory Rast Svájcban tréningezik, Elminger, Lovkvist és Hunter társaságában:
http://mypict.me/show.php?id=3fwZ
Mint látható, a tréning épp abból áll, hogy egy cukrászdában sütiznek és a Blikkből tájékozódnak a világ dolgairól. :-) Nehéz ám a kerékpáros élete... :-)
Ha valami csoda folytán mégis megtartja a trikót, akkor mint írtad a Mont Ventoux-n úgyis leveszik róla, ha akarja, ha nem. Viszont azért nem kicsit lenne jó a csapatnak, ha tényleg sikerülne neki. Egyébként a csütörtöki szakaszon kb annyira vinnék a tempót, mintha sétabringáznának. Nekik ott már nem lesz sürgős, ellenben mondjuk Evanséknek, pláne, ha olyan emberek lesznek a szökevénybolyban :)
Szerintem senki sem fogja bánni, hogy ha csütörtökön ők fogják vinni a tempót az első 132,5 km-en. Illetve heten mégis bánni fogják: Servais Knaven, Christian Knees, Christian Kux, Dominik Roels, Peter Velits, Paul Voss és Fabian Wegmann. De erre szokták mondani, hogy mesterséggel járó kockázat. :-)