Keresés

Részletes keresés

Donc1c Creative Commons License 2021.03.27 0 1 1860

Nem volt ez rossz! :) 

Kezdődhet a bajnokság! 

Törölt nick Creative Commons License 2021.03.27 -1 0 1859

Ez már jobban tetszik.

PHX Valley Creative Commons License 2021.03.27 0 1 1858

Talán majd az utolsó negyedben...

Előzmény: Törölt nick (1856)
Törölt nick Creative Commons License 2021.03.27 -1 1 1857

Nem élvezkedés, sztárgázsiért ez a teljesitmény röhejes

Előzmény: Törölt nick (1855)
Törölt nick Creative Commons License 2021.03.27 -1 0 1856

Nem hittem volna, hogy nem fog játszani, én is szívesen megnézném.

Előzmény: PHX Valley (1854)
Törölt nick Creative Commons License 2021.03.27 -4 2 1855

Ezen fogsz élvezkedni mindig? A csapatnak kell megoldania, hogy Anderson kijöjjön ebből  a gödörből. Ha Milotól sokan elfogadták azt az amatőr nyilatkozatot (sőt, nagyon emberinek tartották), hogy a vírus miatti bezártság volt az egyik oka, hogy nem tudott megfelelően teljesíteni, akkor itt is el kell fogadni, hogy lehetnek külső körülmények. Nyilván azért bosszantó mert egy erősebb bajnokságból kvázi sztárjátékosként érkezett, és pont ezért van ennek a teljesítménynek valami nyomós oka. Most lesz egy kis idő, amit ki kell használni erre a mentális tréningre.

Előzmény: Törölt nick (1852)
PHX Valley Creative Commons License 2021.03.27 0 1 1854

Én azért megnézném Dancsecs Andrist irányító szerepben. Mikor, ha nem most?

Előzmény: Törölt nick (1853)
Törölt nick Creative Commons License 2021.03.27 -1 1 1853

Andersonnál nem a gólpasszokkal van a gond, hanem a ponthiánnyal, ami egyszer a gyenge dobóforma miatt van, másszor meg keveset próbálkozik. Ha ennyire nem fogja tudni visszanyerni az önbizalmát a dobást illetően, akkor meg kell találni azt a szerepet neki, amivel segíteni tud a csapatnak. Szerintem Okornnék megoldják.

Barac szépen harcolja ki a faultokat. A játéka egyértelműen inkább 5-ös, mint 4-es, és bár nincs jó keze, de nagyon hasznos, gürizős játékos. Amire hozta Gasper, arra tökéletes eddig.

Előzmény: _Espada (1851)
Törölt nick Creative Commons License 2021.03.27 -1 1 1852

0/6 , bocs 😂🤦🤦

_Espada Creative Commons License 2021.03.27 0 1 1851

Sajnos nagyon indiszponáltak vagyunk, de nincs tétje, így semmi baj. Beni, Zozó pihenjen, Barac meg egyik kedvenc légiósom, ma is tetszik a játéka :) (Evan után)

És ki kell mondani: Ennek a csapatnak nincs irányítója, ha nincs Beni.

Törölt nick Creative Commons License 2021.03.27 -1 1 1850

Illetve akik eddig Bendledekben látták a sztár játékos minőségét, elárulhatja a 2 edzőmeccsből a mutatott játékért miért nem lehet kritizálni. Benedek nem irányit :)

3 val, 0/5 mezőnyből.

Törölt nick Creative Commons License 2021.03.27 0 0 1849

Világ 8.csodája Forray mit keres az elsőosztályban.

splity24 Creative Commons License 2021.03.27 -2 0 1848

Ma ugy gondolom a Szolnoknak nyernie kell otthon, hogy a 4. helyen tartsak a Szegedet. 

Szerintem:

Szolnok-Sopron (fix)

Falco-Kormend

Deac- Paks

Szeged-Alba 

Ha igy lesz kivancsi leszek az Albara mert bennuk szerintem tobb van. A Szeged igaz oda-vissza verte oket de ez mar a play off lesz. 

Előzmény: Törölt nick (1847)
Törölt nick Creative Commons License 2021.03.27 -1 0 1847

Amennyiben Barac nem játszik, akkor az alsó három posztra lesz négy játékos, tehát átlagosan 30 percet kell játszaniuk. A felső posztra pedig marad három játékos, ami ott fejenként kb.27 percet jelent. Vagyis Boris játéka fontos lenne (persze nem a győzelem miatt, csak hogy ne 7 emberrel kelljen végig játszani a meccset), mert akkor Bruinsma tud 3-as poszton is besegíteni, így az alsó posztos játékosok percei csökkennének. Ez a mai meccs tényleg nem fontos, csak az a lényeges, hogy ne történjen sérülés. Az egész szezonban eddig - a BL-t is beleszámítva! - egyszer kaptunk csak ki két számjegyű összeggel, itthon a Paks ellen, és azért ez mutatja azt, hogy nagyon nem tudunk összeomlani. Na most, ha ma esetleg megtörténik a második ilyen, akkor sem dől össze a világ.

