Keresés

Részletes keresés

capricorn18 Creative Commons License 2009.05.18 0 0 1861
70-ből 60 az egy dolog hogy nem tudok írni
Előzmény: Törölt nick (1858)
capricorn18 Creative Commons License 2009.05.18 0 0 1860
meglesz majd holnap vagy holnapután akarnánk megrendelni addig várom a visszajelzéseket még a gépről
a másik ez a szar ez meg megy a padlásra.
Előzmény: desimaru (1859)
desimaru Creative Commons License 2009.05.18 0 0 1859
Szerintem egy telefont eressz meg a PL Machine-nak, mert nem biztos, h ez az aktuális árfolyam náluk. Ez a postaköltség-különbség legalábbis furcsa.
Előzmény: capricorn18 (1857)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.18 0 0 1858
Krisztián !

A haverod gépét vedd meg akármennyiért is adja ha 40 tojiból 60 csibe lessz ! ! ! XD XD XD
Ez lesz a leg gazdaságosabb, meg a legjobb is egyben !
Előzmény: capricorn18 (1855)
capricorn18 Creative Commons License 2009.05.18 0 0 1857
néztem most a pl-nek az oldalát ott 29900 ft + 4200 ft a postaköltség
ez a startapróson 27500 ft + 1980 ft a postaköltség
akkor a startaprósat érdemesebb megvenni mert az olcsóbb és ugyan az a gép.
Előzmény: desimaru (1856)
desimaru Creative Commons License 2009.05.18 0 0 1856
A hőmérsékletet bármikor tudod állítani a vezérlőegység gombjaival.
Igen, ez is egy "hungarocell-kotlós": elsőre elég bizarr volt ez a könnyű kis váz, de aztán eloszlatta a kételyeimet. :)
Azért még várd meg, míg a szakértők is mondanak rá valamit, ki tudja, mit tudnak ajánlani ugyanennyi pénzért. :)
Előzmény: capricorn18 (1855)
capricorn18 Creative Commons License 2009.05.18 0 0 1855
itt olcsóbb 2 ezerrel. A múltkor mielőtt megvettük ezt a másik szart anyu felhívta ezt az embert és azt mondta hogy ez a PL Machine lerakata. ugyan az forgalmazza. Megrendelem egyik nap és itt van másnak ugyan úgy, ezzel is van egy nagy brossúra leírás még a tojásforgatásról is meg minden magyarul. Csak arra lennék kiváncsi hogy ezen akkor lehet állítani kézzel a hőfokot és jól kel benne. Mert ami tojásokat elvitt ismerősöm tőllünk azok is valami hungaroceles gépben keltek először 60-ból 48 utána 40-ből 60 db kispipi lett.
Előzmény: desimaru (1854)
desimaru Creative Commons License 2009.05.18 0 0 1854
Szerintem alapgépnek tökéletes, nálam bevált. A keltetéstechnológiához nem értek, a fias tojásokat viszont 85%-nál rosszabbul nálam még nem keltette, pedig azért ez nem csak a gépen múlik.
Viszont! A fotók alapján ez a PL Machine terméke, ők pedig nem Monoron vannak. Igaz, az ár mintha itt sem lenne drágább, sőt! De én inkább vennék az eredeti forrásból (ha jól gondolom, h az az), nagyon korrekteknek tűntek, a géphez adott leírás is tömör és érthető, és róluk el tudom képzelni, h probléma esetén normálisan reagálnak:
http://www.plmaschine.hu/hun/magyar.html
Persze mondom, összehasonlítási alapom nincs, de panaszom se. :)

Üdv!
Előzmény: capricorn18 (1853)
capricorn18 Creative Commons License 2009.05.18 0 0 1853
én holnap vagy holnapután megrendelem ezt a másikat, csak biztosra kellene mennem, hogy jó fajta ez a gép
skolikagi Creative Commons License 2009.05.18 0 0 1852
Nekem is fel volt töltve a 2 vályú, ki volt véve mindkét dugó, mégis elhalt 10 tojás a 18. nap után...
Előzmény: capricorn18 (1850)
skolikagi Creative Commons License 2009.05.18 0 0 1851

Jaj de nagyon vicces...:-(((

Bár mostmár én is nevetek rajta, csak a 41 tojást sajnálom, ami tönkrement benne.

Meg a 20 000 pénzt, amit kidobtam érte, de ez az én hülyeségem volt...

