Küldök néhány skiccet, most hirtelen ezt tudtam lerajzolni. Kívülről is felrakhatsz egy ventillátort, csak a csövet hőszigeteld, hogy mire visszaér a levegő, ne hűljön le.
figyi már írtam jó párszor milyen arányban keltek a tojásainkból a csírkék most a 71-ből már kiesett 30 tojás. Követem a leírást amit mondtatok mikor itt voltatok. Kivettem ma én is a 2 dugót feltöltöttem. De akkor csak egy tippet adj hogy miért ingadozik a belső hő 42 és 37,5 között úgy hogy folyamatosan 38-at mutat a kijelző Akkor valmi csak nem stimmel. Nem kapcsol le időben. A kis lámpa ami elvileg akkor villog mikor fűt az állandóan villog. Akkor lehet hogy a gyártás során ezek nem lettek beállítva nem létezik, hogy ennyi eltérés legyen a tojás minőségében ugyan attól az állománytól.
Nem gyári hibás az ha működik !!! Tudod Garancia csak arra van amihez nem piszkálnak hozzá egyébként bármikor megcsinálja A GYÁR gariba ha elromlik magától!!!1 hét a javítás mi még azt is bevállaljuk de hidd el még senki nem postázta vissza hogy vigyük már vissza !!
Semmi baj csak túlspilázzátok ezt az egészet ilyen mérő meg olyan stb ........Hidd el a hungis sem lessz jobb én tavaly abban keltettem 70-ből 30 csibe és nem sírtam :-SSS
Örülj neki, hogy másnak bejött. lehet nekünk 2 gyári hibás esett fene tudja. Minden esetre 2 ember tanácsolta, hogy a hőfokmérőjét nyomjam közelebb a fűtőszálhoz mert akkor hamarabb érzékeli a tetőpontot. meg is tettem és már 2-szer volt benne 42 fok. Nem záp tojás van a gépben hanem jó tojás embrióval ami elhalt. Csak ezzel van gond ha máshol ugyn ezek a tojások jól keltek. Egyszer se téged hibáztattalak, nem mondhatod. Csak egy kérdésem volt eddig hozzád a garanciával kapcsolatban. Én nem akarok rosszban lenni veled, nem ez a célom. Ha te ezt támadásnak veszed akkor sajnálom nem annak ment.
Végülis akkor képes keltetési hőt csinálni a hűtőben ez a keltető. ha esetleg az oldalára tenne az ember pvc csövet és bele egy keringetőt hogy felülről kiszívja a levegőt és alul visszanyomja az is megoldható és redményes? És ahol lent benyomja a levegőt ott előtte eélhejezni a vizet. vagy ez igy nem annyira jó ötlet? 3-4 tálcásra akarnám megcsinálni ami kb olyan 200-250 db tojást jelentene
Valóban, én digitális villanyórával mértem, azon 1630 Ft-ot zabált fel, azért csinálok nagyobbat belőle, mert az egy csibére jutó költség kedvezőbb. Méréseim szerint a jobb hőszigetelés miatt nem nőtt a fogyasztás, viszont 4x annyi tojásnál negyedannyi az egy "főre" jutó költség!
Van egy 150 literes kibelezett fagyasztószekrényem. Ennek kb 8 cm a falvastagsága, jobb a hőszigetelése, mint a sima hűtőnek, mivel a hűtőmotor 250 W-os és +30C fokon kell lehűtenie -25C fokra, ez 55 C fokos hőmérséklet különbség. Ha szobahőmérsékleten keltetek, akkor kb 16 C fokos hőmérsékletkülönbséget kell tartani, amit a 150 W dalolva elbír, mivel a hűtőnek jó a hőszigetelése. Viszont a jobb légkeverés érdekében alulra is be kell építeni egy ventillátort, a hűtő aljában levő párologtatótálca fölé, vizszintes tengellyel, így segíti a párolgást is, és keveri a levegőt is. Ha a tojások önhője miatt emelkedne a hőmérséklet, a hőérzékelő ugyanúgy kapcsol, hiszen neki teljesen mindegy, hogy honnan jön a meleg, visszaveszi a fűtést. A párologtató tálca alja nem vízszintes, hanem ferde, így a vizszinttel változtatom a vízfelületet, ami meghatározza hogy mennyit tud párologtatni. A páratálca oldalán, a legmélyebb ponton ki van vezetve egy átlátszó cső, ami kívül függőleges és nagyobb átmérőjű, itt jelzi a vízszintet, utána lehet tölteni, anélkül, hogy kinyitnánk az ajtót.
Szia örülök hogy neked is bevállt:-)) Mi hungi borítást csináltunk rá !! Nekem 49 fias tojiból 32 kelt és köszönik jól vannak!!Én a kicsi dugókat vettem ki nem a kukucskáló nyílását!!!Ma van a 18-nap!!3 nap múlva várom a CSODÁT:-DDDDDDD 56 db van( 64 volt benne de azok nem voltak fiasak!!)benne forgató nélkül használom most ez a 2. keltetésem vele!!
