egyébként viszont szerintem nem ösztönösen, legalábbis amin ösztönt szokás érteni
továbbá minek neki olyan ösztön hogy hol van az én fülem???
ez az ego a testben vmi vicc lehet kb olyan mint amit pár éve az IPM-be olvastam - bár nem annak szánták - miszerint ha elekrtomosan stimuláljuk a homloklebenyt mindenkinek túlvilági v nem evilági látomasai v milyei lesznek
tehát szól a cikk azt továbbra sem állíthatjuk tudományosan hogy van isten de ha van a homloklebenyben lakik
“A new employee was habitually late. Finally, the foreman called him in. Don't you know what time we go to work here? he shouted. No, sir, was the reply, I haven't been able to figure it out yet, because the rest of you are already here.”
“Cheerfulness is among the most laudable virtues. It is good for your mind, it is good for your health. It helps to win success. It gains you the goodwill and friendship of others.”
"legalább 10 percig mosolyszünet volt, ami azonban erre fele oly ritka,,,hogy már egyenesen jól esett:-))))))))))))))"
Nagyobb bajotok sose legyen /egymással se/.:)
"kiókumulál"
Hát az is lehet, hogy ezt csak elírtad, miközben épp lándzsát törtél a szépség, a játék, a szavak, meg a szimbóleumok mellett, - de úgy megörültem neki..:)
erre aszondom: van a fejlettségnek olyan foka mikor vki még nem tudja mi a jó-rossz (pl gyermek), van olyan foka mikor már tudja, és feltételezem még efölött is van vmi...
na hát én így értem magam...de hogy a kedves szerző(k) is erre gondoltak-e?
abban is biztos vagyok:-) de sose tudni hátha pl Te jobban tudod...
legalább annyit mondj fenti okfejtés teljesen téves-e:-)??
"Miért nem lehet egyértelmüen fogalmazni, hogy a szavak kizárólag azt fejezzék ki, pontosan azt, amit tartalmaznak?"
bocs hogy belekotyogok már megint
egyértelműen egyértelmű dolgokat lehet kifejezni, így pl eldöntendő kérdésre egyértelműen lehet válaszoni igennel v nemmel
a nyelv hatékonysága nem 100%, (ld. erről a Bábeli zűrzavar)
pl Beethowen a sors szimfóniáját pontos tartalom szerint 0-ra és 1-re is kódolhatta volna
szerintem az valahogy nem lenne ugyanaz...
szóval pl a biblia amellett hogy a lélek által kiókumulálható ismereteket kommunikál, mellesleg SZÉP
ettől még persze teljesen rendben, ha vki azt mondja inkább egyértelmű és pontos legyen mint szép, amíg ezt nem kritikának szánja
mellesleg ha nem lenne szép még ennyien sem olvasnák
a lélek is megismeri a világot - nem csak a test és az ego-, mely ismeretet, tapasztalatot, tudást szimbólumok útján közöl (ld pl gyermek rajzok), nem azért mert nem akar "egyértelmű" lenni, hanem mert így tud kommunikálni, mellesleg pedig a vevő azért nem érti ezt esetleg, mert egojával közelít nem pedig lelkével, aki viszont érti...annak teljesen egyértelmű
az úgymond egyéretelmű - logika - , amit végül is hiányolsz, az ego sajátja
a lélek pedig ezt meghaladó vmi:-)) tehát azt egyebekben magába foglalja
továbbá ha megengeded, ha a Biblia nem egyértelmű - nekem sem az teljes terjedelmében - akkor fel lehet(kell) nőni hozzá
amit írsz az olyan mintha vki azt mondaná miért nem alacsonyabb a himalája, pedig akkor mindenki fel tudna rá mászni
KAL, soha nem értettem semmiféle tolvajnyelvhez, és ez eddig engemet soha semmiben nem akadályozott. Vállalom hogy nem értek bizonyos tolvajnyelveket, sem ezt, sem sok másfajtát. Talán ezért nem vagyok igazán a világra való :-) Én csak mondom/irom amit kaptam, s ha a tolvajnyelveket nem használom, mégis akad, aki megérti a szavaimat :-)
KAL! Isten (vagy aminek éppen nevezed) szeretete a lélegzetben kell hogy legyen. Ha ezen felül benne van az elsôs iskola tankönyvben, meg az Oszovetségben is, az már ráadás. Mondom, a füszálra is ezzel kellene nézni, meg a kalapácsra is, mindenre, amivel kapcsolatba kerülünk.
