Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.05.20 0 0 1974
Nem haragszok.
De nem értem hogy a lustaságomnak mi köze a leírtakhoz :P fapeter írta hogy olvassak vissza felét kb visszaolvastam és utána meg hallgattam miket írtatok de az eredményen nem változtatott: tudom miről volt eddig szó.
Igen nagyon sokat segítettetek mert már össze tudok rakni naggyából egy gépet ami talán működik is.
Nem várom a sültgalambot de mostanában nem sok időm van, és most gyüjtöm be a tudást a segítségetekkel, és ha kész lesz az akváriumfedő és a nyúlház egyből tudjam kezdeni a keltető építését. :)
Hát nem tudom, hogy én kivel voltam bunkó de bocsánat érte.
Előzmény: papamaci326 (1970)
csibecsősz Creative Commons License 2009.05.20 0 0 1973
Egy ideje én is a topicot bámulom már csak azért kapcsolom be a gépet hogy a topicot bámuljam.:D Nekem is van egy román keltetetöm meg egy saját készitésü. Nekem nagyon teccik a topic ezért egy este rászántam magam, hogy elolvasom az elejétöl az egészet , sok érdekes dolgot olvastam itt és laccott is a kelési arányomon is (eddig az elsön 50böl 40).MEG KÉREM AZOKAT AZ EMBEREKET AKIKNEK NEMTECCIK A TOPIC az inkább menjen el és ne irjon OFF ba és tanuljon meg olvasni :Keltetőgép építés és keltetéstechnológia a cim és nem valami reklám francc . fapeternek joga van bárkinek megmondani a véleménzét hisz övé a topic.:D:)))
Előzmény: Törölt nick (1967)
Botiati Creative Commons License 2009.05.20 0 0 1972
ja elfelejetettem kerdezni,hogy hany napos tojasokat tettel vizbe?
Az enyem most 20 napja vana keltetobe
Előzmény: jozsa.i (1964)
Botiati Creative Commons License 2009.05.20 0 0 1971
Koszonom a velmenyedet,de nalam nem tudom a kepeket lent lattad-e,de a keltetogep nincs teljesen lecsukva..:),mivel a fokot csak igy tudom szabalyozni...

en eddig toltottem vizet azert,hogy ne legyen nagyon szaraz a levego,mert az a ventilator szerintem nagyon szaritja a levegot...persze amiatt hogy nics lecsukva teljesen...

Szerinted folytassam a viztoltest?,vagy hagyjam abba teljesen?
Ja amugy eleg gyakori a forgatas,mert naponta min 4x meg van forgatva....
Előzmény: jozsa.i (1964)
papamaci326 Creative Commons License 2009.05.20 0 0 1970
Ne haragudj, de azt hiszem nem Faper írásával illetve a kérésével van a gond, hanem te érted félre.Azt hiszem éppen te voltál aki nem vissza olvasót ha nem azt is inkább fel olvastattad egy szöveg felismerő programmal.
Igen abban igazad van hogy bárki jöhet segítségért. Azt hiszem te is kaptál, vagyis próbáltunk segíteni, de a sült galambot ne várd!
A hozászolásod második része az azt hiszem az rád is érvényes!
Amikor elsőnek kérdeztél akkor szimpatikusnak találtalak, de azután nagyot csalódtam benned.
"Bocs hogy kimondom amit gondolok de remélem nem vagyok egyedül, és kicsit elgondolkozol ezen."

Bocs az OFF-ért. Részemről befejeztem.
Előzmény: Törölt nick (1965)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.20 0 0 1969
Bocs de nem az oldalt kritizáltam azzal nincs semmi baj és gratulálok fapeternek hogy megcsinálta. De mintha már találkoztam volna itt, más eladó dolgokkal is.

Oké értem de ezt emberibb módon is lehet közölni.

Ja és remélem nem bántottam meg senkit :)
Előzmény: Törölt nick (1967)
jozsa.i Creative Commons License 2009.05.20 0 0 1968

Eddig még soha nem írtam , csak olvasgattam.Miért kell állandóan a másikat fikázni? Szerintem a fórum célja a saját tapasztalatok megosztása másokkal, mert hisz az okos ember más kárán tanul. Nem szeretnék senkit megbántani, de mennyire etikus az általam árusított gépet reklámozni MINDEN fórumon? Mindenki örül, ha egy keltetés sikeres. De miért kell a gép típusát is odaírni mindenhová? A kelési arányokról pedig annyit, hogy messziről jött ember...Én is keltethetek 100%osan, ha az érdekem azt diktálja, és senki nem tud ellenőrizni...Na ennyi.Ismét visszavonulok a hallgatás homályába...