Nekünk a Szolnok-Szeged meccsre kell ma fókuszálnunk, mert nagyon nem mindegy, hogy a Szolnok vagy a Falco játszana gigászi - akár öt meccses - elődöntőt a DEAC-cal (persze odáig el is kell jutni mindkét csapatnak, de szerintem erre jó esély van). Szóval szorítanunk kell a Szegednek. A negyeddöntőt illetően sokáig nem tudtam eldönteni, hogy a Paksnak vagy a Körmendnek örülnék e jobban, de látva a két csapat elleni meccseinket úgy gondolom, hogy jobb lenne nekünk a Körmend, mert a Falconak az nem ízlik, ha magas poszton erős az ellenfél (Szolnok, Paks, DEAC). Tehát ezt figyelembe véve pedig ma egy paksi vagy oroszlányi siker lenne nekünk jó.

Előzmény: PHX Valley (1846)
PHX Valley Creative Commons License 2021.03.27 0 1 1846

Szerintem tud. Viszont ettől még 3 (vagy akár 4) játékos kiesett az aktív rotációból. Nehogy valaki meg éppen a sok játékperc/fáradtság miatt sérüljön le. A 3 fiatalnak sokat kell játszania, gyakorlatilag minimum egynek mindig fenn kell lennie a pályán.

Előzmény: splity24 (1845)
splity24 Creative Commons License 2021.03.26 -1 4 1845

Most kivancsi leszek Kyan mennyire tud elni a lehetoseggel. 

Előzmény: PHX Valley (1843)
Lépéshiba_ Creative Commons License 2021.03.26 0 3 1844

Vészeljük át holnap Alba ellen, élvezzük a játékot, fontosabb a rájátszás és a kupa. Hajrá Falco 

PHX Valley Creative Commons License 2021.03.26 0 3 1843

Váradi, Perl és Lake biztosan nem fog holnap pályára lépni, Barac játéka pedig kérdéses még.

Vulcan0 Creative Commons License 2021.03.26 0 3 1842

Zoli akkor valószínűleg nem játszik holnap. Ő már a Körmend ellen is pihent. Elvileg nem súlyos, csak a biztonság kedvéért. Bírjuk ki ezt az egy meccset, építsük vissza a híányzókat és készüljünk a Kupára. Lesz most 10 napunk készülni. Ilyen se nagyon volt még ebben a szezonban. 

Előzmény: Real013 (1841)
Real013 Creative Commons License 2021.03.26 0 4 1841

Ez szerintem csak annyi, hogy...

Nagyjából senkit nem érdekel ez a meccs, szóval akinek kisebb sérülése van azt itthon hagyjuk, a többiek meg valahogy lehozzák ezt a meccset. Kupára készülünk, rájátszásrac

Csak ezt így nem lehet kimondani igazából.

zizou0005 Creative Commons License 2021.03.26 -2 2 1840

Igen ... ismét rébuszokban beszélt.

Előzmény: Gatei (1839)
Gatei Creative Commons License 2021.03.26 0 2 1839

Most olvastam Gasper nyilatkozatát a FB-on. Nekem nagyon talányos ez az egész. Remélem nem egy újabb sérülésről - sérülésekről van szó... Az már sok lenne.

Withoutshadow Creative Commons License 2021.03.25 0 8 1838

Kis érdekesség a BL további küzdelmeiről.

A Falco két csoportellenfele, a Zaragoza és a Nyizsnij Novgorod is vezeti csoportját a 8 közé jutásért.

Ma a ruszkik sima 30 pontos zakót szabtak a Matt Lojeskivel, Keith Langforddal és Jonas Maciulissal (mind ex-euroligás játékosok) felálló AEK Athen ellen.

Pick and Roll Creative Commons License 2021.03.25 -5 4 1837

Érdekes ez az Anderson téma valóban.

Év elején nagyon pörgött, ő irányított, sokat játszott, sok gólpassz, eladott labdák is voltak, de azt sikerült lecsökkentenie. Dobószázalék rossz volt, 1-2 meccsen tudott csak eredményesebb lenni. Aztán jött a sérülés, kis játék, pihenő, megint kis játék, aztán nagyobb pihenő.

Közben Beni lett az irányító, aki szép számokat produkált, a játékunk lelassult.

