ahogy írod.... nagyon ideje lenne, hogy román, magyar, délszláv, és minden, a térségben élő nép összefogjon, mert ugyanazon globális elnyomó és kiszipolyozó politika alatt szenvedünk mindannyian.... Elpusztítják, elszegényítik, romba döntik országainkat, földönfutóvá teszik népeinket... és mindannyiunk nyakán ugyanaz a jól megfizetett politikai réteg ül (korrupt, lezüllesztett rendőrséggel körítve), amely nyíltan, a pofánkba röhögve árusítja ki évek óta a nemzeti vagyont mindenütt, hogy aztán a zsebeinkben kotorásszon, mit vehet még el (a fizetésünket, iskoláinkat, kórházainkat, nyugdíjunkat, a gyerekeink, unokáink jövőjét). Megváltozott a világ... az igazi ellenség már nem a szomszéd, ugyanolyan nyomorult nemzet, hanem a mindannyiunk nyakán ott ülő hazaáruló banda... egyedül az ő érdekük, hogy a kiéheztetett társadalmi rétegek a szomszédos népekben keressék a bűnbakot, románozzanak vagy bozgorozzanak... addig ők a zavarosban zavartalanul és röhögve tudnak halászni....
Hát én azért reménykedem, hogy az öreg Sesum nem felejt, csak halaszt. Most feltűnő lett volna, ha átjön a csapatával, várták volna a határon, tutira nem jut el Enyingig.
De talán majd 1-2 év múlva, amikor már elülnek a hullámok. Szerintem valahogy a börtönbe is be lehet jutni (ha még ott lesznek az elkövetők, a magyar ítélkezés szigorúságát tekintve ez közel sem biztos).
Persze vegyük úgy, hogy ez is csak összeesküvés-elmélet.
Te biztos szereted az összeesküvés elméleteket... Vajon honnan veszed az információidat? Egy logikai következtetés még nem biztos, hogy igaz is. (Annyi mindenesetre igaz lehet benne, hogy a magyaroknak több tapasztalata lehetett "ezekkel" szemben...)
....ha esetleg érdekelne valakit....Marian Cosma édesapja azt nyilatkozta otthonában,hogy nem azért tett minden Romániában és Magyarországon megnyert érmet a fia nyakába a ravatalon,hogy mindenki láthassa:bajnok volt,hanem azért,mert Magyarországnak és Romániának egymás mellett kell állnia....Én Erdélyben születtem,Magyarországon élek...mélyen megrendítettek a történtek...és mélyen megrendültem a napokban a román és a magyar sajtót követve...a magyarok szeretetén a román játékos és családja iránt,a román emberek szeretetén,tapsán a Veszprémiek Bukarestbe érkezésekor......sokminden átértékelődött bennem.Talán idővel rájövünk,Marian halála nem volt hiábavaló...talán elindulhat végre egy igazi közeledés a két ország között...Talán a gyermekeink már építik be az életükbe a gyűlöletet....Marian 8.-án született,8.-án halt meg,8-as mezzel játszott...talán van ebben valami sorsszerűség....Nyugodj békében,Marian Cosma....
Szerintem szép jelenet volt, mikor megérkezett a Veszprémi küldöttség busza, mindenki tapsolni kezdett. Megható volt, és ilyenkor elgondolkodok, hogyha nem lenne ez a rohadt politika, mennyivel szebben is élhetne két nemzet egymás között.