Szerintem az a megoldás ugyanúgy keveri a levegő, csak arra vigyázz, hogy a ventillátort ne érhesse csepgő víz, ami esetleg a páralecsapódás miatt lehet.
Szia jujj ezt nem értem ám na mindegy tegnap lámpáztunk tudsz valamit ajánlani valami oldalt ahol meg tudom nézni fotókkal hogy kell kinéznie a 18. napon a tojinak???Köszi a segítségedet !!
Halika nem bántásból írtam ám:-)Nekem is "román csodám" van ahogy 2 fórumos is nevezi vagy "Szar"stb !!Nekem és a többieknek is bevált:-)))aki megvette tőlünk !!Azért írtam így hogy lám te is betettted ezt az értékes tojikát ebbe a 6 szögűbe abba amit én árulok biztos nem fért volna bele az laposabb!!Sok sikert a kis EMU-hoz:-)Nagyon izgis így keltetni biztos!!!További szép napot nekem biztos jó lessz :-))
Tegnap lámpáztam 56 db tojiból kiesett 10 db az nem volt fias ugyanis feltörtük a kutyáknak és mindben sárgája volt nem volt benne semmilyen félig kifejlődött csibeembrió stb:-))tehát nekem tényleg bejött ez a "csoda" nekem nem főzte meg a tojikat igaz nem is volt benne 6 lázmérő mer 4 páramérő stb!!!!!
Hat igen....tenyleg roman csoda...de az az igazsag hogy orulok hogy van ez is...:P,mivel azt sem tudtam honnan kerjek hirtelen egy keltetot...hat eleg fapados,de remelem jo lesz
Ez az amit mondtam,hogy nem tettem ra teljesen a tetejet,hanem mivel sokszogu,igy resek maradtak,es azon eleg jo a homerseklet...En remelem te is latod,de ez 36,5 fok korul van...igy nez ki belulrol...:P
Keltetésem befejeződött már tegnap reggelre. 90db tojásból 63db jutott el addig, hogy megtörje a héjjat, ebből szép lassan kihullott 10db. A legtöbb befulladás és alacsony páratartalom miatt, de volt olyan ami szimpla alváskényszerem miatt sült meg. :S Sajnos vagy idős, vagy túl fiatal tyúkoktól szedtem össze a tojást, ezért némelyik héjja, mint a beton olyan kemény volt. Persze volt olyan aminek a héllyát körbe le kellett csipkednem, de a csipesz is alig akarta törni. Jövőre a doboz keltetővel (amihez nincs semmi papír) próbálkozok ahol a bujtatásos technikát kell alkalmaznom.
A lényeg : KÖSZÖNÖM MINDENKINEK AKI SEGÍTETT, NÉLKÜLÜK NEM SIKERÜLHETETT VOLNA (még ez az aránylag rossz kelési% se)!
mint pl papamaci 1910-es hozzászólásában a képeknél is alul van egy ventilátor és lent a víz is. igy szerenénk be a ventilátort mi is akkor jó lenne? a 150 literes fagyasztó kb milyen magas?
de akkor ezt a külső keringető csöves megoldást fel lehet váltani egy alulra beszerelt ventilátorral is? a mi felfelé fajtja a levegőt? a fűtőtest ventilátora pedig lefelé?
A párologtató edényt legalulra kell tenni és egy nagyobb méretű hűtőbe alulra is kell szerelni egy ventillátort, mert a fűtőtest melletti nem keveri az egész légteret. Egy sima tálca "automata" párologtató, de a páratartalom mérése és szabályzása nem egyszerű feladat, egy ilyen berendezés nem olcsó! Háztáji keltetésre egy egyszerű páramérő is megteszi és a ferde aljú párologtató edény, azzal elég jól kézben lehet tartani a páratartalmat.
a vizet a fűtőegység közelébe kell elhelyezni? vagyis ha és felülre teszem a fűtőegységet akkor alá kell tennem a vizet és az alá mehetnek a tálcák a tojásokkal. az alján ha lenne egy ventilátor akkor az visszafordítaná belül a levegőt, szóval maga a román keltető tetéjében lévő ventilátor és az alsó ventilátor megoldaná a gépben a meleg levegő keringtetését?
E-mailban írjátok már meg a dolgokat. Köszönöm!
150 l-es hőtőnél nagyobba is lehet szerelni a román keltető tetején fűtő egységnek?
okés! Apu kérdezi, hogy az is lehet megoldás, ha a belső térbe alulra valahová beszerel az ember egy kisebb ventilátort? Pl a legaljára középre? És ha igen akkor kb mekkora ventilátor szükséges?
Halika nekem ma 3 hetesek és tegnap engedtem ki őket ezek keltetősek de van velük kotlós akinek a csibéji 2 hetesek szóval erzd ki őket lassan te is:-)Mondjuk ma kitettem 1 másik kotlóst a 6 db csibuszával akik 3naposak de nagyon erősek víz meg táp van mind a 2 csapatnál!!
Most 2 hetesek a pipik minden a legnagyobb rendbe,kivéve 1-et ő is jól van csak a hasa alatt meg abegyénél tiszta kopott a toll.Nem csipkedik egymást és a közérzete is jó eszik iszik minden rendbe csak nemtudom mitől van csak ennek az egynek ha van ötletetek léci osszátok meg velem.
És még egy kérdésem van mikor mehetnének ki a szabadba először csak nappalra gondolok aztán kicsit késöbb pár hétre rá az éjszakázást is meg lehetne kezdeni .
Ha ilyen melegek lesznek márpedig azt ígérik az időjósok szerintem nappalra lassan ki lehet őket tenni és estére behozni.
Hello! Nekem kéne automata hőfokszabályzó és automata párologtató valamint pára és hőmérő, hol lehet őket megrendelni? Tudom hogy már párszor le lettek írva, de hátha tud valaki valami új helyet ahonnan be lehet szerezni ahol jót küldenek, vagy ahonnan ne rendeljek mert bizonytalan a működése.
Én a képen látható digitális hőmérőben nem bíznék, szerezz egy keltetőhőmérőt, az biztos, hogy pontos. E-mailben küldöm, hogy hol lehet venni, én is ott vettem.