Törölt nick Creative Commons License 2009.05.20 0 0 1967
Azért ha te nem vetted a bátorságot, h megcsináld ezt a topicot, akkor miért kritizálod azt aki megcsinálta ? Szerintem te is magadtól jöttél ide, nem pedig menetjegyet váltottál.......
Igen ez egy olyan topic ahol segítünk egymáson, és mások hibáiból tanulunk. De tényleg szükségtelen ezt a qrva román redvát erőltetni ! Aki meg árulja az ne itt reklámozza !
Lehet én sem értem már ezen a poént ! Elmondanád hol van benne ?

Egyébként meg ha ez a "Buhera" topic akkor miért itt kell valakinek az igazát győzködni, h milyen fasza a kis compact gép ? Ok rendben felfogtuk, de már ELÉG !
Igazán vehetné a bátorságot az is aki árulja, vagy aki veszi de reklamál, hogy nyitnak egy "Román csoda" Vagy akármilyen topicot, és nem ezt szennyezzük már.
Így csak elsiklunk a lényeges, és fontos dolgok mellett ! Nem veszitek észre, h amint elkezdődött itt is a Román mizéria, azóta megállt az élet. Akik valóban a fórum "szíve-motorjai" azok meg nem is jutnak szóhoz, mert nem megy más itt se !

Jó lenne végre itt befejezni, és csak ha valakinek építő jellegű, illetve e hibakijavítású ötlete van ezzel a trágyával kapcsolatban, akkor azzal bombázná szét az oldalt, mert ez EZÉRT van.

Ja és azért nem haragudni kell egymásra, mert a nézeteitek különböznek. Ezért jó a vita, mert az csak csiszolja a megoldás gyökerét !

UI: Nem akartam senkit se sértegetni, remélem ez azért le jött !
microdrive Creative Commons License 2009.05.20 0 0 1966
nem vagy egyedül !
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.20 0 0 1965
Csak mert nem érted a viccet, nem kell egyből felkapni a vizet.
Egyébként szerintem ez egy olyan fórum ahova bárki jöhet és kérdezhet, de lehet hogy tévedek, és csak mert a te fejedből pattant ki hogy csinálj egy ilyen fórumot nem kéne így beszélned másokkal.
Amikor elsőnek válaszoltál a hozzászólásomra akkor szimpatikusnak találtalak, de azután nagyot csalódtam benned.
Bocs hogy kimondom amit gondolok de remélem nem vagyok egyedül, és kicsit elgondolkozol ezen.
Előzmény: fapeter (1958)
jozsa.i Creative Commons License 2009.05.20 0 0 1964
Hát nem akarlak elkeseríteni, de én tavaly próbálkoztam asztali géppel emut keltetni...Az egyik gépben a 14 tojásból egy kelt, a másikban 24 ből kettő...Midkét gép tárnoki volt. A kakas ugyanezekből a tojásokból 10 ből hetet kikeltett...Nem látom a gépedben a vízcsatornák állapotát, de ugye tudod, hogy az emu keltetésekor nem szabad feltölteni?(legalábbis én ezt tudtam lenyomozni).A vizes módszer beválhat, csak tedd a tojász műanyag zacskóba(hogy ne érje víz), és így lubickoltasd meg kb.kézmeleg vízben.Nekem tavaly bejött, tutira jelezte az élő csibéket.Amúgy a a sűrű forgatás lehet valszeg a sikeres keltetés nyitja, legalábbis a kakasom tavaly igen sűrűn forgatott.
Előzmény: Botiati (1960)
zozo72 Creative Commons License 2009.05.20 0 0 1963

Gyula! Engem érdekelne a gép. Légyszí írj elérhetőséget!

Köszi!