A két felső átlátszó, kb. 50 mm átmérőjű műanyagot leoperáltam, -csak óvatosan, mert oda van ragasztva! Egy erősebb késsel nyúltam alá és négy helyen lefeszítettem. Az egyikbe páramérőt tettem, a másik pedig -ha szükséges, szellőzésre szolgál. Az első kelési arány 60%-os volt, piacon vásárolt nemtudom tojásból (csirke). Már kapirgáló jércék. A második kelésnél a saját tyúkjaimtól összeszedett 15 tojásból 14 kelt ki. Két tyúkom van, (meg persze egy macsó kakas), azért kellett először vennem tojást, mert kevés volt, mert hirtelen vettem meg a keltetőt. Libatojást is vettem, de az eladó nem garantálta, hogy kikel, mert nem forgatta és nem hűvösön tartotta amikor összegyűjtötte. Ő nem keltet, és nem szereti a libatojást megenni, így hát odadta 100 Ft-ért darabját. Ez 30 db szürke liba tojás volt, húsz kikelt. Ezeket kézzel egyenként forgattam. A libuskák szépen gyarapodnak most is. Nekem nincsenek rossz tapasztalataim, ezzel együtt nem a csúcstechnika. Mindenesetre ilyen összegért -beleszámítva az anyagot, időt, nem lehet összehozni. Ha lesz egy kis időm átnézem, hogyan tudom szabályozhatóvá tenni a hőfokot, bár itt csak lefelé kellene kb. maximum 1,5 fokot változtathatóvá tenni. Írtam a gyártónak magyarul, angolul, de válszra sem méltattak. A hőszigetelése szinte nulla, de mint írtam, most egy 150 literes fagyasztószekrényből csinálok keltetőt, azzal sokkal kevesebbet fogyaszt, már kipróbáltam.
Olyan jó hogy ebből a szarból ahogy itt leírta 2 ember elfogyott nem 2 db:-))És senki nem mondott rá rosszat csak ez a 2 ember!!!Higgyétek el nem a gép hibája ha záp lesz a toji:-)) Krisztián jobb is ha feldobod a padlásra legalább nem kell olvasnom a szenvedésedet!!Áginek is csak azt tudom javasolni hogy ha akarja ültessen bele virágot elegem van hogy reggeltől estig csak ti 2-en szapuljátok a gépet !!!!Ami visszajelzést kapunk hála nagyon jó még Ukrajnába is vittek belőle és minden ok vele !!
Most jövök megint az okosságaimmal van ez a román keltető. Tegyük fel van egy hítű aminek kivágom a teteját akkor ezt a román keltetőt mármint a tetejét rá lehet szerelni a hűtőre úgy hogy lehet vele keltetni? mekkora hűtő lehet az amit képes ez felfűteni és kell-e mellé levegő keringtetés, ogy lehet megoldani a párásítást, lehet-e tálcásra csinálni? Szóljatok, ha nem érthető amit most leírtam:)
Nálam se minden tökéletes. Nálam a magyar hungarocel van. Két helyen tudom mérni a hőmérsékletet. A szélétől 10cm-re és a közepén a fűtő egység mellett. Bizonyára itt is a légkeveréssel van baj. A szélén 38,4C° a közepén 37,4C°. Ezért is gondoltam, hogy csinálni vagy ezt "feltúrbózni" kellene egy keltetőt. Mindenképp olyan alapterületűt akarok mint a mostani gépem, hogy az alkatrészeit esetleg tudjam használni. (vízcsatorna, fordító) Bár arra gondoltam, hogy a forgatás az a görgős megoldás lenne. Egy tálcásra tervezem nekem elég 100-140db-os bőven. Én úgy látom, hallom, olvasom, hogy a forgatás fajtája nem befolyásolja nagyban a kelés százalékát. Ennek a forgatónak (csatolok képet) az a baja hogy a szellőztetéskor hamar lehűl (horgany v. horganyzott anyag) és utána sok idő kell míg megint felveszi a kellő hőmérsékletet és addig hűti a benti levegőt.
(gyula még visszatérünk az ajánlatodra és köszönöm előre is)
1. gép váz (a digitális hőmérőt már nem használom) 2. fordító
néztem most a pl-nek az oldalát ott 29900 ft + 4200 ft a postaköltség ez a startapróson 27500 ft + 1980 ft a postaköltség akkor a startaprósat érdemesebb megvenni mert az olcsóbb és ugyan az a gép.
A hőmérsékletet bármikor tudod állítani a vezérlőegység gombjaival. Igen, ez is egy "hungarocell-kotlós": elsőre elég bizarr volt ez a könnyű kis váz, de aztán eloszlatta a kételyeimet. :) Azért még várd meg, míg a szakértők is mondanak rá valamit, ki tudja, mit tudnak ajánlani ugyanennyi pénzért. :)
itt olcsóbb 2 ezerrel. A múltkor mielőtt megvettük ezt a másik szart anyu felhívta ezt az embert és azt mondta hogy ez a PL Machine lerakata. ugyan az forgalmazza. Megrendelem egyik nap és itt van másnak ugyan úgy, ezzel is van egy nagy brossúra leírás még a tojásforgatásról is meg minden magyarul. Csak arra lennék kiváncsi hogy ezen akkor lehet állítani kézzel a hőfokot és jól kel benne. Mert ami tojásokat elvitt ismerősöm tőllünk azok is valami hungaroceles gépben keltek először 60-ból 48 utána 40-ből 60 db kispipi lett.