Befejezodott a Masters kvalifikacios torna. Barry Hawkins nyerte, igy januarban biztos resztvevoje a Mastersnek a top 16 mellett (valamint plusz egy szabadkartyas, akinek a neve nem ismert egyelore). Mivel a Masters kvalin nincs kiemeles, Hawkinsnak 6 meccset kellett nyernie a gyozelemhez.
Tovabbi erdekesebb eredmenyek:
- Matthew Stevens ismeretlen okbol nem allt ki Jimmy White ellen az elso forduloban. - A donto masik resztvevoje Kurt Maflin volt (tavalyi amator vilagbajnok, a mostani az elso profi szezonja). - Jimmy White az elodontoig jutott, de 5-4-re kikapott 4-2-es vezetesrol Maflin ellen.
PL-ben ma Davis-Robertson es O'Sullivan-Hendry meccsek lesznek.
Ez nagyon jó volt. Főleg hogy ilyen lazák voltak:)
Most írnék egy jó hosszú hozzászólást arról, hogy Hendry mennyire awesome, cute, imádnivaló stb, de látom már van új ügyeletes fangirl, úgyhogy csak megyek és megnézem mégegyszer:)
EACH match of the 2007 Premier League Snooker competition will be shown live on Thursday nights in Great Britain and Ireland on Sky Sports.
Highlights of the tournament will also be shown on the following channels... - CCTV (China) - DSF (Germany) - Fox Sports (Australia) - I Cable Sport (Hong Kong) - IKO Kabelteve (Slovakia, Czech Republic, Romania and Serbia) - Measat (Malaysia) - Measat Indo (Indonesia) - Neo Sports (India) - Sport 1 TV (Hungary) - Supersport (South Africa)
Közben ne haragudj, hadd kérjek elnézést, azért volt a válaszomnak egyik fele kékkel, mert azt még otthon írtam, és nem itt, az elejét írtam itt - otthon ugyanis nincsen internetem sajnos :-(.
A rajongással kapcsolatban: igen, biztos máshogy látja egy 40-50 éves ember, ha kedvel vkit, mint egy 17-25 éves, hiszen addigra már eltűnik az emberekből az a fiatalos lendület, az a lelkesedés. Igaz, én azért mindig is tapasztaltabb voltam az átlagnál, ezért is jobban kijövök a 25-35 éves felnőttekkel, mint a korombeliekkel. De azért ha az ember megöregszik, már valóban eltűnik az a szenvedély, ahogy fiatalkorban megjelenik egy ember, vagy bármi más iránti rajongásnál. Aztán, ki tudja, sosem lehet tudni. Tesóm barátja pl. 30 esztendős, és él-hal az autókért, az autóversenyzésért, és megvan benne még mindig az a szenvedély, megvan benne az, ami ezzel jár. Én remélem, nálam is meglesz évek múlva is, én nagyon szeretném ha megmaradna, ha nem tűnne el... Ez olyan jó!!!! :-)
Egyébként: hadd gratuláljak Neked, hogy ilyen nagy szerencséd volt, hogy egy 6-szoros világbajnokkal fényképezkedhettél, és hogy ennyi ismert snookerjátékossal találkoztál a hétvégén. A férjed kapcsán pedig tisztán látszik, hogy mennyire fontos vagy neki, hogy elkísért Téged annak ellenére, hogy nem kedveli a snookert.
Tényleg, én meg arra gondoltam, nem levelezünk e-mailben? Nincs kedved hozzá? Nagyon szeretek snooker-kedvelő emberekkel e-mailezni, főleg, mert a környezetemben alig akad valaki, akivel ki tudom beszélni a versenyeket, a snooker-élet történéseit. (Szereztem már barátokat így.) E-mailcímem: i_love_snooker@citromail.hu Ide nyugodtan írj, örülnék,ha leveleznénk.
A versenyzésre visszatérve, tényleg köszi a jókívánságokat, azt mondta a leendő edzőm,ha tényleg komolyan gondolom, és akarok versenyezni majd, nekem nem kéne selejtezőket játszanom, hanem ha úgy megy majd, mehetnék is egyből EB-re, VB-re, mert Magyarországon nincs sok női versenyző. Hát, nem tudom, hogy alakul, én remélem, sikerül. Először majd, ha elvégeztem mindent, állás kéne, ugyanis nem vagyok budapesti, hanem zalaegerszegi, és ez bizony nagy probléma számomra, mert Pesten tudnék játszani.
