Nem várt fordulatot vett az orosz futónő, Olga Jegorova doppingügye. Az idén feltűnően jó formába lendült atlétanő a párizsi Golden League-viadal után tartott ellenőrzésen akadt fenn, szervezetében EPO nyomait mutatta ki a teszt. Most azonban kiderült, a francia laboratórium nem a NOB által elfogadott eljárást követte, így Jegorova visszakapta a rajtjogát.
- A vizsgálatot leállítottuk, mert az nem felel meg a Nemzetközi Olimpiai Bizottság előírásainak, s az eredményt egyetlen bíróságon sem fogadnák el érvényesnek, így azonnali hatállyal visszaadtuk Jegorova rajtjogát - nyilatkozta Gyulai István, az IAAF főtitkára.
Az ügy érdekessége, hogy a nagy rivális Gabriela Szabo a héten közölte, amennyiben Jegorova futhat a vb-n, akkor ő visszalép. Most rajta a sor...
A döntést egyébként Arne Ljungqvist, az IAAF doppingfőnöke jelentette be egy sajtókonferencián, amelyen csendesen a háttérben meghúzódva jelen volt az orosz futónő is.
- Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de a francia labor olyan eljárást alkalmazott, amely a mai szabályok szerint nem érvényes - mondta a sportdiplomata. - Az ügyben az a szerencsétlen, hogy az első teszt eredménye úgy szivárgott ki, hogy közben az IAAF illetékesei még nem is szereztek róla tudomást, én is csak a sajtóból értesültem.
kedves Szabó Gábor ! a monitoron a rajtlisták alatt vagy a futam végi eredményeket jelző inzert alatt látható a tovvább jutás feltételei nevezetesen a 4oo méteren a három első és a 6 fastest time. Ha van ideje jobb a monitort nézni mert a párizsi szerkesztő hadarása félre érthető
Ez tényleg jó. Egy gyenge képességű atléta doppingol, hirtelen begyűjt 5 aranyat, aztán lebukik. De az érmet nem veszik el tőle, így majd 30-40 évvel később mutogatja az unokáinak, micsoda nagy futó is volt.
pontosan, azt az ír csajt fel tudtam volna robbantani. az Eger 400 vegyesere utazott a csira, es elotte ilyen 5x. volt a vilagranglistan. majd egy ev alatt soha nem latott idokre lett kepes, az ermeit azota sem vettek el ha jol tudom. a lebukas csak veletlen vagy butasag eredmenye, mikor borondokben hurcolasszak a tablettakat az meg kepes es elveszik :))
Tavalyi meg elotte Touron probaltak rendet vagni, de nem lehet mert 1. nem lenne verseny, 2. akik csinaljak mindig elorebb vannak.
Én nem montam, hogy nincs; csak azt, hogy amit láttam, mind "bütykös" volt. Tehát ezt, valami korszakalkotó eredményjavító újdonságként feldobni, nem túl helyes.
A férfi 100 méteres síkfutás tegnapi eredményeit a szélmérő berendezés meghibásodása miatt nem hitelesítik. (Elejétől fogva nyilvánvaló volt, hogy 5.1 m/sec ellenszélben nem lehet 9.88-at futni.)
HA33: ez valóban durva lenne. Én azt mondom, minden versenyző kapjon egy második esélyt is, vagyis ha lebukik doppingoláson, kapjon min. 1 év eltiltást, és ha ezt letöltötte, és utána újra doppingol, akkor már lehet örökre eltiltani.
a másik, hogy a pálya talaja is más, ha jobban megnézitek, amikor közelit mutat a kamera, a pálya nem sima, hanem recés, ami sokkal stabilabb mozgást engedélyez.
Hodo: Láttál Te már 1általán rekortánt? Én igen, de egyik sem volt sima;)
én eggyetlen sportágat tudok, ahol tuti, hogy doppingolnak, csak még nem tudják bízonyítani, mégpedig úszásban a kínai "úszónők".
Ez egy közel 10 éves történet, azóta atlétikában és úszásban is megbuktak; el is tűntek a kínaiak, csak a világcsúcsaik maradtak. Ebből is látszik, hogy csak véletlenül lehet lebukni.
Talán emlékeztek még egy Michelle Smith nevű ír hölgyikéről, aki 30 éves korában "tanult meg úszni". Nyert az atlantai olimpián 3 aranyat, aztán a követkető világversenyen is, majd megbukott. Holland férje volt, egy de Bruin nevű súlylökő, akit örökre eltiltottak többszörös doppingbukás miatt. Hogy is hívják a jelenlegi holland úszónősztárt? Inge de ..., leesett ?
Gábor!
A mai nap nem lesz semmilyen tippverseny?
Pedig annyi minden lesz a mai nap folyamán:
lásd: Vaszi Tünde távolugrása, bekerül-e a döntőbe, a férfi 100 méter, és nem utolsó sorban a kalapácsvetés.
Ez utóbbihoz felhívom figyelmedet, hogy létrehoztam a Drukkerkocsmában egy új topicot, "Kalapácsvetés" néven. Oda is lehetne tippelni.
Először is remélem Ön fogja végig közvetíteni a
vébét.A dopping ügyben én is hallottam atléta
ismerősömtől hogy dopping nélkül egyszerűen nem lehet eredményes 1 versenyző,főleg ilyen szinten.
Egy kérdésem lenne a 800m-el kapcsolatban mégpedig hogy a svájci Bucher ha tud 1:42 és 1:43-t repeszteni az idén akkor itt miért nem tud és akkor simán nyerne ? (Ennyit számít talán a nyúl)
100-on szinte 100 % hogy a győzelemhez világcsúcs
kell főleg ezen a repülő pályán.
További jó munkát kivánok.
ui:Bárcsak a Golden League-t is adná a Eurosport
nemcsak az a 2000-ft-os Sport1.