Keresés

Részletes keresés

okumoto Creative Commons License 2007.04.19 0 0 4691

NORD C1

http://www.youtube.com/watch?v=N5Drm46Nbi4

Motion Sound (A KB @ NAMM 2007 alatt...)

http://www.keyboardmag.tv/

tehtube Creative Commons License 2007.04.18 0 0 4690

Nanemmegmondtam? .-) Calcutta, India. Ezzel toborozzák a krisnásokat. Végülis egy fekvőharmonika, igazán jópofa darab. Hogyér'mennyi?

Zs

Előzmény: Ylex (4689)
Ylex Creative Commons License 2007.04.18 0 0 4689
Érdekes ,hogy nem lettek nagyobbak ,pedig az előzőek 25 % -al kicsinyitve voltak. Nem strapálom magamat vele, nehogy tömegessen beleszeressetek ebbe a borzadájba (már bocsánat) és a B-3-ak berozsdáljanak.
Ylex Creative Commons License 2007.04.18 0 0 4688
Zsolti!...Üdvözöllek ,de rég láttalak. Reméltem ,hogy tudok olyan fekete-fehér billentyű váltakozást produkálni, amihez nem tudsz hozzászagolni se, de hát most ez nem jött be. Megpróbálom mekkora kép megy fel, puszta kiváncsiságból.
jon lord Creative Commons License 2007.04.18 0 0 4687
Sokkal ízesebbek a régi számok a régi hangszerek miatt. A mai kor rock zenéi ezekkel az agyonra variált szinti hangokkal már olyan diszkósak és túl műanyag.Még a régi P.mobil-nál is a Hammond, Leslie-nélkül teljesen másképpen szólt a 2-forintos dal. Volt neki valami varázsa.Vagy a felkelőnap háza (jó persze az nem rock) azzal a Vox-al.
tehtube Creative Commons License 2007.04.18 0 0 4686

Igen, más volt.

Ugyanúgy megvolt az éhenhalás része, de lényegesen gyengébb hangszerek sok nagyságrenddel drágábban voltak beszerezhetők. Pl. a nyolcvanas évek elején egy jobb szinti kb.100e volt. Az akkori 3-5ezres átlagkeresetre vetítve elvileg elérhetetlennek tűnt. (DX7, D50, DW8000...) Keveseknek juthatott osztályrészül. Kintről is nagy nagy nehézségek, költségek árán lehetett behozni, vagy komoly kockázattal.

Ehhez képest a net, a márkaképviseletek, az eu, az erős forint és a komoly számítógépes szoftverszintik korában a jó hangszerhez való hozzájutás semmiség.

Ma már csak zenélni kell tudni, örömből csinálni, a közönséggel, a sikerrel nem kell foglalkozni. Vagy jönnek vagy nem. Kint se megy másképp.

Előzmény: jon lord (4684)
tehtube Creative Commons License 2007.04.18 0 0 4685

Hi, láttam ilyet. Buddhisták, vagy krisnások kántáltak vele a földön gubbasztva. Mondhatni hordozható harmónium, harmonika, de ehhez te jobban értesz :-)

Azért a gyufásdoboznyi képnél ha nagyobb lenne, jobban meg lehetne vizslatni.

Előzmény: Ylex (4682)
jon lord Creative Commons License 2007.04.18 0 0 4684
Állati az a fotó. :-)

Milyen más lehetett akkoriba zenélni mint most.
Aki a mai világba éhen akar hallni akkor zenéljen. Ugyanis a zenéből csak éhen halni lehet.
79'-ben azért más lehetett.Bármilyen villanyorgival ki lehetett állni.Nem számított.
Csak legyen valamilyen orgonája a billentyűsnek.
Manapság egy rock bandába alap követelmény egy VK7,KORG CX3,XK3,XB3, vagy csöves Hammond orgi minimum 1db Leslie-vel.

De reménykedjünk elvtársak hátha lesz ez még így se!
Előzmény: tehtube (4680)
Ylex Creative Commons License 2007.04.18 0 0 4683

I

Ylex Creative Commons License 2007.04.18 0 0 4682
Nem tudnátok ehhez valami jó stilusokat konvertálni?   Bár már akkor is boldog lennék, ha meg tudnátok mondani milyen szecskavágóm van nekem. Balkézzel kell fujtatni ,az nagyszerű -elég gyenge a balkezem- ,középen az a kallantyú az transzponál -odébb csúsztatja a klaviatúrát-, de hogy mi lehet az még rejtély.   
tehtube Creative Commons License 2007.04.18 0 0 4681

Igen, a lep lassan jö, a legalján hihetetlenül pontosan az ismert hang. Jól hallatszanak a felakadások, kihagyások, a kopogó vibrátó. Aranyos, muris, szivatós.

