Igen, az mar a "nagy Syrius" utani idoszak, kivalo zene, olyan Chicago, Blood Sweat and Tears fele jazz rock. Jo szovegekkel! Viszont mar az eredeti felallasbol csak ketten vannak rajta: Veszelinov Andris, es Baronits Zsolt.
Hammond nuku...helyette Rhodes, de az szepen szol benne:-)
Erdemes azert meghallgatni, es rogziteni, ilyen kvalitasu zenet sem csinalnak napjainkig kis hazankban.
Az a Syrius koncert nagy valószínűséggel az FMH dec 5-i MR felvétel lesz, nagyon jó minőségű.
Nem rossz, de egy teljesen más Syrius. A csoda természetesen elmarad.
És rendesen offtopicos a billentyűs hanxer: a hangja alapján egy MKII-es Rhodes valami kórusos effekttel. Nyomja: Halász János (Charlie-t kíséri régóta)
Sorrend: Hazamehetnék, Hol az az ember, Kinyújtom a kezem, Karmolás, Nehéz idők, Los Gombos, Igen szép volt. kb. 40-45p.
Igen, az E100-nak gyakorlatilag a nyelvkapcsolók jelentik a hangzás módosításait. Kicsit máshol, kicsit másképp, de lényeg marad. Egyébként egy E100 egy nagyon jó gazdaságos alternatíva ha valaki igazi nagy csöves hammondot akar, de A100-B3-ra nincs pénze. Szintúgy 2×5 oktáv, foldback, szelektív scanneres vibrátó.
Tambi E100-a mintha most lett volna kihozva a szalonból :-)
A B3-nak baloldalt van 4 egyszerű billenő perkakapcsoló. Ennek baloldalt tetemes. SZintén különböző perkusszív hangok kiválasztására, keverésére.
A B3-nak baloldalt vannak inverz színű presetválasztó billentyűkapcsolói. Ennek a drawbarok fölött kisebb számban.
A B3-nak balodalt vannak a szelektív vibrátó billenő bekapcsolói és a típus kiválasztó forgatókapcsoló. Ennek középen kettő a manuálokat kiválasztó és jobboldalt a vibrátótípusok kiválasztása.
A B3-nak legbaloldalt a soft/normal mexólalás billenőkapcsolója vagyon. Ennek legjobboldalt. És azelőtt a beépített zengető két kapcsolója.
Szóval lényegében minden szolgáltatás így-úgy mindkettőn egyformán megtalálható. A hangképe kissé más, de szintén elektromechanikus, csöves. A tuningos kedvűek könnyen átköthetik a hagyományos B3 perkára, módosíthatját kissé a hangképét és akkor egy nagyon jó ár/értékarányú hangszert kapnak.
A VK-7-ért nem jelentkezett senki? Pedig megadtam egy kollégám barátjának a számodat, aki az együttesének meg akarta venni... Akkor lehet, hogy kókler.
Szia! Tehtube mester biztos sokkal többet fog tudni róla. Én igaból annyit tudok, hogy ezek az ún. NYELVKAPCSOLÓK. Olyanok mint a régebbi templomi orgonákon vannak (ott van még billenős és toló-húzó változat is, meg persze elekronikus megoldások is, de most azt hagyjuk).
Az ilyen Hammond-okon nincs PRESET oktáv. Itt Te tudod ezekkel a nyelvkapcsolókkal bekapcsolni előre az előre beállított hangzást. Nagyjából úgy mint a templomi orgonákon. (Régebbi kiadású orgona-műveknél oda is volt írva, hogy milyen regiszertereket = nyelvkapcsolót kell bekapcsolni a szerző szerint, sőt még az is hogy melyik manuálon kell játszani. I. = főmű (legalsó manuál), II-től V-ig = redőnymű vagy felső manuálok).
Sziasztok, Mire jok azok a feher gombok, amelyek ott szepen felsorakoznak a tetejen, mi a szerepuk? Az ABC-ken miert nincsenek? Amiota Emerson L szerias Hammondjat lattam, azota foglalkoztat a kerdes :).
Üdv mindenkinek! Régóta olvaslak már benneteket, én is szeretem a jó Hammondos zenét.
Az aláhúzott szöveg eltüntetése Explorer böngésző esetén a következő:
A C meghajtón a Windows -> System 32 -> Drivers - > etc nevű könyvtárban van egy Hosts nevű fájl. Ezt kell megnyitni valamilyen szövegszerkesztővel - legegyszerűbb a Jegyzettömb (Notepad). A szöveg végére kell beírni ezt a két új sorocskát:
Én tudom. Minket is reklámfelületként használnak, hogy saját magunknak reklámozzunk. Nagyon nagy ötlet, szeretnék személyesen is találkozni azzal, aki ezt kitalálta... Nem felejtené el. Ha ez így megy tovább, lehet, hogy csinálni kellene magunknak egy saját reklámmentes fórumot.
Ezt a kedvetekért töltöttem fel. Remélem tetszik... :) (Sorrendben van! Kép sajnos nem lesz, de a hang a lényeg... :)) http://youtube.com/watch?v=1Py1JtMY0Iw http://youtube.com/watch?v=Ezug-FPKQ6Q http://youtube.com/watch?v=yrdsG1tAcII
Más: XB-2. Visszaolvastam. Látom azt mondjátok hogy nem igazán jó... Le kell róla beszélnem akkor valakit...
Nem tudok mást, csak folyamatosan ismételni hogy tessék akár több évre visszaolvasni a fórumot, nagyon sok információ megvan benne. Az XB2 is soxor előfordul.
Ráadásul most triómusic basszer hiányában. Mind az orgona, mind a basszusszekcióért én felelek.
Gondolkozom hogy a szokásos Hammond basszust tegyem alá 858000000/c3, vagy benyomjak egy basszgitár hanxínt. Viszem majd mindkettőt mert a biteknek súlyuk nincs, aztán ott elválik.
Lesz a srácokkal egy másikmegmozdulás május 19-én a Geronimoban. Bp. III. Bogdáni út, a hév mellett.
A cucc természetesen a master/sampler-saját B3 mintákkal/ Motion S.