Zoli

Előzmény: gyula.uw (1948)
fapeter Creative Commons License 2009.05.20 0 0 1962

hát, a szívhanghoz nem tudok hozzászólni! :-D

az emuembriónak nagyobb a tömege, tehát a mozgásának az egyenes asztalon is látszania kell! vizes próbát nem alkalmaztam, futómadaraknál nem is javasolnám.

nemtudom, lenne-e negatív következménye!

a 20. nap kevesebb, mint a félidö...    türelem! ...

Terméketlen tojásban is hasonló a tömegveszteség, mivel azt nem az embrió jelenléte, hanem a tojáshéj porózussága, és a keltetötér relatív relatív páratartalma határozza meg.

capricorn18 Creative Commons License 2009.05.20 0 0 1961
ezt a vizes edényes dolgot mi is alkalmazzuk mindig. és nagyon jól bejön. Hát ha már elhalt volna benne akkor nem csökkenne a súlya szerintem. Én tv-ben láttam emutojást és ott úgy csinálták, hogy letették azstalra a tojást s tettek a tetejére egy szál spagettit úgy hogy megálljon rajta és ha mozog a kis emu akkor megmozdul a spagetti és le is eshet

hány napra kel a kis emu?
Botiati Creative Commons License 2009.05.20 0 0 1960
nem latom meg a mogzgast,de egy gyenge szivhagot hallok sztetoszkoppal...ja es remelem nem a fulem cseng...

ja van egy kerdesem...nagymamam mindig amikor mar keltek a csirkek,s nem tudta hogy van-e benne,az atvilagitas helyett az utolso napokba,tett egy talba langyos vizet,es abba beleteve latta hogy mozog-e a tojas...

Azt szeretnem megkerdezni,ha mondjuk en is beletennem,akkor lenne valami baj?

Most 20. keltetesi napon tartunk...

Ja es meg azt kerdeznem meg,hogy ha mondjuk nem elne az embri,vagy nem volna semmi benne,akkor is ilyen szabalyos sulyvesztes lenne?
Előzmény: fapeter (1959)
fapeter Creative Commons License 2009.05.20 0 0 1959

Szia!

A napi másfél grammos tömegcsökkenés "környéke" elfogadható,

a 36.5 keltetési hömérséklet is megfelelö.

Most hányadik napnál tart a keltetés?

ha pár percre kiteszed a sima asztalra, nem mozog?

vagy ha a kezedben tartod, érzel benne mozgást?

ha nem mozog, rázni akkor sem szabad!!

Előzmény: Botiati (1929)
fapeter Creative Commons License 2009.05.20 0 0 1958

Elnézést ha megzavartam a buherálós topicot!!

Lehet hogy nincs ilyen szép dobozuk, de a höszigetelésük többszörose a "csodának", ezáltal energiafelhasználásauk is kedvezöbb, és a keltetési paraméterek többsége a felhasználó szabad akaratából módosítható.

Szerintem a gépeink használhatósága magáért beszél, köszönjük, ha nem reklámozol többet itt olyan gépet, ami egyébként is nagyon szük korlátok között "használható" keltetésre...

Mint már írtam, szégyen egy olyan dobozt keltetönek nevezni, amiben meleg van!!

Előzmény: Barbika25 (1955)
fapeter Creative Commons License 2009.05.20 0 0 1957

Botiati!

ha valamelyik hozzászóláshoz kapcsolódik az aktuális hozzászólásod, akkor

az adott hozzászólás "válasz" linkjére kattintva ez a többiek számári is nyílvánvalóvá tehetö, nem új hozzászóláskánt kell azt megírnod, és akkor senki nem érti a hozzászólások láncolódását!! ...mert nincs nekik...

Előzmény: Botiati (1956)
Botiati Creative Commons License 2009.05.20 0 0 1956
Fapeter....hat nem tudom en nem latom-e,de nemigazan reagaltad le az amit irtam,illetve a kepeket amiket feltettem az emukeltetessel kapcsolatban....

Varom az informaciot...:)
Barbika25 Creative Commons License 2009.05.20 0 0 1955

Nem éreztem én semmit de nem jövök már mert minden ok nálam és nem kampányolok :-))Elnézést ha megzavartam a buherálós topicot!!

