"ADDICIONÁLIS TRANZAKCIÓS DÍJ EMELÉS 2013.03.10. -től"
Gránit Vállalkozói Alapszámla esetén 2012.03.10-től "Havi első 5 db átutalás forgalmi jutalék mentes".
Mit is jelent ez: a Gránitbanknak nem fizetsz forglami jutalékot 2012.03.10-től az első 5 utalásra, de tranzakciós díjat igen. (0.20%)
Ha megnézed az új "Gránit Vállalkozói Alapszámla 2." számlát, amit 2013.01.10-től értékesítenek, akkor ott már szerepel egy egyéb díjak alatt a "Tranzakciós díj*" sor:
"*2013. január 1-től kerül alkalmazásra, mértéke megegyezik az ügyfél tranzakciói után a tranzakciós illetékre vonatkozó mindenkor érvényes jogszabály szerint a Bank által fizetendő illeték mértékével, az illeték mértékét, illetve az illeték alapjául szolgáló tranzakciók felsorolását a "Hirdetmény a tranzakciós díj alkalmazásáról " c. Általános Hirdetmény tartalmazza"
Vagyis ügyesen 2013.01.10-től már csak a "Gránit Vállalkozói Alapszámla 2."-t lehet nyitni, amelyhez már "alapból" van tranzakciós díj (0.20%) is, a régi nem értékesített számlák kaptak 2013.03.10-ig tranzakciós díj mentességet, de utána MINDEN vállalkozói számla után kell 0.20% díjat fizetni (Matolcsy adó) a Gránit Bank-nál is.
Köszönjük az unortodox gazdaságpolitikának.
Ezért célszerű körbenézni vállalkozói számla csomag kondíciók terén, ki mit ajánl 2013.03.10 után. Sajnos én netes cikket nem találtam az összehasonlításra, mert elég bonyolult lenni. Ha tud valaki ilyet, szóljon.
Még mindig nem látom az engem, vagy a hozzám, EVA-sokhoz hasonlóan kevés utalást küldőknél a változást, ugyanis a havi első öt utalás továbbra is díjmentes.
Nem tudom, hol olvastad az emelést, illetve a díjmentes átutalások (első 5 / hó) változását. Én nem találom, pedig engem is érint a vállalkozói alapszámlacsomag változása.
Nem, EVA-s Bt. Ezért kerstem "relative" olcsó vállalati számlát, mivel havonta max. 2 utalás van, plusz negyedévente 1 NAV. Lehet maradok a réginél (Erste Válagatás csomag).
Masnak mukodik a sajat szamlak kozotti atvezes? A hetvegen volt vmi barkacsolas a netbankon, nekem azota nem megy. All mar vagy 15 tetelem sorban. Tobb tegnap ota.
Lehet az atutalas sem, de azt meg nem tudtam kiprobalni, mivel nem tudok atvezetni a megtakaritasi es a folyoszamla kozott. Hivtam a telebankot, de ott csak annyit tudtak mondani, hogy minden ok a jogosultsaggal, de a szamlaengyeleget meg a tranzakciokat nem latjak, irjak az onlajn feluleten. Kerdem akkor mi a f.sznak a telebank?
A vallalkozoi szamlamrol a mult heten megadott tegnao erteknapos utalasok elmentek.
Még szerencse, hogy "csak" a vállalkozókat csapolják ezzel a sarccal, a lakosságit nem.
Pont a "0"-s össszeg miatt nyitottam év végén itt vállalkozói számlát (Erste-t hagytam el), de lassan keresni kell valami másik bankot terhek növekedése miatt.
Pl.: 100.000 Ft netbankos utalása akár saját Gránitos lakossági bankszámlára : 200 Ft
Apropó:
Valaki tud relative olcsó vállakozói számlacsomagot Magyarországon?
Pedig ott van az eddigi. Nem változott egyelőre. De a betétek kamatait csökkentették, ahogy várható volt. Megnehezítik a dolgom, lassan már sehol nincs jó kamat... :S
Azert ez elegge hulye problema. Ha nem akarod a webbankot hasznalni akkor lepj be es valtoztasd meg a jelszavad ugy hogy rafekszel a billentyuzetre 30 mp-re.
Garantaltan se te, se mas nem fog tudni belepni :)
Ha ügyfélszolgálatos lennék, akkor a hozzád hasonlóaktól verne ki a víz. Ez ilyen van rajta sapka, vagy nincs rajta sapka problémakör. Ne komolytalankodjunk!
Egyébként én is most váltottam bankot, untam, hogy a Raiffeisennél 1 év alatt közel 25.000 Ft-omba került a sima lakossági folyószámlámmal és egy dombornyomott bankkártyával a bankolásom ha minden banki kiadást összeszámoltam (ezt persze sokan nem teszik meg) és mindeközben úgy, hogy a folyószámlán tartott pénzemért gyakorlatilag nulla kamatot kaptam.
Így megnyitottam a számlámat itt a Gránit banknál, minden pikk-pakk történt. Neten a bank oldalán mindent kitöltöttem elektronikusan, majd utána beszaladtam a központjukba, ahol egy nagyon kedves ügyintéző hölgy 10 percen belül mindent elkészített, nekem ott már csak két aláírásomba került és kész is voltam.
Következő nap reggel megjött a telefonomra a netbank belépési jelszava, így máris teljes értékűen bankolhatok. A bankkártya pedig 8 napon belül van ígérve.