Az alkotmány egy állam alaptörvénye és a polgáraira vonatkozik, így eleve egy külföldi állampolgárral szemben hozott döntés nem lehet alkotmány ellenes, a belépést nem egy ország részére ,hanem egy természtes személy részére tagadják meg.
Az angol TERIKE is csak az tanulmányozza, hogy mi a helyzet akkor ha angol állampolgársága is van annak aki rendelet szerint nem léphet be az országba.
Ezért minden kormányfő tiltakozhatna itt Európában.:)
"Theresa May nem ért egyet Trump rendeletével Figyelő Online 2017.01.29 10:34 Theresa May brit miniszterelnök nem ért egyet azzal, hogy Donald Trump amerikai elnök rendeletben megtiltotta több muzulmán ország állampolgárainak beutazását az Egyesült Államokba. A Downing Street vasárnap hajnali közleménye szerint a brit kormány "nem ért egyet ezzel a megközelítéssel", és nem kíván hasonló intézkedéseket hozni."
Szóval nem a rendelettel nem ért egyet hanem a megközelítéssel .DDDD
én nem ismerem minden részletében az amerikai alkotmányt, de símán el tudom képzelni, hogy egy efféle kollektív bünti jellegű rendelet ütközik némely passzusával
Nem az alkotmány sérült, hanem a rendelet nem rendelkezett azokról, akik már elindultak , de még nem érkeztek meg az Egyesült Államokba, éppen a levegőben voltak.:)
ja, és az usákoknál nem úgy van, hogy az elnök "rendet tesz", ahhoz ő qrva kevés, mint a mellékelt ábra mutatja, parabolikus ívben tojnak a fasságaira, ha úgy érzik, hogy sérül az alkotmány
tudod, cipóka, mint már említettem vala, az usákok nem az az ország, ahol a bíróság, katonaság, rendőrség, önkormik, szövetségi államok összefossák magukat és elrejtőznek az ágyneműtartóban attól, ha fingik egyet az elnök
trumpedli jobban tenné, ha kicsit studírozná országa alkotmányát, a saját jólfelfogott érdekében... DDDDDDD
Felfüggesztette a bíróság Donald Trump pénteki rendeletét, így nem utasíthatók ki azok a beutazók, akik a hét ország állampolgáraira kiterjedő elnöki döntés érvénybe lépésekor már úton voltak, de csak az amerikai repülőterekig juthattak – írta a BBC. Körülbelül kétszáz emberről lehet szó. Azért nem több, mert sokakat már az Egyesült Államokba induló gépekre fel sem engedtek az érvényes beutazási, munkavállalási engedély ellenére sem.