Úgy éreztem, szükség van még itt egy új fórumra amely egyik legkedveltebb gyümölcsünkkel a nemes és még nagyobb hírnévre hivatott igazi Magyar csemegeszőlővel foglalkozik.
Szerintem vénuszt ültessél árnyékolónak, örökösen hálás eszel a tanácsomért .Óriási levelei pirosodnak,magnélküli,ízre hasonló az otellóra, bőven terem ,rezisztens minden betegségre, és ami a legfontosabb és mindenki átka ,nem bántják a darazsak.
Most olvasva egy kicsit visszább a fórumba,nem kioktatásképen de neked oltott veszőt szabad csak venni,Amit találsz a szőlőnemesítőknél az interneten rendelhetsz.A vesszöket meg az oltással való bajlódást azt hagyd meg az elvakult fanoknak mint én,akik a siker és a kudarc hálójába vannak gubancolódva.
Kedves Woodruff! Ha elkezded a metszést szivesen vennék tőled vesszőket(érte megyek). Mivel sajnos cserealapom nincs,ezért inkább kifizetem. Gondolom ha Te új fajtát szeretnél,akkor neked is pénzért adják.
Ne haragudj rám,de nem eladó,de ímélen megbeszélhetünk találkozót Budapesten, szívesen cserélek vagy ajándékozok bárkinek kb még egy két hónap míg metszem.
Benéztem ide is.:) Ámulok-bámulok.. csodálkozom.:) Szeretjük a szőlőt,szerencsére most olyan helyre költöztünk ahol van. Sajnos csak borszőlő,s kevés aprószemű csemege. Szolnok közelében szivesen vennék nagyszemű finom szőlő oltóvesszőt. Esetleg Kecskemét környékén. Köszönöm előre is!
Nekem a levágott vesszők nem képviselnek értéket ,utána dobom ki,amelyikkel becsaptak azt is, vagyis átoltom, de nem adnám tovább, és engem nyomokban sem lehet a SZŐLŐSZEM-hez hasonlítani .Csak azokat írom le amik egy kicsit különlegesek,ültetési sorrendbe,nem pedig érési sorrendben.Utána rákérdezhetsz,elmondom a véleményem.Inkább fonetikusan, most nem keresgélem az előállító által adott nyelvtani nevét. szultana,szuperior szed,kardinal,opus,suzi,emperor,kismis lucisttüj,kismis moldavszij,milenium,kismis irtias,kismis szogdiana,eorl sugar,crimson sedles, tomtson sedles,rubiking sedles,red flame sedles,néró,viktória,red glób,itália,palatina,moldova, horti miklósné,ribien,kozma pálné,danam,japán izabella,guzal kara,dzsandzsal kara,vénusz,caxao,muscat,ada,fanni,éva,roza menna di vacca,kioho,teréz,helikon muskotély,melinda,lidi,klára,sarolta,popi-magnélküli,árkádia,jupiter,rizamat,heliotrop,albert rolyal,vosztorg,lubik piros,sába királynője,anna ,negra,flóra,diamant,csillag muskotály,korai ropogós,dokacsevüj,krizso nikovüj,dunavska lazúr,pleven.
woordruff:légy szi , érési idő szakaszonként az általad legjobbaknak ítélt fajtákat tedd már közzé,/ júli, aug, szept, okt,/ köszönöm szépen a többiek nevében is.
Most van itt az oltvány szőlővesszők szedésének, cseréjének ideje ,nekem 80 fajta van, 3 japán ,szeretnék több japánhoz jutni, ha valaki cserélne keressen meg Budapesten priviben , (b.muci@freemail.hu).
Házi kerti körülmények között valaki nekiállt már szőlőt metszeni? Itt az Alpokalján a Kőszegi hegyen és egy kicsit odébb, a Sághegyen is már hetek óta metszenek, az újság is többször közölt róla cikkeket...
Szőlőszem (is) osztott meg itt korábban pár oldalt, ahol be lehet szerezni európai nemesítésű, -20-25°C fagyállóságú darabokat, elég nagy bogyómérettel, álljon is itt egy-két példa:
Én nagyon régen vagy tíz éve vettem valahol nem ekkora de majdnem ekkora szemű csemegeszőlőt, megszedtem a magját, elvetettem, ki is kelt elégszépen de arra nem gondoltam hogy a tél elviszi... :) Mind kifagyott, pedig be is takartam rendesen.
Ezt az oldalt az előzményekben egy kedves Fórumtárs osztotta meg,köszönet érte,erről az oldalról a beszerzése a fajtáknak időigényes,finom megfogalmazásban
Zöldbe-fás oltáshoz keresek Vénusz csemegeszőlőt ha valaki tud küldeni kérem jelezze itt a fórumon vagy e-mail címen. Természetesen a posta költséget Én fizetem.