Majd visszajött Kyan, de nem kapta vissza az irányító posztot, hanem nagyjából 2-est játszik, nem ő hozta fel a labdát, gondolhattunk, hogy most kímélni akarják egy kicsit ezzel egy darabig. De aztán továbbra sem kapta vissza a posztját, viszont közben bőven 30 perc fölött játszik mégis. Most Beni vagy Zozó irányít jelenleg, Kyan szerintem dobónak is jó lenne, de nagyon kevés helyzet jön ki rá. Volt 3 meccse, amikor jól dobott triplából (11/23), az utóbbi 3 meccsen viszont megint rosszul (1/13).

Kyan szerintem olyan játékos, akinek sokat kell találkoznia a labdával ahhoz, hogy ritmusba kerüljön, de most nem ilyen szerepet osztottak neki, kiegészítő szerepben van, kevés érintésből kell megoldania, amit sikerül. Jók a betörései, és abból nagyon pontosan találja meg az üres társakat. Sok faultot tud kiharcolni, és szerintem triplából is képes 40% körüli teljesítményre. De most úgy látszik nem építünk rá.

Zozónak is jók a betörései, és egyre jobban tud ezekből passzolni is, úgy látom, akár kifelé is.

Beni betörése már erőltetett, inkább rombol. Sokkal szűkebben látja a passzlehetőségeket, főleg a centert próbálja megjátszani, ha erre nincs lehetőség, akkor általában nem tud jól rögtönözni. Közben a sok hiányzó közepette hátára vette a csapatot, és már dobásból is sokat vállal, igazából elsőszámú játékossá tette magát a csapaton belül. Ami jó hogy küzd és hajt, de közben meg nem hatékony, nem jól választja meg a dobásait. Illetve most már visszajöttek a sérültek, nem kéne már sok dobást vállalnia.

Szóval nálam Kyan-Zozó-Beni a sorrend passzképességben.

Én is úgy látom, hogy Kyannek jó zárások kellenének, azok mögül is szeret dobni, de egy az egy ellen is jónak tűnik, erre is kevés lehetősége van.

Az is érdekes, hogy támadásban képes gyors irányváltásokra, védekezésben meg nem. Az oké, hogy alacsony, de azt várnám, hogy legalább ott tud maradni a támadó előtt a gyorsasága miatt, de nem tud. Nem érti a védekezést. Az meg fura, hogy az erősségeit nem akarjuk kihasználni. Persze ez nyilván Okorn döntése, nem Kyan találta ki, hogy ilyen szerepe legyen.

Néhány statisztika még a végére, ebben a hibrid rendszerben így működnek február 27 óta:

Kyan 8 meccs, 5,9 gólpassz, 1,5 eladott, 8,8 rádobás, 29,9 perc

Beni 8 meccs, 4,8 gólpassz, 2,0 eladott, 13,1 rádobás, 31 perc

Zozó 7 meccs, 4,6 gólpassz, 2,1 eladott, 12,3 rádobás, 31 perc

Előzmény: Withoutshadow (1834)
splity24 Creative Commons License 2021.03.24 -5 3 1836

Na vegre vannak epito hozzaszolasok is nem csak a vagdalozasok! Udv Diffenz!

Anderson temat sztem eleg jol kiveseztuk es Circo statisztikaja is arulkodo. 

Annyiban egeszitenem ki, hogy itt az utolso masodperces szituk szinte kivetel nelkul Zozo feladatai amiket nagyon jo szazalekkal meg is tud oldani. 

Beni, Zozo es Szili is fel tudja hozni a labdat gond nelkul. Ott pluszban Doki aki egyre jobban kezd beleilleni a kepbe es lathatunk tole szep dolgokat. 

En tovabbra is azt gondolom, hogy Gasper nem szamitott arra, hogy Beni klasszisokkal jobb lesz iden. Ugy nez ki megszuntek a hullamvolgyei, szinte minden meccsen felfel log ki. Innentol kezdve Kyan is hatterbe szorult foleg a 2 honapos kihagyasa utan. Ahogy Diffenz is leirta, latszik a sracon, hogy lat a palyan es erti a jatekot de valoszinu ezt nem itt nalunk fogja mar bebizonyitani. Persze titkon bizom benne, hogy megcafol es a play offra meg a kupara hoz egy extrat de majd meglatjuk!

Törölt nick Creative Commons License 2021.03.24 -2 2 1835

Még jobban körül járva ezt az Anderson-témát megnéztem, hogy tavaly a Göttingenben hogyan célzott, és mennyi dobással próbálkozott meccsenként.

Nos, ő volt a legjobb dobó 15,8 ponttal, a többiek utána következtek a sorban 12,6 - 10,9 - 10,7 ponttal. Tehát nem voltak ponterős társai.

A két pontosokat nagyon gyengén dobta a német csapatában mindössze 40,2%-kal és meccsenként 5,3 ilyen dobást vállalt, a Falcoban ez 50%, viszont csak 3,6 kísérlet.

Triplákat tekintve ott 37,3%, és meccsenként 6,4 kísérlet, itt 32% és 5 kísérlet.