Köszi! :-) Igen, hát a döntő is vasárnap volt, meg akkor talán több ismert arccal lehet találkozni ott.
A pontos méretek, ha érdekelnek konkrétan:
A snookerasztal mérete 3560×1780 ± 15 mm. Az asztalon található lyukak pontos mérete és az oldalfalgumi ívének szöge a lukaknál nincs meghatározva, pontosabban úgy szól a szabály, hogy a Hivatásos Angolbiliárd és Snooker Világszövetség (WPBSA) által hitelesített szabványnak kell megfelelniük, amellyel a Magyar Snooker Szakág rendelkezik. (Nagy általánosságban a lyuk szélessége 89 mm-esnek vehető.) A golyók átmérője 52,5 mm (2 1/16 hüvelyk), amelytől az eltérés +0.05 mm és -0.08 mm lehet. A golyóknak egyforma súlyúaknak kell lenniük, plusz/mínusz 3 grammos eltéréssel. A játékosok megegyezése, vagy a játékvezető döntése alapján ki lehet cseréltetni a golyókészletet.
Mondtad, hogy ezek a játékosok nagyon közvetlenek, kedvesek meccs előtt, és után. Nos igen, ez valóban így van. Beszélgettem a leendő edzőmmel telefonon (aki egyébként nagyon jó barátom is, most nevet nem szeretnék mondani), ez akkor volt, mikor Mark Selby-nek levelet írtam, és megbeszéltük, hogy odaadja Mark-nak, és akkor ő mesélte, hogy ezek az emberek nem olyanok, mint pl. David Beckham, vagy mint a többi sztár. Nem beképzeltek, nem nagyképűek, nincsenek elszállva maguktól, nem bunkók, és nagyon közvetlenek. Örülnek az emberek szeretetének, örülnek a rajongóknak, és nem rázzák le őket. Ha van idejük, akkor beszélgetni is normálisan lehet velük, mert tényleg nem elutasítóak, nem olyan „nem törődöm a másik emberrel” jellemek. Ezért is különleges sport szerintem a snooker, mert itt nemcsak a játék komoly, hanem az emberek is tisztelettudóak.
4 napos, csütörtöktöl vasárnapig, de fogalmam sincs, mi volt az elsö három nap, mert én csak vasárnapi jegyet vettem, gondoltam akkor történnek az érdekesebb dolgok. Meg a lényeg végül is az volt számomra, hogy milyen ez élöben, milyen a légkör, mekkora az asztal, stb., ehhez egy nap is elég, ráadásul jó tömény nap volt.
Te még nagyon fiatal vagy, ezt a rajongás dolgot 20 év múlva valószínü másképp fogod látni. Azért elöfordul velem is még, hogy lélekben 17-nek érzem magam.
:-) Köszi, hogy meséltél Neilről. Hát igen, Ő egy kedves fiatalember. Neki még nem írtam levelet, csak Mark Selby-nek, akinek el is vitte a leendő snookeredzőm.
Sajnos én nem tehetem meg, hogy kimenjek külföldre, versenyekre, ráadásul alig egy hónapja műtöttek. Jó lett volna ott lenni egy versenyen, aholt testközelben, élőben ott vannak előttünk a nagy játékosok, és főleg egy olyan élményt jó lehet átélni, amelyet Te is átéltél (találkoztál Steve Davissel, ez nagyon nagy szó).
A másik, amire reagálnék még: mondtad, hogy már kinőttél abból a korból, de el kell mondanom Neked: a rajongás nem gyermekes dolog! Rajongani felnőttként is lehet valakiért, lehet kedvencünk felnőtt korban is. Én is 1 év múlva nagykorú leszek, de évek múlva is rajongani fogok Neil-ért. Erőt ad, és Ő a példaképem is.
Remélhetőleg pár év múlva, ha versenyezni fogok, találkozom én is majd Vele.
