Erről szajkózok egyfolytában. Nem fogja megnyerni, basszus min. 3-4 nála nagyobb esélyes van és ha még hozzáadjuk azokat, akik legalább annyira esélyesek, akkor az durva lenne, finoman szólva, ha megnyerné a Tourt. :)
Tökéletesen megfelelt nekem ahogy a Berci-Liváj páros működött. Ehhez képest most úgy áll, hogy a csapat fele nem is Bercinek dolgozik majd. :-/ Ha ez igaz ennél még az is jobb lett volna, ha mondjuk a Caisse egyeseként indul.
Volt azzal az egységgel probléma korábban is, lást Contador Leipheimer támogatásával kapcsolatos nyilatkozatait... Armstrong legfeljebb felerősítette a meglévő problémákat.
Remélem Berci agyonveri Armstrongot a Touron. Kurvára idegesít, hogy a texasi egyszer csak gondolt egyet és visszatért... szétk*rni az addig egységes Astanát.
Ez a csapat így úgysem marad jövőre. Nem maradhat, Lance céljai nem egyeznek az Astana céljaival. Ennyi. De jó lenne, ha nem zúznák szét a csapatot se lelkileg se fejben.
Most kölcsönveszek egy mottót, amit nem ártana alkalmazni, nálam ez egy csapat : egység, erő, egyetértés...
Szerintem ez az elméleted sok szempontból sem állja meg a helyét. Először is a csapat élén Johan Bruyneel áll. Másodszor, se Leipheimer, se Horner, se Popovych, se Zubeldia nem egy nyeretlen amatőr, aki csak az egyik bringásért versenyezne. Leipheimer már nem egyszer bizonyította, hogy ő bizony képes feláldozni magát Albertóért, és nem hiszem, hogy csak Lance miatt ne tenné meg. Horner tipikusan az a bringás, aki a csapatért megy, és azért, hogy segítsen, nem azért, mert ott van Lance előtte. Popovych meg aztán pláne. Itt a feszültség Armstrong és Contador között van, de ez érthető, ettől függetlenül viszont a többiek azért dolgoznak, hogy az alapból első számú ember (AC) megnyerje a sárga trikót. Onnantól jöhet minden más. Majd ha Contador fejre áll, akkor jöhet a B-terv, ami Johan szerint Levi, aztán utána Lance, bár szerintem ez fordítva van. Ha pedig Contador tényleg fejre áll, akkor a többiek fogják Lancet segíteni a győzelemhez. Sok csapatban el tudnék képzelni egy ilyen belháborút, de itt nem, és nem csak azért, mert az Astana a kedvenc csapatom. Ez a Garminos sztori se teljesen tiszta nekem, de ezt soha nem fogjuk megtudni. Azt tudjuk, hogy Lance jövőre csapatot akar magának, addig ki kell bírni.
Azt írja az újság, hogy amennyiben nem sikerült volna egyben tartani a Kazahoknak a csapatot, Contador kézen fogta volna Benji Novalt és Sergio Paulinhot meg a kedvenc szerelőjét és masszőrét, és szépen átbútoroztak volna a Garminba. Közben Armstrong és Leipheimer Livestrong-Trek néven indult volna a Touron.
Jo Vaughters nem volt hajlandó érdemben kommentálni a sztorit, de amit mondott az alapján egyáltalán nem légből kapott a történet.
Mindenesetre érdekes. Az mondjuk látható, hogy Contadornak finoman szólva nem tetszik ez az Armstrongos Astana. Ezt meg is lehet érteni. Ellenben, hogy a Garmin boyok mit szóltak volna, ha egy hónappal a Tour előtt beszerződtetnek melléjük egy kapitányt két vízhordóval, és fix hellyel a csapatban, azt szerintem jobb, hogy nem tudtuk meg. A Garmin legerősebb oldala a csapatszellem, ami összetartja, szerintem a feltételezett biznisz kapcsán kitört lázadást Whitey csak az iráni Forradalmi Gárda bevetésével tudta volna leverni...
Engem igazán a dolognak az az oldala zavar, hogy egyre mélyebb és látványosabb szakadás tapasztalható a csapaton és a Tour kereten belül is. Mert ha úgy néz majd ki a Tour, hogy lesz Contador-Noval-Paulinho-Klöden, velük szemben Armstrong-Leipheimer-Horner-Popovics, a két tábor között meg fegyvermentes demarkációs zónaként Zubeldia, akkor igen érdekes versenynek nézünk elébe...
Annyival kiegészíteném, hogy nem teljesen zárták le, hanem felfüggesztették. Tehát a probléma még teljesen nem szűnt meg, de egyelőre nem kell tartani, hogy az UCI fenyegetőzni fog a licensz bevonásával.
Ezt azért annyira nem hiszem :) Más dolog kell, hogy legyen, mert szerintem ő szívesen gurigázna minden versenyszámban az ukrán bajnoki trikóban. Most már mindegy, nyerje csak meg a mezőnyversenyt, aztán hurrá :)