Büntetők Göttingenben 91% és átlag 4,8-szer állhatott a büntetővonalra, itt nálunk 83%, viszont csak majdnem fele annyit 2,3-szer áll a vonalra, vagyis ez nagy eséllyel azt jelenti, hogy kevesebb faultot harcol ki nálunk, ami már egyértelműen a vezérszerep hiányát mutatja meg nála.

Szóval összességében az előző csapatában meccsenként 16,5 dobása volt (átlag 24,8 perc alatt) , nálunk ez a szám csak 10,9 dobás (átlag 27,9 perc). Ez pedig jelentős különbség. Hogy aztán ez tudatos, vagy ahogy itt írják önbizalomhiány, vagy látja vannak mások, akik majd megoldják ezt ugye nem tudjuk.

Nézzük Gasper szemszögéből, hogy miért választhatta Kyant:

- Lehet, hogy vezérszerepet szánt neki, de az okokról már beszéltünk, hogy ez miért nem alakult így.

- Viszont az is lehet, hogy tudta Andersonnak itt nem ugyanaz a szerepe lesz, mint volt Göttingenben, de azzal biztosan kalkulált, hogy egy Bundesligában közel 16 pontos játékos, ha kell a vállára veszi a csapatot,  és ha nem is mindig, és nem is az egész meccs folyamán, de amikor nagyon kell - például szoros végjátékokban - akkor bevállal egy-egyezést vagy többször sül el a keze kintről sikeresen, mint sikertelenül. Ez az, amit eddig viszont nem igazán kapott meg tőle. Mi abban reménykedünk - mást nem tudunk tenni -, hogy majd , amikor a legfontosabb, akkor nagyot fog alkotni - és itt nem kizárólag a pontmennyiségre gondolok -, és akkor elégedettek lehetnénk vele. Nem mondom azt, hogy Anderson-függő a bajnoki cím, de nyilván jóval több lenne vele a sansz.

Withoutshadow Creative Commons License 2021.03.24 0 5 1834

Ilyenkor kellene neki egy felső elzárás, a dobómozdulata gyors, csak sajnos rossz százalékkal értékesíti a hármasokat.

Szolnok és Körmend ellen is volt egészen tiszta dobóhelyzete, mégis a két meccsen egyetlen egy hármast sem tudott a helyére rakni.

Ráadásul Körmend ellen hazai pályán.

Tudja jól ezt mert a korábbiakhoz képest alig van rádobása.

Egy ilyen kaliberű játékosnál ekkora önbizalomhiány egészen ritka.

Pedig a vezetőség a végsőkig kitartott mellette, neki is érezni kellene, hogy valamit villantani kell lassan abból amiért ő ide lett hozva.

És nem csak a BL-ben...

Előzmény: dífenz demon (1832)
Törölt nick Creative Commons License 2021.03.24 -1 3 1833

Ez mind logikus, amit írsz, de szerintem egyelőre még kevés azon játékosok száma - főleg a magyar csapatok igazolási lehetőségeit nézve - akik magasabbak, és tudnak irányítani. Valóban lehet a jövő (illetve ahogy írtad az NBA-ben már a jelen), hogy 195-198cm körüli - korábban bedobó magasságú - játékosok irányítsanak, de Andersonnal nem a magasság a gond (szerintem a szurkolók szívesen látnák Hookert is újra itt), de a többit már én is leírtam. Ha a magassága miatt nem érvényesülne, akkor tavaly a Bundesligában megbukott volna.

Előzmény: dífenz demon (1829)
dífenz demon Creative Commons License 2021.03.24 0 7 1832

Valaki jól leírta nemrég, Beni, Zozó, Szili uralja a mezőnysort.

Önbizalomhiány, sérülés is biztos közrejátszott.

Csapaton belül is biztos más a szerepe, mint Németországban, igaz ezt magának köszönheti, hogy megelőzték a csapaton belüli hierarchiában.

Viszont azt becsülöm benne, hogy nem dob rá csak azért is 15 szar dobóhelyzetet olyan Westbrookosan, ha nem megy neki, hanem próbálja a társakat megtalálni.

Sokszor megindítja a figurát, de az nem rá jön ki, hanem a többiekre.

Ha a támadóidő végén visszakerül az utolsó másodpercekben hozzá a labda, már meg van lőve, mert nem hátrlál be a védője, tudja hogy vagy tripla jön (nem eszi meg a kamubetörés stepbacket) amit véd, és ha meg is veri lábbal, már nincs idő extra passzokra, így nyugodtan besegíthet a center, mert már nincs idő passzra. 

Előzmény: Törölt nick (1830)
zizou0005 Creative Commons License 2021.03.24 0 2 1831

Üdv!

Már vártalak 😊

Előzmény: dífenz demon (1829)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!