Akiknek a meccseit részben vagy egészben láttam: Pinches, Doherty, McCulloch, O`Brien, Day, Swail, Judge, Cope, White, Selby, Harold, Hawkins, Maguire, King, Walden, Dale, Robertson, Steve Davis. Meccs után meg elött meg nagyon kedvesek közvetlenek ezek az emberek, ott sétálgatnak, autogramot osztogatnak, jópofa a légkör. Annyi minden történik egyszerre, hogy nehéz csak a játékra figyelni, mint a TV-ben. A férjem, aki nem snooker-kedvelö, csak volt olyan rendes, hogy eljött velem, így jellemezte a dolgot: ugyanolyan mint a TV-ben, csak sokkal kényelmetlenebb.
Igen, Neil kikapott, láttam a meccset, ott voltam töle 3 méterre. Gyengén játszott, dehát aki kiverte, az lett késöbb a bajnok.(Berry Pinches) De nem ez a lényeg. Gondolod, hogy az emberek utána Pinches-hez nyomultak hosszú sorokban autogramért, meg fényképezkedni? Hát nem. Neil állta rendesen a rohamot. Én ugyan már kinöttem ebböl a korból, de mivel a kislányom nem volt jelen, és Neil a kedvence, csak odamentem én is hozzá. Rátartottam a mobilt erre ö beállt kedvesen mosolygó pózba. Lefotóztam, és megköszöntem neki. Nagyon szimpi volt, mert az X-edik sorbaállónak is kedvesen belemosolygott a kamerájába. Egyébként a legtöbb profi ezt csinálta, most láttam csak, hogy ebben is milyen profik. Ugyanez lejátszódott Ryan Day-nél is.(Belejöttem a fotózásba.) Idöközben kimentünk az utcára valamit enni, hát ki jön szembe a fürth-i sétálóutcán? Steve Davis, már civilben, mivel már kiesett. Megkértük hogy lefotózhatjuk-e, én beálltam mellé, a férjem fotózott. Hát ez az elsö képem egy hatszoros világbajnokkal.
De vissza a versenyhez. Jópofa volt, 6 asztalnál megy egyszerre a játék, 3 frame-t kell nyerni, így a meccsek rövidek, sok meccs van, sok profinak a játékát láthattam. Néhány meccset végignéztem egészben, de inkább ide-oda vándoroltam, bele-bele néztem ebbe is, abba is. Emlékezetes pl. egy Jimmy White-Philip Williams meccs. Az ismeretlen wales-i versenyzö már 2-1-re és 69-0-ra vezetett. Úgy tünt sima vereség Jimmynek, amikoris megvillogott, és a közönség ovációja közepette fordított. Aztán viszont elrohant, nem állt le fotózkodni.
Michael Holt vs Tony Drago 3-1 Jamie Cope vs Joe Delaney 3-2 Lee Walker vs Matt Selt 1-3 Steve Davis vs Fergal O'Brien 2-3 Stephen Maguire vs Kevin van Hove 3-0 Joe Perry vs Michael Judge 1-3 Barry Hawkins vs Pal Munraj 3-0 Neil Robertson vs Barry Pinches 0-3 Ken Doherty vs Michael Wild 3-2 Dominic Dale vs Dave Harold 2-3 Mark Selby vs Tom Ford 3-1 Joe Swail vs David Gray 3-2 Jimmy White vs Philip Williams 3-2 Ryan Day vs Ricky Walden 3-2 Mark King vs Ian McCulloch 0-3 Shaun Murphy vs Patrick Einsle 3-0
Michael Holt vs Jamie Cope 1-3 Matt Selt vs Fergal O'Brien 1-3 Stephen Maguire vs Michael Judge 1-3 Barry Hawkins vs Barry Pinches 1-3 Ken Doherty vs Dave Harold 3-1 Mark Selby vs Joe Swail 0-3 Jimmy White vs Ryan Day 0-3 Ian McCulloch vs Shaun Murphy 3-0
Jamie Cope vs Fergal O'Brien 0-3 Michael Judge vs Barry Pinches 0-3 Ken Doherty vs Joe Swail 3-2 Ryan Day vs Ian McCulloch 3-2
Fergal O'Brien vs Barry Pinches 2-3 Ken Doherty vs Ian McCulloch 3-2
A képfeltevés nekem sem sikerült. Én kedvencemről, Neil Robertsonról akartam egyet feltenni azok közül, melyeket most szedtem le netről, de nem jött össze, pedig úgy csatoltam, ahogy elvileg kellene. Egyébként Neil hogy állhat azon a versenyen? (Még nem néztem meg eredményeket, majd most...)