"A következő szezontól az eddigi 32 helyett 24 csapat szerepelhet majd a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában és az elődöntőt, valamint a finálét egy négyes torna keretében rendezhetik meg - erről állapodott meg egymással a 16 középdöntős klub 14 képviselője hétfőn, a negyeddöntő bécsi sorsolásán. Az ötlet már korábban napvilágot látott, de most az érdekeltek hivatalosan is rábólintottak. A végső döntést az európai szövetség végrehajtó bizottsága hozza meg március végi, moszkvai ülésén."
az az igazság, hogy a kézilabda BL nem égető szüksége van a teltházas német meccsekre, és a nagy spanyol piacra. Más kérdés, hogy megt lehetett volna maradni a hagyományos rendszernél, ahol csak a bajnokok indulnak minden országból, a csoportkör lement ősszel, tavasszal pedig hagyományos kuparendszer. Így többet foglakozik vele a média, több országba jut el, de nekem a régi jobban tetszett. Ja és így pl a Szeged soha nem indulhatna a BLben :)
A címvédő Ciudad Real lesz az MKB Veszprém ellenfele a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében - derült ki a bécsi sorsoláson. Mivel a Veszprém megnyerte csoportját, ezért a visszavágót otthon rendezi.
A 2006-os KEK-győztes Medvegyi Csehov a Rhein-Neckar Löwennel, a négyszeres BL-döntős HC Zagreb a THW Kiellel, a Flensburg-Handewitt pedig a Hamburggal vív a nyolc között. Az első mérkőzéseket március 25. és 29., a visszavágókat április 1. és 5. között kell megrendezni.
A BL-negyeddöntő párosítása: Ciudad Real (spanyol)-MKB VESZPRÉM Medvegyi Csehov (orosz)-Rhein-Neckar Löwen (német) HC Zagreb (horvát)-THW Kiel (német) Flensburg-Handewitt (német)-HSV Hamburg (német)
Már többször is akartam kérdezni, amit nem értek, hogy mi a fenét keres az a sok Német csapat a Bajnokok ligájában?
A csoportgyőzelem következtében a magyar csapatnak a negyeddöntőben csoport második riválisa lesz, és a visszavágót rendezheti majd hazai környezetben.
A negyeddöntő sorsolása hétfőn 18:30-kor lesz Bécsben. Az első mérkőzéseket március 25. és 29., a visszavágókat április 1. és 5. között kell megrendezni..
Ezek szerint ha te a francia csapatban játszottál volna, akkor csak ellötyögted volna ezt a meccset? Szerencse, hogy a többség nem ilyen mentalitással lép pályára. Profi sportolók, akiknek csak a győzelem számít. Inkább tisztelni kell ezért őket, mint nevettségesnek és szánalmasnak nevezni. Nem játszott jól a Veszprém, de minden tisztelet ezeknek a srácoknak, hogy eddig így bírták. Törvényszerű volt, hogy előbb-utóbb jön egy ilyen meccs. Ennek most túl sok jelentősége nem volt, hisz már továbbjutottak.
Egyik kérdésedre a válasz: ha a németek nyernek, mindegy mennyivel, mert az egymás elleni eredmény számít, az pedig nekik kedvez, tehát ebben az esetben csak 2-ak vagyunk.
Szerintem meg igazi sportolók! Gyorsan hozzáteszem, hogy természetesen a Veszprémnek szurkoltam. Véleményem szerint sportszerűen és jól játszottak a franciák (nem úgy mint múlt héten a spanyolok)
Igen sportoltam, és pont kézilabdáztam is! Igen, én teljesen egyet értek a leírásoddal, csak hát tényleg nevetségesek voltak ahogy foggal körömmel harcoltak, mintha az életük függött volna rajta, és nevetségesek voltak a végén is mikor vége lett a meccsnek, úgy örültek mint az óvodás az új játéknak. Szóval az én véleményem szerint nagyon szánalmasak voltak.
Sportoltál valaha is? Soha nem megy fel egy igazi sportoló úgy a pályára, hogy tökmindegy mi lesz az eredmény. No meg nevelési célzatból a francia edző egy-két sztárjátékosát otthon hagyta. A többiek értettek az üzenetből, no és akik a sztárok helyén játszottak élni akartak a lehetőséggel.
Szerintem a játékvezetőkkel semmi gond nem volt. Inkább enyhe hazait fújtak (lásd a passzív játék megítélését a két oldalon) A hetes a végén meg hetes volt, sőt Vili egy pirosat is kaphatott volna. Törvényszerű volt, hogy előbb-utóbb jön egy gyengébb meccse az MKB-nak. Túl vagyunk rajta, és reménykedjünk, hogy csak egy volt.
Jajj... az előbb még azt kérdezni akartam hogy a holnapi vagyis vasárnap, mikor vagyis hány órakkor lesz a Spanyol Leon és a Német Flensburg mérkőzés? A műhold csatornákon valamelyik német adó biztos közvetíti!!?? De jó lenne látni a meccset!
Én 1 kicsit szomorú lettem hogy kikapott a Veszprém, valahogy olyan másképp játszottak mint ahogy meg szoktuk tőlük, olyan erőtlen volt a játékuk, pedig a franciák nem is voltak jobbak semmivel sem, a Veszprém gyenge volt ma nagyon, főleg támadásban, ja és a bírók is nagyon ellenünk fújtak, a sima győzelmet engedték ki a kezükből, a döntetlen reális lett volna, annak az időn túli hetesért nagy kár volt azzal 1 pontot meg tudtunk volna menteni!
Na és akkor innen hogyan is lesz csoport elsőbbség sorsa? Mi a csoport állása? Hol találok erről bővebb infót? A német Flensburg idegenben játszik a Spanyol Leon ellen! És ha német Flensburg nyer, akkor a gól különbség mennyi lehet ahhoz hogy Veszprém legyen a csoport első, vagyis a németek mennyivel győzhetnek idegenben hogy a Veszprémiek maradjanak elsőnek? Köszi a válaszokat.
olvastam róla, és nem találok szavakat. csodálkozik, hogy állandóan fenyegetik? akkor, amikor égbekiáltó hazugságokat tol? huhh most elmegyek mert kimoderálnának