Nagyon igazad van abban hogy érdemes visszanézni a fórumban. Ma a munkahelyemen az elejétől nézegettem napjainkig, és egy-két OFF témától eltekintve igazán élmény volt olvasni. Hihetelen sok infó van a témában érdekelteknek. Küldtem egy mail-t, ha aktuális kérlek jelezz vissza.
Szinte havonta kerül leírásra hogy érdemes visszaolvasni a fórumot. Jó sokat, mert jósok információt találni, köztük a kérdésest is, amiről fénykép is felkerült, ez: M101
Valaha gyermekkoromban nálam is volt egy ilyen. A hangjára már egyáltalán nem emlékszem. Próbáltam visszaszerezni de már nem tudom. Ja a lényeg, a pedálja nálam maradt ha érdekel. Nem tudom milyen állapotban van de valszeg helyrehozható.
Segítség kellene: Kaptam egy ilyen készüléket ugyanis:
Hol, kitől lehetne erről megtudni többet? A neten keresgéltem, de csak egy két alap dolog van róla. Egyébként a működése lenyűgözően egyszerű: kis fémlapokat pöcögtet kis műanyag kallantyúkkal és egy pickup szedi le a jeleket. A beépített előfok 9V-tal működik. Béna zenegépszerű hangja van, de mivel elektromechanikus, ezért állat. :)
szóval bárki? sajnos a lába meg a pedálok nincsenek meg hozzá és a vibrátója sem jó, de ez változni fog.
Nem csak hammond, de a kedvencem mostanában ez: http://youtube.com/watch?v=Cv9DouGSXW8 http://youtube.com/watch?v=duTwxgxndJQ http://youtube.com/watch?v=9Q1wfmTiA94
Jó hangú, finom kis darab. Se zengető se lezlieffekt nincs benne. Egyedül kissé a vibrátóját illethetem. Nem vészes, de a B4-é jobb. Érdekes hogy egyik klóné sem sír csak vibrál, lebeg. A B4-é jó, meg a sampleres sajátomé :-)
Igen jó volt tegnap a Hendrix & Cousins az Alcatrazban.
Hendrix Axcle billentyűs-énekes, Richard Cousins a basszer. Mindenki nagyon a helyén volt, de a basszus egy kicsit még ezentúl. Nem véletlenül játszott már sok viláxtárral. Erőteljesen húzta a csapatot úgy hogy igazából a háttérben volt, meg mezítláb. A gitár, a dob is kitűnő szenészek kezelésében volt. Nagy dinamika, hallatlan precizitás, semmi lötyögés, feszesen zenéltek, ahogy kell. Egyben volt a mexólalásuk is, nagyon dögösen. Amit játszottak egyszerű, könnyen érthető gospeles, funkys, bluesos, r'n'rollos témák, pár ismertebb dallam, de olyan ízzel amit itthon senkitől nem hallani így szerintem. Leginkább James Brown jutott az eszembe a hetvenes évekből. Szóval a legtöbb magyar zenész nagyon jó, csak nem érzi a így fííílinget.
Bassz: Fender JazzB, meg Telecaster.
AZ orgona nagyon szép állapotú A105. Először ránéztem, hát ez egy Céhármas! Aztán mondták nem, ez Ászázas. Aztán valóban, benéztem a billentyűk alá, hát ott volt a hanxóróselyem a három lavórral, ez valóban A105. Ilyennel sem találkoztam eddig. Egy C3 szekrénybe van betéve, végülis az is igazából, csak lent van egy hangrendszer. Mégegy különbség hogy hiában van a mélyebb szekrény miatt a polcon hely, az A0-28-at akkor sem a TG mögé tették szokásosan, hanem A100 módra fejjel lefelé a polc alá. Így még szellősebb, a TG-hez is jobban hozzáférni.
Persze súlyra a C3-hoz képest még plusz egy tizes legalább.
760-as amerikai lezlin szólt elég jó hangosan.
A Yamaha S90 is nagyon szép hangú, csak zongora, Rhodes És Wurli hangokat hallottam. Számomra a Yamahák továbbra is kiemelkednek a többi digizongik csörömpöléséből.
Játék:
Első neki a zongora, nagyon ízesen, egyszerűen, hatásosan játszott. Az orgonával legtöbbször kísért, néha egy nagyobb szólót lenyomott. Nem hallottam más tőle, végig 888000008 lassú és gyors lezlivel. Néha kíséretnek 8880000000. No perka.
(ehhez viszont szerintem elég egy klón is általában :-) Aztán volt egy harmadik instrumentum: azt hittem hogy kihúzta a 8-as drawbart magában gyors lezlivel. Nem, fütyült. Jó volt, ötletes. Énekre eléggé berekedt -köszönhetően gondolom a Soproniaknak- de karcosan, ízesen énekelt. AKi ott volt, jól érezte magát. Zs.
A masik kedvenc, kar erte, hogy elment 2006-ban az orok vadaszmezokre. Ilyen izzel, soul-gospelt jatszani....wow Billy http://www.youtube.com/watch?v=6_vt5torktw&mode=related&search=
Ma délután kaptam vissza két helyről is hogy a Hendrix I Cousins állat. A100 lezlivel, funkos zene. Szóval akinek elérhető távolságban van, méginkább javallom. Foglaltattam asztalt 8 főre. Alcatraz.