Visszavágva, van szíved visszavágni? Én nem merném, de nem is próbáltam, nem is olvastam. Viszont, ha Te már próbáltad és bejött akkor köszi a tanácsot. Ez a megoldás. A télállókat én is visszavágom..
Sziasztok, itt egy nagyon igényes, egzotikus növényekkel foglalkozó német cég linkje,ahol részletesen leírják hogy milyen növényt milyen körülmények között kell nevelni,beleértve a teleltetést is......
Nemhiszem hogy ez gomba, de ha mégis,az fajtól függöen képes még 5 C körül is terjedni. Megnéztem az álltörzset és olyan finom fonalakat vettem észre,ami a takácsatkákra jellemzö. Keress mariamama te is a levelek fonákán,a gerinchez közel fonalakat (nagyítóval,én is alig vettem észre),illetve az álltörzs et alkotó levélhüvelyek között. Kérdés,ha ez taka,mivel nyírhatom ki?
Na, most aztán jól beijedtem.A magról velutina,sikk.a teleltetőbe vannak.Fonnyadtak a leveleik,de élnek.Itt 0-5fok van.Ilyen körülmények között is támad a gomba?Gombaölővel meglettek permetezve teleltetés előtt,meg még a telelőbe is.Fogalmam nincs,hogy mit lehetne velük csinálni.Ha tönkre mennek,akkor meggondolom,hogy még egyszer ültessek e banánmagot. Marad csak a basjoo.Az szépen áttelelt,remélem most sem lesz baja.
Hát nem akarlak elkesríteni,de a velutinám is így döglött ki,szóval vmi igen gyors megoldást kellene találnunk,de lövésem sincs h mivel permetezzek,mivel azt se tudom mi ellen kellene. Mintát nehezen vihetek,ugyanis mostanra már csak a törzse maradt,így nehézkesen állapítaná meg egy szakember h mi a baja. Lehet vmi atka esetleg?
Nekem van egy Musa Acuminata Dwarf Cavendish, ami magról kelt, gyönyörűen növekedett, tényleg szép egészséges növény volt, múlt hét hétfőig. Kedd reggelre ugyan is hasonlóan a levelei összeestek, olyanokká váltak, mint ha már hetek óta nem kapot volna vizet, majd szépen elkezdtek a levélszéltől elfeketedni, majd elszáradni és lepotyogni. most egy levél sincs rajta, az üres törzset elvágtam, de az még mindig szépnek és egészségesnek tűnik.
Sziasztok! Van egy Musella lasiocarpa-m,ami hirtelen megállt a növekedésben,és a levelei sárgulás nélkül kezdtek elfonnyadni,majd a levélnyelek egymás után eltörtek,mostanra egy levél maradt rajta.Lepermeteztem Actara-val,de nem igazán javult. Volt vkinek hasonló esete bármely banánfajjal és ha igen,hogy sikerült kikúrálnia?
Köszi előre is,mindenkinek boldog karácsonyt és sikeres teletetést!! :-)
Ja számolással sokkal könnyebb lett volna csak nem jutott eszembe:) Jó, hogy már nőnek a kis Strelik, bárcsak már én is tehetnék fel az enyéimről is képeket. Viszont itt egy másik trópusi növény: pirosodik a paradicsomom a télikertben. Meg itt kezdett el nyílni a karácsonyi kaktusz. Most kicsit jobban megnéztem avirágot és visszarohantam. Látszik ez a két nyomorult csúszómászó. Őket is behoztam teleltetni.:( Tehát még erre is kell vigyázni. Az első két kép az ugyanarról a a piros banánról készült az utolsó pedig a normál "törpe" banánról. A piros nyáron meg meg nő másfél méterre,de télen tönkremegy, de kihajt nyár közepén. A Normál banánból évekig osztogattam aztán tavaly kérnem kellett egy fiókát mert nekem meg mind elpusztult.
Beszereztem neked egy adag Dithane M45 öt. 10 l-re elegendő a tasak tartalma.
Levélmérlegen kéne szétmérni, de mivel ilyened nem biztos, hogy van (nekem nincs)
akkor az egészet ki kell borítani egy papírlapra és szemre egy kartonlappal szétválasztani 10 részre. Egy adag kell egy 1l es vízmennyiségű öntözéshez.
Ne aggódj! Egy magocska kipottyant, de az nem a jobb, hanem a bal oldali zacskóból eshetett ki. Nagyítóval nézve is kicsi a különbség. Ez a frizurája egy kicsit kisebb, meg egy icipicit más a sárga szín árnyalata. Holnap áztatok és előmelegítem a földjüket két napig. Főleg még egyszer nagyon köszönöm a magokat és folyamatosan konzultálunk a kelési eredményekről. A.
"Növényvédelem kérdés: Tisztelt szakértő! Paradicsom palánta nevelés esetén, palántadőlés jelentkezett. Mivel locsoljam, mit tanácsol? Köszönöm előre is. Villányi Emil szakértő válasza (Növényvédelem témakör): Previcur 607 SL, Dithane M 45, Mycostop, Orthocid, Ridomil MZ. "
Dithane M 45 szerintem van itthon. Megnézem és küldök borítékban. Remélem nem nézik levélbombának.:) A többi szer közül csak az Orthocidot használtam régebben. A munkahelyedhez legközelebb szerintem a Lehel piacon a Bulcsú u sarkán ill. a Váci út 6 ban találsz Hermesz boltokat. Ott lehet mérgeket venni, de küldök, mert fölösleges venned egy kert permetezésére elegendő mennyiséget . Azt, hogy gazda bolt merre lehet nem tudom. Azért üsd be a keresőbe a palántadőlést...!