Na de hát minden üzleten jól jár valaki, legyen boldog a pénzével...:-))

Előzmény: Törölt nick (1849)
capricorn18 Creative Commons License 2009.05.18 0 0 1850
Nekem ki van mostmár véve a 2 dugó a tetején, feltöltve a 2 vájú vízzel 18 nap vn ma.
a gép közepére szoktam tenni a lázmérőt a tojások tetejére és nállam nem állandó a hő tegnap volt benne 42 is kereken aztán visszaesett 37,5-re ma a rggeli felnyitásnál 38,1 volt. mert ha folamatos lenne a 38 fok akkor még azt mondom hogy oké, de szerintem a tegnapi 42-öt amúgy sem élte túl egy tojás sem.
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.18 0 0 1849
Hidd el nem ott van a legnagyobb gondja a dolognak, hanem a rendkívül kis légkeringésben. Alig érezhetően keveri a levegőt, és hőszig meg nulla ergó a 160W -os fűtőszál fűt mint a bolond, és így a sarkoknál (illetve a fűtőszál alatt) mérhető 40,8 C° -is, mikor a közepében stabil 37,6C° illetve 37,8C° . Hiába teszel bele egy potit, vagy trimmert, vagy akármit itt ez a gond sajnos. Inkább egy durvább mikro hullámú sütőből kiszerelt ventillátort javasolnák ami gyorsabban cirkuláltatja a levegőt a gépben, így az nem fűt túl. Vagy másik megoldás, ha közvetlen a fűtőszál alá helyezel a rácsra egy "hőtükrö" ami nem engedi a túlhőt ott sem, és a levegőt még is fűti....így nem főzi meg alatta a tojást ! ! !

Ugye 20 rugóért tojásfőzőt venni baromság .
Ráadásul nem is 2 perces, hanem 21 napos ??? XD XD XD
Előzmény: LP-1985 (1847)
skolikagi Creative Commons License 2009.05.18 0 0 1848

Fapeter, ha gondolod én szívesen elküldöm neked a "keltetőgépet" átvizsgálásra, sőt akár meg is buherálhatod...ha érdemes...

Mert én mostmár arra gondolok, hogy virágtálcának jobb lenne használni...

Nekem most az 56 tojásból 15 kelt, holott a 18. napi lámpázásnál mozgott 25 tojásban a csibe.

Az enyémben mértem már 42 fokot, 38,39...-et de 38 alattit soha.

Benne van a hőmérő és a páramérő most is.

Az első keltetésnáél 56/29 lett az arány.

Arra is gondoltam hogy nem lehet hogy ez egyszerhasználatos, és a második alkalomra elromlik benne valami?

Ritkán olvasom ezt a topikot, lécci ha érdekel a dolog, akkor az emailcímemre írj, ott van az adatlapon.

Az idén szeretnék még keltetni, majd július elején, úgyhogy egész júniusban nálad lehetne ez a vacak.

Előzmény: fapeter (1837)
LP-1985 Creative Commons License 2009.05.18 0 0 1847
Helló!

Ha az érzékelő egy termisztor, akkor azért van megoldás hogy változtassunk a hőmérsékleten. Kiveszed a termisztort, és megméred az ellenállását szobahőmérsékleten. Utána megméred úgy, hogy melegíted, mondjuk fogod a kezeddel. Ha a melegebb érték a nagyobb, akkor PTC, ha a hidegebb a nagyobb akkor NTC. (PTC= növekvő hőmérséklenél növekszik az ellenállása; NTC=növekvő hőmérsékletnél csökken az ellenállása.) Ha nálad folyton túlfűtötte a tojásokat, akkor neked az lenne a szerencsés ha PTC lenne, valamint a karakterisztikája lineáris. Ekkor egy termisztorral sorba kötött potméterrel "át lehetne verni" az elektronikát, vagyis előbb lekapcsoná a fűtést. Ha NTC-d van, akkor egy termisztorral párhuzamosan bekötött potméterrel tudnád csökkenteni a keltetőtér hőmérsékletét. Persze lehet ezt a módszert buherálásnak is hívni, de én így oldanám meg a kapcsolás ismerete nélkül. Azt, hogy mekkora ellenállást kell bekötni a termisztor mellé az határozza meg hogy mekkora hőmérséklettel akarsz eltérni a jelenlegi állapottól, mekkora az ellenállása a termisztornak a jelenlegi állapotban (mikor kikapcsol a fűtés, valamint a kikapcsolás előtt 1-2 °C-kal, hogy a karakterisztikájáról is legyen valami halvány sejtésünk.) Ahogy írtam már ennek a módszernek akkor van értelme, ha mindig egy bizonyos értékkel fűti magasabb hőmérsékletre a keltetőt, és ezen akarunk állítani pár °C-ot.
Előzmény: vidékipupák (1844)
hatvanhárom Creative Commons License 2009.05.18 0 0 1846
Megkérdezhetem, hogy tyúktojásra milyen volt a kelési százalék? Nekem is ilyen keltetőm van. Eddig libát és kacsát keltettem benne. A liba kelési aránya nálam 80%-os volt a kacsáé 75%-os. Szerintem ez jó. A tyúktojás nálam azért nem mérvadó, mert a liba és a kacsa tojással egyszerre volt bent és a páratartalom is ezekre a tojásokra volt beállítva. A tyúktojás összesen 36 termékenyből (nem egyszerre lettek berakva) 23 kelt ki. A héten kikel a második adag víziszárnyasom és most már csak tyúktojást szeretnék bele tenni.
Kérdésem lenne még, hogy felül a kettő kis dugót leveszed? Ha igen akkor mikor, hányadik napon és meddig?
Válaszodat előre is köszönöm.
Megjegyzem nekem semmi gondom a keltetővel, csak szeretném egy tapasztaltabb véleményét kikérni.
fapeter Creative Commons License 2009.05.18 0 0 1845

