Szerintem Contador se attól tart, hogy Lance legyőzi. Inkább attól, hogy nem dolgozik majd úgy érte, mint mondjuk Jesus Hernandez tenné. Hogy jogos-e az aggodalma az majd csak a versenyen derül ki...
Egy verseny elég? Nem tudom. Ráadásul az mintha nem is lett volna.
Persze, Johan nyilván nem fogja azt mondani neki, hogy nem te leszel az 1.számú. :)
Akárhogy is lesz.
Ezt Armstrong is elfogadta.
Nekem nem egészen úgy tűnik. Ő is össze-vissza nyilatkozgat. Hol csak népszerűsíteni akar, hol meg célja a 8., máskor meg a dobogót említi.
Nem csodálom, hogy Contador össze van zavarodva.
Viszont nem kéne ezzel foglalkoznia, magával törődjön. Csak hát ő ilyen kis aggódó. Kis szeleburdi, majd ha kicsit rutinosabb lesz, megtanulja. Höhö, vagy nem.
"Contador ugyanakkor nem biztos abban, hogy az Astana csapata jobban támogatja majd a győzelemért folytatott küzdelemben őt, mint az amerikai rekordert."
Ez oké, és meg is van, de itt semmi olyan nincs, hogy Contador bármi miatt is problémázna, márpedig a CN az amelyik biztosan megírná, ha lenne valami. Ezért furcsálom én a velo.hu-nak a kiegészítését.
"I will have to deal with [Denis] Menchov, [Cadel] Evans, the Schleck brothers, [Carlos] Sastre and my teammates Armstrong and Leipheimer," he told Italian newspaper La Gazzetta dello Sport yesterday.
Nem állítottam, hogy tehet. De a Főnök elment versenyezni Contadorral, amikor az kérte. Ezek után arra panaszkodni, hogy nem...
Ha már csapiszellem...
Johan egyértelműen és világosan kijelentette, hogy a sorrend: 1. Contador, 2. Leipheimer, utána meg a többi. Ezt Armstrong is elfogadta. Ezek után nem igazán értem minek kell Contadornak újra és újra felvetni a témát, pláne a sajtóban. Minél többször jön elő vele újra, annál hülébb válaszokat fog kapni...
Lancet nagyon kedveltem, sőt a kedvencem volt, és most is az egyik (!) kedvenc, de én sem értem miért tőle kéne tartani. Levitől meg aztán pláne nem értem. Ő tipikusan az a bringás, aki ha ott van Contador akkor feláldozza a saját érdekeit. Kíváncsi vagyok erre a Tourra, de még mindig úgy gondolom, hogy Armstrongnak marad a Mont Ventoux, és esetleg még egy szakasz, de ő az összetettért nem fog tekerni. Ettől persze 10-be bőven bekerülhet, de nem ő lesz az első ember. Főleg, ha azt nézzük, hogy jövőre távozik a csapattól, míg Albertora elméletileg építenének tovább.
Elvileg a La Gazzettában jelent meg, de a neten nem találtam rá (nem kizárt, hogy nem kerestem elég alaposan), de ez így nekem is kicsit kevés. Mondjuk lehet az újságban volt benne, de szerintem az fent lenne az online verzióban is.
Azért pl Klöden és Zubeldia esetlegesen valószínűleg inkább Contadorért versenyezne. Míg Lavei és Horner, azért inkább Lanceért, de ezek profi bringások, és azért mennének aki erősebb. Viszont azt gondolom, hogy a hegyet azt mindenképpen meghúzzák, ott pedig az megy, aki erősebb.
1 Matti Breschel (Den) Team Saxo Bank 5:01:34 2 Maxim Iglinskiy (Kaz) Astana 3 Tadej Valjavec (Slo) AG2R La Mondiale … 30 Steve Morabito (Swi) 1.04 39 Andreas Klöden (Ger) 54 Michael Schär (Swi) 114 Dimitriy Muravyev (Kaz) 3.30 128 Roman Kireyev (Kaz) 14.31 129 Gregory Rast (Swi)
General Classification after Stage 4 1 Tadej Valjavec (Slo) AG2R La Mondiale 13:27:57 2 Andy Schleck (Lux) Team Saxo Bank 0:00:02 3 Peter Velits (Svk) Team Milram 0:00:11 … 9 Maxim Iglinskiy (Kaz) Astana 10 Andreas Klöden (Ger) Astana 0:00:45 34 Steve Morabito (Swi) 1.09 51 Michael Schär (Swi) 1:24 87 Dimitriy Muravyev (Kaz) 5:20 104 Roman Kireyev (Kaz) 15:25 123 Gregory Rast (Swi) 19:14
Affene, pedig olyan közel volt… fél kerékkel sprintelte le Maxot Breschel… Kicsit tudathasadásos volt ma a csapat, mert ugyan Max elöl volt, de Andy Schleck és Valjavec miatt a csapat részt vett az üldözésben is.
