Nekem is volt kutyám amíg meg nem halt, ő pl. jobban szerette a macskakaját mint a kutyakaját, megjegyzem annak az illata is jobb volt mint a kutyakajának ami olyan büdös, hogy csodálom a kutyákat akik megeszik egyáltalán.
a csirkemáj a legolcsóbb húsféle, én is adok a kutyáknak, nem azzal lakatom jól őket, mert nem elég tápláló :) viszont zöldségfélét , gyümölcsöt is kapnak bőven.
Kistestű kutyánk van, nem kell neki sok csirkemáj (Pennyben vagy LIDL-ben veszem, ott mindig van friss és fagyasztott is), csirke -és pulykahúst magunknak szoktam készíteni, de a formázás után leeső nyesedéket mindig külön megfőzöm neki, répával, vagy borsóval, esetleg rizzsel.
Családunk hat tagú: 2 ember + 1 kutya + 3 macska. :-)
Én is főzök a kutyámnak, de nem mindegy mit. Nagyon szereti a csirkemájat, csirkemellet, pulykacombot! A száraz kutyaeledelt nem csípi (inkább a macskáktól lopkodna, ha hagynám), a nedves eledelt pedig csak akkor eszi meg, ha előtte egy ideig nem kap mást és "ráfanyalodik"! :-)
én meg a kutyakonzervnek nem vagyok híve, mivel víz itthon is van, a konzerv 80%-a víz. Gondolom Niki kutyái nem foglalkoznak a válogatóssággal, mert több kutya már nem válogatós, mivel falkában esznek, és az a mondás igaz, hogy "irigy kutya" :)
Tudom, van kutyám elég válogatós). Az olyan nagytestű kutyák, mint Niki kutyái naponta befalnak 1-1 kutyakonzervet, ami nem olcsó (gondolom nem a legócskábbat adja nekik), ezért gondoltam, hogy költséges a tartásuk. A "hússal tömni a kutyát" elvnek egyébként sem vagyok híve, pláne, ha meg sem főzik a csirkefejet, csirkelábat, mellcsontot (soha nem adnék ilyesmit a kutyámnak).
Megeszi a tápot is és vegyes táplálkozású, nem hinném, hogy naponta húsért megy a kutyáknak, hiszen az aggregátor, amivel az áramot is termeli, nem mindig működik egy hűtőszekrény miatt.
Nem szúrt szemet, csak a többi állat etetése -úgy gondolom- részben megoldható a mobilház körül lévő "birtokról", de a kutya húsevő, nem csaphatja ki a legelőre! ...és látva őket, jól vannak tartva!
Lovakat tart és lovasiskolát üzemeltet (nem tudom, ebből van-e annyi jövedelme, hogy magát eltartsa, mert van 3 nagy kutyája, azok is sokat kajálhatnak) és akkora területen lehet, hogy gazdálkodik is.
Pontosan így van! Zsoltnál ez volt a "próba", amellett, hogy kihasználta az alkalmat, előre tudta: ezt a lányt fogja hazaküldeni! Ugyanígy gondolkodott Misi gazda is, amikor elsőként a fogszabályzós kétgyerekes, "legledérebb" anyától vált meg!
Nem baj, nem kell, hogy egyet értsünk. Unalmas lenne az élet, ha mindenki egy véleményen lenne. :)
De jó, ha tudod, hogy nemigen szoktak a férfiak olyan asszonykára vágyni, aki seperc alatt bemászott az ölükbe. Persze becsúszhatnak egyéjszakás kalandok, míg az ember független, mindenkinek egészségére váljék, de a nagy összeborulás után nem szokták feleségül kérni a forróvérű hölgyikét.
A kutyaházat azért csinálta, hogy kedveskedjen Nikinek, mivel a másik srác elhívta Nikit sétálni.
Biztos más a forgatókönyvírók lelki világa, meg én sem vagyok gazdaasszony, de nekem bizonyára az esne jobban, ha segítene az istállót rendbe tenni, az állatokat ellátni és nem az, ha futkároznánk lobogó hajjal a réten.. és igen, a kutyaólat azért jobb ötletnek tartom, de vhogy nekem hiányzik, hogy lássam a jelentkezőkön, hogy tudják, hová jelentkeztek és legalább ők is el tudnák dönteni, hogy akarják vagy sem. Anyós se fogja állandóan hozni a vacsit az ételhordóban és az uborkát se fogja leszedni a menye helyett.
Vagy ez a cukrász fiú is úgy gondolja, hogy reggel elmegy, aztán ha este hazajön és hoz 3 krémest, akkor az rendben lesz..?
De lehet, hogy én értem félre ezt az egészet és a gazdák és a gazdasszony sem olyan embert keres, aki a mindennapokban ott lesz vele, hanem elég lesz, ha majd hetente-kéthetente találkoznak...
Az viszont durva, egyik helyen sem mutatják, hogy a leendő partnerek próbálnának a mindennapi munkába bekapcsolódni. Egész nap kutyát simogatni elég unalmas lehet.
Még nem láttam a tegnapi részt, de reklámszünetben átkapcsoltam és éppen akkor volt Nikinél a kutyaház "műszaki átadása" és elszállítása. Szerintem ez az "ausztrál" illene a gazdasszonyhoz külsőre és szorgalomra egyaránt, a lánynak is tetszik ahogy láttam!
Ezek a lányok csak szerepelni jöttek, meg vmi pénzügyileg stabil pasit találni. De azon nem gondolkodtak, hogy nekik egy olyan környezetbe kellene beilleszkedniük, ami nem csak a műkörmöshöz, szoliba járásról szól, hanem a kétkezi munkáról is.
Szerintem egyébként Balázshoz egyik lány sem passzol, de a gazda is annyira ügyetlenül mozog ebben a közegben. Ő sem biztos, hogy teljesen végiggondolta, mit jelent ez a forgatás.
A legjobban Zsolt kezeli a kamerát a maga beképzelt, bunkó módján. Az Enikő elküldését nem értettem, mert bár a lány egyáltalán nem illett bele abba a közegbe, de kellően nagyképű és flegma volt, tehát zsák és a foltja.
Az viszont durva, egyik helyen sem mutatják, hogy a leendő partnerek próbálnának a mindennapi munkába bekapcsolódni. Egész nap kutyát simogatni elég unalmas lehet.
Hát, kövezzetek meg, de nekem volt ebben egy kis népmesei próbatétel, a végén népmesei tanulsággal. Házasodni akar a király, kiválaszt három leányt. Az egyiket elviszi aratni, a lány elég ügyes. A másikat elviszi kaszálni, az is ügyeske. A harmadikat beviszi a kukoricásba. Döntés még nincs, de a harmadikat egyből hazaküldi. Mert ki az a bolond, aki feleségül vesz valakit, aki öt perc ismeretség után bemegy vele a kukoricásba?