Egyébként ezen a keltetőn nem lehet állítani a hőfokot, ha csak nem buherálod meg, de ez egy olyan integrált elektronika, aminek nem sok értelme van. Az érzékelő egy termisztor, a ventillátor folyamatosan megy, a fűtőtest pedig, -pont a gyakorlatilag nulla hőszigetelés miatt 150 watt- ami viszont kífűt egy 150 literes hűtőt. Ha valakit érdekel a görgetéses forgatás, lerajzolom. ha kész lesz lefotózom.

Ha "ezen a keltetön" nem lehet höfokot állítani,

az eléggé faj-specifikussá teszi az alkalmazhatóságát(?)

A "buherálás" pedig azon (szak)emberek specialitása, akiknek közük nincs a buherálandó berendezéshez!

A görgetös tojásforgatást én is alkalmaztam már egy kollégám kacsakeltetöjében,

nagyon egyszerü, és alig igényel mechanikát, és helyet a forgatáshoz.

Abban úgy csináltuk, hogy a tojásokat egymás után lerakva fekszenek egy széles hevederen (csúcsaik éppen összeértek), és a tojás-sorokat elválasztó huzalpálcák kb 1 cm magasan vannak a hevedertöl. Mikor a heveder mozog, a tojások elgurulását a huzalpálcák akadályozzák, így az alattuk haladó heveder görgeti a tojásokat. a heveder mozgását úgy állítottuk be, hogy a tojások éppen egy felet gördüljenek, amit egy olyan idözítö oldott meg, ami 2 órát pihent, kb. 4 másodbercet forgatott az egyik irányba, aztán 2 óra pihi után kb. 4 másodperc a másik irányba.

Fürjkeltetöben én is terveztem egy ilyen kialakítását a kapacitásnövelés miatt, de nem volt annyi tojás,

hogy érdemes legyen szétszedni a már bevált billentös forgató-mechanikát.

vidékipupák Creative Commons License 2009.05.18 0 0 1844

Én ilyen 56 Db-os (küső kézi forgatással) keltetőben keltetek, ez román gyártmány, kinn kb. 10 e. forint. Megmértem a hőfokot keltetőhőmérővel, a tojások tetején stabilan 37,8 fok. A páratartalmat úgy tudtam ellenőrizni, hogy a tetején levő átlátszó ablakot leoperáltam és a nyílásra egy rövid műahyag csövel (hossza 20mm) felraktam egy páramérőt. A tyúktojásokat egy mozdulattal lehet kívülről billenteni, egyszerre, ez kb 2 másodperc. Ha a páratartalom miatt kell vizet beleönteni, akkor leveszem a tetejét és a tojások között beöntöm, annyi szellőztetés meg úgy is kell.  Ebben már keltettem csirkét, a külső forgatóval, libát kézi forgatással, mert az nem fér bele a tojástartóba. A kikelt libáknak meg alacsony a teteje, ezért körbe ráragasztottam egy keménypapírt, ami magasabb mint az eredeti doboz, és úgy keltettem, mert a fejük elérte a doboz tetejét. Én sikeresen használtam és használom.  Szereztem egy 150 literes álló, rossz fagyasztót, ennek kivágtam a tetejét úgy, hogy a  keltető tetejét rá tudjam tenni, (ebben van a teljes elektronika, -fűtés, ventillátor, kijelző). A hűtő ajtaján három furaton keresztül megmértem a hőfokot higanyos keltetőhőmérővel,  felül, középen, alul, Felül 37,9, középen 37, 8-37,9 alul 37, 8 fokot mértem. Ezt fogom most megépíteni kihúzható fiókokkal, automata görgetéssel. Nem billentés, nem forgatás, hanem gurítás. Kettő db keltetőt vettem, az egyiket a hűtő felhasználásával keltetőnek, a másikat bújtatónak használom. A bújtatóba befér max 100 tyúktojás, ami azt jelenti, hogy kb 3-4 naponként lehet kivenni a keltetőből ennyit, tehát folyamatosan kb 400 tojást lehetne keltetni. (ez csak eszmefuttatás)

Egyébként ezen a keltetőn nem lehet állítani a hőfokot, ha csak nem buherálod meg, de ez egy olyan integrált elektronika, aminek nem sok értelme van. Az érzékelő egy termisztor, a ventillátor folyamatosan megy, a fűtőtest pedig, -pont a gyakorlatilag nulla hőszigetelés miatt 150 watt- ami viszont kífűt egy 150 literes hűtőt. Ha valakit érdekel a görgetéses forgatás, lerajzolom. ha kész lesz lefotózom.