Holnap már hegyi befutó, meglássuk mire mennek a fiúk Valjaveccel és a Saxo boyokkal.
A nagy esélyes spanyol Alberto Contador szerint csapattársával, a hétszeres győztes amerikai Lance Armstronggal is meg kell majd küzdenie az idei Tour de France országúti kerékpáros körversenyen. „Szerintem Gyenyisz Mencsovval, Cadel Evansszel, a Schleck testvérekkel, Carlos Sastréval, valamint Armstronggal és Levi Leipheimerrel fogunk majd harcolni a sárga trikóért” – nyilatkozta kedden a 2007-ben győztes, 26 esztendős bringás a La Gazzetta dello Sportnak.
Contador ugyanakkor nem biztos abban, hogy az Astana csapata jobban támogatja majd a győzelemért folytatott küzdelemben őt, mint az amerikai rekordert.
„Engem ez nem igazán érdekel, a versenyben majd kialakul a sorrend, én pedig a legjobb teljesítményemet fogom nyújtani” – mondta Armstrong.
Ez így tényleg fantasztikus, majd a Tour prezentáción találkoznak és talán megismerik egymást még. :) Johan elmondja a taktíst a rajt előtt.
Lance: Ja, izé, melyik is az a Contador?
:)
Na de komolyra fordítva.
A Főnök azon a versenyen törte össze magát, amelyen Contador személyes kérésére vett részt. Erre most jön Contador ezzel a nyavalygással...
Mintha Contador tehetne róla.
Nekem úgy tűnik, hogy az égiek nem akarják ezt a dolgot így ebben a felállásban.
LA most törte el először csontját, pont ebben az évnek ebben a szakában. Előtte egyszer sem kellett ilyennel megbírkóznia. Term. ez Contador pechje is. Meg a mienk, a csapaté.
Lance nyilatkozata ("Engem ez nem igazán érdekel, a versenyben majd kialakul a sorrend, én pedig a legjobb teljesítményemet fogom nyújtani") pedig nem valami óriási csapatszellemről tanúskodik. Ha már csapiszellem...
Csak egy kérdés. Ez a Contador féle valami hol jelent meg, és van-e egyáltalán eredeti cím is? Kíváncsi lennék, hogy hol és kinek nyilatkozott (?) ilyet.
Nehogy már neki kelljen az USA-ba menni és oda-vissza átállással szenvedni pl.
Inkább utazzon oda-vissza átállni a másik? Mecsoda csapatszellem...
Akkor vonuljon vissza és babázzon.
Ez mennyiben teljesítené Contador azon kívánságát, hogy Lance találkozzon vagy versenyezzen együtt vele?
Tisztázzunk egy dolgot. A Főnök azon a versenyen törte össze magát, amelyen Contador személyes kérésére vett részt. Erre most jön Contador ezzel a nyavalygással... Egészen pontosan melyik versenyre kellett volna elmennie Contadorral? A Baszk körre? Két hetes töréssel? A Dauphinére? Egy héttel a Giro után? (ha már a családi oldal annyira nem szimpatikus...) Vagy esetleg Alberto titokban versenyzett még valahol, amiről nem tudok?
Megértem én, hogy Contador ideges. Nagy rajta a teher, kimondva-kimondatlan mindenki győzelmet vár tőle, minden mást kudarcként élne meg. A csapat körül sincs minden rendben. Ez mind okés, de a csapattársak buzerálása akkor sem vezet sehova.
Nagyon sajnálom Maxot látszott a cél után, hogy elordította magát. Nagyon drukkoltam neki, jól is ment, de talán kicsit korán ugrott ki a másik bringás mögül. Ettől függetlenül ez egy nagyon szép eredmény tőle.