Előzmény: fapeter (1954)
fapeter Creative Commons License 2009.05.19 0 0 1954

elege?? miért lenne??

csak befejezhetnéd már a kampányhadjáratod a "román csoda" mellett, hiszen a topic házi készítésű berendezésekről szól, nem valami ipari hulladék reklámozásáról.

szóval, ha valaki gyári keltetőt vásárolt, keresse meg a gyártót, és a megfelelő felületen folytassák le a beszélgetéseiket. NE ITT!

ha a kérdést feltetted, ebből valamit már érezned kellett!

Előzmény: Barbika25 (1953)
Barbika25 Creative Commons License 2009.05.19 0 0 1953
Ugye senkinek sincs elege belőlem??:_DDD nyugtassatok meg !!
Barbika25 Creative Commons License 2009.05.19 0 0 1952

Köszönön a képeket arik vagytok :-)) 46 db jó tojim van akkor!a román csodában!!!ebből 3 db már kitörte a héjjat!!!

vidékipupák Creative Commons License 2009.05.19 0 0 1951
Vettem egy hajlított keltetőhőmérőt és kifúrtam a gép elejét, a tojások felett kb. 1 centiméterrel. Ide raktam be a hőmérőt, itt mértem a 37,8 fokot. ez csak akkor változott meg, amikor kinyitottam, de 10-15 másodperccel később ez mindig beállt, ez alatt a tojás nem tud felmelegedni, de nekem még soha nem ment feljebb, mint 38,5 fok, az is csak akkor, mikor visszacsuktam, ugyanis az elektronika bekapcsolja a fűtést nyilván nagyobb teljesítménnyel, és a felmelegedett fűtőtest miatt nyilván egy kis hőlengés tapasztalható. De azt tudni kell, hogy a termisztor a fűtőtest mellett van, és az ott levő hőt méri, a ventillátor pedig nem közvetlenül a fűtőtestről fújja a levegőt, hanem keveri, így ez a hő nem éri a tojásokat. A higanyos hőmérő ekkor is csak 0,2 fok hőemelkedést mutatott, pedig annak is van hőtehetetlensége. A tojás tömege többszöröse a higanyos hőmérőnek, rosszabb a hővezetése, így az még kevésbé érzi a hőingadozást. Mindenesetre mellékelek néhány adatot, a kétségbeesés elkerülésére. Szerző: Gergely Béla
Előzmény: skolikagi (1950)
skolikagi Creative Commons License 2009.05.19 0 0 1950

Ezt a hőmérséklet-ingadozást a gép külső hőmérője méri vagy bent méred a tojások alatt fölött, között?

Mert a gép hőmérője nekem is 37,9-38,1 között mutatja állandóan, csak az a bibi, hogy bent nem ennyi van.

Bent attól függően hogy hova teszed a hőmérőt lehet akár 42 fok is.

De ha nem így lenne, nem lenne jó az amit a belülre tett hőmérő mutat, akkor sem lenne jó a kelés szempontjából az 1-21 napig tartó 38 fokos átlaghőmérséklet.

Legalábbis azok akik nálam jobban értenek a keltetéshez, ezt mondják.

Nélam ha 10 percig szellőztetek, akkor a külső hőmérő 22-25 fokot mutat.

Másodpercre az időt nem mérem, és tizedpontosságra a hőt nem tudom mérni.

Hidd el és ezt bizonyítani is tudom- nem kell több százeres egy megbízható géphez!

És nem kell ezermesternek lennie az embernek hogy egy ilyet tudjon építeni.

Egy picivel többet kell rááldozni, mint 18+postaköltség, és máris van egy  megbízható géped.

Ezt én és rajtam kivül még több- jelen ismereteim szerint 8-10 ember- vallja, aki evvel befürdött.

Csak ők nem írogatnak a fórumokra, hanem próbálnak túladni rajta.

Vagy felhasználják az alkatrészeket...már ami használható belőle.

Mindezek után még mindig hajlandó vagyok elfogadni, hogy csak annak a 8-10 embernek, és Krisznek és nekem nem vált be, lehet hogy ez egy gyári hibás széria, mintahogy bármilyen készüléknél előfordulhat a selejt.

Csak az a bibi -de ez is az én hülyeségem- hogy ha a plmashine-nál vásárolok keltetőgépet, vagy az Elektromarktban valamit, ott vissza lehet vinni, ha nem megfelelően működik.

Megnézik, átvizsgálják, és kiderül, hogy én vagyok a balfék, vagy a gép selejtes.

Itt sajnos ez a lehetőség nem adott.

