Na akkor a csapat jövője tutifixnek mondható. Nazarbajev bácsi nem arról híres, hogy bármit is kiengedett volna a kezéből.
Az országa különféle vagyontárgyait szerette volna már megszerezni Putyin bácsi, Bush bácsi, Barroso bácsi, meg a Kínai bácsi, akinek nemtom a nevét, de ő nem adta egyiknek se. A Főnök is jobban teszi, ha nekiáll csapatot gyártani sk., mert az Astanát innentől igen nehéz lesz kivásárolni.
Itten van egy érdekes írás:
http://www.wielerflits.nl/nieuws/4128/
Ugyan a holland szöveget csak részben értem, de ez a Rini Wagtmans nevő exkerekes Vinokurov nagy barátja és biznisztársa, aki mindenféle Kazah hatóságoknál is bennfentes.
Valami olyasmit mondogat, hogy az egész balhé Vino eltiltása miatt volt.
Nursultan baba saját kezébe vette a csapat sorsát:
"Állami segítség az Astana csapatnak
Temirzsan Dosmukhanbetov a kazah turisztikai- és sportminiszter bejelentette: ezentúl közvetlenül a kazah állam támogatja az Astanát.
„Kiváló sportolóik vannak, de az anyagi helyzetük nem túl jó. Éppen ezért beszéltem elnökünkkel, aki hamar megoldotta a problémát. Megállapodtunk a finanszírozás kérdésében. Úgy vélem mindenképpen támogatnunk kell ezt a csapatot, hiszen remekül képviselik hazánkat és rendkívül nagy reklámértékkel bírnak. Több amerikai és európai befektető is érdeklődik a csapat iránt. Könnyű lenne most eladni, de mindenképpen meg szeretnénk megmenteni a gárdát.” – mondta a kazah politikus, aki azt is kiemelte, hogy a csapat éves költségvetése 17 millió dollár, de az állami támogatás mértéket nem árulta el."
Először nagyon örültem a Horner interjúnak, de aztán olvasás közben kicsit csalódott lettem, mert újra azt olvastam, amit májusban is láthattunk már, hogy bizony bomba formában volt, és élete legjobb GT-je lehetett volna. Ellenben öröm olvasni, hogy tényleg mindent belead, és ott akar lenni a Touron, mert ott is 100%-ot adna, amiben nem kételkedem. Remélem viszik, és akkor egy eszméletlen brutális sor lenne ott. Azt pedig álmomban nem gondoltam volna, hogy egy 37 éves bringás, akit az Astana előtt csak hallomásból ismertem, az ekkora kedvencem lehet.
Critérium du Dauphiné Libéré, 2. szakasz Nancy - Dijon, 228km
1 Angelo Furlan (Ita) Lampre - N.G.C 5.35.04 (40.828 km/h) 2 Markus Zberg (Swi) BMC Racing Team 3 Tom Boonen (Bel) Quick Step … 37 Alberto Contador Velasco (Spa) Astana 46 Benjamin Noval Gonzalez (Spa) Astana 65 Tomas Vaitkus (Ltu) Astana 71 Sergey Renev (Kaz) Astana 77 Haimar Zubeldia Agirre (Spa) Astana 85 Sergio Miguel Moreira Paulinho (Por) Astana 106 Alexsandr Dyachenko (Kaz) Astana 131 Jesus Albert Hernandez Blazquez (Spa) Astana
Az összetett nem változott.
A mai nap mottója: „Hiába a legjobb tervezés és csapatmunka, ha egy őrült skótnak elgurul a gyógyszere.” Igaz ez az idézet még közismert, de majd ha gazdag és híres leszek… :-)
A nap eseményeit viszonylag könnyen össze lehetne foglalni: megszöktek, utolérték őket, majd sprinteltek volna, de jött Millar. Jókor indított akció volt, kevésen múlt, hogy nem ért haza.
A fijjug nem nagyon mutatkoztak, de a vacsorához feltehetően így is jár majd mustár…
Holnapra hasonló forgatókönyv várható (bár Millarral még nem beszéltük meg a terveket) de megint sprint kéz ki.
Bizony Alexandrből még lehet új generációs kazah. Ha így folytatja, ha nem is egy Contador szintű, de egy kifejezetten jó hegyimenő lehet. Bizonyítani már bizonyított, a DL-en tovább folytathatja. Mondjuk hozzá tartozik, hogy az előző versenyén nem volt olyan szakasz, hogy 2 2000 méteres hegyet kellett megmásznia egy 1630 méteres hegyi befutó előtt :)
Jah, az Andy-Breschel kettős győzelem valahogy elkerülte a figyelmem. :) Akkor nem szóltam, mindketten nyertek otthon szakaszt, a luxemburgiak örültek, efelől nincs kétségem.
Szo-szo, kezdetnek jó ez. :-) Alberto kifejezetten jó, Zubeldia pedig jön fel, mint a talajvíz. ÉdesBabaJézusról meg lassan minden versenyen egy újabb neve derül ki. :-)
A holnapi napról a rendezők nem tartották szükségesnek szintrajzot készíteni pedig lesz néhány negyedik kategóriás felüljáró. :-) Majd kiderül milyen formában van Vaitkus. Remélhetőleg…
Ezek a Saxo boyok tényleg nem viccelnek, ma se nagyon hagytak kétséget afelől, hogy ki nyeri a versenyt. Max Iglinskij szökése inkább reprezentatív volt, pont annyira engedték el a csoportját (2-3 perc) amit egy rohammal le tudott a mezőny. A végén meg nem hagytak nyitott kérdést. Az Astanának marad a szépségtapasz második hely és Valerij bányászlámpája…
Nem baj, jól versenyeztek a fiúk, ez ellen a Saxo ellen nekünk is a Tour csapattal kellett volna menni.
A Tom Boonen topikban Era lefordított egy Kevin Seeldrayers interjút. (http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9140284&la=90918395 2851. hsz,) Az írás szerintem kötelező alapmű minden kerékpárrajongó számára, mert Kevin fantasztikus arc, de ezen felül több Astanás utalás is szerepel benne, amiért közérdeklődésre tarthat számot itt is.
Kedvcsinálónak egy bekezdés:
Van egy jó online játék: Cyclin Manager. Megválaszthatod, hogy melyik versenyző melyik versenyre menjen, mennyit eddzen és a taktikát is. Versenyzőket vehetsz és adhatsz el. Az Astanaval játszom a többnaposokon, a Quick Steppel a klasszikusokon. Nálam gyakran nyeri Tom a Flandriai Kört. A többnaposokon Contador és Levi nyerő.
Én ezt vártam. Hazai terepen, hazai szurkolótábor előtt... És látom Riis kirendelte a testőrgárdát is. :) Nehéz lesz velük, de azért Klödi sem egy elveszett ember. :)