Akkor tehát csak egy, az itt-és-most-ban már elkoptattott szóról van szó, félelem, mely inkább bölcsesség a Teremtésrôl. REndben! AZONBAN ezt nem minden ember tudja! Ettôl a tolvajnyelvtôl az egyszerü ember félni kezd és félelmében elkezd kapkodni, imákat mormolni, bolond módra egyfolytában meditálni, elhiszi hogy létezik a világ, vagy hogy nem létezik és mind e közben elvész a gyermek a sok bábakéz alatt... Miért nem lehet egyértelmüen fogalmazni, hogy a szavak kizárólag azt fejezzék ki, pontosan azt, amit tartalmaznak? Minek ez a sok ködösités? Zsargon és tolvajnyelv. Kedves KAL! Könyörgöm probálj engem megérteni! A padsorokban ott ül a tanulatlan ember meg a harom diplomás is. És a diplomás nem fogja érteni Isten üzenetét, hanem épp a zsargon vagy tolvajnyelv jópofasága fölött fog mélázni. A tanulatlannak talán szavak sem kellenek...
Oszovetségnek tekintem a szellemet hordozó ember életét, minden megnyilvánulását a tüzkeresztségig. Amikor az Uj Ember megjelenik, akkortól kezdôdik az Emberben az Ujszövetség. Az Oszovetség nem történelemkönyv, s az Ujszövetség sem. Olyan szimbólumok leirása, melyet az Ember-nek önmagában kell megvalósitania. Ezért nem sok köze van a zsidóság történelméhez. Ha visszanézed, soha életemben nem tettem emlitést a zsidóságról. Sem történelmi, sem vallási vonatkozásban. Pedig több évig tanulmányoztam ôket, sôt legfontosabb könyveiket is elolvastam. Mégis! Nem fogom eltitkolni, a zsidó vallást pusztán egynek tartom a sok között. Nem többnek, s nem kevesebbnek. Egy szín a palettán, melynek a világon semmi privilégiuma nincs a többi mellett ebben a Teremtésben. Csak annyira kelti fel a figyelmemet az összetartásuk, vagy széthuzásuk, lázadásuk mint a többieké. Amint kilépsz egy ország kereteibôl, azonnal szembe találod magad sok hasonló lázadó bagázzsal kint a világban. Tehát ebben sem különböznek másoktól. Emberek! Akik megpróbálják kiélni, megélni ami bennük van. Többször elképzeltem már, hogy mi volna törvények nélkül a Földön. Káosz, vérfürdô. S mi végbôl? Csak mert mindenki megpróbálja kiélni a fajtáját saját csillagzata alatt.
Hmmmm.... tul messzire mentem most, s csak szavakat tüzdelek, utalok, igazán kifejteni mindezt oldalszámba menne.
Ezekkel a szójátékokra akkor, amikor a Létezés egészérôl van szót, nem tudok odafigyelni... ez játék :-) amiben persze szótanilag mindig lehet valami emberi játék-igazságot találni...
Elnézést ha hosszu lett :-) Nagyon szeretek Veled beszélgetni :-)
tudod, mit tudok, no hál Istennek egyre kevesebbet... ne is kérdezz mert csak dagadok mint a kisgömböc, amibe nem beletörik a bicska, hanem felhasítja. (atyamáriaúrjézus, ez aztán a jelképhalmozás, esetleg hámozás, de ezt a gb. jobban tudja)