Előzmény: vidékipupák (1945)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.19 0 0 1949
Nekem kéne automata hőfokszabályzó és automata párologtató valamint pára és hőmérő, hol lehet őket megrendelni? Tudna valaki segíteni?
Tudom hogy már párszor le lettek írva, de hátha tud valaki valami új helyet ahonnan be lehet szerezni ahol jót küldenek, vagy ahonnan ne rendeljek mert bizonytalan a működése.
gyula.uw Creative Commons License 2009.05.19 0 0 1948
Helló szerbusztok sziasztok ..

Gyerekek van egy házi készítésű étermembrános keltetőgépen eladó!!
A gép 0.5 tízed Celsius fok pontossággal kapcsolja ki és be a fűtést.
A gép tökéletes pontossággal működik utoljára 156 db tojásból 121 db kelt ki (20 darab nem volt megtermékenyítve), 4 tálcára összesen 168 db csirke tojás fér .
A levegő keringést egy nagy ventilátor és 2 db kis pc ventilátor biztosítja .
A fűtést 2 db porcelán foglalatba helyezhető hagyományos izzó látja el
A 4 tálcát egy mozdulattal egyszerre lehet egy karral át fordítani !!
Az ajtó nyílásra egy dupla üvegezésű 4mm -es ablak van építve, (nem párásodik szakszerűen le van szigetelve) így folyamatosan tudjuk követni a kelést !
A keltető 1 db könyökhőmérővel és egy páratartalom merővel van el látva "a digitális hőmérő nem tartozéka a gépnek az plusz 6 000 ft"
A keltetőgépem anyag költsége amikor össze állítottam kb 2 hónapja nem kevesebb mint 22 000 forint volt ,,nem számolva még a ráfordítót időmet és energiát :-))
Most is van a gépbe tojás pontosan 168db a jövőhetén kel hogy keljenek a csibék 25.-én és 30.-án
A keltetőgép részletes építését folyamatosan illusztráltam a fórumban .

A keltetőgép ára 30 000 Forint, ha valakit érdekel akkor jelezze !
vidékipupák Creative Commons License 2009.05.19 0 0 1947

Ez még jobb, tyúkbébi "becsomagolva" két nappal kibújás előtt. Szerző: Gergely Béla

még a fenekén van a szikzacskó.
Előzmény: Barbika25 (1942)
vidékipupák Creative Commons License 2009.05.19 0 0 1946
Íme egy kép, de hogy ezt tojáshéjon keresztül látod-e, azt kétlem! Azért ne törd fel!
Előzmény: Barbika25 (1942)
vidékipupák Creative Commons License 2009.05.19 0 0 1945

A hozzászólásokban szereplő román keltető nem tartozik a csúcstechnikához, mindenesetre ami nekem van (kettő darab) mind a kettő 0,1 (nullaegészegytized) fokon belül tartja a hőmérsékletet, mindaddig, amíg ki nem nyitom. De azt még egy több százezer forintos keltető sem tudja, hogy nyitott állapotban is tartsa a hőfokot. Én állítom, hogy ennyi pénzért jelenleg ez a leg megbízhatóbb, bár a víz utántöltése macerás. Mindenesetre, ha a keltetőt naponta egyszer-kétszer szellőztetni kell és akkor öt fokot csökken a tojások hőmérséklete, ez nemhogy nem árt, hanem kimondottan jó, mert a tojásban levő levegő térfogatváltozása elősegíti a légcserét a tojásban. A napi kétszeri hűtést sem szabad elfelejteni, mert különben nem kap oxigént az embrió, ugyanis a sejtosztódáshoz arra is szükség van. Abban a pillanatban ahogy megjelennek a vérerek a tojásban, a vérben lévő hemoglobinnak oxigént kell szállítani, különben nem funkcionál a vörösvértest, ezért elpusztul és vele az embrió.

Akinek ez nem felel meg, az több magyar gyártó közül válogathat olyat, amiben a páratartalmat, hőmérsékletet, szellőztetést, forgatást egy processzor végzi, minden fajta tojásra programozhatóan, csupán meg kell fizetni, bár néhány százezerből kijön, megéri az az 50-100 csibe kikeltetése a háztájiba! De magunk is nekiállhatunk, csak idő, energia és pénz kérdése!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!