Hi! Lenne egy kérdés ha egy kicsit kesernyés utóíze van a bornak mitől lehet ill mivel lehet megszüntetni? Fehér borról lenne szó. Törzsoldat okozhatja? Köszi a segítséget!!!
Már miért lenne az?? A rézgálic rajta van a bogyón, és a rajzóspórák csillóit az esőcseppben lassan visszaoldódó nehézfém kicsapja (így megbénítja a spóra mozgását) ezért az nem tud fertőzni, tehát MEGELŐZI a bajt.
-Természetesen nem az aki tojást tojt, mert akkor még a tojás friss. Inkább az aki már szagolt záptojást. Természetesen, jövőre, konstruktívan. Időjárásról, űrkutatásról. (hihi)
Mert ezekből a fajtákból lehet ugyan minőségi bort készíteni, de azért inkább tömegtermelésre alkalmasak
*errefelé most nagy divatja van a pályázati segítséggel történő szőlőkivágásnak-újratelepítésnek, mindenki ezeket a fajtákat(Bianka, Aletta) pártolja. Kaptam is hideget-meleget, amiért nem használom ki ezt a "kihagyhatatlan" lehetőséget, de nem fogom a Zöldveltelinit lecserélni egy Biankára, akármennyivel is olcsóbb megtermelni..*
Ha férfi lelkedet egy hölgyre földtevéd S az üdvősségedet könnyelműn tépi szét Hazug szemében hord mosolyt, és átkozott könnyűt Míg ez szívedbe vágyat olt, az égő sebet üt
Gondold meg és igyál Örökké a világ sem áll
Eloszlik, mint a buborék s marad, mi volt: a puszta lég S marad, mi volt: a puszta lég
Igyál! Igyál! Igyál
Eloszlik, mint a buborék s marad, mi volt: a puszta lég S marad, mi volt: a puszta lég
S ha bánat és a bor agyadban frigyre lép S lassanként földerül az élet puszta kép Gondolj merészet és nagyot és tedd rá éltedet Nincs veszve bármi sors alatt, ki el nem csüggedet
Gondold meg, és igyál Örökké a világ sem áll
De amíg áll és amíg él ront vagy javít, de nem henyél Ront vagy javít, de nem henyél
Igyál! Igyál! Igyál
De amíg áll és amíg él ront vagy javít, de nem henyél Ront vagy javít, de nem henyél
Tényleg nem értelek. Szerinted a záptojást is csak az ismeri fel aki tojt már tojást?
Érveket és objektív szakmai tényeket hoztam neked ide amikre te csak tereléssel és kínos tréfálkozással válaszoltál. Ez nem egy verseny ahol győzni kell és kicikizni a beszélgetőpartnereinket. Lehetne a mindannyiunk tanulságára konstruktívan beszélgetni érdekes és fontos dolgokról.
Remélem jövőre te is partner leszel ebben. Addig is boldog karácsonyt és új évet kívánok neked is.
Ha a hihizés helyett egyenesen feltetted volna a kérdésedet akkor válaszoltam volna rá... erre vonatkozott a "parancsolsz" kérdés, ami értő jó szándékkal bíró körökben azt jelenti, hogy nem értettem a kérdésedet.
A válaszom pedig az, hogy, nem sem korrekt sem pedig inkorrekt módon soha nem használtam fajélesztőt és nem is fogok. Nem volt rá szükségem soha.
Milyen fajtákat ültetnek? - A fajtaszerkezetet illetően egy kicsit rossz irányba megyünk, az olcsóbb termelési költséggel előállított fajtákat preferálják leginkább a termelők. Előtérbe kerülnek a kevesebb permetezést igénylő, jobb cukorgyűjtő, hidegtűrő interspecifikus fajták.
Ezt a soltvadkerti hegybiró mondta. Miért is baj ez?