http://lennyg47.tripod.com/tempodemo/pianotron.wav

Előzmény: LittleBig (4679)
tehtube Creative Commons License 2007.04.18 0 0 4680

Szelíden visszakanyarodva az orgonához, ez volt az első orgonám. Weltmeister Claviset 300-naxületett. Egy ideig pengetett is. Nagyon gyakran beakadtak a pengetők, vagy nem pengettek, vagy nem estek vissza. Aztán egy Kozmoszos ismerősöm által kaptam egy új pengetőkészletet. Azzal még rosszabb lett az eredmény. A végén pengetők ki, a Hammond szerű fém billentyűsínek alá mikrokapcsoló be, meg egy IC-s hanggenerátor. A három oldalsó poti megmaradt hanxí, termoló sebessége és intenzitásának. Kicsit muris volt az is, mert nem csak lebegtetett, hanam alatta halkan kopogott :-) Azt a rusnya kottatartó-billentyűfedelet kiszereltem és kapott egy ferde piros plexilapot, jól nézett ki. Pirosat, mert az enyém mélybordó-csíkos volt, nem ilyen kék. Ez volt az első orgonám 1979-ből.

A képen ismertebb zenész baloldalt 16 évesen Kormos János (Malecz Att. bop art o. nevesebb sessionok, talkshow-k) Én majd' 17. A csapatom volt az A Cső, aztán rámragadt a mai napig :-)

Előzmény: LittleBig (4679)
LittleBig Creative Commons License 2007.04.17 0 0 4679
Akkor próbáld meg erről a lapról elérni, a legalján van.

http://lennyg47.tripod.com/weltmeister.html

Itt vannak szuper képek róla:
http://zill06.free.fr/claviset200.html

Meg még hangok régi NDK-s reklámokból:
http://www.blackroses.de/site17_d.htm
Előzmény: jon lord (4675)
LaurensHammond Creative Commons License 2007.04.17 0 0 4678
Igen, ott azt hiszem 2 wurlit is hasznalnak, es sajnos csak a hatterben volt a B3, de legalabb volt!:-)
Ahol meg szebb a wurlitzer hangja mint a Supertramp-ben, az egy regi legendas amerikai csapat: a Carpenters.
A hetvenes evek elejerol erdemes meghallgatni lemezeket toluk, eszmeletlen hangszerelesuek, es hangzasuak az albumjaik, wurlitzeren jatszik Richard Carpenter alltalaban, ha nem nagy zongoran...es hat nem utolsosorban a vilag legjobb feher hangja volt Caren Carpenter. Kar erte sajnos, koran meghalt...
Bocsanat az Off-ert:-)
Előzmény: Sycsa (4677)
Sycsa Creative Commons License 2007.04.17 0 0 4677
Hat a legjobb Wurlik szerintem a Supertramp felveteleiben lelhetoek fel, egy csomo fenn van a YouTubeon.
Előzmény: RókaMóka (4676)
RókaMóka Creative Commons License 2007.04.17 0 0 4676
off:
Jó Wurlitzeres videót tudtok youtube-on?
Én beírom de valahogy nem kielégítő az eredmény... :(
Előzmény: tehtube (4665)
jon lord Creative Commons License 2007.04.17 0 0 4675
én ezen semmit nem találtam :-(
Pedig kíváncsi vagyok
Előzmény: LittleBig (4654)
RókaMóka Creative Commons License 2007.04.17 0 0 4674
Nem voltál, nem haragszom.
Köszi! Van mit olvasni. Szép képek vannak. :)
Előzmény: floyd71 (4673)
floyd71 Creative Commons License 2007.04.17 0 0 4673

Szia !

Ne haragudj, lehet hogy félreérthető voltam amikor Tehtube-Zsolt véleményét igazoltam. Eszemben sincs bárkit ismeretlenűl " eligazítani ".

Valóban jó időtőltés felidézni, nézni a sok felrakott képet.

További kellemes olvasgatást !

Üdv !

Előzmény: RókaMóka (4661)
LaurensHammond Creative Commons License 2007.04.16 0 0 4672

ja a cim

shop@victoraudio.hu

LaurensHammond Creative Commons License 2007.04.16 0 0 4671

Megoldhato... Syrius-ban kifogyhatatlan vagyok, bar vadaszog allandoan Toluk, hatha valamilyen koncertfelvetel felbukkan meg...

Ők voltak az igaziak, mas Magyar banda nalam alig, vagy talan nem is rug labdaba.

Olyan Syrius-om van, amit meg Veszelinov Andras (dobos) is most hallott ujra 35 ev elteltevel. Ausztral koncert, ahol Led Zeppelin fantaziat jatszanak. Gitar nelkul!!!!

Eszmeletlen, Szaxofon, Hammond, es ami kell jo basszus, dob ritmusszekcio.

