R.Anita,
OK, körbekukkolok, aztán informállak. Amúgy nemrég jártam a Mali nagykerben és bőven van Look pedáljuk, alkatrészük. Ennek ellnére én az SPD-R pártján állok. Igaz, egyiket sem próbáltam, csak a sima SPD-t használom idestova 5 éve.
ezt pl. az otthoni (Kmét) bringaboltos mondta. Már nem foglalkozik Look pedálokkal, mert itthon a nagykerben sem tartanak már, max. tajvani változatokat lehet kapni. Mondjuk csodálkoztam, mert előtte a Kerékvárban és a Maliban sem említették, hogy ez lenne a helyzet. Náluk még úgy látszik, van készlet.
hű, ez nagyon jó lenne, előre is köszi! Még nem 100%, de ha összejönne rá a pénz, akkor kb. 100e lesz a felső határ. A Kerékvárban mutattak egy-két szimpatikus bringát 50-70e között, 54-56-os méretekben. (kérdés: az én 174 centis magasságomhoz ugye ez való?)
R.Anita,
Ezt hol hallottad, hogy a Look pedálok kifutnak? Valami tévedés lehet, a cég él és virul, idehaza is többé-kevésbé megoldott a forgalmazása.
Azt is vedd figyelembe, hogy SPD-R-ből az alapváltozat kerül kb. annyiba, mint Look-ból a csúcsmodell (PP 296).
"mit nézzek meg a kiszemelt példányokon, hol érdemes nézelődni, stb. "
1. Lehetőleg legalább 8-as rendszerű legyen, a 7-eshez előbb-utóbb nem lehet majd alkatrészt találni.
2. Érdemes láncnyúlást mérő műszerrel nézegetni a láncot, ha nagyon ki van nyúlva, meg se nézd a többit, mert nagy valószínűséggel le kell cserélned a fogaskoszorút, meg esetleg a lánctányérokat is. (Persze lehet h ez nem gond, ha pl. nagyon tetszik a váz.)
3. Ellenőrizd, hogy a váz nincs-e deformálódva. Nem könnyű észrevenni, leginkább hátulról lehet látni, hogy pl. nem egy nyomvonalon fut a két kerék. Persze ez sem fatális gond, ha mondjuk olcsó a bringa, legfeljebb kicsit rosszabb lesz az irányíthatósága.
4. Ha Campa rendszerű kerót veszel (ilyet is lehet találni), akkor érdemes tartalék alkatrészekből bespájzolni, mert finoman szólva nem túl magas színvonalon van a hazai alkatrészellátása.
5. most nem jut eszembe. :)
(válasz a #226-ra):
"Hát igen jól tájékozott vagyok, meg voltam a kicsikével a Balatonfelvidéken még aug. elején egy bringaversenyem ahol volt azért egypár Veszprémi bringás...."
Remélem, a tömegbukásban nem voltál benne... Én szerencsére kihagytam azt a versenyt (nyaralás).
"Meg duatlonokat is szoktatok nyomni, nem? "
Én még nem voltam, de a társaság kb. fele duatlonban is érdekelt. Ill. van egy srác, aki régebben triatlonban is igencsak ott volt a szeren, főleg hosszútávon.
Bizony, bizony, nyakunkon a szezon!!! És még mindig nem tudom, hogy mi legyen bringaügyben. Azt már megtudtam, hogy a Look pedálok hamarosan kifutnak, szóval mégis SPD-R kellene. De a másik "gondom" meg az, hogy ha minden összejön, akkor tudnék venni egy bringát a mostani nagyon régi helyett. Újból viszont gyakorlatilag csak az alap Mali jöhetne számításba(erre futná). Sokan azt tanácsolták hogy inkább vegyek egy jó használtat, jó csapágyakkal-kerekekkel. Bringaszakértők, várom a tippeket: mit nézzek meg a kiszemelt példányokon, hol érdemes nézelődni, stb.
zakka
az tök jó, hogy spontán tudsz ilyen jól úszni mert az azt jelenti, hogy a technikád szuper. Az állóképesség, erő pedig fejleszthető munkával nagy akaraterővel. Szerencsés helyzetben vagy mert tudsz csatlakozni a közös pesti futásokhoz "FUTO bolondok" ami óriási segítség. Egyedül nehéz "meghalni" az edzéseken, társakkal egyszerű. Szerintem a futókilóméterek növelik az állóképességedet. Nagyon jó felkészülést.
Üdv Élek
vastigris
úszással kapcsolatban szeretnék szólni, szóval magamból kiindulva (nem vagyok profi úszó) -aki 1000 méteren 15 perc alatt úszok- egy jobb úszó vígan 10 perc alatt repeszt 1000 méteren. 1 perces 100 méter nekik nem nehéz még hosszú távon sem.
Jó hír tegnap megint meghaltam edzésen (uszoda) 3000 métert úsztunk,de volt benne 12x100 méter 2,5 perces indulással, de túléltem így még máskor is beletudok szólni az életetekbe.
