Feleségem ultimátumot adott nekem, hogyha most már nem építek azonnal-de-rögtön egy terepasztalt mert nagyon óhajtana villanyvasutazni (amiért mellesleg egy jó ideje nyúz már) akkor rettenetes dolgok fognak történni, amiket én nem óhajtottam megtudni, hogy micsodák, inkább építettem egyet.:-) Szeretném ha ez egy olyan topik lenne, ahol képes beszámolókkal, építési leírásokkal, ötletekkel, trükkökkel ismertetnénk meg egymást és jómagam szívesen olvasnék, néznék meg hasonló építési leírásokat mint amibe én fogtam.
Meg hiányzik még a tűzlétra, egy halom antenna, na meg pár madártetem:-) És ezek hiányozni is fognak róla. Majd ha magamnak építek egyet, azon ezek mind rajta lesznek.
Szar volt a parketta. Idén tél előtt kiderült, hogy ereszt a radiátor előtt a csap, de mire észrevettem, már három napja vízben állt a parketta egy szőnyegnek köszönhetően, ami jól rejtette a vizet. Semmi baja nem lett.
Ezekkel az automatizált szóróedénykékkel az a baj, hogy a tisztességes sínkavicsot nem lehet velük normálisan szórni (egymásba akadnak a kavicsok). A videón is látszik, hogy elég sok macera van vele az öntés után, és a tessék-lássék kavicsrandezés miatt a nyomkarima hozzáverődik a keresztalj és a sínszál csatlakozásánál maradt kavicsokhoz. Ezeket az otthagyott kavicsokat utólag szakszerűen odatapasztja ragasztóval, garantálva a zakatolást :)
No ez nekem új!Én általában kétszer egy héten feltörlöm a felmosóval a parkettát (a többi napon csak a statikus törlőt használom),de mint írtam 10 éve semmi baja!Pedig anno a legolcsóbb tipust vettm meg,amikor az "új" házba költöztem,mivel akkor sem vettet fel a pénz.Öt éve ésanyámnál is hasonló parketta lett lerakva (55 négyzetméter),annak sincs semmi baja!
No de tételezzük fel,hogy valami miatt"ilyen érzékeny" a kicsike,akkor kapjon egy sor lakkot (spreay),ami kb. 1.000Ft.Szerintem még így is olcsóbb mint bár mi más!
Ne teszteld tovább,teljesen felesleges!Hidd el,tökéletesen megfelel a célnak.Én otthon 10 györöm,mint padlót,már kb. 1000-szer
fel lett törölve,már lecsöpögtettem sok mindennel (se a gyömölcslé se a pálinka-52 fok-se a sör,se a gyomorsav nem tett kárt benne),egy pár tűsarok is megfordúlt rajta,még is bírja a gyűrődést,pedig olcsó 6mm-es parketta!:)))Az eredeti ragasztó,amit adtak hozzá,az is vizes bázisú,tehát ha ragasztasz rá,nyugodtan használd a higított fa ragsztót,nem lesz semmi baja.Valóban kicsivel nehezebb,mint a rétegelt lemez,de harmadába kerül!Szerintem jobb mint az OSB lap,könnyen szállítható és könnyen megmunkálható (fúrható,vágható,reszelhető).Ha csak sík felületnek kell,szerintem a legideálisabb anyag.
Köszönöm a tetőre vonatkozó ötleteket! A szellőzők már készülnek. Ma a kertészek vették birtokba a területet, de a fűnyírót sajnos otthon felejtették:-)
Szerintem a vizes ragasztó nem bántja, de padlóként nem szereti, ha rendszeresen bő vízzel mosod fel vagy sokat ázik. A folyamatos nedves környezetben szép lassan megszívja magát a széleinél kezdve.
Én továbbra is a laminált padlót próbálom. Tesztelem. hogy vízes bázisú ragasztóra hogyan reagál. Teszek rá vizes ruhadarabot 1-2 napig és figyelem a változást, az eddigi tapasztalat egyelőre jók. Eddigi hátrány, hogy picit nehezebbnek tűnik, mint a rétegelt lemez.
A felület tökéletes síma, könnyen fúrható, ragasztópisztollyal történő ragasztás sikeres volt, az oldószeres ragasztók sem károsították a felületet Palmatex, Technokol Rapid (piros). Milyen további tesztet javasolnátok?
További fotó még az alagút bevezető szakaszáról, amin kicsit talán jobban látszik ez boltozott oldalfal dolog. Ha igazi élethűségre törekszünk, fontos odafigyelni, hogy a téglák (vagy faragott kövek) hosszabb oldala vízszintes legyen! Sokszor láttam terepasztalon függűlegesre állított, u.n. "fekvőhézagot". Helytelen, a valóságban nem fordulhat elő.