Nem csak a "biztonságos" területet lövitek, még a menekülésre kijelölt utat is. Szolidaritásból te is napi 3 liter vízből oldod meg a mosást/mosogatást/főzést/mosakodást/fürdést/WC öblítést ... ?
Azért ez így nem egészen igaz merthogy ugye a 47-es háború azért indult mert izrael már akkor több területet foglalt el mint amennyit az ENSZ határopzat kijelölt.
Ne meséld már be nekem, pánikszoba építés kell, polgári repülőre dupla személyzet, légi marsall, rakétaelhárító rendszer kell, de a hátárt felesleges őrizni.
Szerinted állandó fokozott védelemben kell lennie mindenkinek, mert ez lenne a békére való törekvés, hiszen a szomszéd, függetlenül attól mik az erőviszonyok, megtámadhat?
Az ukránt először a meg nemtámadási igéretekkel leszereltették, majd felruházták orosz szakadárokkal és azt a látszatot keltették, hogy az ukrán lelőtt egy civil utasszállítót.
A palesztin terrorista módon megtámadta Izraelt, majd amikor ez elbukott népirtással vádolta(-ja) egy megrendezett korházi rakétázással, amelyben állítólag 500 ...
Hagyjál már ezzel, még a szokásos "háromszor állj vagy lövök" is elfogadhatóbb lenne.
Nincs hová menni. Bármit terrorista központnak/raktárnak/rakétakilövőnek/... lehet nyilvánítani és megy a légicsapás a nem kiüríteni képzelt területen is.
Sokan nem tudnak vagy már nem is akarnak elmenni délre.
Az emberekkel az a baj, hogy nem mindig azt teszik amit mondanak nekik.
Százezrek maradtak, és szerintem már most is túl sok a járulékos veszteség, amivel te nem számolsz, de akinek a szimpátiáját korábban élvezted, annak nem mindegy.
Tartalékos katonák ezrei válaszoltak arra a felszólításra, hogy fegyverrel védjék meg Izraelt. Több száz nő is csatlakozott, hogy harcolhassanak a Hamász fanatikusai ellen. A MailOnline-nak nyilatkozó bátor katonák között van olyan, aki a háború előtt stewardess-ként, más tudományos kutatóként dolgozott, de akad olyan is, aki éttermet vezetett.
A MailOnline-nak nyilatkozó férfiak és nők mindannyian letöltötték a 32 hónapos kötelező katonai szolgálatot, de válság idején a zsidó állam védelmére kell fegyvert ragadniuk.
Az izraeli El Al légitársaság légiutas-kísérője vagyok" – mondta a 22 éves, Tel Avivból származó Tamar a MailOnline-nak, hozzátette: "Általában európai és észak-amerikai járatokon dolgozom. De most visszatértem a hadseregbe. Hadnagy vagyok. Ez az első harci bevetésem és készen állok arra, hogy megvédjem Izraelt ".
A 32 éves haifai kutató, Jonathan a legtöbb idejét azzal tölti, hogy mikroszkópon keresztül az emberi evolúciót vizsgálja, most pedig tagja annak a csapásmérő osztagnak, amely a Hamász elpusztítása érdekében a Gázai övezetbe vonul.
A 22 éves jeruzsálemi Shoham a következőket mondta a MailOnline-nak:
A női bajtársakkal erősebbé válik a hadsereg. Kevesebb a tesztoszteron, kevésbé intenzív, inkább olyanok vagyunk, mint egy család. Én a parancsnokomat "anyámnak" hívom".
Ha jól gondolom ott élsz, és sejtelmed sincs, hogy miért. Titeket ez egyáltalán nem is érdekel? Majd egyszer kivizsgálják és kalap kabát? Netán a többi határ is ennyire volt védett?
Jonathan Elazari közlegény, 20 éves Alon Shavot-ból, két hónapja jelentkezett a Cherry Unit-ba.
Simchaten Tora a kiképzőtáborból szabadságon maradt, és nyaralni ment a déli katonai előkészítő táborba, ahol a sorozás előtt tanult.
A szirénák a felkészítő diákokat és a sok vendéget a védett térbe menekítették, ahol mindannyian összegyűltek, míg később reggel
tisztán hallatszott az ajtókon túl arab nyelvű harci hangok és sikolyok.
Egyértelmű volt, hogy itt vannak a terroristák, és megölik a polgárokat.
Jonathan természetesen nem volt fegyvere, de nem tudott segíteni, de elment harcolni velük.
„Acél ököllel tartotta a fiút” – írta Yoram Taharlev az Isten legendája című dalában.
És pontosan ezt tette Jonathan Elazri. Kimentek a védett térből, kövekkel a kezükben harcolni a terroristák ellen.
Odakint súlyosan megsérült egy rendőr, nem tudta aktiválni a mikro tűs fegyverét, egy olyan fegyver, amit Jonathan természetesen nem ismert.
Egy fegyverrel, amit valószínűleg egy kint talált terrorista holttestéből vett el. Fogta a fegyvert, felment az épület tetejére, és, terroristákat kezdett ölni.
Egy napig eltűntnek tartották, mígnem megtalálták a tetőn vörös gyökérszandáljában, az övébe szorult kommandós kés, körülötte sok hátizsák bizonyítéka a hosszú csatának.