Ma laza futás következik.
Üdv Élek
vastigris, Élek
asszem már Ti is kezdtek rájönni, miért is tettem fel a kérdéseimet. :) Nem voltam úszó, sőt az a nagy bánatom, hogy semmit sem sportoltam gyerekkoromban. Többek szerint nagyon jó a mellúszó technikám, ha nem is láttátok még, az időim talán elárulják. És ezzel ki is merült "adottságaim" köre. :)) Futni is csak fél éve futok. Képesnek tartom magam az 1:30-ra, mert meg akarom csinálni! Addig meg készülök rá. Már ősz óta. Amúgy pedig dolgozok is és tanulok is, és emellett ha esetleg marad némi időm, akkor sport.
vastigris: gyere le a hendikepre szombaton, és szemrevételezheted a futóképességemet! :)
Vannak olyan versenyek, ahol csak licence-szel lehet indulni, pl Fonyód féltáv. Viszont az ilyen versenyeken lehet venni napi licence-t. Végeredményben ha nem indulsz havonta legalább két versenyen, akkor olcsóbban kijössz a napival, mintha az éveset befizeted. Hacsak nincs ismerősöd a szövetségben, aki ingyen lepecsételi, viszont akkor meg kell igérned, hogy egy versenyen sem leszel helyezett, különben az illetőt s***be rúgják.
Én is mind2x csak végig mellben úsztam át a Balcsit, és 1hét készüléssel!! 1999-ben 2:45 volt, de nekem túl hideg volt a víz, és össz kb.15-20 percet kimentem hajóra. Elsőnek lábikragörcs miatt, másodszor meg ismerős miatt. Úgyhogy ez csak félig-meddig volt Balatonátúszás. 2000-ben megállás nélkül úsztam át, és a hiv. időm 2:10 volt. A készülésem 5-7x1-1,5 óra uszoda volt. A görcs ellen ittam előtte 2x500mg Calcium Sandoz-t, ami nekem nagyobb igénybevételek előtt mindig bevállt.
Tehát az 1:50-et amatőrként mellben OK-nak tartom, de az 1:30 szerintem már versenyzői teljesítmény mellben. Aki tudja, hogy egy úszó-sportoló mennyi idő alatt úszik 1-2000 m-t, az világosítson már fel!!
De Zakka, ha Te képesnek tartod magad erre, akkor mi szorítunk!!!
Üdv.: vastigris
Sziasztok
Most írok először ebbe a topikba, eddig inkább csak olvastam és néha a futáshoz szóltam hozzá, de had dumáljak már én is belétek.
Szeretnék csatlakozni vastigris csodálkozásához Zakka levelével kapcsolatban. Szóval azért mellben 2 óra alá menni nem semmi persze nem lehetetlen. Áruld el nem voltál te valaha úszó, mert így érthető lenne a jó úszó és gyengébb futóteljesítmény. Mi is edzettünk sokat úszókkal még anno, de futásban tényleg nem álltak a helyzet magaslatán(bocs a kivételektől). Igazából csak az akaratodon és időbeosztásodon múlik a futóteljesítményed ha ilyen úszó vagy.
Nálam beválik a heti két úszóedzés mellett a három futás, persze nem vagyok profi de amit el akarok érni ahhoz ez elég. Ja szerintem én nem is bírnám végig mellbe úszni a Balatont, azt én nem szeretem inkább a gyors.
Még egyben igazat szeretnék adni vastigrisnek az úszást bármikor lehet tanulni, csiszolni.
R.Anita!
Sőt ma reggel sem láttatok, mert ma 8:00-ra értem a medencébe. Azért ez már javulás. Holnap már lehet, hogy össze is futunk (vagy úszunk).
Ma megyek futni. 17:30 NYUSZ/MAC.
Kivi!
Ne szívd mellre! Csak az örökös éhség beszélt belőlem.
Zakka!
1:30 mellben??!! Jövőre meg 55perc???? Mi vagy te - egy csónakmotor???
Ha Te "...3× úsztam át a Balaton 5,2-jét, az utóbbi 3 évben, 2:38, 2:20, 1:55 időkkel.", akkor adj tanácsot TE nekem, mert én eddig csak 2x úsztam át, és másodszor is csak 2:10 lett mellben tavaly. Ehhez képest a futásod (már elnézést a kifejezésért, de) elég lassú, főleg ilyen "rövid" távon. A Te adottságaiddal, meg még egy kis időráfordítással úgy kéne futnod, mint a Nyúl! De legalábbis 4:00-4:30 körüli km-ekkel.
"...Szerintem igenis lehet felnőtt fejjel technikát tanulni és csiszolni, én is ezt teszem, már ha beletartozok a "felnőtt" kategóriába a 22 évemmel. :))" Ha én és R.Anita nem hinnénk benne, akkor nem kezdtünk volna el 26 éves fejjel megtanulni gyorsúszni. De azért látnod kellett volna egy-két hozzáértő arcát, amikor ilyenről dumáltunk.