Sajnos egyszerűen nem bírtam fennmaradni, meg én is attól féltem, ha felkelek még mindig tartani fog. :) Szóval leírnátok a pontos eredményt és, hogy hogyan alakult ki. 14-13-ig bírtam.
Óriási dolog 9 év után ismét VB-t nyerni, ha Selby ki tudott volna egyenlíten (amihez igen közel állt), akkor valszeg ő nyert volna, de hát ilyen a játék... iszgis, jó döntő volt!
Szep donto volt:) 6 frame utan szamolgattam, hogy ha ilyen tempoban nyomjak vegig, es donto frame-ig mennek, reggel 6-ig is eltarthat:) Azert szerencsere hamarabb vegetert, es Higgins mar nem engedte ki a gyozelmet a kezebol. Szerintem 14-13-nal dolt el, ha ott Selby kiegyenlit, lehet hogy Higgins visszaesik. Igy viszont akkora lelki pluszt adott neki, hogy a vegere igen feljavult:) Eljen Higgins, Selbynek pedig tuti lesz meg lehetosege nyerni, mert mar most nagyon jo jatekos:)
Amivel erintkezik az olyan, mintha eltalatad volna, kiveve hogy hibat nem okoz, ha nem az a celgolyo. Tehat ha piros jon es pirossal erintkezik, eleg elgurulni, ha feketevel, akkor meg siman loni kell egy pirosra. Ha szines jon, akkor te valasztasz tovabbra is, lehet azt a szinte amit erint elgurihoz vagy masikat rendes loveshez.
Hibanal free ball-t akkor mond a biro ha a(z osszes leheto) celgolyo ugy all, hogy nem latszik tisztan mindket szele (egy golyoval). Visszarakatni az elozo allapotot akkor lehet ha foul es miss-t mond. sima foulnal a masik jatekos jon, de mondhatja hogy jojjon inkabb a hibazo onnan. Ha free ball volt, az persze a hibazot mar nem illeti meg.
Higgins támolyog (jó bőr a felesége! :), Selby okosan, de még is merészen támad, plusz bevállal necces szitukat is (amelyek nagy %-kal bejönnek neki), nincs tele a tanga! 12-10-re feljött a fiú egy olyan frame-mel, amelyikre nagyon sokáig emlékezni fogok - hátában az azt megelőzőkkel.
Szerinted ha az mondanák neki, hogy világbajnok, de nem kap egy vasat sem, akkor mit választana? :D (és Kuruczunk mit választana?)
Egyébként áldja meg az ég azt, aki betette 2-3 hete a BBC-s linkeket, hatványozottan jobb így snookert nézni, hogy Kurucz helyett Dennis Taylor, John Virgo, Steve Davis, John Parrott és Willie Thorne kommentálnak :)
Higgins nagyon gyengusz lett a long pot-oknal. Shelby viszont csinalt egy uj century-t (a 12iket). Szoval meg egy par century es nyeregben lesz. Nincs nagyon mit veszitenie mar igy is kaszalt 110000£-ot.
Tegnap este az egyik szunetben a BBC leadott egy szosszenetet a Crucible-rol, Matthew Syed (Times ujsagiro) narraciojaval. Mar fel is tette valaki a YouTube-ra. Mindenkinek ajanlom, nagyon jol eltalalt darab (eros angoltudas nem art). Es meg egy inside joke-ra is futotta :)