Előzmény: LP-1985 (1839)
capricorn18 Creative Commons License 2009.05.17 0 0 1843
http://www.startapro.hu/tobbi_kategoria/allatok/madarak/1678532
ezek a gépek mennyire megbízhatóak? És ezeken ugya lehet pötyögtetni a hőfokot annyira amennyire akarom?
fapeter Creative Commons License 2009.05.17 0 0 1842

Igen erre gondoltam :-)

ha a névleges áramon csak 10% tartalék volt hagyva a 7812-nek az elég karcsú...

(meg kell kérni a falut, hogy ne nézzenek annyian TV-t és akkor jut elég villany a keltetőnek! :-D )

Előzmény: LP-1985 (1841)
LP-1985 Creative Commons License 2009.05.17 0 0 1841
Helló!

Nekem azért érzett belőle, mert az adapter után már nem volt annyi tartalék, hogy a 7812-es tudjon rendesen stabilizálni, és innen jöttek a gondok. A kapcsolási rajzra meg azért lenne jó, mert ha mindig túl magas az érték és mindig ugyanannyival magasabb mint kellene, akkor lehet hogy csak "beállítási probléma". De gondolom te is erre gondoltál.
Előzmény: fapeter (1840)
fapeter Creative Commons License 2009.05.17 0 0 1840

Igen, ezeket írtam én is...

230 helyett 204 ... ha a falu ezzel üzemel, nemhiszem hogy egy keltető ebből érez valamit... hiszen "csak" 10%!

Előzmény: LP-1985 (1839)
LP-1985 Creative Commons License 2009.05.17 0 0 1839
Kerestem a neten ilyen 56db-os keltetőt, de sehol se láttam olyan jó fotót, ahol el tudtam volna olvasni a címkéjét. Mert ha tudnánk pontosan miről van szó esetleg kereshetnénk hozzá kapcsolási rajzot, aztán látnánk miről van szó valójában.
Mert ahogy nézem ezen a képen is ilyen keltető van. Én mindenesetre normális szigetelést feltétlen tennék rá, valamint a levegőkeringetést is fokoznám, aztán tennék be egy hőmérőt és úgy nézném meg hogy milyen hőmérsékletet produkál a gép. (Persze ez csak egy gyors ötlet, most nemrég értem haza. Ahová vittem a keltetőmet beüzemelni volt egy kis meglepetés, ugyanis nem számítottam rá hogy 230V az lehet hogy a falu végén csak 204V. )
Előzmény: Törölt nick (1823)
capricorn18 Creative Commons License 2009.05.17 0 0 1838

tegnap kikelt japijaim és az anyjuk:)
fapeter Creative Commons License 2009.05.17 0 0 1837

Pont ezt mondtam én is...

sajnos ezt az elektronikát nem ismerem, de ha valaki tudja nélkülözni a szezon végén, szívesen kivizsgálnám!

Előzmény: Törölt nick (1825)
capricorn18 Creative Commons License 2009.05.17 0 0 1836
Most forgattam a tojást és 42 fokot mért a lázmérő a tojások tetején. Szerintem egy se élte túl
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.17 0 0 1835
Tudom hogy ott lenne csak erre sok a cigány, egyből ott helyben szétkapják és mivel most nekem pont kéne egy, biztos nem lenne, a villanyoszlopra meg ha kiragasztom leszedik. Így marad a rokonság, de nekik sincs sajna amúgy én is hűtőből csinálnám.
Előzmény: Törölt nick (1834)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.17 0 0 1834
Menj ki a falu végére biztos van kidobott hűtő. vagy egy cédula a vill oszlopra, h neked kell és ingyen elhozod. Azt nem tom hogyan lehet elrontani a hütőt nálunk az áramszolgáltató tudja.
Előzmény: Törölt nick (1826)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.17 0 0 1833
na itthon vannak a kis pulykák végre :D
de kisliba csak 29.-én lesz :( addigra ha minden ól megy kikelnek az első gyöngyösök és magyar kacsák:)
Antika83 Creative Commons License 2009.05.17 0 0 1832
Hát ez nem akar összejönni.Valaki elmagyarázná hogyan lehet beszúrni linket normálisan?Mert nekem ez eddig nem igazán sikerült.Köszi előre és bocsi hogy szemeteltem kicsit.

http://ohiki.gportal.hu/gindex.php?pg=18798518

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!