Nézd, így viszont elég lett volna egy vicimániás madarat találni. Nyugodt állapotában közlik vele, hogy xy mellékvonalnak annyi. Erre elkezd veszettül futni. A cél előtt közlik, hogy storno, a vonal marad. Ekkor megáll.
Szerintem viszont az úriemberek tanultak meg repülni.
Ui. nem vált be, mivel a leírás szerint a vontatónak időnként más elképzelései voltak az útirányról, mint a "vezérnek". Ráadásul - a bölcs szamárral ellentétben - ezt heves futással hozta az utasok tudtára. Nyugodt állapotában a lónál kitartóbb és gyorsabb.
Pár hónapja volt téma ez a vonal, talán az elveszett vágányokon. Szerintem kép nem került elő, esetleg itt találsz párat az öreghegyi állomásról: http://www.balatonalmadi.hu/hu_index.htm
Valamikor létezett egy vonal amelynek mai maradványa a Győr - Veszprém vonal.
Régen folytatódott tovább akkor mint Veszprém külső - Veszprém - Veszprém ipartelepek - Szentkirályszabadja - Balatonalmádi öreghegy - Káptalanfüred - Alsóörs.
Engem ez gyerekkoromban érintett, sokat utaztam rajta. Sajnos fénykép akkor nem készült róla, de most az x-ek sokasodása magával hozta, hogy érdeklődjek utánna.
Nem tudom van-e valaki aki készítetett anno képeket Veszprém, Veszprém ipartelepek, továbbá a vonal állomásairól. Pl. a káptalanfüredi hídról.
Ma csak Balatonalmádi öreghegy régi hídja és mozdonya őrzi emlékét ennek a szép vonalnak.
Kérem szépen ha valakinek vannak képei erről a vonalról tegyen fel néhányat róla.
>De ha csúcsban van 40 ember, akkor holtidőben van 5-10, és akkor az már bukta.
5-10 lehet, hogy már bukta (a hozzáértők szerint), de azt a veszteséget a csúcsidei 40 kárpótolja. Viszont ha a Bz reggeltől estig kidudorodó oldallal megy, sajna akkor sem...
És ha akkor is jár, amikor 5-10, akkor már nem jár baromira ritkán.
Kár itt emlegetni a busz költséghatékonyságát, mert abban biztosan bukik a vici.
Egy busz 45 személyes. Ha nem zsúfolt, akkor legyen rajta mondjuk 35-40 ember. Azaz van még néhány ülőhely, és vannak állóhelyek. De ha csúcsban van 40 ember, akkor holtidőben van 5-10, és akkor az már bukta.
Abból hogy egyszer zsúfolt buszon utaztál, (és biztos sokszor máskor is láttál zsúfolt buszt, szerintem mindegyikünk látott), még nem következik az, hogy mindig minden busz zsúfolt csúcsidőben az országban (a jellemző utazási irányban).
Szerinted tényleg elképzelhetetlen, hogy csúcsidőben valamelyik járaton el lehessen férni babakocsival? Biztos sok tele busz van, de ennyire ne légy már szemellenzős!
Tehát: A példám úgy szólt: Van egy vonat, amelynek nics versenytársa- autóbusz formájában. A vonaton sokan utaznak. Én nem tapasztaltam, hogy ez nekik rossz lenne. Nem is adtak hangot neki. Gátéron, Csongrádon , Szentesen nem túl távoli a vasútállomás a központtól. (na jó: Szentesen egy kicsit)
Ha a felvetést úgy fogalmazzuk meg, hogy ne legyen busz, ha van vonat, mi fog ebből következni? Akinek elveszik a buszát hogy reagál? Mikor fogja a vonatot választani? Lehet találgatni!:
-Ha közel van a vasútállomás a településközponthoz, netán a településnek van több vasúti megállója és nem kell sokat gyalogolni. (ez nem jellemző sajnos)
-Ha nem lesz hosszabb az utazásra fordított idő, mint busszal volt, (esete válogatja)
-Ha a vonatok kényelmi és hygénia szinvonala nem rosszabb, mint ahohgy eddig utazott, (ehhez pénzkellene új kocsik, stb és vajjon lesz-e,?)
-Nem kell többet költeni az utazásra mint eddig.
A buszos bejárásnak már mai is jó alternatívája a személygépkocsi. Nem árt ezt végiggondolni, hogy a vonaton lesz töb utas, vagy a közutakon több személyautó, városokban kevesebb parkolóhely.
Ilyen kérdésekben helyes döntést hozni nem lehet könnyű, a hozott megalapozott döntést meg is kellene az érintettekkel értetni, elfogadtatni.
Sajnos egy döntés ma nálunk sokkal inkább politikia, mint szakmai.
Csúcsidőben simán elférni babakocsival? Ez paradoxon. Én a múltkor egy megszünetetett vonallal párhuzamos buszon utaztam, csúcson kívül. Nem fért volna fel a babakocsi.
Legyen vonat, ha az utasok többsége szivesebben utazik vonattal.
Sajnos én még olyan utast nem láttam, aki 2km-en át tolta volna a babakocsit a gazos, sáros útpadkán a vasútállomásig. Valahogy mindig sikerült felrakni a buszra, a szövetkezeti bolt melletti megállóban.
Ennek a topiknak a szellemében: Legyen inkább vonat és akkor utas is lesz. Ráadásul a 147.-en ez meg is valósítható (lenne). Hogy is van ez? (a párhuzamosságok megszüntetése útján)