Esetleg meg tudod irni milyen csemegeid vannak Syrius-tol Neked?

Itt a mail cimem, hogy ne csinaljunk nagyon off-ot a Hammond forumbol:-) Bar a Syrius volt a leghammondosabb Magyar gyongyszemunk szerintem:-)

Pataki Laszlo nevet is csak igy tuntettek fol az eredeti Ausztraliaban nyomott LP-n:

Leslie

:-)

Előzmény: RókaMóka (4669)
RókaMóka Creative Commons License 2007.04.16 0 0 4670
(Bocsi, hogy elöntelek titeket de most belekesítettetek...)
Tudtok valami jó, hordozható combó orgonát? Elég lenne egy manuálos, úgy 5-6 oktávval, produkáljon jó hammond szerű hangokat (+vibrato), és legyen benne modulációs kerék... Használt is lehet (sőt!).

Nekem ilyen van:
http://www.electone.com/museum/focus.html?i=196
Legalább a tremolo mechanikus, a többi analóg módon képzett.
Igazából a modulációs kereket hiányolom róla legjobban. Van lefelé hajlítás (glide), de az nem olyan jó. Azért a hammondtól messze van bár pár jó hangot azért ki lehet keverni.
RókaMóka Creative Commons License 2007.04.16 0 0 4669
OFF:
Az összes megvan "apósomnak", de azért kösz.
Esetleg még Syrius érdekelne. Bár abból is van egy Bercsényi Bootleg, meg egy csomó minden.... A 21st century schizoid man érdekelne Syrius módra legfőképp... :)
Előzmény: LaurensHammond (4667)
RókaMóka Creative Commons License 2007.04.16 0 0 4668
Off:
Köszönöm! Egy ilyen Wurli jó lenne ide itthonra is... :) Igazából én inkább elektromos zongora és basszusgitár rajongó vagyok, a párom Hammond rajongó, miatta járok itt. De engem is érdekelnek a Hammondok azért... :)
Előzmény: tehtube (4665)
LaurensHammond Creative Commons License 2007.04.16 0 0 4667

Sajnos az nincs... ujrakevert szep extrakkal ellatott CD-k, albumok vannak most, Helium..., Pawn Hearts, Least we can....

A regi DVD megvan a Godbluff-os?

Előzmény: RókaMóka (4666)
RókaMóka Creative Commons License 2007.04.16 0 0 4666
OFF:
Nagyon jó! :)
A 2005-ös Reunion Koncert DVD-je nincs meg?
Előzmény: LaurensHammond (4664)
tehtube Creative Commons License 2007.04.16 0 0 4665

off, Igen, Wurli az. Nagyon jellegzetes a Rhodes szerű hang főleg a mélyben, de torzabb, négyszögletesebb. Meg egy tremolóeffektet hallani.

on:

Valóban nemrossz egy Hammond E100-as sem. Ok, nem pont A100 csak hasonló, de amennyivel kedvezőbb az ára, feledteti azt. És nagy orgona. 2×5+2 oktáv, 9-2-9 drawbar, TG, fullcső, scannervibrátó, foldback.

Előzmény: RókaMóka (4663)
LaurensHammond Creative Commons License 2007.04.16 0 0 4664
:-))) En meg elek, nem voltam, sem leszek ongyilkos , pedig nagy kedvencem a Van Der Graaf Generator. Itt meg 69-70 kornyeken E modelt hasznaltak valoban, de aztan 75 korul mar C3 hasit, erdemes meghallgatni a Still Life c. lemezuket, olyan gyonyoru Hammond gangok vannak benne... Reklam helye: nalam kaphatoak:-) www.victoraudio.hu
Előzmény: jon lord (4648)
RókaMóka Creative Commons License 2007.04.16 0 0 4663
Picit visszaolvastam már. Látom beszéltetek mellotronról, rhodes-ról is, stb... Meg jó kis régi prog. rock kedvenceimről. Bár én már egy sokkal-sokkal fiatalabb generációt képviselek (21 vagyok), de nagyon szeretem főleg a 1968-75-ig terjedő időszak zenéjét.

Ha már értetek az elektromos zongorákhoz is, akkor megtudhatom hogy az alább általam belinkelt Van der Graaf részleten Peter Hammill min játszik? Ez egy Rhodes vagy más zongora? Wurlitzer esetleg?

Ezt láttátok már?
http://www.gearwire.com/waldorf-zarenbourg-demo-winter-namm.html
http://youtube.com/watch?v=-mbVulW6QeI

Bár lehet, hogy az eredetieknek nyomába se ér....
Előzmény: RókaMóka (4647)
ozjo Creative Commons License 2007.04.16 0 0 4662
Megtaláltam az én öreg szekeremet, a Leskowsky gyűjteményben pihen (bal alsó sarok)
Előzmény: LittleBig (4653)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!